Lehevaatamisi kokku

reede, 1. september 2017

Teine istung kohtus

Kerge viivitusega panen kirja selle, mis toimus teisel kohtuistungil.

Teine istung toimus niisiis kolmapäeval ja ega seal muud tegelikult toimunudki, kui kõned kummaltki poolt - prokuröri poolt süüdistav ja kaitsja poolt kaitsev.
Teate küll - nagu filmides :)

Prokurör jäi endale kindlaks, et mitte kusagil ei ole keegi jalaga löömisest rääkinud ja meesterahas D kukkus peegli katki. Mainin siinkohal ära, et tegelikult rääkisid kohtus mitu tunnistajat, et nemad sattusid sinna "kuritegelikku" sündmuskohale justnimelt peegli LÕHKUMISE pärast. Kui täpsem olla, siis kaks tunnistajat + kirjalik avaldus klubi omaniku poolt.

Noh, prokuröri meelest on süüdistatava süü igati tõendatud ja ta tuleb süüdi mõista. Vangistust õnneks ei nõudnud, aga leidis, et 200 päevamäärasest rahatrahvist peaks piisama küll :)
Kokku siis 4000 eurot!

Kaitsja tõi loomulikult välja selle, et protokoll koostati andmete põhjal, mis edastati öösel ja avalduse põhjal. Sel hetkel oli politseiametniku arvates tõendeid piisavad ja ta koostaski kiirmenetluse otsuse, mille meesterahvas D ka allkirjastas.

Oletame nüüd, et kohus leiab, et politseiametnik ongi süüdi.
Mis see siis tegelikult tähendaks?

Tegelikult tähendaks see seda, et politseiametnikelt tuleks kiirmenetluse protokollid käest ära võtta, sest vastasel juhul ei jääks enam kedagi politseisse, sest enamik neist saadetakse kriminaalsüüdistusega kohtu ette ja peagi saavad neist kurjategijad!

Kui võtta praegust juhtumit arvesse, siis tähendaks ju kõik kohtu poolt tühistatud otsused politseiametniku jaoks automaatselt valeotsust. Ja  valeotsuse tegemine ju ikka tahtlik. Oi, kui palju kriminaale meile juurde tuleks - siis peaks suisauue vangimaja ehitama ;)

Täitsa huvi pärast võtsin Haapsalu kohtumaja poolt lähiajal tühistatud kiirmenetluse otsused ette.
Ma pikalt ei viitsinud lapata ja üsna lühikese ajaga leidsin viis juhtumit, mis  on kohtu poolt TVMS § 29 lg 1 p 1 alusel tühistatud. Ehk sama asi - polnud piisavalt tõendeid, et süüdi mõista.

Juurde ka kohtuniku põhjendus: " Kohus leiab, et kohtuvälise menetleja otsus tuleb tühistada, sest kohtuväline menetleja on oluliselt rikkunud väärteomenetluseõigust - kohaldanud kiirmenetlust olukorras kus väärteo toimepanemise kohta ei olnud kogutud ühtki tõendit, seega väärteo toimepanemise asjaolud ei olnud selged"

Nüüd tahaks küsida nii politsei sisekontrollilt kui ka prokurörilt, et miks ei ole nende politseiametnike puhul algatatud kriminaalasju ja miks ei ole neid antud kriminaalsüüdistusega kohtu alla?
Nemad on ju 100% täpselt samasugused kriminaalid, kui käesoleva juhtumi ametnik!
Asjaolud on 100% samad!

Ja need olid ainult Haapsalu kohtumajas tühistatud otsused.  Arvata võib, kui palju neid Tallinas on!

Inimestele rahustuseks nii palju, et ega see ei tähenda, et need tühistatud otsused oleks kõik nö. niisama tehtud. Tegelikult on asjalood sellised, et kui inimene näiteks autoga punase tulega ristmikku ületab ja sellega politseile vahele jääb, siis esialgu ta tunnistabki viga - võtab kõik omaks, kirjutab alla ja läheb kiirelt oma teed. Järgmisel päeval kirjutab aga kohtule kaebuse, et otsus tühistada kuna tõendeid ei ole. Inimene võib alati oma ütlustest taganeda. Tõendeid ei ole jah, sest kui kohtusse minnakse üks ühe vastu, siis üks räägib üht, teine räägib teist, aga õigus läheb alati kaebajale...

Rohkem ei olegi nagu suurt midagi lisada.

Kohus kuulutab otsuse välja 18.septembril ja jääb ainult loota, et õiglus võidab.

Kui ma nüüd sel korral kohtunikku emotsioonide põhjal hindan, siis ütleks, et kurjem pilk oli prokuröri suunas ja vähe leebema pilgu sai politseiametnik. Loodetavasti see on hea märk ;)

Täna algas kool - üks laps läks kooli, üks lasteaeda ja üks Kreekasse puhkama :):):):)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar