Lehevaatamisi kokku

laupäev, 16. september 2017

Pohlad, sügis ja orienteerumine

Alustame tegelikult orienteerumisest, sest ilma selleta ei oleks pohladele peale sattunud.

Orienteerumise kolmapäevakud on peale suvist pausi jälle pihta hakanud ja meie oleme taas usinasti metsas olnud. Peaks mainima, et juba eelmisel etapil (Palivere) sai viletsat sorti tulemus tehtud, sest kaotust võitjatele oli üle poole tunni!
Viimane, Peraküla, etapp oli sellega võrreldes täielik katastroof, sest ei leidnud esimest punktigi üles! Sai metsas ukerdatud ja otsitud, aga punkt jäigi leidmata! Peale pooletunnist otsimist hakkas tuju juba langema ja tundus, et seda punkti polegi kusagil. Hakkasin hoopis pohli sööma! Kohati oli metsaalune täiesti punane ja kuidas sa ikka nendest marjadest lihtsalt niisama üle jooksed!?

Pohlad, pohlad, pohlad

Põhimõtteliselt mööduski kolmapäevane orienteerumine pohli süües ja tulemus jäi kirja saamata. Veits oli nagu häbi ka, aga no mis teha, kui ei leidnud!
Neerud vähemalt tänasid sööjat ;)
Ilmeselt lähme millalgi lastega Perakülla tagasi, et talveks ka natuke marju korjata.

Mõned päevad tagasi käisime metsas seenel, sest Palivere orienteerumisel jäi nii palju seeni silma ja leidsin, et nüüd on täpselt õige aeg seenel ära käia. Läksime oma vanasse kohta, kus me tavaliselt käinud oleme, aga ei leidnud suurt midagi. Ma arvan, et kokku leidsimegi mingi 7-8-9 puravikku. Aga noh - vähemalt sai metsas käidud! 

Leidis veel ühe puraviku

Õhtul tegime suurema puugikontrolli, nelja peale leidsime ühe puugi, kes üritas end Janeli käsivarde puurida. Õnneks saime õigel ajal jaole ;)

Ei teagi, mis me sinna metsa läksime, meil omal ka ju Abbil seeni :

Seeni kui palju :) :D

Abbil on kõike muudki:

Nämm-nämm

Kui ma siin varasemalt kartsin, et herned jäävad sel aastal saamata, siis nüüd juba saab natuke midagi. Maitseb hää! Kui ilmad nüüd päris miinuseks ära ei lähe, siis saavad äkki kõik valmis ja oi seda pidu! Ikkagi kaks pikka peenart ju!

Õhutemperatuuril pole iseenesest väga vigagi, aga vihma tuleb küll ülearu palju. Täna öösel oli selline sadu, et ärkasin vahepeal lausa üles ja käisin akna peal seda vihma vaatamas. 
Iseenesest ei ole mul vihma vastu midagi, saabki kontoris tööd teha. Täna veetsin terve hommikupooliku kontoris, peale lõunat tuli päike välja ja siis kadus ka laua taga istumise isu ära. Mõtlesin, et lähen niidan natuke muru, aga laiskus tuli peale ja niitmine jäi ära. 
Korjasime natuke värsket kraami, andsime jänestele süüa ja tulime tulema. 

Nüüd viskame telku ette pikali ja hakkame filmi vaatama ;)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar