Lehevaatamisi kokku

reede, 2. oktoober 2020

Väljakutsed, Unistused, Plaanid, Soovid, Eesmärgid ehk VUPSE!

Aastal 2017 oli mul peal maania, kus lugesin erinevaid raamatuid sellest, kuidas siis päriselt edukaks saada. Noh, ikka PÄRISELT PÄRISELT :)

Ei ole saanud! 
Tiksun samamoodi edasi nagu viimastel aastatel tiksunud olen. Kuna ma tõmbasin 2018 aastal juhtme seinast välja, siis rikkamaks ei ole ma saanud. Olen pigem vaesemaks jäänud. Samas ega ma väga kurda selle üle. Vähesed inimesed saavad omale lubada luksust, et olla vaene :):)
Rikkus iseensest ei olegi mulle eesmärk omaette, sest rahast ja rikkusest pean ma tähtsamaks vabadust.

Mitte sellest ei tahtnud ma kirjutada. Tahtsin kirjutada väljakutsetest, soovidest, plaanides, unistustest, eesmärkidest.

Kui paljud meist tegelikult on mõelnud sellele, mida elult tahta? Mis eesmärgid meil on? Ja kui palju neid eesmärke on?

2017 aastal lugesin Jaak Roosaare raamatut "Rikkaks saaimise õpik" ja seal oli püstitatud teema - 100 eesmärki elus. Need võisid olla siis ükskõik millist laadi. A la maratoni jooksmine, ilma eksimusteta tähestiku lugemine, korteri ostmine - no mida iganes, mille saavutamine sulle midagi pakub.

Raamatus oli tabel, kuhu oma eesmärgid kirja saaks panna. Lisaks olid lahtrid ajakulu ja maksumuse kohta. Noh, mõni unistus, soov, eesmärk maksab sisuliselt null eurot, teine jälle pool miljonit. On kust ja kuhu hüpata ;)

Hakkasin minagi suure innuga oma unistusi, soove, eesmärke tabelisse kirja panema. Kui olin ca 30 rida täis kirjutanud, hakkas juhe vaikselt kinni kiiluma....eee, kõigest 70 veel! Siis hakaksin mõistma, et mul ei olegi nii väga palju neid soove. Hakkasin kirja panema enam-vähem ulmelisi mõtteid, samas ka väga lihtsaid, mille ära tegemine ei olegi mingi küsimus, aga näe - kuidagi ei saa tehtud!

2019 aasta alguses jõudsin omadega lõpuks nii kaugele (kõigest kaks aastat võttis aega!), et oma peamised soovid, mõtted, unistused, eesmärgi nö ametlikult kirja saada. Ametlik tähendab minu puhul seda, et trükkisin need paberile, printisin välja, kleepisin suurele kartongile, panin raami ja riputasin seinale. Annan oma parima, et 20 aasta jooksul ikka 91% ära saaks tehtud. Kui mingi eesmärk on saavutatud, siis kleebin selle juurde punase pallikese - tehtud!
Eks seal nimekirjas ole ka selliseid asju, mis mitte kunagi täituda ei saa, aga see ei tähenda, et sellest mõelda ei võiks, eksole :) 

Virge VEPSU :):):)

Kirja on need pandud täiesti suvalises järjekorras ja ma isegi ei tea, kui palju neid on - ei ole viitsinud kokku lugeda. Mingi päev olen äkki tubli ja loen. Äkki lahkan isegi lähemalt, millest ja miks mingi eesmärk/soov/unistus tekkinud on. Mõni rida tekitab kohe küsimust, et miks? :):)

Minu arust peaks igal inimesel olema oma elus mingid soovid, eesmärgid, unistused, sest siis on olemas sihid, kuhu poole liikuda. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar