Lehevaatamisi kokku

reede, 8. märts 2019

Kummaline talv!

Sellel aastal on nii kummaline talv olnud!
Ühel päeval on -10, teisel päeval on 4 kraadi sooja ja sajab lausvihma. Järgmisel päeval jälle külmetab! Ja sedasi on terve talv olnud!

Üleeile oli näiteks niiiiiiiiii, niiiiii ilus ilm, et jätsin kõik tubased toimingud ja põhimõtteliselt jooksin talu juurde tööd tegema. Kolmapäeva hommikul oli küll -17, aga kui mina end välja ajasin, siis oli -7 ja täiesti OK kraadid, et tööd teha. Kuna ma teadsin, et järgnevad päevad on hallid ja lörtsised, siis seda enam ajasin end välja. Ei pidanud tegelikult ajama - läksin hea meelega ;):)

Üleeilne ilm oli fantastiline:

Kuum tee ja moonakott olid ka kenasti kaasas

Lõke - mmmmm :)

Töö edeneb - mu väike saag lammutab võsaga

Võsast puhastatud, küttepuud ootavad saagimist

27. veebruaril olime samuti talu juures ja siis olid ilmaolud sellised:

Lapsed on liivakastis :D

Lõketavad

Saavad põlevate okstega mängida - päris lapsepõlv!

Nädal aega tagasi oli ilm selline, kus kevad oli juba põhimõtteliselt õhus. Tänaseks on see pidu kadunud, sest lumi on jälle maas ja tuleb hakata seda kevadet uue ringiga ootama ;)
Eks see olekski veidi liig olnud, kui kevad veebruari keskel tulnud olekski!
Lapsed müttasid üle kolme tunni mul seal selle liivahunniku otsas, aeg ajalt käisid lõket tegemas ja siis hunnikusse tagasi. Kui tüdrukud ära tüdinesid, siis käisin viisin nad koju ära ja kobisin ise tagasi - selliseid ilmasid tuleb lihtsalt nautida ;)

Eile lõunal tuli taevast lörtsi ja õhtul juba lausvihma. Täna hommikul siras taevas jälle päike ja kasutasin taas juhust, et talu juures kasvõi mõnedki tunnid Vargamäe Andrest mängida. Oli teada, et peale lõunat hakkab jälle vihma sadama (ja nii oligi!). Paar-kolm tundi sai ikkagi jälle krunti võsast puhtamaks tehtud:

Lumepallipõõsad ootavad likvideerimist

3 tundi hiljem on võsa taas vähemaks jäänud ;)

Lumikellukesed olid tegelikult juba 18.veebruaril väljas, vahepeal mattis paks lumi need enda alla, aga täna olid lillekesed jälle väljas:

Lumikad :)

Rähn jäi ka pildile ;)

Põhimõtteliselt selline talv siis ongi - kaks päeva külma, kolm päeva sula, päev külma, kaks sula, taas kaks päeva külma, neli päeva sula jne. jne.
Kummaline, kummaline talv!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar