Lehevaatamisi kokku

esmaspäev, 3. september 2018

Kooli ja lasteaeda :)

No nii, nüüd võib öelda, et uus kooliaasta on ametlikult alanud!
Suurematel oli esimene koolipäev juba laupäeval, aga Johanna läks tänasest lasteaeda!
Kuni siiani olen teda poputanud nagu pisikest beebid - lõunast ära toonud ja päris tihti üldse koju jätnud.
Kuna ma olen siin parasjagu suurte muutuste lainel, siis sellest aastast muutuvad ka need asjad! Olgugi, et ta on minu väike beebi, siis peab tema ka ükskord suureks saama ;)


Tere kool!

Tere lasteaed!

Laupäeval, peale kooli, käisime metsas seenel, sest ilm oli nii võrratult ilus ja lisaks sellele kubiseb mets seentest. Me olime ca tunnike metsas ja selle ajaga jõudsime parasjagu korjata - kõik puravikud ;)

Seeneline 1

Seeneline 2

5 seent

Keegi peab ju puhastama ka :):)

Kusjuures ma täitsa ootasin seda sügist, saab rutiini taas paikka. Vist iga sügis kirjutan sama juttu :)
Sel aastal ei jõua neid pimedaid õhtuid ära oodata, et toas rahulikult raamatuid lugeda. Praegugi loen :) Nüüdseks olen oma raamatud kõik ära sorteerinud ja omadega selles osas täitsa rahul. Võiks öelda, et suisa sajaga rahul :):)

ETV-st jooksnud Katariina teleseriaal sai nüüdseks lõplikult läbi ja mul on kuidagi jälle nii kahju.
Mulle niiiiiii hirmsasti meeldis see seriaal. Kohe niiiiiiii hirmsasti, et võtsin oma raamaturiiulist "Romanovid" ja loen seda hetkel suure tuhinaga. Raamat kajastab kogu Romanovite dünastiat liiga kiirelt ja ülevaatlikult, aga mina tahan rohkem informatsiooni. Sobrasin netis ja leidsin, et Katariina II on eraldi elulugu välja antud (sari Kuningaraamat). Osta.ee küsitakse selle eest 18-19 eurtsi, aga sellise raha eest ma seda hetkel osta ei raatsi (see on mul ilmselt mingi hoog, mis varsti üle läheb!) Käisin täna meie raamatukogus, aga just seda raamatut seal ei olnud. Mingi päev lähen vaatan Haapsalust ka. Küll aga sain ma meie raamatukogust sama sarja raamatu "Venemaa tsaarinnad" ja see on päris huvitav.

Valisin Johannale ka lugemisvara välja. Eks ma ise loen, sest ise ta veel lugeda ei oska ja võrreldes kahe esimese tüdrukuga tuleb see lugemine vist hiljem ka. Talle ei jää kuidagi mõningad tähed meelde! Meie õhtuseks tegevuseks on nüüd liikuvas aabitsas sõnade kirjutamine olnud - see talle meeldib. Eile ütles ta ise sõnu, mida kirjutada tahab ja sõnadeks olid "auto","inimene", "kardinad" ja "televiisor" (me üle ei pinguta, igal õhtul natukene). Kui ta oli "inimene" ära kirjutanud ja sai aru, milline "N" on, siis järgmises sõnas "kardinad" ta küsis juba jälle, et milline see "N" on. Hetkel on ta vist haugimäluga ja püüame seda siis treenida :)
Kuna mu raamaturiiul sisaldab ikka igasugu kirjandust, siis mõtlesin, et võtan need raamatud ette, mis omal lapsepõlvest mälestusi tekitavad:

nostalgia 

Täna käisin ja korjasin Abbilt oma viimased asjad ära ja nüüd on selle asjaga formaalselt ka finito. 
Eelmisel aastal istutasin Abbile päris palju noori õunapuid ja algul mõtlesin, et kaevan need ka välja, sest pole ju korralikult veel juurdunud, aga kuna mul on Käplas nii palju häid õunapuid ("Martsipan", "Valge klaar""Sibulõun"jne), mis on juba suured, siis mõtlesin, et ei hakka enam juurde vedama. Õunapuude hooldamine on samuti üsna suur töö, kui tahad, et puu ikka ilus oleks ja kannaks ka. 
Kevadel teen puudele korraliku lõikkuse ja läheb aga edasi ;)

Vedasin oma kive nagu loll, aga maha ma ka neid jätta ei saanud, sest minu oma pisikeste kätega on need põldude/randede pealt kokku korjatud - seega vedasin kaasa :)

Virge kivid :)

Kõige naljakam on kogu selle värgi juures see, et kui ärilisel eesmärgil see Käpla krunt ostetud sai, siis see hakkas mulle kohe meeldima ja ma isegi ütlesin, et elaksin hea meelega selle krundi peal. Et kui oleks võimalik, siis lohistaks selle Abbile ja Abbi Käplasse (teeks nö vahetust). 
Palun väga - nüüd on see siis teoks saanud! Mitte et ma seal elaks, aga minu edasised toimetused on edaspidi seal. 
Põhimõtteliselt olge oma soovidega ettevaatlikud, sest need võivad täide minna!! :)

Ühesõnaga kõik on uus septembrikuus!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar