Lehevaatamisi kokku

teisipäev, 26. detsember 2017

Jõuluaeg

Jõuluaeg hakkab vaikselt ühele poole saama ja teen pühadest väikse kokkuvõtte.

Jõulutaat, kes meie õhtust pidulauda külastas, oli ikka vägev!
Saabus laheda autoga ja viskas kildu ;)

Jõuluvana Allu

Jõulutaadil olid kõik load kehtivad :)

Jõululaupäeva hommik algas nii nagu kõik varasemad aastad alanud on - öösel kuuse alla ilmunud kingituste avamisega.

Peale seda nipet-näpet toimetamised koos väikse vaaritamisega, millele järgnes jõululõuna, mida meil varasemalt toimunud pole. Ilmselt saab sellest ka üks traditsioon.

Õhtu pimenedes sai käidud surnuaial, et oma kadunud hingedele küünlad süüdata. Sel korral oli imeline õhtu - ilm oli vaikne, õhk mõnusalt karge, taevas särasid kuu ja tähed. Surnuaed ise oli selleks ajaks juba mõnusalt küünlavalgust täis. 

Kella 19-ks hakkasid õed-vennad koos peredega ema juurde kogunema, et seal soojenduseks kõhud head paremat täis parkida. Mitte, et kõhud tühjad oleks olnud! Kui kõhud punnis olid, sõitis hoovi jõulumees, kes lastele elevust pakkus. Tavaliselt on meil nii olnud, et kuuse alla kogunenud kingid jagab laiali see, kellel jutt lippab. Üldjuhul olen selleks mina olnud, aga kaua ikka seda ühte ja sama mula kuulata võib, eksole ;)
Sel korral oli niisiis jõulumees platsis, kes kogu löögi oma peale võttis:

Laulab 

Nii pika laulu peale tuleb lisaks kingile ka pai

Jõuluvana imetleb küüsi :D





Lapselapsed

Lisaks muule trini-tränile said tüdrukut mitu uut lauamängu, mida me nüüd kaks õhtut tublisti mänginud oleme. Kui suurte Monopol on üldjuhul pikk ja logisev mäng, siis laste versioon on mõnusalt kiire. Oleme nende paari päeva jooksul lastega rohkem lauamänge mänginud, kui terve aasta peale kokku. Tegelikult on täitsa tore sedasi aega veeta. Pole see elu nii kiire midagi, kui ikka tahtmist ja viitsimist on, siis leiab selle aja küll, et natuke mängida!

Õhtused lauamängud

Jõuluaeg on möödunud niisiis rahulikult ja mõnusalt pere keskel.
Noh, tegelikult oli üks pisike mõru seik ka, mis mind hingepõhjani vihastas, aga ma ei hakka sellest teemast praegu pikemalt kirjutama, sest on  ju imeline jõuluaeg :)

Mind paneb imestama, kui väiklased võivad mõned inimesed ikka olla! 
Tulen selle teema juurde uuel aastal kindlasti tagasi, sest ma ei ole harjunud paska endas hoidma ja mulle ei meeldi, kui mind miski häirima jääb. 
Fakt on see, et osad inimesed on nii vastikult väiklased!

Lõpetame ikka rõõmsama noodiga ja tulistan üles oma selle aasta lemmik kingitused

Jõuluvana tõi päris mitu kotikest, aga kõiki ei viitsinud üles pildistada.
Enda lemmikud on loomulikult raamatud. Erika raamat on peaaegu juba läbi loetud. Näe - hea tahtmise korral leiab lugemiseks aja küll! ;)
Pikad villased sokid on tegelikult Eesti 100 projekt! Mina ise neid kudunud ei ole, see on tellimustöö ühelt käsitööliselt.
Nahkkaantega märkmik on mul olemas küll, aga tahtsin natuke suuremat! Nüüd on palju rohkem kirjutamist ja märkimist! ;)
No ja Montoni olümpia kampsik saab ju ainult ühte tähendada! 44 päeva pärast tuleb taas kontorisse kolida, kampsik selga tõmmata, olümpia lipp kätte võtta ja silmad punnis telekat vaadata :D
Ok, nii hull see asi vist pole - lipp on liialdus! :):):)

Minu lemmikud

Nüüd ootab ees üks, äärmisel juhul kaks, tööpäeva, et uude aastasse puhaste paberitega minna ;) 

Viimased 2-3 päeva teeme ettevalmistusi vana aasta ärasaatmiseks. Äkki olen suisa nii tubli, et koristan kodu ja kontori mõlemad ära! Noh, uuel aastal siis hea jälle lagastada :D

Kaunist jõuluaega mu sõbrad ja hakake paberile juba uue aasta lubadusi kritseldama ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar