Lehevaatamisi kokku

teisipäev, 31. oktoober 2017

Remont - lõputu rahaauk!

Lõin tänase seisuga numbrid kokku ja kulud on kokku ümmargused 21 175,26 eurot!!
Issver! Kust see raha kõik võetud on!? :D:):):)

Kevadel võtsin laenu 22 000 euri, et selle eest siis pingevabalt korterit remontida, aga läks nii, et ostsime remontimise asemel hoopis ühe krundi  juurde! Kinnisvara arendajad ju ;):):)

Kuna pangalaenu raha läks kinnisvara arendamisele, siis tuleb seda korteri remonti ikkagi omast taskust taguda. Kui mu lapsed nälgind nägudega vastu tulevad, siis teate, milles probleem on :D

Sealt 21 175,26 eurost on suure ampsu võtnud kaminad-pliidid oma 8939,05 euroga. Nende eest pean tegelikult veel 1200 euri maksma, aga kuna on esinenud mitmesuguseid erinevaid hädasid, siis hoian seda lõppraha veel kinni.
Mind ajab sajaga närvi, kui inimesed teevad oma tööd ülejala ja sellist töötamist hiljem veel õigustavad! Kümme tonni ei ole päris viiskend euri - seega võiks tööd ikka normaalselt teha! Prrrr...
Ok, see selleks ;)

Ma usun, et remondi alla kulub mingi kümps veel, siis võib joone alla tõmmata.

Nagu näha, siis remont pole üldse mitte odav lõbu! Mina õnneks ehitusmehele maksma ei pea, aga neile tunnen küll kaasa, kes peavad! Peab ikka rikas inimene olema ;)

Korter on ise siis praegu sellises seisus:

Magamistuba

Magamistoa teine külg

Magamistoa uks

Pikk koridor

Karolini tuba

Karolini toa teine nurk

Koridor

Johanna tuba

Johanna toa teine nurk

Janeli tuba

Ees dussiruum, taamal saun

Dussiruum

Garderoob

Garderoobi hetkeline olukord

Köök :D

Elutuba :D

Maaler nr 1

Maalrid nr 2 ja 3

Nelja toaga saab paari nädala jooksul kindlasti ühele poole, sest kõik eeltööd on tehtud ja vajalikud materjalid on ka olemas.
Tapeetide ostmine on üks megagigasuperhüper peavalu! No ei suuda valida!
Mõtlesime, et laseme Karolinil-Janelil oma toa tapeedid ise valida - piisavalt suured ja äkki teavad, mida tahavad. Tutkitki! Käisin Karoliniga vaatamas. Tulime koju tühjade kätega. Tema toas peab olema midagi pastelset, Janeli tahab türkiisi. 
Lõpuks läheb sedasi, et mul viskab see otsimine ja vaatamine kopa ette, võtan midagi suvalist, paneme seina ja saab elatud küll ;)
Plaanis on nii, et igas toas läheb üks-kaks seina tapeedi alla, ülejäänud värvime ära.

Ma tahtsin omast arust midagi ägedat aretada...
Mõtlesin, et laste tubades oleks äge, kui paan (või kaks) oleks sellist tapeeti, kus nad ise pliiatsitega värvida saaks. Noh, mustad jooned mustriga ees ja siis värvivad ise selliseks nagu tahavad. Hakkasin netist otsima, aga ei leidnud sisuliselt midagi. Midagi oli, aga mitte Eestis. 
Hakkasin siis paberi peale ise midagi aretama, kui korraga lõi pähe, et suure toa seinale võiks näiteks sugupuu teha!
Hakkasin netist siis oma sugulasi vaatama ja uppusin sinna geni.com kolmeks tunniks!! 
Jõudsin oma isapoolse vanaema sugupuuga ikka väga-väga kaugele.
Minu vanavanavanavanavanavanavanaisa oli Rätsepa Tõnno! (1751-1796) 

Kui ma omale paberi peale neid skeeme ja nimesi kirja panin, siis adusin, et seinale on sellist asja vist väga keeruline joonistada. Samas ma ilmselt ikka üritan seda puud sinna seinale saada ;)

Sugupuu :)

Ühesõnaga remont käib ja on reaalne lootus jõuluks sisse saada ;)


2 kommentaari:

  1. Tere,
    Pean kommenteerima, et ostsin just sellise tapeedi Sadolini Värvikeskusest. Ostsin selle: https://www.mrperswall.com/wall-murals/jungle-dudes-p120102-8
    Aga oli veel paar varianti. 3,6m laiune pilt ja kõrgus 2,6m on nö valmis variant, mis mulle täpselt sobis, aga saab tellida mistahes mõõdus eritellimuse, siis tekib m2 hind.
    Edu remondi lõpetamisel!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud info eest, uurin ka :)

      Jõudu läheb vaja jah :):)

      Kustuta