Lehevaatamisi kokku

teisipäev, 23. mai 2017

Maksad nii palju või sa ei saa üldse!

Täitsa normaalne värk meil siin Haapsalus!

Lastel käis koolis fotograaf pilte tegemas. Tüdrukud tegid eraldi portreepilte ja kolmekesi koos õtsude pildi ka.
Kuna piltide suurus on 10 x 15, siis mõtlesin, et lasen need suuremaks teha ja panen raamidesse.
Läksin siis, mina, oma tavapärasesse fotostuudiosse Haapsalu kaubamajas, kus vanu pilte suureks olen lasknud teha. Võtan ümbrikust pildid välja, näitan oma käte vahel fotosid ja ütlen, et sooviks neid pilte suuremaks teha, nii 20 x 31.
Lisan juurde, et piltide teravus on hea ja peaks täitsa normaalsed pildid saama. Muidu olen väiksemate ja nirumate piltidega käinud ja ikka on täitsa OK tulemus tulnud.
Sel korral ei võtnud fotostuudio-mees üldse pilte enda kättegi vaid ütles kohe, et äkki võtan hoopis fotograafiga ühendust ja küsin temalt faile, et nii saaks palju paremad pildid (fotode taga oli fotograafi nimi olemas).
Ise ma selle peale ei tulnud ja mõtlesin, et miks mitte. Läksin fotostuudiost välja, otsisin netist fotograafi numbri, helistasin ja rääkisin mure ära.
Pilte oleks saanud küll, aga 7 eurot TÜKK!!!
SEITSE EUROT TÜKK!!

Teatasin fotograafile, et see hind mulle küll ei sobi ja läksin fotostuudiosse tagasi.
Läksin stuudiosse sisse ja ütlesin, et võtaksin ikkagi nende poolt pildid kuna fotograaf küsib ühe pildi eest 7 eurot (stuudios oli ühe pildi hind midagi üle euro. 1,20-1,30 (täpselt ei teagi)) ja panin ümbriku lauale.
Seepeale vastab mulle tööline, et tal on õigus minu fotosid vastu mitte võtta!!
Vaatasin lolli näoga otsa ja  ei saanud mitte midagi aru...
Lisab mulle veel, et temale ei meeldi minu suhtumine fotograafi töösse!!???
Ma ei saanud ikka midagi aru!? Olen täitsa hämmingus ja küsin, et mis mõttes ja lisan, et olen varem ka siia pilte toonud ja alati on pilte suurendatud ning pole mingi küsimust olnud.
Seepeale ütleb uuesti, et talle ei meeldi minu suhtumine fotograafi töösse, et kuidas fotograaf siis leiba teenima peab!!
Võtsin laua pealt oma ümbriku, vaatasin teenindajale otsa ja ütlesin, et mulle ei meeldi jällegi tema suhtumine ja lisasin juurde, et ei astu enam mitte kunagi sellest uksest sisse.
Pöörasin selja, läksin ära ja olin endiselt täiesti hämmingus!!

Ilmselt on pilte teinud fotograafil ja sellel stuudiol mingisugune omavaheline side - muud põhjust seal küll olla ei saa.
Kui see teenindaja arvab, et mul need pildid tegemata jäävad, siis ta küll eksib - saab keegi teine mu raha ;)

Põhimõtteliselt oleks ma pidanud pildid fotograafilt tellima ja selle eest 28 eurot välja käima, mitte fotostuudiost ca 5 euroga pääsema!

Fotoäri Haapsalu moodi! :)


8 kommentaari:

  1. Skänni sisse jpg-na ja telli kohe seejärel netist suuremana pildina ilma kohaleminekuta :) kvaliteet vb veits kannatab, aga lapsed pildi peal ju ei muutu ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Küll ma need pildid kuidagi ikka saan ;)
      Hetkel pole aega sellega tegeleda ;)

      Kustuta
  2. Kas pildistanud fotograafilt endalt suuremat väljaprinti ei saanud tellida? Algfailide hinnakiri kipub karm olema jah. Aga samas, ole õnnelik, et sul on pildid, mida tahad tellida :) Ma sain eile kätte lasteaias tehtud pildi, millel mu lapse blondidest juustest on saanud leekivpunased :D Võtsin kolm pilti lapsest, vanaemadele ka + rühmapildi ja jeesus, mul on ausalt sellest kulunud seitsmest eurost kahju :( Kodus panin ühe enda tehtud foto kõrvale ja päriselt ka, see oli kordades parem. Täiesti kuri olen selle lasteaiapildistamise peale. Eelmisel aastal olid jälle täitsa udused pildid (erinevad fotograafid).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Millegipärast tuunitakse praegu need pildid nii hulluks. Meil ka ühed pildid sellised, kus laste huuled täiesti lillad on!! No milleks selline tuuning!?
      Praegusel ajal tehakse, jah, kuidagi üle jala neid asi.

      Ilmselt kiire raha! :(

      Kustuta
  3. iseenesest on ju fotograaf teinud tööd ja tal õigus raha küsida...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Asi selles ongi, et ma ei küsinud fotograafi käest neid koopiaid vaid läksin fotostuudiosse tavalisi pilte suurendama. Olen seal pilte juba mitu aastat suurendamas käinud.

      Fotograaf fotograafiks - hämming oli fotostuudio käitumine!

      Kustuta
  4. 7 eurot on faili eest megaodav :) ja muidugi, see ei ole ikka nii, et klõps ja valmis: on klientidega suhtlemine, pildistamine ja järeltöötlus (oleneb muidugi ka fotograafist)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Noh, minu jaoks oli see mitu korda kallim, kui fotostuudios lasta need pildid teha.

      Asi ei olegi niivõrd rahas (sai ju Lapimaal 70 € kolm pilti ostetud :D !!) vaid fotostuudio suhtumises.

      Kustuta