Lehevaatamisi kokku

laupäev, 6. mai 2017

Kamin-ahjud ja pliit

Küttekehad on valmis juba üsna mitu-mitu nädalat, aga pole aega leidnud, et kirjutada. Õhtuti olen enamasti juba nii küpse, et ei viitsi end arvutisse vedada ja nii need asjad kõik kirjutamata jäävadki.

Võtsin end kokku ja kirjutan. Ajee!

Ühesõnaga pottsepp on töödega lõpule jõudnud ja käsil on kuivatamine. Igal hommikul olen sammud kuuendasse maja seadnud ja seal kolmele koldele tuled alla teinud. Kui varasemalt toimus kütmine nii hommikul, kui ka õhtul, siis nüüd ainult üks kord päevas.

Ühel hommikul läksin jälle tuld alla tegema ja pidin kreepsu saama, kui ukseni jõudsin!
Korteri välisuks oli ristseliti lahti!!!??
Konkreetselt lahtises asendis!
Süda jättis juba lööke vahele ja mõtlesin, et parem kraam on pättide poolt juba ära tassitud! Ei julgenud algul sisse vaadatagi. Õnneks olid kõik asjad omal kohal. Kuidas uks lahti sai olla, see on küll täielik müstika!
Käisin eelmisel õhtul koos hindajaga korteris ja tean, et panin ukse kindlasti kinni ja keerasin veel alumise luku kinni (tõsi - ülemise jätsin lahti). Hindaja tegi peale seda veel välisuksest pilti ka. Nii, et 100% kindel, et minust jäi see uks kinni (ja lukku ka!). Ma siiamaani ei saa aru, kuidas see uks lahti sai olla....

Pilte ka:

Kütab ära magamistoa ja Janeli toa

Kütab ära Karolini ja Johanna toad

Kütab ära köögi ja elutoa

Annab sooja

Küttekehadega on asi niisiis ühel pool, nüüd vaja muud tööd ette võtta.
Olgugi, et mulle meeldib nii elada, kus laene pole, siis olen otsustanud, et võtan ikkagi pangalaenu, et korter selle suvega ikka valmis saaks. 
Kuna palju on veel teha, siis raha kulub palju. Tagataskus pole ka hetkel suurt midagi. Ajapikku saaks küll oma rahadega ka ehitatud, aga ennem jõuavad vist lapsed suureks kasvada ja kellele siis seda 120 ruutu vaja on!? :)
Ühesõnaga sai otsustatud, et tuleb väike, 30 000 eurone, laen peale võtta.
Tegin, mina, siis panka avalduse... 
Arvasin sinisilmselt, et mu 1500 eurosest netotulust peaks piisama, aga  tutkitki prat - kui palgasumma tuleb oma firmast, siis võid laenust põhimõtteliselt ainult unistada! :D
Avaldus lükati tagasi nagu nipsti - töö kiire ja korralik!
Ei jäänudki muud üle, kui kahekesi uus avaldus teha - positiivne otsus tuli sama kiiresti nagu minu puhul äraütlemine. 
Tagatise osas küsimusi ei olnud, sest oli mida pandiks panna, lihtsalt hindaja pidi oma hinnangud andma. 

Saaks see remont ometi tehtud! Ma olen nii, nii, nii, nii tüdinenud nende asjade otsas elamisest, kus kunagi mitte midagi üles ei leia. 

Oleks juba see aeg, kus igal asjal on oma koht! Oeh!


3 kommentaari:

  1. Mul on siin täpselt samad unistused. Et saaks see remont juba tehtud ja oleks igal asjal oma koht. Tahaks ka võtta "väikese" pangalaenu (mhm, tuleb ilmselt sarnane summa) ja selle suve lõpus ning sügisel kogu värk ära teha.

    Aga no teil vähemalt on koht, kus seni elada. Meil ainult see üks siin. Ja teil juba töö käib ja teate, mis vaja. Me peaks minema linnavalitsusse, et uurida, palju nad lubavad meil muuta, laskma arhitektil plaani teha, otsustama sada asja alates küttesüsteemist, lõpetades... Noh, kuhu ja kui palju aknaid, need tellida. Leida ehitajad, sest ise me selle kõigega hakkama ei saa... Ja tegelikult tundub ulme, et nüüd mais seda kõike tegema hakates võiks augusti teises pooles remondiga pihta hakata. Normaalne inimene plaaniks aasta varem seda kõike. A mina, loll, olen pähe võtnud, et peab saama. Kas saab, ei tea :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tikrikene, selline suhtumine on jummmmalast õige, et peab saama! Muidu liiguvad need asjad edasi ne rõba, ne mjassa vormis!
      Jep, meil vähemalt see pluss, et ei pea remonditavas korteris elama ja saab üle platsi koju minna.
      see paberimajandus on õudne. Mul projekteerija tegi ruutude arvestamises väikese vea, mida notar läbi ei lasknud ja tänu sellele ei saanud kusagil asju päris korda (venivad edasi pangalaen jne). Krt, ühest väiksest veast nii palju jama!!!
      Mul oli plaanis 1.septembriks valmis saada, et lapsed saavad uut kooliaastat OMA koolilaudade tagant alustada. Ilmselt venib asi ikkagi paar kuud edasi ja oleksin ÜLIGIGAMEGA õnnelik, kui jõuluks asjad korras oleksid!
      Toon Sind ka maa peale - augustiks Sa ilmselt valmis ei jõua :):):)

      Ahhoi meile :)

      Kustuta
  2. Ei, ma augustiks ei taha valmis jõuda, ma tahaks augusti teises pooles alles pihta hakata, kui sügise jooksul valmis saaks, oleks hea :D

    VastaKustuta