Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 7. aprill 2016

Aprill algas (ja kestab) haigustelainel!

Tüdrukud tegid aprillinalja ja jäid kõik järgemööda haigeks!

Alustas Karolin, kes kaebas eelmisel esmaspäeval. et tal pea valutab. Jätsin ta koolist koju. Teisipäeval mingeid kaebusi polnud ja läks taas kooli. Kolmapäeval oli tal aga juba 39-kraadine palavik ja siis oli selge, et enam kooli ei lähe. Ei ole ka sel nädalal käinud. Diagnoosiks bronhiit. Köhib nii nagu oleks kopsud tagurpidi ja tundub nagu keegi oleks ninaalust liivapaberiga kraapimas käidud. Tema saatus on antibiootikumid!

Johanna on terve märtsi sedasi imelikult vindunud - väike köha ja kerge nohu. Kui eelmisel nädalal arvasin, et ta saab kohe-kohe terveks, siis oli olukord hoopis vastupidine. Päeva pealt jäi nii hullult haigeks, et kukku pikali - 39-kraadine palavik, nina hakkas jooksma nagu kevadeine kask ja köha oli nii rögane, et ajas lausa oksendama.
Neli päeva oli mul siin põhimõtteliselt sobi eest, nüüd hakkab vaikselt paranema. Ma ei saanudki aru, mis tema õigeks diagnoosiks jäi. Piltide järgi öeldi, et põdes juba kopsupõletik läbi (!?) ja nüüd siis vist bronhiit takkaotsa.
Kus ta selle sai - see on küll müstika! Pole külmetanud ega midagi.
Istub samuti antibiootikumide peal.

Nüüd on ta ligi nädal aega sedasi tõsisemalt haige olnud ja tegelikult juba paranemas, aga kasutab seda ninnunännutamist ära. Istub kogu aeg süles, täna põhimõtteliselt hommikust õhtuni.
Mul on seega teleka-aeg. Tavaliselt ma ei vaatagi telekast suurt midagi, aga nüüd olen igasugu saateid vaadanud. Küll see järelvaatamine on mugav asi!

Janeli käis terve eelmise nädala kenasti koolis ja sel esmaspäeval veel ka. Koolist koju jõudes kuulsin, et turtsub vaikselt, õhtuks oli juba ka palavik platsis. Koolinädal oli seega lõppenud.
Temaga on see kummlaine lugu, et kopsud on puhtad, kõrvad on terved, aga kolm päeva on kõrge palavik olnud, nii 38-39-kraadi. Täna oli ka palavik, aga 37 ringis. Väike nohu ja köha on ka.
Tema on praeguseks antibiootikumidest pääsenud ja kui homme palavikku ei ole, siis nii vist ka jääb. Teisipäeval oli ta täielik laip. Nüüd on oluliselt parem seis ja küsib juba õue ka.

Lastel liiguvad olukorrad igatahes paremuse suunas.

Minul hakkas nina eilsest voolama. Köha on ka täpselt selline, et natuke veel ja köhin kopsud välja. Hästi valus köhimine on, selline tunne nagu kusagilt kilomeetri kauguselt tuleks tulikuum tulejuga välja. Palavik on tibake alla 38.
Ma alla ei anna - teen nägu nagu poleks häda midagi. Kui Johanna magas, siis käisin natuke isegi õues riisumas. Mul oli gümnaasiumi ajal bioloogia õpetaja, kes käis kõrge palavikuga lume peal võimlemas ja oligi paari päevaga terve. Vinge õps oli!
Ühesõnaga ei tohi haigusel lasta võimust võtta!

Lapsed tegid mulle täna vana head sinepiplaastrit - plaaster märjaks ja seljale :)
Alguses oli täitsa OK, aga kui põletama hakkas, siis ikka korralikult.
Luristan siin meega teed sisse, väike köha-nohu-palavikurohi ka ja ootan millal paremaks läheb.
Selline kerge härdas olek on samuti peal - vaatasin TV 3-st "Armastuse laulu" ja löristasin suisa iga laulu peale! :D Kõikide lood tundusid nii ilusad ja tõesed :):):)

Voodisse siruli jäämist ma endale lubada ei saa, sest uuel nädalal on tegemist nii palju, et kalender on suisa lõhki ja lisaks sellele pean järgmisest nädalast mõneks ajaks jälle Soome sõitma.

Annan endale seega 3 päeva armuaega, et terveks saada :):):)
Ahhoi!

Doktor Virge on kõnelenud :D

9 kommentaari:

  1. Kurb kui inimene niimoodi ära mandub.. ei ole võimeline enam peale laste ja nende midagi muud siin maailmas. Varem oli asjalik blogi ja suur respect, väga suur isegi sinu suhtes! Oled. alati iseendaks jäänud ja selg sirgu kasvõi terve maailma vastu olnud! Nüüd aga tundud justkui löödud olevat ja poed laste seljataha. Loodan et sa ei mandu ära vaid jätkad oma teed. Eks lahinguid tuleb ju ka valida, kõik ei ole mõeldud võitmiseks! Mõni vastane on lihtsalt tugevam, julmem ja alatum kui me arvata oskame.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Misasi :D :D :D Kes on mandunud? Kas see on mingi nali või?

      Kustuta
    2. Eeeeeee??!!
      Ma ei oska nüüd küll midagi kosta.
      Mandunud? Laste seljataha pugemine? Löödud? Mis vastane?
      Ma ei saa küll midagi aru...

      Palun vabandust, et haigeks jäime :):)

      Püüan ära mitte manduda, aga kipun arvama, et minu blogi ei hakka Sulle nii pea meeldima, sest olen justnimelt plaaninud rohkem aega lastega veeta ja seetõttu tuleb tihedamini ka seda laste"ila" kirjutada ;)

      Õnneks on blogide maailm praegusel ajal lai ja leiad kindlasti midagi paremat ;)

      Kustuta
  2. Kellelgi oli vist hommikune rohi võtmata :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Soovitan vähem õgida, muidu varsti tuleb ka hakata rohtusid võtma. Süda rasvub ära.

      Kustuta
    2. ??? Kes õgimas käib? :) :D

      Kustuta
  3. Paljunemine ongi elu mõte! :))

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tead, ma siin viimasel ajal ikka juurdlen selle elu mõtte üle ja poindile eriti pihta ei saa :)
      Aga kui lapsi poleks, siis oleks elu suhteliselt mõttetu küll ;)

      Kustuta
  4. LOAN OFFER!! I am Hwa Jurong, a Reputable, Legitimate & an accredited money Lender. I provide all kind of loans locally & internationally to individual and companies. We offer loans at 2% interest rate annually without stress of securing the loan! E-mail: {hwajurong12@gmail.com or hwa.jurong@yahoo.com.sg)

    VastaKustuta