Lehevaatamisi kokku

pühapäev, 3. jaanuar 2016

Uuel aastal:


1. Külastan rohkem oma sõpru - neid elab mul igas Eesti nurgas, alustades Idast, lõpetades Lõunaga. 

2. Tegelen veel rohkem oma lastega - aeg lendab lihtsalt nii kiiresti ja ei taha edasi lükata asju, mida kümne aasta pärast enam teha ei saa (lastega poris soperdada, puu otsas ronida, öösel puuonnis magada ja muud normaalsed tegevused).

3. Teen vähem tööd - vaatamata sellele kui palju me rabame (et asjad kiiresti valmis saada!) ei saa see töö ikkagi otsa, see-eest lapsed kasvavad mühinal ja ühel heal hetkel ongi nad juba suured. Küll siis jõuab jälle rabada ;)

4. Külastan kõikvõimalikke arste, et oma tervisest täielik ülevaade saada - kui meil pole tervist, ei ole meil midagi. 
Kui ma nüüd Soomes olin, siis kahel korral oli selline tunne nagu maa oleks värisenud - kõik kõikus ja astudes ei tundunud see pind kohe üldse sirgena. Tegelikult värises mul seal peas vist midagi. Samuti on tagasi tulnud jõhkrad liigesevalud ja mul endal on kerge kahtlus, et puukborrelioos annab vist taas tunda. Ei tea täpselt ja seetõttu ongi aeg taas täiskontroll teha!

5. Hakkan aktiivseks tervisesportlaseks - mens sana in corpore sano, eksole! 
Ja kui see pekipõrgatamine kergemal viisil juba käsile on võetud, siis tasub juba ka rahvavõistlustest osa võtta. Preemia iseendale või nii ;) 

6. Lähen säästureziimile - meil kõigil on nodi ja träni rohkem, kui vaja oleks - aitab sellest laristamisest! Hakkan enda kulutusi kirja panema. Me sedasi oleme proovinud, et kogu perekonna rahakotil silma peal hoida ja kulutusi üles kirjutanud, aga sellest ei ole midagi välja tulnud. Kõike lihtsalt ei suuda üles kirjutada ja iga kord Tarmo lihtsalt ei viitsi mulle öelda, kui midagi ostis. Otsekorraldused lähevad üldse meelest jne. Kui tema ise kõik oma kulutused paneb ja mina oma, siis saaks asja küll. Tean, et tema midagi kirjutada ei viitsi, seega hoian siis ainult oma kulutustel silma peal.

7. Loobun ebavajalikest asjadest - meil kellelgi pole lihtsalt nii palju ruumi, et kõike seda jama ladustada! Kõik müügiks!

8. Teen ohtralt käsitööd, sest sõbrad-sugulased tõstavad Eesti iivet ja uutele väikestele inimestele on vaja teha kingitusi, mis tulevad südamest. Samuti on uued jõulud praktiliselt ukse ees (!! :D ) ja peab hakkama sõpradele taaskasutus-kinke meisterdama. 


Need 8 punkti olid siis copy-paste minu FB seinale riputatud uue aasta plaanidest.

Mõtisklesin siin natuke ja lisaksin mõned tegemised/plaanid ikkagi veel:

9. Käime perega Horvaatia ringreisil  ära - olen võtnud eesmärgiks, et Horvaatia reisuraha kraabime kokku säästmise põhimõttel. Kui võimalik, siis tuleks üleliigne nodi ka rahaks teha, aga muidu jätame lihtsalt enamik asju ostmata.  

11. Tegelen rohkem oma hobidega - fotograafia, margindus, puude lõikus, meisterdamine, nikerdamine ja muidu asjatamine. 

12. Võtan kerged fotograafiakursused - see on tõesti ala, mis ka vägagi huvitab. 
Sügisel olin juba kursuste nimekirjas, aga siis tuli nii palju Soome-reise vahele ja pidin loobuma. Sel aastal katsetan siis uuesti. Tean, et mul on tegelikult silma häid asju pildistada, aga mul puuduvad oskused, kuidas ja mida õigesti võtta. Viie aasta pärast olen ma fotograaf ka, nii et siis saate mind kutsuda oma üritusi pildistama :D
Hunt Kriimsilm oma 9 ametiga! 

Minu enda arvates oli eelmise aasta parim/lemmik pilt vot see:



13. Tellin ja sorteerin pildid ära - neid muudkui koguneb ja koguneb. Loogiline ka, sest aastad muudkui jooksevad. 

14. Kolime uude kodusse - lapsed ootavad, mina ootan, riided kapis ootavad...kõik ootavad! 
Oi, kuidas mulle meeldiks, kui kõik riided puude peal ripuksid. Selle nimel hakkaks vist isegi taas pesu triikima. Muidu näevad meie peres triikrauda ju ainult triiksärgid ja pidupäevade puhul ka kleidikesed! Pole lihtsalt nii korralik, et viistiks pesu triikida. Võibolla isegi viitsiks, aga selle luksuse jaoks pole lihtsalt aega. Ah, mina ka ei tea...kui väga tahta, siis ilmselt leiaks ka aja ;)

15. Ehitame valmis Abbi pisikese majakese, et teisel jõulupühal seal lund ja tormi nautida. Olin kaval ja tellisin peale jõule odava hinnaga ilge hunniku elektriküünlaid, koguni 160 meetrit! No ikka korralikult, et kogu maja õuest ikka särama saaks! Raha laristamine jäi 2015 aasta sisse, seega ei rikkunud ma 2016 aasta säästureziimi reeglit :) :)

16. Sügisel hakkan õppuriks ja minust saab üks korralik oivik!

No nüüd aitab küll! 
FB plaanidele lisandus kõigest 50% juurde :):)

Soovin kõikidele uueks aastaks kordaminekuid. 
Olge julgemad! 
Tehke otsuseid! 
Ja otsused tehke siis ikka iseendale!
Võtke ette asju, mida Te ka tegelikult teha tahaksite. Kui keegi astubki rajalt kõrvale ja asjad ei lähe nii nagu plaanitud, siis see maailm ei kuku kokku - ju nii pidigi minema! 
Tõusete püsti ja lähete kõrvalt uuesti. Alla ei tohi anda!

Mina isiklikult tunnen, et tuleb huvitav aasta. Võiks öelda, et isegi hea! Fui-fui-fui

Positiivsust mu sõbrad, positiivsust :)

Lund sajab! 
Nüüd on tegelikult see koht, kus tuleks riided selga panna ja õue jalutama minna, aga täna olen ma laisk - kavatsen terve päeva voodis vedeledes pilte sorteerida!

Püüan punkti nr 13-ga kohe täna ühele poole saada - haaran härjal sarvist või nii!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar