Lehevaatamisi kokku

kolmapäev, 21. oktoober 2015

Arve saabunud - 9001,08 €!

Upsista, arve natuke suurem, kui ise arvasin!
Ei teagi, kas nutta või naerda :D

Küllap ikka naerda, sest see virisemise laine käis juba ära.
Nüüd on vaja toimetada, et kõigile puust ja punaselt selgeks teha, kui haiglane see kohtupidamine oli ja millises mõõdus korruptsioon tegelikult on. Ma ei oska seda muud moodi lihtsalt nimetada.
Soome kohus uskus tõsimeeli, et ehitajast saigi salatikunn :D

Salatikunn Tarmo sai siis arve 9001,08 eurole, mis sisaldab esimese kohtuastme kulusid 5700 + viiviseid 465,50 eurot ja teise astme kulusid 2800 + viiviseid 35,58 eurot.

Arvata võib, et raamin selle arve ära ja panen kontori seinale (noh, kui ma selle kontori kunagi valmis saan!).
Ilus ja tore mälestus pisikesest arvest  - saan sellest klientidele õpetlike lugusid pajatada.

Arve ise on siin:



Maksmis tähtajaks on 15.11.2015

Arve lõpus antakse kenasti mõista, et kui selleks kuupäevaks makstud pole, siis läheb asi edasi ulosotto (meie mõistes siis kohtutäiturile).

Mis ma oskan öelda...
Ütleme nii,et 3000-4000 € võin ma küll praegu tagataskust võtta, aga see oleks ka lagi. 9000 € korraga välja käia on hetkel ilmselgelt liiga palju.

Eks me saime sellel suvel natuke liiga palju laristatud ja kui veel seda arvesse võtta, et minul oli suvel sissetulek praktiliselt nullilähedane.
Suvel enamasti palgaprobleeme ei ole - töölistel tööd on ja palk jookseb.
Kellel papp jookseb, kellel mitte- eksole :D

Nüüd ongi kaks varianti.

Esimene variant on see, et ma maksan selle arve neile omaalgatuslikult osade kaupa ära. Nii 5-6 makset (1500-2000 €/per makse).
Viisaka inimesena ikka teadvustaksin neid, et kuna meie maksevõime lubab maksta 1500-2000 € kuus, siis olemegi sunnitud maksma osadena.  Kui see neile ei sobi, siis  annavad nad asja edasi ulosotto, millest tegelikult kasu ei ole, sest ulosotto kaudu saab kinni pidada ainult 1/3 palgast, mis on kohe kindlasti väiksem summa, kui see 1500-2000 eurtsi.
Samas võib asi sinna ulosotto minna juba puhtalt kiusu pärast. Laias laastus ei tähenda see ulosotto meile tegelikult midagi.
Veits mage nagu oleks, aga noh - elus on hullemaidki asju ;)

Teine variant on see, et kõik need, kellel kodus sukasääres raharullid hetkel tolmu koguvad, võivad selle mulle välja LAENATA.
Rõhk sõna LAENATA.
See tähendab siis seda, et iga viimne kui sent saab tagasi makstud.
Loomulikult ei taha ma nüüd seda, et keegi laenab mulle oma viimase toiduraha või jääb mõni laps kommist ilma. Ei, ei, kindlasti mitte.
Laenata võiks need, kes tõesti sente lugema ei pea ja kellel on, mida laenata.
Arvata võib, et tagasi maksmisega mingeid probleeme ei teki. Igaüks võib siis minu blogi kuhugi üles riputada ja tänitada, et lasin rahadega jalga. Ma ei te täpselt kuhu, aga põhimõte jääb samaks ;)
Väga, väga suure tõenäosusega sellist asja ei juhtu ;)
Usun, et märtsiks-aprilliks oleks kõik rahad juba tasa arveldatud ja asi isegi unustatud.

Kümne aasta pärast, kui ma juba Soome tööõigusalal kõva tegija olen (milles ma üldse, muide, ei kahtle!) ja päris advokaadina oma advokaadibüroole labidaga raha kokku kühveldan, on mul hea meenutada, kuidas ma algusaastatel arve maksmiseks raha laenama pidin :D :D

See oli siis arutlus arvest ja selle tasumisest.

Mis sellest tööandjast edasi saab?

Edasi saab see, et nüüd lasen käiku kõik dokumendid ja asjad, mis mul selle firma tegevuse kohta olemas on. Ma arvan, et ma teen selle firmast suisa eraldi blogi. Kirjutan seda blogi nii kaua, kui on tagasi makstud nii kohtukulud, kui ka Tarmo töötasu. Kui ei maksta, noh, siis tulebki kirjutama jääda. Iga natukese aja tagant ikka mõni inimene välja ilmub, kes selle firma tegevust kannatama on pidanud.
Kuna firma tegevused peavad läbinähtavad olema, siis pole kirjutamisel ka mingit keeldu - seda enam, et mul on ka reaalselt pabereid/dokumente ja ma ei võta neid stoorisid kusagilt õhust.

Samuti kavatsen konkreetselt kogu Tarmo kohtuasja üles võtta, sest see oli ilmselge korruptsioon. Kohtuastmetes ei ole mul tõesti enam midagi teha, aga kusagil mujal võin ma seda õiglust veel pikalt taga ajada ;)

Olen kohtutest võtnud kõik lindistused, mida tunnistajad rääkisid.
Selle tööandja üks tunnistaja ajab no nii naerma. Ma lihtsalt kuulan seda tunnistust ja naer tuleb kohe peale.
Mõeldes kohtukulude arvele, peaks nutt peale tulema, aga see tunnistus lihtsalt on nii jabur. Alati, kui ma ühte kohta kuulan, siis ma konkreetselt naerangi omaette :)

See on see koht, kus tunnistaja seletab kohtus: "Tarmo tõesti rääkis tööintervjuul, et ta mäletab, kuidas ta ainult 2006 aastal ehitustööd tegi. Tundub, et ta oli pikaajaline töötu, et ta oma töökogemusest ei rääkinud" :D :D :D
OMG! See ikka täielik tase!
Tegelikult tegi ühes ja samas ehitusfirmas tööd aastatel 2006-2011, kohtusse sai isegi töötõend esitatud.
Aga vot - "Tarmo ISE mäletab, et töötas ainult 2006"! :D
Ja kohus usub sellist jama!?
Tunnistajaks oli muide firma omaniku abikaasa! Kas ei ole mitte kummaline, et firma OMANIKU ABIKAASAL lastakse kohtus tunnistada!? Kerge vastuolu või nii? Loomulikult tuleb sealt suust hülgemöla. Või ükskõik millist muud möla, mida parasjagu vaja on.

Ma ei teagi, kuhu ma need lindistused üles peaks panema?!
Siis saavad kõik kuulata ja kaasa mõelda.
Kohtuistungid ja selle materjalid on ju ikkagi avalikud - igaüks, kes huvitatud on, võib asjaga tutvuda.

Kolmanda asjana plaanin asja ilmselt telesse anda. Kui esialgu tundub, et tegemist on tavalise töölise ja tööandja vaidlusega, siis tegelikult on seal all ikka väga palju räpast ja musta asja peidus. Ütleme nii, et see on üsna suur kont, mida närida tuleb.

Kujutan ette, kuidas ma selle tööandja poolt saama hakkan, et ma olen liba-jurist ja kes kõik veel :) Olen sellega juba arvestanud.

Alla ma ei anna!
Ka peale seda 9000 eurtsist arvet mitte!
Ma ei loobu enne, kui õiglus ükskord õiges suunas liikuma hakkab.

Põhimõtteliselt võivad kõik nüüd hommikuseks virgutusvõimlemiseks (kell on ikkagi 4:45!) oma sõrmed soojaks teha, klaviatuuril klõbistada ja mulle ülekandeid tegema hakata:




5 kommentaari:

  1. Virge, Pealtnägija oleks äkki abiks? Aitaksid kaevata - eriti kui Sul nii palju tõendusmaterjali olemas on juba..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jep, see on "Pealtnägijale" nagu rusikas silmaauku. Eks ma olengi selle peale mõelnud ja see asi tuleb lihtsalt ära teha.

      Kustuta
  2. Suurem kass sai juba üle elatud, seega tuleb edasi mõelda, mitte mossitama jääda. Mossitades ja haletsedes ei lähe midagi paremaks.

    Meie jaoks on see keiss lõppenud, aga selle firma jaoks probleemid alles algavad.

    :)

    VastaKustuta
  3. Silminnäkijast oleks äkki rohkem kasu, kui pealtnägijast sest pealtnägija võib asja natukene vale vaatenurga alt esitada. Tegelikult see tööjõu rent ja sellega kaasnev jama oleks maru äge soome meedias mis kõigile väga meeldiks:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just, olen sinuga sama meelt.

      Seda enam, et sain ühelt telesaatelt sellise vastuse, mis on nagu eriti kummaline!

      Homme kirjutan blogis lähemalt ;)

      Kustuta