Lehevaatamisi kokku

kolmapäev, 18. september 2013

Virxi õhtud

Ma raiskan õhtuti oma aega täiesti mõttetute asjade peale. Kui arvestada, et peale kella 22:00 algab nö minu vaba aeg, siis võiks ju midagi asjalikku teha.

Tegelikult võiks hoopis 23:00 magama minna, et end normaalselt välja puhata, mitte ei lepiks 6-7-tunnise puhkeajaga. 
Johanna jääb enamasti kell 21:00 magama, suuremad tüdrukud kell 22:00, seega võiks ka ju normaalsel ajal põhku pugeda!
Aga ei! Kus sa sellega!

Mul vaja sada, kusjuures TÄIESTI mõttetut, asja teha. Kui varem magama läheks, siis oleks see vist nagu patu eest!
Ausõna, ma tunnistan, et raiskan oma aega õhtuti täiesti mõttetute asjade peale. Vaatan netist näiteks Uusi päivä (mida ma võin vabalt päeval ka vaadata, sest kedagi nagunii kodus pole ja saan arvuti telekale taha ühendada ning siis rahulikult vaadata) ja Big Brotherit (täpselt sama mõttetu, sest seda saaks ka päeval vaadata)ja passin FB-s ja sobran niisama teistel lehtedel. 
No täiesti mõttetu! Ma olen ise enda peale täitsa kuri, aga olukorda muuta ka ei viitsi :D

Loeks siis õhtuti vähemalt raamatutki! 
Raamatut ei saa ma lugeda, sest mul pole normaalset väikest lampi, et voodis lugeda saaks! Väike lamp on olemas küll, aga see selline öölambike, mis lugemiseks ei sobi.
Tere vabandus tegelikult! Pole ju ometi võimalik väikest lampi osta!?! Ha-ha-haa :D:D
Lähen ostangi väikse lambi ja lõpetan selle ajuvabaduse ära! 
Päriselt ka!

No mõnikord leian ikka midagi kasulikku ka, mida netis lugeda. Puudutavad need palkade asju. Sattusingi siin paar õhtut tagasi ühele VÄGA HEALE lehele, kus nagu kõik seadused ilusti lahti on seletatud. Kes huvitatud on, siis panen lingi. Paremas tulbas on kõik teemade kaupa kirjas. 
Väga, väga, väga 5+++++ selgitused ;)



Kui selle lehe leidsin, siis lugesin selle otsast lõpuni läbi, tegin vajalikest asjadest copy-pastesi ja seda kuni kella 4-ni :) 
Kui kell juba 3 läbi oli, siis mõtlesin, et ei hakka magama minema, ootan natuke veel, kuni Johanna oma  teise öise söömise ära teeb (kell 4), siis paras magama jääda.
Nii oligi. 
Äratus oli kolme tunni pärast ehk kell 7! Arvata võis, et see eriti lahe polnud - pea tuikas ja olemine oli täiesti uimane. 
Saatsingi suuremad kooli-lasteaeda ja kui Johantsul järgmine uinaku aeg tuli, siis pugesin tema kaissu ;) Kui ta hommikuti tõuseb, siis on ta tunnike üleval ja seejärel tuleb esimene uinaku.

Johanna magab muidu endiselt veel hästi. Päeval on ta oma uinakud sujuvalt 30-minutilisteks teinud (magab päeval 5 korda ehk 5 x 30 minutit; väga harva teeb lõuna ajal ka tunnise uinaku), aga öösel magab nagu nott. Öösel ei ole ta kordagi kräununud või jonninud. Ta polegi öösiti üleval olnud. Joob oma piima ära ja magab nagu miilinki  edasi. 
Ootame hammaste tuleku ära, vaatame, mis siis saama hakkab ;) Magama jääb ta endiselt nii, et viime voodisse, musi-pai ja lähme ise suurde tuppa ära :) 
Võite ju ainult oletada, KUI rahul me oleme ;)

Kui töö asjade juurde tagasi tulla, siis ma pean teile näitama millist hinda nõuab ühe firma advokaat oma vastuse ja vastuhagi eest (vastuhagi oli kusjuures ainult 10 rida, no maksimum 15).

Selline hind siis 5-leheküljelise vastuse eest !!!!!

Naljakas on aga see, et advokaat, kes küsib taolist hinda, kirjutab oma vastuses selliseid väiteid, et tekkib vägisi kahtlus nagu poleks ta seadusi lugenudki.

2.5.6 - Soome iseseisvuspäeva tasu

Härra advokaat kirjutab, et inimene ei peagi selle eest palka saama kuna ta polnud ju sellel päeval tööl! 
Eeeeeeeee...... Inimene, kes küsib viie paberilehe eest 4200 € (ja natuke peale ka veel), võiks ju ometi teada, et Soome iseseisvumispäev on töötegija palgaline vaba päev (kui see muidu oleks olnud tema tööpäev). Selle kohta on isegi eraldi seadus!

See oli üks selline koht, mis imestama pani. Neid seikkasid oli tegelikult veel. Näiteks kuidas lomakorvaus ja työaikalyhennys selle 11 € tunnipalga sisse kompunniti jne. 
OMG! Muud küll ei oska kosta :D

Kui hagidele vastused tulevad, siis mul on oma töötamise stiil juba välja kujunenud. Vastused PEAVAD mul olema paberkujul. Kui saan need elektrooniliselt, siis prindin ikkagi välja. Paberit on parem lugeda ja kui mingi mõttelend tuleb, siis saab õigesse kohta vajaliku poindi kirja panna. Üldjuhul teen siis vastustega nii,  et värvilisega tõmban vastuolulised seigad alla, seejärel kirjutan pliiatsiga juurde, mis valesti on ja kui oma vastuses selle teema lahti olen kirjutanud, siis pluss juurde. 

Siin kohal on vist paras ära mainida, et kõikidele hagidele, mis ma kohtusse olen saatnud (ja neid on 10 +), on vastused kirjutanud advokaadid, v.a ühel, kus firma omanik ise vastuse kokku klopsis - see asi lõppes kokkuleppemenetlusega ära ka. No kaks, kui Tarmo hagi ka arvesse võtan.

Kui oleme firmaga kohtuväliselt kokkuleppele jõudnud, siis kokkuleppe kirjaliku vormi teeb neile ikkagi advokaat, ise ei nikerda nad midagi.
Kunagi kirjutasin ise küll ühe kokkuleppe valmis. No see oli selline kange, pehmelt öeldes lausa nutune - ei osanud seda juriidilist keelt nii palju ja ei tulnud selle peale, mis kokkuleppes kindlasti kirjas peaks olema, millises stiilis jne. No täiesti algeline oli. 
Nüüd, kus kokkuleppeid juba piisavalt kogunenud on ja kõik enamasti vastaspoole kirjutatud, siis võtangi mõne lause ühelt kokkuleppelt, teise lause jälle teiselt ja saangi kokku ühe hea paberi. Põhimõtteliselt võtan siis nendesamadelt advokaatidelt malli. Pean tunnistama, et hea kool on ;)

Võrreldes minu esimest hagi (Tarmo kohtuasjaga seoses) praegustega, siis on vahe mingi 100-kordne :) Täitsa häbi hakkab, kui seda esimest hagi loen. Aga näe - polnud hullu midagi - ka sellega sai hakkama ja asi lahenes positiivselt. 
Alguses ei osanud tegelikult häbeneda, sest omast arust oli ju kõik lausa tip-top :D Samas oli ükskõik ka, kui polnud nii perfektne. Lõpplahendus oli oluline.

Hagidele kirjutan alla oma andmed, sest seadus näeb sedasi ette. Seega on kostjatel mu andmed teada ja siiani pole keegi mind veel õnneks maha löönud...fui-fui-fui. 
Olgugi, et ühe hagiga oli hirm küll, sest nõude suurus oli 47 000 € !
NB! Asi on veel menetluses, aga, kui see kunagi läbi saab, siis kirjutan selle kohta veidike pikemalt, sest seal on küll lausa uskumatuid seikkasid!

Kohtus ma küll kedagi esindada ei saa, aga ükski seadus ei keela mul hagide ja kokkulepete koostamist ning nõuannete jagamist ;)

No vot...ja siin kohal jõuamegi jälle teemasse - Virge uued ja uskumatud plaanid :)
Ma ei julgegi enam lubada, millal ma neist kirjutan. Noh, miski päev ikka ;)

Mõtlesin, et kirun siin oma mõttetuid õhtuid arvuti seltsis, aga läksin sujuvalt palkade teemasse.

Arvutis kulub liiga palju aega. Mõnel hommikul mõtlen, et ei taha kohe seda arvutit lahti teha, sest siis istun ma kõik vabad minutit selle taga. Päeval on väheke asjalikumat tegemist, võrreldes õhtuga ;) Postkastid vaja läbi vaadata, kirjadele vastata jne.jne.jne.

Tundub, et pean omale selle arvutiga mingi süsteemi välja mõtlema a la esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel ajan arvutis asju. Teisipäev, neljapäev ja nädalavahetus on arvutivabad päevad.
Nii teengi!

Täna on kolmapäev - seega võib arvutis olla :D:D Homme enam mitte ;)

Tänase hommikuga on niisiis 2 suurepärast otsust - lähen ostan õhtuseks lugemiseks lambi ja nädalas veedan arvutis aega ainult kolmel päeval. 

Ajee :):)



3 kommentaari:

  1. Loen su blogi ammu. Kurb on, kui Eestist hakkajad ära lähevad, loodan südamest, et te saate oma taluplaanid ellu viia ja tagasi tulla. Aga tegelikult tahtsin sulle öelda seda, et su plaanide tegemisest ja nende elluviimisest on äärmiselt sütitav lugeda. Ei mingit vingumist, sa leiad tee ja viid lõpuni.

    VastaKustuta
  2. Eks ma natuke ikka vingun ka ;)

    Aga väljakutseid meeldib mul endale esitada küll - juba ainult sellepärast, et näha kas suudan.
    Kui suudan sellega mõnda teist sütitada, siis on vägev :)

    Meie tuleme tagasi kohe, kui talus sees elafa kannatab ;)

    VastaKustuta
  3. Ma ka vaatan ikka püsivalt juba mitu aastat UP-d. :)

    Mul oli ka selline komme kui lapsed väikesed olid, et nemad magama ja siis oli minu aeg. Kui enda aega ei ole (ka une arvelt mitte) võib ju hulluks minna. :)

    VastaKustuta