Lehevaatamisi kokku

esmaspäev, 2. september 2013

Kirbukad

Mina olen konkreetne kirbukate sõltlane.
Poodides ei viitsi ma üldse ringi konnata ja kolada. Ma ei mäletagi, millal ma viimati mõnes suuremas keskuses nö shoppamas käisin. Tõenäoliselt kevadel, kui alede aeg oli. Siis võin ma küll poest üht-teist osta, muul ajal on mul rahast vist lihtsalt kahju :D

Laske mind kirparitele, siis seal võin ma tunde veeta ja rahast kahju ka pole.

Ma ei tea... toon siis mõned näited, mis kraami me kirbukalt ostnud oleme. No vähemalt meie jaoks hea hind ja hea kraam ;)

Suvega kasvasid lapsed nii riietest, kui ka jalanõudest täiesti välja. Tagasi tulles oligi Karolinil paar plätasid ja paar tosse veel järel, mis jalga mahtusid. Kannatasime ära, millal Soome tagasi saime ja siit osta. Eestist ei kannata kohe kuidagi osta. Lihtsalt ei raatsi ja kogu lugu.

                                             Karolini pastlad - 1 €

                                      Janeli nahast kingad - 3,50 € (vääääga mõnusad kingad)

Janeli Reima talvesaapad - 6 €


Virxi Tretorn kummarid - 3,50 € 

Eelmisel aastal ostsin ka omale Tretorni kummarid. Sellised ilusad potisinised ja paeltega. Unustasin need Eestisse, aga kuna seenehooaeg on tulemas/käimas, siis ilma kummariteta ei saa kohe kuidagi. Leidsin kirparilt 2 paari neid punaseid Tretorni kummareid, ostsingi mõlemad ära. Minu jalanumber ju enam ei kasva, siis võib vabalt osta. Talu juures läheb alati kummareid vaja ;)

Karolini sügijope - 3 €

Mäletate neid täheklotse jah? - 2,90 €

Nike tossud Karolinile - 3 €

PetsShopid, vastavalt siis 1 € ja 2 €

Minu lemparid ...mmmmmmmmm- 10 €

Selle Grey sain eriti hea hinnaga ja täiesti juhuslikult. Ma ei vaata kunagi klaasi taga müügil olevaid asju. Sel korral jäin kogemata vaatama ja leidsin selle. Oli isegi veel kile sees ja puha. Soome keelde rohkem ei olegi tõlgitud, 8. hooaeg on viimane. Kaks eelmist hooaega ostsin näiteks kallimalt - 6. hooaeg 13 € ja 7. hooaeg 14 €. 

Puidust pildiraamid. Hinnad erinevad 1 € - 3 €

Kunagi topin terve ühe seina pilte täis, seepärast ostangi neid pildiraame kokku, kui hea hinnaga näen.

Midagi tee ja kohvi jaoks. kumbki 5 €

Tegemist kasetohust anumatega. Käsitöö. Seepärat polnudki kahju 5 € + 5 € välja käia. 

Puidust mänguasi Johantsile - 3,50 €

Ladinakeelsed väljendid - 3,50 €

Seadusi veidi. Ei mäletagi kas oli 3 € või 3,50 €

Soome ajalugu, kooli õpik - 5 €

Klassikka :):) - 3 €

Ma ikka ostan aeg ajalt soomekeelseid raamtuid, mis huvi pakuvad. Hinda nende eest eriti palju ei küsita, keskmine hind on 3 €
Selle kooliõpiku eest olin hea meelega nõus 5 € välja käima, sest olin juba ammu Soome ajaloost raamatut otsinud - vahet pole, kas eesti või soome keeles. Selle sain vabaõhu kirparilt ja küsiti muidu 8 €. Ma jäin algul mõtlema, et kas osta või mitte. Ja kui müüja küsis, et mis hinnaga nõus ostma olen, siis ütlesingi, et 5 €. Diil tehtud. 

Puidust male - 5 €

Puidust male olen ka juba ammu osta tahtnud. Poes maksab 40 €. Seega oli 5 €. Tüdrukud mängivad ka kusjuures malte :D Noh, ega me nüüd mingid erilised suurmeistrid pole, aga natuke ikka. Tüdrukutel käigud kenasti selged ja aeg ajalt ikka mängivad ;)

Puidust doomino, pusle ja hüppepulgad - hinnad vastavalt - 2 €, 1 € ja 2,50 €

Brio raudtee - 70 €

See oli selline suht kallis ost. Samas sai selle 70 € eest 2 suurt kirstu seda raudteed, ronge, autosid ja muid asju, mis komplekti kuulub. Kõik ei olegi põrandal, sest rohelises kirstus (paremal) on veel lisajuppe. Kui poes oleks sama koguse ostnud, oleks hind ca 250-300 €, sest komplekt oli tõesti suur.

Nendest puidust mänguasjadest olen mina vist rohkem huvitatud. Kui mõnda puidust mänguasja näen ja meil seda veel ei ole ning hind mulle sobib, siis ostan. Isegi, kui laps selles eas ei ole, et nendega mängida - ikkagi ostan. 
Puit ja puidust mänguasjad on sellised, mis säilivad - põhimõtteliselt ajast ja arust. Ostan neid selle põhimõttega, et ma ei müü neid MITTE KUNAGI maha. Need jäävad. 
Kui lapsed mängueast väljas on, siis kokku ja pööningule - järeltulevatele põlvedele. 
Nagu meil praegu kusagil mõni pööning olemas oleks! :D 
Samas pole seda pööningut praegu vaja ka. Lapsed veel mänguealised ja üks põngerjas alles mähkmetes ;)


Puidust kujundite karp - 3,50 €


Puidust pildiklotsid + puidustpusle - mõlemad 3 €

Karolini Crocsid - 1 € 

Õiged crocsid siis, mitte need hiina "crocsid" ;) 
Ostes olid suht mustad, ju sellepärast ka selline mõttetu hind, aga pesin puhtaks ja Karolin olii vägagi häpi ;)

Suur korv 3,50€ ja väiksed 1 € +  1€

Kõik korvid on väga hästi punutud ega ole mingid siuh-sauh tehtud korvid, kus otsad lipendavad. Neid väiksed korvid ostsin vabaõhu kirparilt. Müüjal oli neid ikka hulgim, ütles, et leidis need taluu pööningult. Korvidel oli jah selline veidi kopitanud aroom juures, aga see eest olid väga korralikult punutud. Tõenäoliselt mõne vana meistri tehtud ;) Ostsime ka kas 5 või 7 ei mäletagi, osad on siin, osad Eestis.

Kummut 35 €

Kummut Ekotorilt ehk taaskasutus keskus. Olime parasjagu Ekotoril, kui seda kummutit sisse veeti. Küsisime, et mis hind on. Natuke arutleti ja öeldi, et 35 €. Ei mõelnud minutitki, kui otsusasime, et võtame äää. Näeb välja nagu uus.
Ekotoril oli veidi aega tagasi hästi suured ja massiivsed kangastelejed müügil. Sellised asjalikud ikka. Alguses oli hind minu meelest üle 100 €, siis kukkus 80 € peale, seejärel 35 €. Ei teagi, kas lõpuks müüdi maha või visati lihtsalt välja. NIIIIII kahju oli neid kangastelgi seal vaadata, sest oleks neid hea meelega omale tahtnud. Oleks ruumi olnud (või kasvõi bussi millega need Eestisse tuua), oleks kindlasti ära ostnud. Issssver, mis maksavad kangasteljed!!!! Ja need olid veel väga tasemel. Nuuks-nuuks :(

0,30 € + 0,20 € + 0,20 €

Soomlased viivad Eestist ära, me toome tagasi :):) Nagu ma juba tunnistanud olen, siis mul on nõrkus puidust asjade vastu. Ma kohe armastan puitu :D 
Tegelt ma ei saa öelda, et see pastakas 0,20 € maksis, sest see oli portsu pastakatega kilekotis, mille koguhind oli 2 €. Kirjapulkasid oli kindlasti 20-30, seega jagasin kuidagigi ja kujundasin ise hinna. Pastakad on meie peres sellised toredad esemed, mis ainult kaovad ja kaovad ja kaovad. Noh, nagu patsikummidki. Ma ei kujuta ette, kui palju ma neid patsikumme ostma pean, et neid lõpuks ka jaguks. Kuhu nad kaovad?! Seda ei tea keegi!Kui pliskidel sünna on, siis pean vist igakord üheks kingi osaks patsikummid ka ütlema. See oleks nö kingi kohustuslik osa :D  Hahahhaha :D

Aafrika puitu ka  - 5 € ;)

See sümpatiseeris rohkem Tarmole. Ei teagi, mis puidust need on, aga tundub olevat käsitöö ja nii karp, kui ka plaadid ise on huvitavad. Ütleme nii, et see oli rohkem selline impulsiivne ost :)

2 plaati - 3 €

Läbi aegade parimad jõululood. Plaadid tunduvad olevat ma-ei-tea-mis-ajast, aga see eest olid nagu tutikad - ei kriime ega muud jama. Ostetud kusjuures täiesti südasuvel.

ajalehtede/raamatute hoidja - 3,50 €

Just minu ja minu paberipahna jaoks väga vajalik asi. Kui muidu vedeles suuretoas laual ja tugitoolidel ja diivanitel igasugu vihikud-raamatud, siis nüüd panen sinna sisse ja laon veel peale ka hunniku. Kõik vähemalt ühes kohas ;) NB! Pildistamise jaoks tõstsin enamik asju välja, muidu ei oleks välja paistnud, mida pildistan :D 

Veel natuke klassikat - 1 €

Proovisin niisama natuke soomekeelset "Tuulest viidud" lugeda ja sain esimese lehe peal juba 24 tundmatut sõna. Lausetest saab aru küll, aga võõraid sõnu on ikka veel liiga palju. Samas "Tuulest viidud" on hästi sisutihe raamat ka, seda ongi raske lugeda. Need 2 raamatut on põhimõtteliselt minu lemmikud olnud ja ostsin need selle põhimõttega, et kui Eestisse tagasi kolimise aeg on, siis püüan läbi lugeda. Saan vaadata, kus maal keel siis on ;) 
"Läänerindel muutuseta" on küll aastast 2002, aga välja näeb nagu tutikas;)

õppekirjandust ka - 1 €

Nahast jalatsid Janelile - 3 €


Rohkem ei viitsi pilte teha, aga jah - päris palju kraami ostan ma kirparilt. 
Pühapäeviti on Länsikeskuse juures vabaõhu kirpar. Seal on hinnad odavamad, kui sisekirparitel ja lisaks sellele annab väljas hinna üle kaubelda ka. 
Sisekirparitel käin üldjuhul teisipäeviti või kolmapäeviti, siis lasevad paljud hinnad 50% peale ja pole rahvast ka nii palju tunglemas, kui nädalavahetustel. 

Tänagi pidime minema. Lükkasin kell 9 silmad lahti ja mõtlesin, et lähme, aga Johanna sõi just kõhu täis ja jäi uuesti magama. Kobisin ise ka siis magama tagasi ja magasin kuni 11-ni. 
Kella 13 ajal käisime metsas seenel. Seenesaak oli kehvake - midagi nagu sai, aga ei midagi erilist. Kella 15 aeg jõudsime koju tagasi ja teate, mis mina siis tegin?!
Läksin magama!
Täielik väsimus tuli kallale, kohe selline nõrkus ja kerge peavalu ka. Sain metsas vist värskeõhu mürgituse. Kusjuures ma ei teinud mingit kerget uinakut vaid magasin kella 19:30-ni !!!!
Ei saa mina aru, mis toimus - ma ei maga MITTE KUNAGI päeval ja täna nüüd siis 4,5 tundi?!
No OK, kui rase olin, siis tukastasin, aga mitterasedana ei maga ma päeval kunagi. 
Loodetavasti oli vaid tänane päev selline...

Täna algas uus kuu ja uue kuu puhul hakkan siis söögile kuluvaid summasid kirja panema. Mitmel korral on huvi tuntud, kui palju nüüd miski maksab ja hakkan siis üles kirjutama. Eelmine ülevaade oli miski aasta või koguni poolteist tagasi. 
Selle ajaga on hinnad üsna korralikult tõusnud, seega ongi hea uus ülevaade teha. Toidu puhul peaksin vist kuu menüü ka kirja panema, muidu saan jälle nöökida, et pere sööb ainult makarone ja joob kõige lahjemat piima :D

Ülevaade tuleb siis oktoobris. Septembris kogun niisiis andmeid ;)

9 kommentaari:

  1. Kuule, ma tulen külla, vii mind ka kirpparituurile :P Nii kadedaks teeb see valik!

    VastaKustuta
  2. Arvestades, et aeg-ajalt Soome kirpparitel asjad hirmsasti ülehinnatud, on need lausa superostud! Ma ka kirpparite sõltlane, nii kui Soome, läheb mitu päeva kirpparite peale, kohe lausa hasart tekib seal :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jep, on ka selliseid, kes poehindasid tagasi tahavad saada. Samas on mõnikord hind selline, et praktiliselt tasuta annab ära. Vahed on mõnikord ikka päris suured - nagu mähkmekatte pükstega näite tõin, kus üks müüs uusi pükse 12 € ja teine müüs täpselt samasid 1 €. Kui hästi otsida, siis leiab igasuguseid pärleid ;)

      Selles on Sul õigus, et hasart tekib :D

      Mõnikord teengi nii, et võtan ainult 20 € kaasa ja ei grammigi rohkem. Siis on sein ees ja peab valima mida osta ja mida jätta. Muidu ongi varsti nii, et tassid seda kraami muudkui koju, varsti ei mahu ise ära :D
      20 € lammutab kusjuures juba päris korralikult ;)

      Aga jah, kirparitel on äge konnata :)

      Kustuta
  3. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  4. Mina ka olen fänn. Vahepeal kui mees Soomes töötas, siis käisin ka seal ja iga kord olin kirparite püsikunde. Ikka mõlemal nädalavahetusepäeval sai käidud seal suures vanas telliskivihoones. Ma nime ei tea, aga üks suuuur kirbukas ta Helsingis on.
    Praegu läheks ka, aga laevapiletid on kalliks läinud ja ainult selle jaoks minna mõttetu.

    Aga oi ma võiks ka meenutada mis kõik ostetud ja mis võileivahinnaga:D Oh kuidas tahaks minna taas!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. 100% sinuga nõus. Väga palju saab võileiva hinnaga. tuleb osata otsida ja koju ära viia :D

      NB! Laevapiletid kallid jah!

      Kustuta
  5. Nii hea hinnaga, kuid isegi Tallinnas Tellis,ivi kirbukalt võid saada normaaalseid asju v6ileivahinnaga, kuid need asjad n2eva kyll nagu uued v2lja:-) nii vahva on lugeda teie lugusid:-)

    VastaKustuta
  6. Vau kui palju kraami !!! meil ka suur suur Femme tori sii, 200-300 ruutu, üle 200 laua kindlasti aga hea kui ma leian lapsele 2-3 riidehilpu... ;S Ju ma olen väga valiv aga nii ägedaid asju meil pole.

    VastaKustuta