Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 9. mai 2013

Lõpuks ometi kevad!

Maa on justkui üleöö roheliseks läinud. Sups ja roheline! Eile oli ikka VÄGA soe ilm. Täna muidugi sellist ilma enam pole, aga see ei muuda iseenesest fakti, et kevad on lõpuks ometi saabunud ;) Kusjuures, siin-seal näeb veel mõnda lumehunnikut!
Täna, 9.mail, võib meie kandis veel lumehunnikuid kohata! Tase.

Käisime paar päeva tagasi kohaliku kraavi/oja ääres kalal. Mina olin muidugi surmkindel, et ühtegi kala me ei saa.
Aga näe - midagi ikka saime. Juba paari minuti pärast oli särg konksu otsas. Kokku saime 4 särge. Ei ole mingi suuremat sorti saak, aga lastele elamus ikka.
Ühe kala tõmbas Janeli ise välja - sai kala ise konksu otsa ja tõmbas ise välja. Seda rõõmu, mis last valdas, võib vaid ette kujutada.

No sellest ei peaks vist kirjutama, aga õhtul olid nad koos nendesamade kaladega vannis :D:D
Mänguasjad lastel missugused! :)
Terve vannituba oli kalahaisu ja soomuseid täis. Aga noh, vähemalt neil oli lõbus.

                                                        Kalamehed

                                                        Esimene kala on konksu otsas

                                                   Loodusmanti ka ikka koju kaasa

                                                  Rõõmu, kui palju.

Karolin tuli eelmise nädala lõpus koolist koju, koputas uksele ja pistis siis käe ukse vahelt sisse - peod sinililli täis :) Nii armas!

Kui Janeli nägi, et õde kusagilt nii palju lilli on leidnud, pidime meie ka loomulikult neid noppima minema. Mina polnud kusjuures sinililli veel näinudki. Ma räägin, et kuidagi järsku läks roheliseks.
Leidsime kokkuvõtteks ülaseid, sinililli ja paiselehti. Noppimiseks sobivad kõik, millel õis otsas on ;)

Eilse kauni ilma puhul tuterdasime kohe pikemalt ringi. Noppisime lilli, sõime jäätist ja olime muidu mõnusad. Pilt räägib rohkem, kui tuhat sõna, eksole.




Lilled nopitud - koju...
Meil on seal metsa vahel üks üsna mägine rada, koos päris pika laskumisega. Ütlesin Janelile, et tal ei ole vaja sealt rattaga alla vaja sõita, sest ta kukub.
Ei kuulanud mind keegi.
Noh, kui juttu uskuda ei taheta, siis peab seda kukkumist omal nahal tunda saama.

                                          Praegu on nägu veel nalja täis....

                                      Ja ikka veel on lõbus......Õde jookseb turvalisuse mõttes kõrval.

                                 Kukkumise moment jäi küll tabamata, aga õde vähemalt lohutab...

                                                            Elusad ja terved...

Õnneks ei olnud kõige suurem kukkumine, isegi käed jäid terveks, aga ma sügavalt kahtlen, et ta järgmine kord mu sõnu kuulab :)
Ei saanud sel korral veel piisavalt haiget.

Nüüd on meil 4 vaba päeva järjest. Täna ju punane päev ja homme Karolinil koolist ka vaba, sest tegi homse koolipäeva eelmisel laupäeval juba ära. Laupäevane koolipäev oli muidugi nii töine, et...
Kool oli kell 9-12, sellest kell 9-11 mängisid nad õues pesapalli ja ühe tunni istusid siis klassipingis. Ei teagi, kuidas ta sellisele pingelisele koolipäevale vastu pidas :D:D:D:D

Täna lähme Heljäle külla. Kes ei mäleta, siis Heljä on minu soome keele õpetaja. Oli Raisio ajal ja on põhimõtteliselt praegu ka.  Kui mul midagi üle on vaja vaadata või kui ma millestki aru ei saa, siis võtan ikka temaga ühendust.

Kui nädalavahetusel ilma on, siis mõtlesime piknikule minna. Janeli käib juba nagu uni peale, et läheks jõe äärde istuma ja herneid sööma. Eelmisel aastal sai korduvalt piknikel käidud, aga tema tahab just jõe äärde herneid sööma minna. Eks see vist rohkem herneste pärast ole ;)
Käisime just eile turul ja herned on juba müügile jõudnud. Olgugi, et mõned kaunad on nii õhukesed ja seal sees pole praktiliselt midagi.
Maksavad ka üsna palju - 2 liitrit 3 €! Ma ei kujuta ette, kui mitu grammi nendes liitrites kokku on, aga suht kallis on ikkagi.
Aga, kui laps juba herneid nägi, siis loomulikult tahtis ta neid ka saada.
Püüa siis lapsele selgeks teha, et suvel Abbil saad nii palju herneid, kui süüa jõuad. Praegu pole suvi ja Abbil pole me ka ;)

Siit tuleb nüüd see koht, kus võib öelda, et sellel aastal saab jälle aiamaal nokitseda, ise muru niita ja üleüldse - lihtsalt olla.

Oi, kuidas tahaks, et oleks juba Eestis tagasi, et ei peaks unistama aiamaal kössutamisest, vaid et lähed ja oledki - hommikust õhtuni!

Lugesin just täna, et Tikker kolib koos perega (peale aastast Norras elamist) Eestisse tagasi. Selles mõttes ma kadestan teda. Ta saab tagasi OMA koju, OMA aeda!

Ei tea, kas nüüd, peale kahte aastat, hakkab lõpuks KODU igatsus peale tulema! OMA KODU igatsus. Tüdrukud räägivad ka viimasel ajal ainult Eesti ja Eesti.
Kui meil oli esialgu plaanis Soomes 2016 kevadeni olla, siis hetkel on mul küll sellised mõtted, et 2 aastat veel, siis pillid kotti ja tagasi KOJU.
Siis saaks Janeli oma kooliteed Eestis alustada...

Ei, ei ärge nüüd seda mõelge, et siin midagi viga on - ei ole.
Kõik on korras ja hetkel läheb meil üsnagi hästi. Fui-fui-fui :)

Tarmol on väga hea (ja kindel) töökoht, kus saab päris head palka (võrreldes eelmise töökohaga) ja lisaks sellega hakkavad vaikselt igasugused tutvused tekkima. Ta hakkab ka vaikselt oma keelebarjäärist üle saama.
Minul on nende tööseaduste ja asjadega samuti tegevust piisavalt. Kui aus olla, siis rohkem, kui küll - istun iga päev arvutis ca 7-8 tundi. Suure tõenäosusega on mul aasta pärast juba ka oma pisike firma.
Janelil läheb lasteaias hästi. Viimaks ometi on tema ka keelebarjäärist üle saanud (neil võttis Tarmoga see kauem aega -pikkade juhtmetega :D) ja suhtleb lasteaias juba täitsa vabalt.

Karolinil läheb koolis hästi. Käib sõbrannadel külas ja asjatab ringi.

Oleme natuke ka säästa suutnud, seega saame suvel maja vundamendiga algust teha.
Kas Tarmo töö juurest ära saab, on juba omaette küsimus. Ikkagi uus töökoht ju.
Samas on tööandja väga OK ja isapuhkus on talle seadusega nagunii ette nähtud. Nii, et need vajalikud 2 nädalat, mis vundamendi tegemiseks kulub, saab ta ikka ;)

Ilma ilustamata - kõik on tip-top ja AUSÕNA millegi üle tegelikult kurta ei ole.
Liigume ju ikkagi vaikselt selles suunas, millepärast me Soome kolisime - ilma laenudaeta OMA maja.
eestis ei saaks sellest isegi mitte unistada, sest palgavahed on ikkagi nii suured.

Minul endal on tegelikult sellest igatsusest ja soovist Abbil olla ükskõik, sest ma olen omale aru andnud ja tean, miks me siin oleme, aga tee seda tüdrukutele selgeks...
Samas ma olengi neile rääkinud nii nagu asjad on ja nad teavad väga hästi, et me elame praegu Soomes ainult sellepärast, et saaksime Abbile maja valmis ehitada.
Kusjuures olen veel lisanud, et emme-issi olid noorena nii lollid ja ei viitsinud koolis eriti hästi õppida ja sellepärast meil Eestis häid töökohti polegi, et nemad rohkem ja paremini õpiksid :):)
Väike eluline moraal.

Nad saavad sellest tegelikult ka väga hästi aru ja teavad, miks me siin Soomes elame, aga ikkagi on kurb vaadata/kuulata, kuidas nad Eestisse tahavad :(
Nad on Eestisse just viimastel kuudel igatsema hakanud...
Pole hullu - varsti saavad ;)

Samas läheb meil sellel aastal nii hästi, et saame ühtejutti 3 kuud Eestis olla, seega polegi see asi nii nutune.

Ma olen hakanud päris tõsiselt mõtlema, et KUI mul oma tegemistega asjad jooksma hakkavad, siis me võimegi lastega Eestisse tagasi kolida. Mina teen nagunii oma töö kõik neti/posti teel ja ei ole vahet, kus ma elan. Elan kasvõi Hiinas.

Tarmo teeb aga füüsilist tööd, seega...
Siis oleks jälle nii, et mina lastega Eestis, tema Soomes...
Samas mine tea, 2 aasta pärast võib olla juba päris palju muutunud...

Äkki maja juba püsti :D :D
Hea küll, see oli liigne unistus ;)

Ah, ei tea...Eks aeg näitab ;)

Igatahes Tikrile KOJU kolimise puhul õnnitlused ;)


7 kommentaari:

  1. Aitäh :) Ma olen kolimise otsusega väga rahul küll, samas ikkagi kadestan teid, sest meie ju peame nüüd remondiraha mujalt leidma... Teie aga olete sisse elanud, oskate keelt, säästate :)

    Ja aias toimetamise koha pealt pole me ka kunagi väga usinad olnud. Seda loodame sel suvel muuta, ehkki järjekordne säästuremont on tähtsuselt esimesel kohal :D

    VastaKustuta
  2. mismõttes 2 nädatalat isapuhkust vundamendi valamiseks?????. AH. Mai lõpul ennem tähtaega koju ikka, saab põnni ise välja aidata :D.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vaata, Kullake, siin on hetkel sellised lood, et me ju ei tea, kas Johanna tahab siia maailma näiteks järgmisel nädalal sündida, mai lõpus või juuni alguses. Ja kuna papsil ikkagi uus töökoht, siis ei tal lihtsalt ei ole võimalik Eestis minu kõrval istuda ja oodata, millal minek on ;)
      Midagi pole teha... Kui jõuab õigeks ajaks kohale, siis jõuab. Aga, kui ei jõua, ega siis Johanna sündimata jää ;)

      Ja mis Sa üldse seletad, arumaeisaa!?! :D
      Minu meelest pidid Sina mind valvama tulema :D:D:D:D

      Kustuta
  3. Kas teete sellise huvitava rakett-ahju?
    Jöudu ja edu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eeee, ma pikkade juhtmetega...Rakett-ahju? :)

      Noh, teeme sellise ilusa suure ja sooja hoidva ahju, et ikka kasu ka oleks ;)

      Kustuta
  4. Vastused
    1. Juba homme alustame oma sõitu....Oeh, see pakkimine on õudne! :)

      Kustuta