Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 23. august 2012

Tööandjate "kuldsed" toimetamised.

Peate minus kahjuks pettuma, sest  hetkel  ei saa ma siiski meie kohtusaagast kirjutada.
Ootame 2.septembrini, siis võib juba kirjutada. Siis selgitan lähemalt.

Tark kiirustab aeglaselt, eksole.

Räägime siis hoopis tööandjate" kuldsetest" toimetustest. See ju samasugune huvitav teema. Soome ajakirjanik "Helsingin Sanomatist" tahab jälle uut artiklit teha ja peame temaga sel teemal väikest suhtlust.

Aga nüüd asja juurde.

Lüpstakse meie kaasmaalasi vist küll iga ala peal ja sool pole ka vist erilist vahet, sest petta saavad nii ehitajad, kui ka koristajad..
Esindatud on ka autojuhid, mehhaanikud ja plekkseppad. Äkki veel mõni valdkond - hetkel ei meenu...

Praeguse seisuga on enamus bossid soomlased. Mõni eestlane on ka sisse lipsanud, aga seda on üldpildis siiski vähe.

Mis on need "kuldsed" toimetamised?

1.Puhkusterahade mittemaksmine. See on vaieldamatult number üks probleem. Praeguste asjade juures, mis minu käest läbi on jooksnud, ei ole MITTE kellelegi puhkuserahasid makstud ehk 100:100!!!
Küll tuuakse põhjenduseks, et puhkuserahad on palga sees või puhkust saab alles suvel või siis ei saa selle töö eest üldse puhkust.

2.Ületundide maksmine. Tegelikult võiks selle puhkuserahadega vist samale pulgale panna. Mõtlen siin praegu pingsalt ja ei suuda meenutada, kas mul on olnud üldse juhust, kus ületunde, õhtu- ja öölisasi või pühapäevalisi makstud oleks...Vist ei ole. No muidugi, siis ei oleks nagu eriti kasulik meie odavat tööjõudu ju kasutada.

3.Töölisele ei maksta viimast palka välja. See on ka väga tavaline. Ehk siis viimane palk ja puhkuserahad loomulikult sinna otsa. Miks nad viimast palka välja ei maksa, seda ei viitsi nad töölisele üldse põhjendadagi. Põhimõtteliselt töölise kõnesid vastu enam ei võeta ja sõnumitele ei reageerita. Kas töölisele töö lõpetamise kohta ka mingi paber antakse - sellest pole neil sooja ega külma.

4.Madalama tunnihinde maksmine. Töölisega lepitakse kokku mingi tunnihinne, mis kenasti lepingusse kirja pannakse ja selle järgi see töömees palka ka saab. Võin öelda, et summad kõiguvad 9-13 euri vahel, oleneb alast. Aga ikkagi makstakse alla TES nõude. Kasvõi  50 senti, aga ikkagi vähem!! Kui on palju töölisi, siis on, jah, kasu sees. Kui tegemist on aga väikse firmaga, siis sellest küll erilist tolku pole, sest see jama, mis hiljem kaasa tuleb, on selline, et oh-ho-hoo!! On tööandjaid, kes alustavad kokkulepitud tunnihindega, aga hakkavad siis sujuvalt paarikümne sendi haaval tunnihinnet kärpima. Tööline sellest kusjuures aru ei saagi. Kui ma töölistele seda öelnud olen, siis on nad ise ka ülaltunud olnud. Loomulikult on üllatunud, sest ega nad käi oma palgalehti iga kuu arvutiga üle. Kui ma tööliste palgalehed saan, siis mina käin kõik kuud arvutiga kenasti üle ja otsin kõik väiksed vead üles. Noh, nii palu, kui ma neid otsida oskan ;)

5.Palgalehtede mitteandmine. See on ka täiesti tavaline, et palgalehti üldse ei antagi. Olgugi, et see on tööandjale KOHUSTUSLIK! Väga vähe on tööandjaid, kes seda täidavad ja siis ka hämavad nii tundide, kui ka tööajaga.

6.Nüüd tulevad sellised muud tilu-lilud nagu näiteks lomapaluuraha ja haiguspäevade maksmine jne.jne.

Lähme nüüd selle juurde, kuidas tööandjad reageerivad, kui nendega ühendust võetakse ja neile olukorda tutvustatakse.

Üldjuhul kirjutan ülemusele sellise kirja, kus on puust ja punaselt kirjutatud kelle vahel töösuhe oli ja millised võlgnevused tööandjal töölise ees on.
Lisan seadused, mille alusel mingi võlgnevus tekkinud on.
Panen kõik punkt punkti haaval kirja - työaikalaki, vuosilomalaki, työsopimuslaki, ala TES-i jne.
Kirjutan juurde summad, kui palju ta kokkuvõttes võlgu on ja lõpetuseks lisan punktid võimalikest karistustest.
No tõesti - PUUST ja PUNASEKS!

Reaktsioone on mitmeid. Ühed eitavad ja ütlevad, et tööline on hoopis talle võlgu kuna tegi jamat tööd.
Mõni ülemus arvab, et töölisele maksti üldse rohkem palka ja ta peab nüüd kõik arvutused üldse üle vaatama ja äkki peab tööline hoopis talle osa rahast tagasi maksma. No tõesti - naera pooleks.
MITTE KUNAGI pole ükski ülemus KOHE omaks võtnud, et ta on töölisele võlgu.

Kui ma veel korra asjad üle selgitan, siis hakkavad üldjuhul asjad edenema. Ükskord oli mul keiss ajaliselt juba Palkkaturva piiri peal, siis oli näha, kuidas ülemus venitab. Küll on sekretäril vaja midagi kontrollida, küll on tunde vaja üle vaadata ja küll on pangad kinni :D No tõesõna - mida iganes.
Kui ma lõpuks kirjutasin, et Palkkaturva aeg saab 4 päeva pärast läbi, et pole mõtet venitada ja töölise raha VÕIKS juba täna üle kanda, siis põhimõtteliselt joosti lausa panka. Isegi kviitung saadeti skännituna, et oma ülekande tegemist tõestada.

Mõned ülemused hakkavad töölist töötlema. Ehmatama ja ähvardama, et ta ei saa enam Soomes kusagilt tööd jne. Või siis vastupidi - seebitama, et teeme omavahel mingi diili. Tööline on ju loll - tema ei tea  midagi, eksole!
Kui ma asja võtan, siis lepin töölisega kohe kokku, et tema ei tohi ülemusega suhelda. Justnimelt sellepärast, et siis seebitatakse ta ära ja siis teen mina tühja tööd. Selline juhus oli kohe üsna alguses. Ülemus võttis töölisega ühendust, lubas talle kõik ära maksta, lubas uut töödki. Poiss läks loomulikult õnge, ütles, et minul pole vaja enam midagi teha, et tal asjad jonksus. Mina olin aga tööd teinud. Ütleme nii, et need asjad võtavad tegelikult natuke ikka aega - arvutad, paned paikka, otsid seadusi ja muu blää-blää-blää.
Ok, kui  see asi läks nii, siis läks. Ega ma sellepärast patja nutnud. Sain lihtsalt targemaks. kuidas asju ajada. Mõne aja pärast võttis poiss uuesti ühendust ja kurtis, et ülemus siiski ei maksnud raha ära, et kas saaksin selle asjaga tegeleda. Loomulikult ei hakanud ma seda asja enam ajama, sest esiteks raiskas ta minu aega ja ma arvan, et ma poleks tööandjale enam tõsiseltvõetav vastane olnud.
Me siin Imrega üks päev just naersime, et kui need Soome ülemused tegelikult  teaksid, kes neil seal teisel pool ekraani vastas istub, siis nad vajuksid häbi pärast maa alla.
Tavaline asjaarmastaja, kes on jeeli-jeeli aastakese Soomes elanud ja seda soome keelt purssinud.

Samas tuli sinna naeru sekka tõsine moment ka, sest varsti lüüakse mind vist maha!
Praegu on mul käes 2 päris suurt ja krõbedat asja. Mõlemad suured firmad ja mängus suured summad. Selliseid asju ajades hakkab süda küll puperdama ja paneb mõtlema, et kas ma pean ikka nii kõrgelt lendama. Aga kui üks ülemus vastab mulle, et temal on eestlastega oma diil ja omad kokkulepped, siis ajab vihale küll! Kurat, kui eestlane on, siis peab kohe ori olema w?!Mõned tööandjad on eestlastest ikka täielikud orjad teinud! Noh, kindlasti mitte ainult eestlastest vaid kõigist mitte-soomlastest.
Üks nendest suurtest firmadest pakkus mulle kusjuures 5000 euri, et ma selle asjaga edasi ei tegeleks. 5000 euri!!!!!! Tundub uskumatu, aga nii see on. Kui  ma sellest kirjutan, siis võite ise ka järeldada, et ei teinud temaga mingit diili.  Kuna tööline oli firmas päris pikalt, siis see saadav summa on ka päris kõrge, julgelt üle 20 000 euri.
Ütlen ausalt, et hirmutav on :):) Sellele ülemusele oli see tõeline pauk, et sellised punktid ja nõuded välja ilmusid. Ta poleks never-ever seda oodata osanud! Uh, jah.

Kuhu ma jäingi...mh. Hakkasin sujuvalt siin jälle oma juttu ajama.

Osad ülemused katsetavad piire. Vaatavad, kui teadlik ma neis asjades olen. Loobivad omalt poolt mingeid mõttetuid seadusi vastu, mis ei mängi asjas ABSOLUUTSELT mingit rolli ja näitavad, kui targad nad on. Jah, ma ka loobin seadusi, aga ikka selle asja kohta, mis seda puudutavad.
Piire katsetavad nad ka selles suhtes, et näha, kas anname asja Palkkaturvasse. Kirjutades vastuseks lihtsalt, et tee mis tahad! :) Mina vastan siis omalt poolt, et selge pilt, alates sellest ja sellest kuupäevast viiakse paberid Palkkaturvasse, et tööandjale anti võimalus asi omavahel ära korda ajada, aga tööandja ei soovinud seda. Soovin veel meeldivat päeva jätku ka. Siis tuleb tavaliselt uus kiri vastu, kus karjutakse, et tööline on oma palga saanud jne. Karjutakse - selles mõttes, et kirjutatakse suurte tähtedega. Noh, vaja rõhutada, mida öelda tahetakse ;)

Kui me oma asjaga kohtus olime, siis kohtus öeldi ka, et alati oleks hea, kui tööandja ja tööline leiaksid kokkuleppe väljaspool juriidilisi asutusi. Kui see mingil võimalusel ei õnnestu, alles siis kohtusse pöörduda. Kohtus  püütakse samamoodi kokkuleppeni jõuda. Noh, nagu meie puhul oli. Esiteks on see odavam ja teiseks pole mõttetut närvikulu ;) Üldjuhul annad ju ikka kindla asja kohtuse. No kus on ikka 100% kindel, et ülemus on võlgu. Ma lugesin siin neid kohtulahendeid ja ma pidin perseli kukkuma, kui vaatasin, mis summade pärast asju kohtusse on antud. Üks keiss oli näiteks 70 euri!! Seitsekümmend euri!!Teine sama napakas juhtum oli see, et oli miljon aastat tööl olnud ja ei maksnud ühel korral sunnuntaikorvaust!! OMG.
Kaitsjate tasud olid seejuures nii suured, et võiks taas perseli kukkuda. Sorry väljenduse eest - mõte jääb ikkagi samaks ;) Mul tekkis selline mõte et see ongi mingi diil, et kaitsja lihtsalt raha saaks teenida.
Noh, vahet tegelt pole...

Mida ma võiksin meie kaasmaalastele soovitada, kui nad siin Soomes tööd teevad?

1.Kõige tähtsam reegel on see, et KIRJUTAGE OMA TÖÖTUNNID ÜLES. Omale ka. Nii, et teil oleks töötunnid ka 2 aasta pärast olemas, kui neid vaja peaks minema. See on KÕIGE olulisem!

2.Kirjutage töötunnid ka siis üles, kui töö tundub igati kindel, sest iial ei või teada, millal ja miks mingi pauk tulla võib.

3.Kui oled ehitaja või koristaja, siis kirjuta üles objekt, kus töötad. Neid eriti palju ei vahetu, nii et see ei ole raske, kui iga uue objekti puhul nime juurde kirjutad.

4.Küsi tööandjalt palgalehti. Kui sul on kasvõi 1-2 palgalehte on see ka juba abiks.

5.Olgugi, et tööleping võib olla nii suuline, kui ka kirjalik, siis küsi tööandjalt kirjalikku töölepingut. Normaalsed firmad teevad loomulikult kohe kirjalikku töölepingu. Lepingutingimused ei pruugi küll kõik tips-tops korras olla, aga vähemalt on leping olemas.

6.Kui keegi saab aru ja teab, et talle makstakse vähem palka, kui peab...ei maksta ületööd, pühapäeva tööd või mida iganes, aga ei julge sellest ülemusele rääkida kuna kardab kaotada töö, siis kirjutage kõik töö üles. Igavesti te samas firmas ikka ei tööta. Nõuate need siis sisse, kui uue töö leiate või sealt lahkute.

Selle asja tahtsin ka ära mainida, kui keegi saab Palkkaturvast vastuse, et rahasid ei maksta, siis ärge visake püssi põõsasse. Kui teate 100%, et tööandja peab teile maksma, siis järelikult ta ka peab. Palkkaturva võib sellise vastuse anda puhtalt sellepärast, et tööandja on Palkkaturvale mingi ajuvaba vastuse saatnud. Näiteks on vastanud, et töötaja on sundpuhkusel või mida iganes. Palkkaturva jaoks pole tegemist enam puhta asjana ja seega nemad ei maksa. Asi läheb kohtusse, kohus teeb teie kasuks otsuse ja alles siis maksab Palkkaturva selle välja. Tööandjad, kes on targad, kasutavadki seda nõksu. Tegelikult kõnnivad nad selle teoga õhukesel jääl, sest kui tööline kaebabki asja kohtusse, siis tööandja kaotab selle. Aga selle peale tööandjad mängivadki. Kes ikka võõramaalastest kohtusse läheb?
Kui Palkkaturvasse osatakse kaevata, siis kohtusse mitte.
Seega võtke teadmiseks, et kõik ei ole kadunud - see on lihtsalt poole peal ;)


Uh, aitab küll. Sai vist ülevaatlik

Püüame siis endi eest seista ;) Ja, kui ise ei oska, siis leiame kellegi, kes oskab ;)

Moro-moro. Olge mõnusad.


12 kommentaari:

  1. Virge, sa oled nii äge :D Miks sa juba juurat ei õpi, ah?? Väga palju eestlasi jääb terve su eluaeg Soomes tööl käima, nii et tööpuudust sul ei tuleks. Vahet pole, kus sa elaksid, Eestist saaksid seda ju ka teha ja vajadusel vahel Soomes käia. Tööpõld missugune :D

    VastaKustuta
  2. Ei noh ikka väga tubli ja vajalik ettevõtmine. Eks olegi aeg eestlastel lasta ennast kohelda kui eurooplasi. Kui vaid see esimene pisisullerist ettevõtja oleks teadnud millise dzhinni ta pudelist välja lasi :)
    Lisaks veel, et 100% nõus eelneva kommentaariga, sul varsti kogemusi rohkem kui keskmisel Soome advokaadil :)

    Edu sulle !!!

    VastaKustuta
  3. Väga, väga informatiivne postitus. Aitäh! Mõtlen kah nagu TT, et ku ineed suured kalad nüüd teaks, keda nad selle dzhinni olemasolu eest karistama peaksid.... :D :D :D
    Aga nüüdseks on asjalood sealmaal, et mul o nka üks pisemat sorti tibu töö juures kitkuda.... Ühesõnaga. üle tunde võib teha, aga neid ei tohi teha ületundidena ehk et siis nad ei taha mulle üleliigse eest 50% maksta. Kujutavad ette, et ma peaks oma (sorry nende tahtel) tehtud üleliigsed tunnid vabana välja võtma....aga et millal ja kindlasti mitte siis kui MINA tahan vaid kui enile sobib. Seni pole neile sobinud ja mul on juba eelmsie aastak ontol ~70 üleliigset tundi. Leping on mul ka sellien algusaegadest kui am veel n.ö. vallalisena siia tööle tulin ja 10-tunniseid päevi tegin ,et katta igas kuus umbes nädalajagu Eestis viibimist. Nüüd kui teisipäeval üritasin lepinguteema tõstada, pmst blokiti teema ära. Ja täna helistati tööajaarvestajale ja kästi kõik mu puhkusejärgsel ajal tehtud ületunnis muuta tavapalgalisteks tundideks. Vot see lükkas mu käima. Läksin usaldumehe jutule. Emsaspäeval hakkame siis nõu pidama. Ühesõnaga nendel on töö, mis tuleks ära teha, aga ületunde teha ei või. Seni kuni asi pole selgeks saanud, hakkan käiam ainult kellast kellani - tulgu või veeuputus.
    Aijaa, kuskohast ma seda TES-i alammäära oma ala kohta leida võiks? Õmbleja.
    Loodetavasti saavad nad aru, et min upealt nad küll firmat päästa ei saa ku isee uppuma peaks hakkama.....ületunde nädalas tuleb kõigest 4. :D Ja kui ma viitsin siis kuus 1 laupäev tuleb max 8 tundi. Nii et jah.
    Aga sinu kohtusaaga tulemust ootan huviga. :)

    VastaKustuta
  4. OMG, kui palju kirjavigu oli :D Lugesin praegu ise ka läbi, mis siis kirja panin. Ütleme nii, et öist kellaaega oli täitsa tunda :D

    To Tikker: Ma võin Sulle öelda, miks ma juurat ei õpi. Sellepärast, et ei oska keelt veel piisaval tasemel ja pean kõige pealt kirjandite-esseede kirjutamise selgeks õppima. Soome keeles siis ikka. Äkki siis on lootust õppima pääseda.
    Aga ma luban Sulle isiklikult, et ma proovin kooli saada ja enam mitte 2 aasta pärast vaid juba järgmisel õppeaastal ;)

    Ma olen praegu aru saanud, et ega seda juuraharidust nii väga vaja polegi. Saab siin ilma selleta ka nokitseda. Paar aastat veel arenemist ja hoplaa ;)

    Aga ma igatahes proovin ;)

    To TT: Ma olen Sinuga sama meelt. Ma poleks eluski nende asjadega siin tegelema hakanud, kui poleks seda "bossi".
    Sel ajal, kui ta rahad maksmata jättis, oli majanduslik seis pehmelt öeldes nutune, aga nüüd tundub see tema tegu lausa kingitusena :D
    Siin kehtib väljend - pole halba ilma heata.

    TO Oskamatu: Osad kasutavad jah seda, et annavad vabasid. Ma pole sellega eriti kokku puutunud.
    Õmblejatega pole ka kokkupuudet olnud, aga tutkin selle homseks välja. Ma arvan, et äkki see on tekstiili- ja vaatetusteollisuuden työehtosopimus. Kindel pole. Loen seda homme ja siis vastan ;)

    Tänud Teile kõigile ja olge mõnusad ;)

    VastaKustuta
  5. To Oskamatu vol 2:

    Sinu TES on siin: http://www.finlex.fi/data/tes/stes4264-TT84Tevatyt1202.pdf

    Alammäär on vastavalt tasemele, ma arvan, et 3 või 4 ehk 8,98 € või 9,22 € (vaata TES-ist lk. 60 )

    Ületöö vaba tundidena peab välja andma järgmise 6 kuu jooksul. Kui te tööandjaga kokkuleppele ei jõua, millal vabasid võtta, siis tööandja määrab ise, JUHUL kui töötaja ei taha seda rahas. Tegelikult on Sul õigus need tunnid siiski rahas saada. Iseasi on see, kas seda kana vaja on :):)

    VastaKustuta
  6. Nojaaa, mul on ju veel eelmisest aastast ~70 tundi, mida pole olnud võimalik vabana välja võtta. Sest pidevalt on palju tööd ja kui tööpõld jääb vaiksemaks, lähevad eestlased Eesti, mis tähendab, et mul on ikka liiga palju tööd. ... Tööandja ütleb vaid, et need tuleb välja võtta.

    VastaKustuta
  7. Tere,Yritasin Sulle meili saata, aga miskipärast ei onnestu sellele aadressile?

    VastaKustuta
  8. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  9. proovisin, sama lugu:) Tundub et oled väga populaarne ja kirju täis koik kastid:)

    VastaKustuta
  10. Gmaili postkast ei saa täis olla, ausõna :D Milleski muus on probleem sel juhul.

    VastaKustuta
  11. Krt vale aadressi andsin ;)Minu viga.

    Teine aadress on : oikap321@gmail.com

    Gmail ei saa jah täis olla, aga see mail.ee võib vast ikka, kuigi sealt saadab ka kirjad otse gmaili edasi. Ah, ei mina neid asju jaga. Proovi nüüd sinna, mis andsin ;)

    VastaKustuta
  12. Virx, tead ,tegelt on point selles, et tühja nendest tundidest, mis juba tehtud on ja ületöökorvaus maksmata. Lihtsalt point on praegu selles, et tööandja eeldab jätkuvalt minult ületöö, aga n.ö. normaalpalga eest. Et ma teen omale koguaeg neid "vabu" tunde juurde, mis siis,et võimalust nende kasutamiseks nagu ei eksisteerigi. :S
    Täna ajasin teisi töötajaid ka vihaseks. Ja ma ei jäta enne kui nad aru saavad, mida ma tahan. Palusin luottamusmiehel endale firmast üks soomlane näidata, kes teeb ületööd tavapalga eest - ei tulnud välja.
    Pikk jutt tänasest päevas blogis.
    T. Annyke.

    VastaKustuta