Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 23. august 2012

Kiire ülevaade kõigest, seejärel kohtusaaga

No heips.

Lubasin ju kolmapäeval või neljapäeval kerget sissekannet! Praegu veel neljapäev, seega kenasti graafikus.

Kirjutan siis kiirelt kõigest muust ja peale seda siis alles kohtusaagast. Tegelikult nendest töö asjadest üleüldiselt.

Lapsed on tagasi koolis-lasteaias. Eelmisel teisipäeval (14.8.12) sai nende suvevaheaeg niisiis läbi. Janeli esimene lasteaia päev algas kergete pisaratega. Pole ju 2,5 kuud lasteaias käinud, seega võis see hommikune lasteaed kergelt ärritada küll. Need pisarad olid õnneks vaid esimesel päeval. Nüüd kõik oki-toki.

Karolin lausa ootas kooli. Ta suurem ka ja saab aru, et näeb jälle klassikaaslasi. Koolis käib ta nüüdsest jalgrattaga. Kui viimane kord Eestist tulime, siis punnisime tema ratta ka ikka kuidagi autosse. Rattaga ikka palju parem ja kiirem käia, kui jala. Sips kooli ja sips tagasi. Täna hommikul saime kusjuures väikse shoki osaliseks. Läheme hommikul kõik õue- kes valmis kooli minema, kes lasteaeda ja kes vaba päeva nautima :)
Maja ees vaatan, et Karolini ratast polegi selle jalgratta hoidja küljes!Mul oli ehamatus suur, lapsel veel suurem, sest tema hakkas kohe nutma. Sai teine suve alguses uue ja ilusa ratta. Küsin siis, et kas pani ratta ikka lukku. Jah, pani. Tegelikult ma ise nägin ka, et see oli lukus. Mõtlesin, et mis siis edasi teha...Helistasin Tarmole ja räägin, et lapse ratas on ära varastatud. Tarmo vastas selle peale, et peaks rattaid ikkagi keldris hoidma - see kindlam. Jah, ma olen ise ka seda mõelnud! Samas kui ratas on rattahoidja küljes lukus, siis võiks ju ka õues olla... Mõtlesin juba, et võtan politseisse ka kõne peale :)
Hea, et ei võtnud, sest jalutasin naabri maja ette ja ratas oli hoopis seal lukus. Ju ta oli õhtul veel ringi sõitnud, naabritüdruku juures käinud ja ratta sinna unustanud! Kanapea! Noh, nagu emagi :D

Põhimõtteliselt olen ma nüüd tuus, sest vana arvuti on nüüd ainult minu!! :D Milline õnn on omada aeg ajalt mitte-funkavat arvutit :)  Tarmo sai oma arvuti lõpuks normaalselt jooksma, seega pole tal vanasse arvutisse enam asja ja enam ei pea ta mu dokumente kuhugi ära tõstma :D  Ükskord  hakkasin hommikul asjatama ja vaatan, et KÕIK mu dokumendid on kuhugi ära tõstetud!! Oi, ma olin vihane! Neid dokumente on ka põhimõtteliselt miljon tükki ja hakka neid siis otsima. Õnneks seda jama enam pole :)
Vana arvuti on muidugi selline, et aeg ajalt viskab kala sisse ja ei toimi siis üldse. Eelmisel nädalal oli just sama teema. Toimib ta, niisiis, ausõna peal. Jõuluks kingin endale küll uue arvuti. Ise kingin!Sest ma olen selle ära teeninud ;)Muhahahha :)

Tegelikult oleme me nüüd mõlemad tuusad, sest nett jookseb ilma probleemideta. Naabrimehel on 10 gigane nett ja jagab 10 €/kuus meile ka seda.
Diil missugune.! 2 arvutit ja mis põhiline - kiired. Nüüd näeb netist isegi Eesti kanaleid ;) Varem olid nii, et panid arhiivist laadima, siis tunni aja pärast nägid!
Areng - ma ütlen!

Suvi on põhimõtteliselt läbi. Ega me midagi erilist korda saatnudki. Juku veeparki ei saanudki, sest soojasid ilmasid polnud - külmetama pole ka mõtet sinna minna. Rallile ka ei jõudnud. Ja kerjuseid polnud ka aega jälgima minna...Midagi oli mul veel plaanis, aga ei mäleta enam mis. Aga see eest käisime tennist mängimas. Võib öelda, et lausa korduvalt :) Kooli juures on 2 platsi - mine ainult ja mängi ;)
                                                   Nii võetakse palli vastu...

                                                        ja sedasi valmistatakse serviks...


                                                Peremees mängib ka tennist :D:D


                                          Selline tennisist on enampakkumisel :D


                                                    Infot saab e-maililt :D:D:D:D:D:D:D

Põhimõtteliselt sain mina aru, et tennis pole siiski minu ala, sest ma ei viitsi nii palju edasi-tagasi joosta. Telkust vaatad küll, et mis seda palli siis toksida pole. Aga säh sulle, on ikka küll! Ma arvan, et ma olen rohkem sulgpallur :D

Eelmisel nädalavahetusel käisime Särkänniemi lõbustuspargis. Suvi pole just kõige imelisem olnud, seega vähemalt kusagil käidud ;) Inimesi oli palju, sest oli laupäev ja ilmaga ka vedas - päike ja soe.
Piletite hinnad on vastavalt pikkusele. Alla 120 cm maksab 29 € ja üle selle 35 €. Kui 2 päeva järjest käia, siis teise päeva pilet maksab 15 €.
Olgugi, et me olime seal avamisest kuni sulgemiseni, tundus, et aega jäi ikkagi väheks ja oleks tahtnud rohkem sõita ja möllata. Peab ikka nii minema, et 2 päeva seal olla. Öösel kusagil telkima ja siis järgmisel päeval jälle tagasi. Tõenäoliselt lähme järgmisel suvel uuesti, aga seekord nii, et tööpäeval, sest nädalavahetusel on seal liiga palju rahavast ja need järjekorrad on PÄRIS pikad.

                                     Sellise majakese peab issi järgmisel suvel Abbile ka ehitama.

Seoses selle pildiga hakkas Janeli täna minuga rääkima ja ütles, et järgmine aasta saame meie ka sellise maja.
Ma ütlen talle, et jep - issi ehitab.
Janeli vaatab mulle siis otsa ja küsib: "Kas sa naela oskad lüüa?"
"Jah"
"Kas sa haamrit jõuad käes hoida?"
"Jah"
"Kas sa saagida oskad?"
"Jah"
"no miks sa siis ise ei ehita!?" :D:D:D ja siis lisab veel sinna lõppu, et värvida võime kõik koos.

Viimane kord Abbilt selline kaader. Herilased olid kempsu omale pesa ehitanud:

                                                        Oli...enam ei ole 

Täna korrastasin oma pabereid - JÄLLE! No nüüd tegin kohe oma süsteemi, sest mingit korda oli ammu vaja! Võtsin end täna kätte. Kuidas ma siis nüüd ütlen?Mmm? Korrastasin oma kontorit :D
Selline on minu kontorinurgake ;)

                                     Da-daaa, täna korras...:D Järgmisel nädalal?... :D:D


Täna olin asjalik ja käisin tervisekontrolli jaoks aega panemas. Lõpuks ometi. Järgmisel nädalal saab siis tervist kontrollima hakata ;)
Veros käisin ka. Seal käisin sel põhjusel, et uurida, kui palju aastas tulumaksuvabalt teenida võib. Just nendesamade lisaotsade pärast ;) Ei viitsi omale probleeme tekitada, sest kadeduseusse on liiga palju.
Miskipärast on nii, et kui keegi midagi välja mõtleb, kuidas ennast paremini elatada, siis näpuga näitajaid on alati rohkem :)      
Aastas võib tulumaksuvabalt teenida 1200 €. Päris suur summa.
Üle selle läheb põhimõtteliselt põhitöökohaga samasse patta (ainult eraldi reale) ja sedasi kujuneb vero%. Teenid vähem-saad tagasi. Teenid rohkem - maksad juurde.

Ega muud polegi suurt midagi. Teised jutud räägitud, kirjutatud, seega võib peateema juurde minna EHK kohtusaaga ja palkadega petmine.

Selle kohta teen eraldi sissekande, seega õhtuni ;) (Muahah, nagu praegu oleks suur hommik)
                                         

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar