Lehevaatamisi kokku

teisipäev, 19. juuni 2012

Mina siin!


Ilmutan ennast nüüd jälle veidike, olgugi et midagi olulist kirjutada pole ja ausalt öeldes olen ma hetkel selle kirjutamise koha pealt täitsa laisk. Kohe üldse ei viitsi, noh.
Arvuti on tegelikult üks suur nuhtulus, sest võtab nii palju ajast ära.

Olks, täna olen usin ja kirjutan.

Alustame sellest, et otsustasin ka jaanituld siiski Eestis, täpsemalt Abbi talu õuel, imetleda. 23.juuniks lubab küll vihma, aga me oleme kavalad ja peame selle tule ja grillipeo juba reedel ära. Siis on endal ka selline tunne, et saab pikemalt Abbil olla.
Tulen ma ju reedel busside-trammide-laevadega üksinda ;)
Tarmo tuleb koos tüdrukutegga juba neljapäeva öösel, ma neljapäeva õhtul veel tööl ja nii ma sellest autost maha jäängi. Sama seis on tagasi tulemisega. Ma pean esmaspäeva hommikul juba tööl olema, samal ajal kui nemad alles kodus õndsat und näevad ;)
Õnneks saab väheke soodsamalt tuldud, kui algul arvestasin, sest sõitma on hakanud uus bussiliin  ja pilet Turust Helsingisse maksab ainult 7,90 €. Võrreldes tavapärase 30 € piletiga on see üsnagi soodne. 40 eurtsi nagu maast leitud ;)

Kuna ma Helsingis busside-trammidega varem liigelnud pole, siis tegin omale hullud skeemid-plaanid kaasa, kuidas kõige kiiremini Magasini terminal saab. Mitu tundi jämmisin siin netis ja otsisin neid sõiduplaane. Jala poleks ka sealt raudteejaamast midagi visata, aga siin hakkab aeg juba rolli mängima. Mul on pilet muidu kella 12:00 sõidule, aga kui tramm kohe tuleb ja jalad kõhu alt välja võtan, siis peaksin ka 10:00 sõidule jõudma. Kui vabu kohti on, siis nad lasevad peale küll. Ja kui ma siiski 10:00 laeva peale ei saa, siis mängin turisti ja tutvun selle 2 tunni jooksul Helsingiga ;) 

Üldiselt hoian tegelikult pöidlaid pihus, et meri vaikne oleks ja paat ikka sõidaks, sest üksinda ma Helsingis küll oma jaanipäeva pidada ei viitsiks :) Need on need väiksed paadid, mis Lindaline all sõidavad.

Kui ma oma eelmises sissekandes väheste töötundide üle kiunusin, siis nüüd võtan oma sõnad tagasi. Kaks esimest tsüklit olid jah veits väheste tundidega, aga see eest kolmandas tsüklis on juba täistunnid kirjas ;) 
Na-na-naa. Tsükkel on niisiis 3 nädalat ;) 
Valdavalt on tegemist õhtuste vahetustega ehk siis lõunast kuni 22:00-ni. No sellised vahetused sobivad mulle kohe super hästi. Saan hommikul pikemalt magada, jõuan asjatada, söögi valmis teha ja peale seda veel töölegi minna. Mis elul viga on, eksole? Ja suvel pole kell 22:00 veel mingi kellaaeg ;) Võib veel parkigi jalutama minna :D
Täna magasin ilma silma pilgutamatagi kella 10:00-ni. Tegin 9:00 ajal korra silmad lahti, kuulsin, et õues vihma lädistab, panin simad kinni tagasi ja magasin südamerahuga edasi. Nii kaua magasin, kuni tüdrukud kaissu pugesid. Ma olen nad kenasti välja koolitanud, magavad ka nüüd pikemalt :):)
Aga see on küll mõnus, kuidas nad hommikuti kaissu poevad. Algul tuleb Janeli ja seejärel töntsa-töntsa Karolin järgi. Ja nii me siis vedeleme seal voodis veits aega...Nemad lobisevad, ma "magan" :)

Eelmisel pühapäeval olin ma täitsa mihkel, et kirbukale minna. Seekord siis oma üleliigset träni müüma. 
On teist siia selle ajaga juba kogunenud :)
Mis saaks veel paremat olla, kui pühapäeva hommikul kell 07:00 end üles ajada, kohvi termosega kaasa võtta ja parkimisplatsile jokutama minna ? :)
Aga ei – vihma jälle sadas ja siis ei viitsinud ma küll mingit bisnesit ajama minna. See on juba mitmes kord, kui ma üritan. Oluline on see, et ma vähemalt üritan, eksole :)
Iseasi on muidugi see, kas keegi midagi ka ostaks :):)

Ise ostsin mõned päevad tagasi  praktiliselt kasutamata “Monopoli” mängu. Rahad ja kaardid kõik sirged ja korralikud. Ehk paar-kolm korda on sellega mängitud. Täiesti 5+ olukorras. Hinnaks oli 2 €! Vaatasin eile poehinda ja see oli 32,90 €. Võit missugune. Mulle “Monopol” meeldib. Kooliajal sai seda palju mängitud. Kes ütles, et nüüd ei võiks seda mängida ? ;)

Janeli mütsi olen ka valmis jõudnud heegeledada. Hakkasin nüüd järgmist mütsi nikerdama, et oleks kleidiga kenasti ühte värvi ;) Praegu olen ma põhimõtteliselt heegeldamise lainel ;)

                                                        Selline roheline mütsike ;)

Kohtuasjadest ma pikalt-laialt praegu kirjutada ei saa, aga nii palju küll, et 15.augustil on kohtuistung.
30.05 kirjutas “boss” kohtule imetoreda vastuse (Virge naerab), kus andis omapoolseid selgitusi ja palus “tõendite” hankimiseks lisaaega. Milliste tõendite, seda ma küll öelda ei oska :) Samas helistas ta enne vastuse kirjutamist meile (tegelikult mitte küll tema ise isiklikult, aga keegi tema kõneisik, sest “bossil”endal pidavat HÄBI olema) ja pakkus 700 €, et me hagi kohtust tagasi võtaksime ! :):) 700 € !!!!!???? 
Möhh? Vot see on alles pakkumine
Haginõue on 7400€, ta pakub 700 €!!?? Olen mina loll või ei jaga tema matsu välja?
Nüüd, kui kohus andis talle “tõendite” hankimiseks lisaaega, lasi ta oma kõneisikul uuesti helistada ja seekord pakuti 1700 €. Kui Tarmo ütles neile, et kohut puudutavate asjade suhtes võivad nad minuga ühendust võtta, siis turtsutati vastu, et teie naisega ma ei räägi ja pandi toru ära :):):)
“Tõendite” lisaaeg lõppeb 26.06. eks siis paistab, mis “tõendeid” ta hangib ;)

Meie tunne on igatahes hea. Aga nagu öeldakse:”Isegi, kui võit näib 100% kindel, tuleb arvestada võimalusega, et ikka võib midagi nihu minna”.
Meie vaim on ükskõik milliseks otsuseks valmis ;)

Kelasse tegin muide avalduse, et ka omale ja lastele lõpuks kelakaart saada. Nüüd ikkagi vakituinen tööleping ja puha. Avalduse peale kirjutasin kohe ise, et palgatõendid saadan siis, kui neid saan. 
Imede kombel polegi ühegi kirjaga pommitatud, et palun palgalehti ;) 

Mis siis veel?

Lapsed jäävad nüüd Eestisse oma suvepuhkust veetma. Teate ju küll - maale vanaema juurde ;)

Kuna suve pole olnud, siis ma arvan, et vean nad juulis millagi tagasi, sest meil olid ju mitmed plaanid, kuhu minna ja mida teha. Tänu suurepärastele sügisilmadele pole midagi saanud teha ega kuhugi minna. Loodetavasti see suvi ikka tuleb ;)

                    Nii soojad ilma, et täna saatsin nad selliste rannariietega õue :D


Igatahes kaunist jaaniaega kõigile ja olge ka kavalad, tehke tuld juba reedel ;)
   iccc-iccc-iccc






1 kommentaar:

  1. Tervist, ilusat jaani tagantjärgi! Kuna enda lähisugulane soovib ka Soome tööle suunduda, siis mõtlesin, et miks mitte küsida siit, sinu käest - mis on peamised tööotsimisportaalid Soomes, mida soovitad? Soome keel on tal väga heal tasemel.

    Aitäh ette ja kõike ilusat suveks!

    VastaKustuta