Lehevaatamisi kokku

teisipäev, 8. mai 2012

Turvakoolitus läbitud, 2 nädalat trullamiseks ;)

Põhimõtteliselt siis -TEHTUD :)

Eile oli viimane test  ja kuna ma siin rõõmustada julgen, siis arvata võib, et see läks hästi. Kusjuures esimene test tundus palju raskem, kui teine. No teise teisti  puhul oli natuke rohkem aega seda raamatud lugeda ja ajusse seda juttu salvestada. Ikkagi 2 nädalat rohkem targem ju! :)

Kui ma nüüd sellest kursusest väikese kokkuvõtte teeks, siis ma võin öelda nii palju, et kursus tegelikult  raske ei olnud. Keeleliselt sain  hakkama ja mingeid probleeme ei olnud, seda kuulamise ja kirjutamise osas. Rääkimise osas võib veits miinustada küll. Rääkimine ongi minu nõrgim lüli, seda olen ka varem tunnistanud. Ma kohe pelgan seda rääkimist, kui minu vastas on padusoomlased ja kui neid veel terve klassi jagu on :) Psühholoogiline kiiks. Ma olen tähele pannud, et see probleem tekibki mu ajus just siis, kui soomlasi palju on. Kui olen asju ajanud ja vastas on üks inimene, no siis pole mitte mingit küsimustki - ajan oma asjad ära ja asi korras. Siis ma isegi ei mõtle, kuidas ma räägin ja kas need lõpud on õiged, sest siis ma lihtsalt räägin ja kogu moos.
Ma olen täitsa kindel, et ma ei ole ainuke, kellel alguses selline kiiks on. Kindlasti on neid veelgi, aga ma tean ka seda, et küll see varsti ära kaob. Rääkida,rääkida, rääkida. Kui alguses ongi raske, siis las olla. Aga aasta pärast võin ma juba raudselt öelda, mõelda ja endalt küsida, et mida ma küll põdesin? ;)

Tulityökortti testi tegin ka uuesti. Sel korral siis Eesti keeles. Küll elu on lihtsaks tehtud, sest tegelikult saab siin väga palju kaarte eesti keeles teha.
Tarmo tegi  selle tööturvalisuse kaardi eesti keeles ja eile käis ta just mingi laeva ohutus- tervishoiu - ja keskkonnakaitsealase koolitusel. Ta meil praegu ju telakal tööl. Fui-fui-fui, aga see praegune ülemus/firma on väga 5+ . Tundub, et veidi veel kannatust ja Tarmo saab otse sinna firmasse tööle, sest ülemus on tema tööga väga rahul. Kuna telakal on palju leedukaid-lätakaid, kes soome keelt eriti ei tonksa,  siis tegutseb Tartz seal ka väikestviisi vene keele tõlgina.
Tartz ju praegu veel selles rendifirmas. Selles mõttes pole sellel rendifirmal midagi viga, sest iseenesest tööd on ja palkadega pole kunagi mingeid probleeme olnud. Aga Soome firma on ikka Soome firma ja korralik leping on ikka korralik leping ;) Sülitan igaks juhuks veel kolm korda: fui-fui-fui.
Jahvatasin natuke Tarmost ka, muidu kädistan ainult endast :):)

Mina käisin täna G4S-is, kes meile natuke tulevikust ja tööst rääkis. G4S-i poolt oli kursusele saadetud 5 inimest, nii et istusime seal nüüd kõik kenasti koos ja kuulasime instruktaaźi. Enne tööle minemist tehakse täielik tervisekontroll. Saabki targemaks, polegi juba miljon aastat arsti külastanud. Kui nüüd täpsem olla, siis oli see tegelikult 2010 detsember, kui politseis oli kohustuslik tervisekontroll.
Töökohaks saab mul suure-suure tõenäosusega mõni kaubakeskus olema, sest mineid territooriumeid ma küll öösiti kontrollimas ei julgeks käia :D
Krt, varem ma päris selline argpüks polnud. Pimedusepelgus on olnud küll, aga see veidi teine teema.  Nüüd, laste pärast vist selliseks muutunud. Ei ole enam nii uljas ja julge ja mõtlematu ja muu blää-blää-blää.

Kui teised lähevad alates homsest praktikale, siis mina vedelen rahulikult kodus ja ootan oma pabereid ;) See, kes minuga märtsis tööintervjuud tegi, tunnistas, et see asjatu ootamine läheb põhimõtteliselt tema kapsaaeda. Ta ei jäi ka selle politsei tausta peale nagu mõtlema. Intervjuul küsis ka lihtsalt nii mööda minnes, et taust on mul nagunii puhas ja libises siis sujuvalt järgmisele teemale...Täna ta laiutaski vaid käsi ja ütles, et ma teada annaksin, kui paber käes ja politseist vastus jälle tulnud.

Tegelikult on see vist hea, et ma seda paberit ootama pean, sest nii saan rahulikult Eestis ära käia. Plaanis ju 16-ndal nüüd Eestiss sõita. Algul ma arvasin, et ma ise enam mais ei saagi tulla, sest ei taha ju ka kohe alguses vabaks küsima hakata või graafikuid muutma vms. Kui ma oleks praegu vartijakortti kätte saanud, siis ma  ei tuleks raudselt seekord Eestisse. Aga saatus tahtis teisiti, sest ta teadis, et meil jäid sügisel Abbil maasikapeenrad korda tegemata, oksad kokku korjamata ja muru oleks ka vaja niita :D:D
Kusjuures mul saab passil juunis kehtivusaeg läbi, on see oleks ka veel üks lisapõhjus, miks Eestisse vaja käia (tegelikult saab seda vist suursaatkonna kaudu ka teha?). Alles ma selle passi tegin, juba jälle! Aru ma ei saa, miks neid ainult 5 aastaks nüüd tehakse!

Karistusregistriga said lood sellised, et Registrikeskus saadab minu väljavõtte otse vandetõlgile, tema tõlgib selle ära ja saadab mulle Soome. Suhtlesin ka Turus elava vandetõlgiga, kelle andmed mulle eelmises sissekandes edastati. Ka tema oleks selle ära teinud.
Hinnad siis vastavalt: Eesti tõlk 20 € (olenemata lehekülgede arvust), Soome tõlk 25 € (1 lehekülg. Kui oleks 2 lehte, siis 50 € jne).
Ega erilist vahet pole, kes tõlgib, aga kuna Eesti tõlk helistas mulle ise laupäeval, siis ma otsustasin, et las teeb tema. Kulutas ikkagi oma arvet! Lahe loogika, onju ?! :) Noh, 5 eurtsi soodsam ka ;)
Ajalist vahet nagunii poleks, sest post sõidab siia nagunii sama kaua, olenemata, kas selle saadab Registrikeskus või tõlk ise ;)
Kui kaua sellega nüüd läheb, ei oskagi öelda. Nädal? Kaks? Eks näis.

Nii...ja mul on nüüd siis puhkus :):):)

Tegin juba suure nimekirja, mis kõik ära pean tegema a la külmkapi pesu, garderoobi sorteerimine, õmmelda oleks ka vaja ja loomulikult tüdrukute toa hüppersuppergiga koristus jne.
Ikka sellised asjad mille jaoks muidu eriti nagu aega pole.
Ja paberid!! Need on jälle kõik nii pilla-palla laiali, need sorteerin ka nüüd jälle kenasti  ära. Seisavad ehk kuuke jälle korras ;)
Ja looduses peab pildistamas ka käima :)


Täna ei viitsi ma muidugi enam midagi teha, kell juba nii palju ;)


4 kommentaari:

  1. Kui sõrmejäljed on juba kunagi võetud, siis saab vist ka posti teel tellida. Muul juhul tuleb Helsinkis konsulaarosakonda minna ja kättesaamise kohaks võid panna ka aukonsuli Turus.

    http://www.estemb.fi/est/konsulaarinfo/pass/aid-249

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Panen selle omale kõrva taha, sest avalduse jõuan küll ära teha, aga passi ma küll kohe kätte ei saa. Ehk saadavad ka Turusse...

      Kustuta
  2. ihiiiiiiiii virx. Mind ei ole, selle kardadki pimedates territooriumites ringi kolada :D :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Täpselt nii. Mäletad seda keissi, mis meil seal Roosta lähedal oli? Ma oleks ääre pealt omal püksid täis lasknud, sa olid nagu vana rahu.
      Hull, ma ütlen...lihtsalt hull :D

      Kustuta