Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 24. mai 2012

Ametlikult tööinimene.

No nii, teisipäevase seisuga olen siis taas tööinimene, sest taskus on turvaala tähtajatu tööleping  ;);):)

Kui Eestist tagasi tulime, siis politseist polnud ikka veel vastust tulnud, et kas nad siis annavad mulle selle turvakaardi või mitte. Ise olin juba täitsa pabinas, et mis siis veel puudu on!Või äkki nad ei annagi seda kaarti - ikkagi välismaalane! Ei hakanud väga pikalt põdema - tuleb see, mis tuleb. Eile läksin siis kohe hommikul politseisse ja sain oma loa kätte :):) Nad ei olnud seda sellepärast saatnud, sest mul oli avaldus tehtud nii, et kaart tuleb postiga koju. Kaarti tehakse umbes 3 nädalat,  loa saab politseis aga kohe kätte. Luba tähendab aga seda, et võib kohe tööd tegema hakata ;)
Põhimõtteliselt minu poolt  väike arusaamatus, sest arvasin, et see saadetakse automaatselt koju.
Igatahes oli kergendus, kui luba ikkagi väljastati. Politseisse jalutades ma juba mõtlesingi, et mis siis saab, kui luba ei antagi. Vähem mõtlemist, eksole :)

Kui luba taskus oli, käisin kohe ka tööandja juures, kus siis tööleping vormistati ja oma vormi koos töökaardiga kätte sain. Lähemalt ma oma tööasjadest rääkida ei saa. Kõik oluline sai juba turvaala TES-ist kirjutades ära selgitatud.
Nüüd on siis põhimõtteliselt mõned vabad päevad asjade korda ajamiseks ja peale seda hakkab töö pihta.
Seega üks sammuke jälle astutud ;)
Pikemas perspektiivis loodan töö kõrvalt millalgi raamatupidamist või palgaarvestamist juurde õppida. Äkki juba sügisest...eks paistab ;)

Eestis oli mõnus! Kui vaid seda heinamaad ei oleks...
Samas Abbi oli selle lilledesse mattunud heinamaaga nii ilus:

                                                 Nurmenukud ikkagi omast aiast


                                                                   mänguplats

                                               Sellel hetkel tundus isegi võilill ilus :)

Aga...Jama on selle niitmisega.
Praegu kuluski terve laupäev ja pühapäev ainult niitmisele. Niitsime kahe niidukiga hommikust õhtuni, aga ikka valmis ei jõudnud. No muru oli juba nii pikaks kasvanud, et tuli topelt üle sõita! Täielik aja raiskamine! Sisuliselt midagi muud ei jõudnudki teha. Isegi maasikapeenar jäi rohimata :(:(

                                                           "rohitud" maasikad :D

Nüüd siis otsimegi kedagi, kes meil seal niitma hakkaks. Kergem on maksta, kui ise seal rügada. Tahaks ju lõkke ääres istuda ja linnulaulu kuulata :):):)
Kui kellelgi murutraktor on ja Haapsalu lähiümbrusest elab, siis võib töö kõrvalt lisatööd teha. NB!Tasu on täitsa korralik :):) Traktoriga niitmist vast 7-8 tundi, sest niitmispinda veidi alla 1 ha. Käsiniidukiga võib julgelt kahega korrutada ;) See oli siis väike reklaam.
Panin igaks juhuks "Lääne Elusse" ka kuulutuse, sest kuidagi peab selle asja ikkagi ära organiseerima.
Mina lihtsalt keeldun niidukit kätte võtmast, kui ma pean sama julmalt 2 päeva seda seal nügima ja tirima :)
Siis las olla parem heinamaa ja sügisel korda teha.
Asi oleks hoopis teine, kui seal elaks, siis ei laseks murul nii kõrgeks kasvadagi. Iseenesest on ju mõnus selle niiduki järgi seal jalutada - pekk nutab, aga keha rõõmustab :)
Hea küll, las see muru ja heinamaa nüüd jääda.
NB! 3 puuki on sellel aastal  minu kehale igatahes juba märgid jätnud! Loodetavasti ei tule mingit puukentsefaliiti ega -borrelioosi. Eelmisel aastal ei olnud meil kusjuures kellelgi ühtegi puuki, ülemöödunud aastal see eest rohkem, kui küll + mul veel borrelioos. Fui-fui-fui...
Ja sääsed!!! Need pidid lausa elusast peast meid  nahka pistma. Täiesti võimatu. Päikese käes ka ründab sind miljon sääske. Vanasti oli vähemalt see hea, et päeval neid polnud. Nüüd aga on hommikust õhtuni. Käivad ka vist ajaga ja mürkidega kaasa ;)

Lastel hakkavad koolid-lasteaiad lõppema, üks nädal veel ja ongi kooliaastake läbi. Nüüd organiseeringi, kuidas ja mis tüdrukutega teeme. Tõenäoliselt on nad kuni jaanipäevani siin, seejärel saadame maale vanaemade juurde ;)
Täna on Janelil lasteaias kevadpidu, Karolinil järgmisel laupäeval koolis.

Yki-testi vastused tulid ka muide ära. Nii nagu lubati, nii need ka tulid  - umbes 2 kuu pärast. Testi tulemused oli väga 5. Sain 16 punnist 16. Isegi rääkimise eest sain oma 4 punni kätte. Ametlikult on minu keeletase siis B2. Edasi tuleb kõrgtase, aga selle teen ehk 1-2 aasta pärast. Ei hakka ennem üldse punnitamagi.

Muud nagu polegi eriti. Pole üldse enam aega arvutis käiagi. Ei mina tea, kuhu see aeg kogu aeg kaob. Mäletate, kui kirjutasin, et loodetavasti jääb mul Soomes elades rohkem aega üle...Ja-jah, jääb ta küll :D:)


Kauneid kevadilmasid ja olge rõõmsad ;)

                                                              õitsvad kirsid

5 kommentaari:

  1. Super testitulemused ju, äge! Palju õnne :D

    VastaKustuta
  2. Tore jälle Sinu tegemistest lugeda, käisin iga päev tsekkamas, et mis uut :) Kahju, aga arusaadav, et tööasjadest ei saa kirjutada, ilmselt seoses konf. nõuetega. Kahju sellepärast, et oleks kindlasti põnevad jutud olnud, see ju selline valdkond :)Edu edaspidiseks ja leia ikka aega kirjutada, sest päev on kohe tühjavõitu, kui sinu postitust ei tule :)

    VastaKustuta
  3. Hästi tehtud, jõudu tööle !!!

    VastaKustuta
  4. ma ka Turust, tore lugeda tegusa inimese tegemistest.

    VastaKustuta