Lehevaatamisi kokku

pühapäev, 22. aprill 2012

1/4 kursusest läbitud ;)

Appi, mis toimunud on?
Pole nädal aega blogis käinud, nüüd enam ei oskagi käia, sest igasugused uuendused on tehtud.
Välispidiselt on pilt sama, aga seesmiselt on kõik nagu pudru ja kapsad.
Ma kohe ei armasta, kui asju uuendatakse. Kui ma millegagi ära harjud, siis uue peale on ikka üsna raske minna.
Samas uuendusi on vaja - ajaga peab sammu pidama ;)

Nüüd siis kursuse juurde.
Üks nädal on selja taga ja see tähendab seda, et peale homset testi saame me ajutise kaardi, mis kehtib 4 kuud. Kuna me kursus edasi läheb, siis kursuse lõpus (peale järgmist testi), saame kaardid, mis kehtivad 5 aastat.
See on seesama jutt, mis ma kunagi kirjutasin, et nädal koolitus, siis töö, siis jälle koolitus ja siis pikem kaart. Nüüd on need lihtsalt ühe laksuga järjest.
Kursuse läbides saame 3 kaarti, mille eest peame ise maksma: vartijakortti 26 €, tulityökortti 16 €, ensiapu korti (EA-1) 7 €. Esimene on kohustuslik välja osta, teised  vabatahtlikult ( kui tahad, et need oleksid  eraldi kaartidena).
Peale esmaspäevast testi tuleb politseis avaldus teha, tunnistus viia, 2 pilti ja 26 € maksta. Selleks ajaks, kui praktika aeg kätte jõuab, peaks kaart valmis olema ja saame siis töötegemist proovida ;)

Kursusel on 14 õpilast: 2 tüdrukud, 12 poissi. Mina olen võrreldes nendega loomulikutl vanaema staatuses :D Grupi vanur :D:D Samas, kui madistamise tunnid olid, siis polnud ma mingi vanur ;)

Keeleliselt ka õnneks raske ei ole ;) Saan hakkama küll.Uhh :D

Kohtust uudiseid pole, politseist ka mitte, aga see eest võttis minuga üks endine ajakirjanik mõned päevad tagasi ühendust ja lubas kõikidele minu potentsiaalsetele tööandjatele ülevaatlike kirjakesi saatma hakata, et mind  tööle ei võetaks!!! :)


Ma ei oska seda "ülevaate" saatmist nüüd päris täpselt endale ette kujutada. Tõenäoliselt alustaks ta kirja sedasi: " Mina olen see ja see ajakirjanik, kes sai sellest ja sellest ajalehest  kinga kuna rikkusin head ajakirjanduse tava ja ajakirjanduseetikat, tegin ühest blogist ilma omaniku loata ajalehte copi-paste artikli, mille peale blogi omanik (ülla-ülla!!) ajalehe peatoimetajale kaevata julges, AGA ikkagi on see blogipidaja minu eluraskustes praegu süüdi, ärge võtke teda tööle, lugege hoopis seda ülevaadet!"
Nii või?
Ma arvan ka, et tööandjana võtaksingi ma TÄIESTI suvalise inimese juttu puhta kulla pähe ja usuksingi teda. 
Tundub, et ta on minu sillad siis kõik juba põletanud. Mis ma siin ikka sipsin ja punnitan? :)

Kui nüüd ilma naljata rääkida, siis ma arvan, et inimene ei saa ise ka aru, millega ta hetkel tegeleb.Küll lubas ta minust Delfis kirjutada, küll parastas niisama ( ma ju ikkagi parasiit!), küll  lubas potentsiaalsetele tööandjatele kirjakesi saata. Ta lausa norib omale mingit kohtuasja.
Kuidas inimene aru ei saa, et ta on ise kõiges süüdi? Tema ise valis omale sellise tee!? Tema oli see, kes varastas minu tekstid ja kes andis katteta lubadusi ehk valetas!? See on nagu kummaline. Ma saan aru, et oma vigasid on kuramuse raske tunnistada, aga mõnikord peab seda lihtsalt tegema - ükskõik kui nõme või alandav see ka pole. Siis tunnistadki oma viga, lakud vaikselt haavad ja lähed eluga edasi ;) 

NB! Ma olen üsnagi kindel, et osa nendest sapistest kommentaaridest on kirjutanud ka tema, sest kirjastiil ja mõned punktikesed on samad, mis tema viimastes kirjades. Pead ma muidugi anda ei saa ja 100% kindel pole, aga ... ;)

Põhimõtteliselt minu elu igav ei ole ;)


Ma täna pikemalt ei lobisegi, sest vaja homseks testiks veits lugeda ja pääluu sisse turvatöö teadmisi ammutada. Ehk joppab ja saan ikka tööle ka ;)








4 kommentaari:

  1. Sellepärast ma Bloggerist ära kolisingi, et see uu kujundus mulle ei meeldinud :D Või tähendab, no ma oleks kolinud nagunii, aga see andis viimase tõuke :P

    VastaKustuta
  2. On jh, täitsa harjumatu :) Ma püüan sellega leppida, sest ma kolida ei oska ja ei viitsi ka ;):D

    VastaKustuta
  3. Sul tuleks köik need ähvardused talletada, et arvuti rikke töttu ei häviks. Soome kohtutes on muide selliseid Case kûll.
    Korja kokku ja hoia kogumis eraldi, kasvöi eraldi kettal. Ise tead paremini, kus säilib.
    Edu!

    VastaKustuta
  4. No tõesti. Sinu elu küll igav ei ole. Loodetavasti on sellel "ajakirjanikul" hea soome keele oskus. ;) Et teeb tõlkeid su blogist siis? :)
    Sa pead omale arhiivi looma, kuhu kõik "austusavaldused" saad talletada.
    Edu õpingutes!
    Annyke.

    VastaKustuta