Lehevaatamisi kokku

kolmapäev, 7. märts 2012

Tegemised...Eestisse, juristi juures... Töökoht? Uus koolitus?

Lapsed loevad juba öid. Öid, kui palju veel peab magama, enne kui Eestisse läheme. Üks öö niisiis veel ;)

Tüdrukud pakivadki juba asju kokku. Iga kord, kui minek on, siis pakitakse sellised kotid kokku, et oh-ho-hoo. Eks ma pean siis kriitilise pilguga üle vaatama, mida võtta ja mida jätta ;)

Käisin täna oikeusapu juristi juures. Njah...
See olgu ka kohe alguses ära kirjutatud, et tasuta õigusabi ei ole olemas. KUI, siis ikka väga-väga kehval järjel olevatele inimestele. Meie oleme nende kõrval lausa kröösused :D
Kes soovitab, et seal ja seal saab tasuta õigusabi, siis tegelikult see nii pole. Tasuta õigusabi annavad ehk üliõpilased - ei ole kindel ;)

Läksin mina siis, nagu tark tüdruk kunagi, oma sumadaniga kenasti kohale. Printisin kodus veel värsked paberid välja ja kirjutasin ca 15 huvipakkuvat küsimustki üles. Kõigepealt võttis mind vastu sekretär, kes uuris igasuguseid andmeid ja siis küsis, kes kostjaks on. Ma vastasin talle, et asi on juba kohtusse antud, et ma tahaksin juristilt  lihtsalt natuke nõu küsida. Ka siis, kui juristile aega panin, ütlesin, et ma ei soovi hagi juristi kätte anda, vaid tahan natuke vestelda ja tibake asjalikku nõu saada.  
Nüüd ma siis läksingi oma nõu küsima :D 
Sekretär uurib-puurib meie pere kulusid-tulusid, prindib lõpuks paberi välja ja ütleb, et tasu on 70 €. Sain aru küll, et ükski liigutus tasuta ei ole, aga küsisin ikkagi, et kas see maksab 70 €, kui natuke lihtsalt nõu küsin. "Jah, maksab küll". Ma leidsin, et 70 € kolme "ei" ja nelja "jah" vastuse eest on nagu tibake palju. Ütlesingi sekretärile, et olen asjadest valesti aru saanud ( et on olemas tasuta õigusabi ja nõuandmine) kuna arvasin, et nõu küsimine on tasuta. Sekretär sai poindist aru ja ütles, et ka soomlased ise saavad sellest valesti aru. Hakkasin juba püsti tõusma ja  ära minema, kui ta ütles, et ta küsib juristilt, et kas ta on niisama nõus mulle nõu andma. Käis sipsti kabinetis ära, tuli välja, naeratas ja juhatas mind lahkelt sisse. 
Laua taga istus vanem mees, nii 50-60-aastane. Oh, seda pettumust, kui ma sealt kabinetist lõpuks välja sain. 
Härra jurist ei vastanud mitte ühelegi minu küsimusele. Ajas ainult ümmargust juttu a la noh, kohtuasju ei tea kunagi ette jne.jne! OMG, peale kahte esimest küsimust ma juba teadsin, et tema kaudu ma küll targemaks ei saa. Küsisin ka küsimusi, mille vastuseid ma tegelikult teadsin, aga tema vastas ikka, et noh, raske ennustada, raske öelda...Küsisin (põhimõtteliselt moe pärast ja endale kinnituseks, et see jurist ei anna kiusu pärast vastuseid), et mis karistuse firma saada võib, kui on seda ja seda seadust rikkunud. Vastuseks sain, et ei mingit! Hallo! Ma tean väga hästi, et nad saavad karistada. 
Just praegu on mul üks teine juhtum  käsil, kus palk on eelmise aasta  lõpust  maksmata( ehk Palkkaturva keiss). Üleeile sai ülemusi informeeritud, et kui viie päeva jooksul probleemile lahendust pole, siis anname asja Palkkaturvasse. Juba samal päeval tuli kiri vastu, et palk kantakse sellel nädal üle, saatku me vaid need ja need andmed. Põhimõtteliselt poetakse lausa nahast välja, peaasi, et kuhugi ei kaevata. Ma saatsin teise kirja uuesti õhtul kell 22.52 ja vastus oli tulnud juba 23.10. Istutakse arvuti juures ja lausa oodatakse kirja.
Firmad saavad karistusi ja mitte väikseid. 

Aga jah, peale seda suurepärast vastust mul küll enam ühtegi küsimust  polnud :) Mis ma seal ikka oma aega raiskan ;)
Noh, arusaadav ka, et ei vastata - raha me talle/neile sisse ei too, milleks ta peab oma pead üldse vastustega  vaevama. Olgugi, et seda hagi keerutas ja vaatas ta küll päris pikalt. Ei tea, kas see oli siis väga hull või väga hea :D
Vana soovitas, et kui asi pääkäsittelyni jõuab, siis võime tagasi minna ja teda põhimõtteliselt palgata :D 

Igatahes, kui ma sealt ära läksin, siis olin ma täitsa turris ja mossis. Oma aja raiskamise pärast. Mul oli koolist täna vaba päev ja täitsa kahju oli, et osa ajast niisama mingi mõttetu "asjaajamise" peale kulus.Oleks võinud ju parem kodus koristada ;) Igati asjalik tegevus. No, kui koju tagasi jõudsin, siis hakkasingi tegelikult koristama. 
Homme ju Eesti - kodu peab kenasti puhtana maha jääma, siis hea tagasi tulla ;) 

A, seda ka, et järgmisel nädalal on mul vist lootust töövestlusele saada. Tööks: puude-põõsaste lõikus. Avaldusi olevat 50  tulnud, tööle võetakse 10. Eks siis näib. Ma loodan, et vestlus esmaspäeval pole, sest esmaspäeva õhtul tuleme alles tagasi ;) Olen praegu umbes 10-15 kohta Cv-d saatnud, see on ainuke konkreetne vastus. Vabandati veel, et nii hilja vastasid. 

Ja ühele kursusele  tegin ka veel avalduse - firma loomine. Ei hakka praegu küll firmat looma, aga noh - igaks juhuks võib ju õppida ;) Kursus toimub Turu Ametiinstituudis ja on Työvoima poolt rahastatud. Kestab ainult 1,5 kuud ja on õhtusel ajal ( kell 17.00-20.15). Kui saan tööle, siis saan ka kursustel käia ;)

Aitab selle nädala kirjutistest vist küll :) 
Enne järgmist nädalat vist uut ilmutust oodata pole, sest Eestis on kõik päevad nii ära bronnitud, et mul on lausa paberi peal kirjas kuhu ja millal minema pean :D 
Vana pea, noh - unustab ;) 

Sägens, olge mõnusad ;)

1 kommentaar:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta