Lehevaatamisi kokku

reede, 2. märts 2012

Sain nii keeletestile, kui ka raamatupidamiskursusele ;)


Selle keeletesti pärast on mul ikka väga hea meel.
Ümbriku kodus lahti lõin, siis nägu kohe säras peas. Saan ikkagi ametlikku keeletesti proovida ;) 

Algul on niisiis 10 koolituspäeva ja 31.märtsil siis eksam. Sealt saab ametliku tutkinto ja puha :)
Kuni 19. märtsini käin kenasti Raisios koolis, vahepeal hüppan sinna keeletesti koolitusele ja peale seda Raisiosse tagasi ;) 5.aprillil on Raisios viimane koolipäev, mis lõppeb seal omakorda testiga.

Raamatupidamiskursuse juurde.
Käisin esmaspäeval, 27.02. siis kenasti vestlusel. Tegemist ei olnud ainult vestlusega vaid ka testiga. Anti kätte 8 lehekülge ülesandeid :) Mul polnud arvutit ega midagi, sest ei teadnud, et rehkendamiseks läheb. Õpetaja andis oma arvuti. Minu meelest oli see arvuti küll rikkis, sest see ei suutnud 100-st 10% arvutada. Kui mul on vaja kontrollida, kuidas arvuti töötab, siis ma kontrollingi alati selle suhtega 100:10 ;)
Õnneks ei olnud numbreid väga keeruliseks ajatud ja sain need ka ilma arvutita tehtud.
Siis oli seal veel murdude teisendamine :D:D OMG, ma ei mäleta nendest ju midagi. Ma teadsin, et ½ on 0,5 ja et ¼ on 0,25 ja ehk mõningaid veel. Aga 0,15 murdudes ma küll ei osanud kirjutada :D:D
Kui vaataks ja õpiks, siis muidugi saaks need selgeks, aga krt, see oli põhikoolis ja ma tõesti ei mäleta. Nagu näha, pole siiani neid murde vaja läinud ;) Kuni testini :D Kirjutasin viisakalt, et ei mäleta.
Ja siis oli veel x avutamine a la 5x + 3 = 2(x+ 3x) Jajah, sellest mäletasin ma ka ju kõike! Teadsin, et iksid ja numbrid tuleb erinevatele pooltele vedada, aga kuidas see täpselt käis?? :D:D Njah Kirjutasin selle juurde ka, et ei mäleta kuidas lahendama peaks. Aus siiski, noh ;)

Õnneks neid murde ja x-e oli kokkuvõttes vähe. Enamik olid siiski sellised kerged ja loogilised ülesanded.

Lehe lõppu veel kirjutasin ka, et kalkuraator ei toimi korralikult :D:D
Kurat seda teab, mis tal viga oli, aga tõesti andis jumalast lambinumbreid!

Järgmiseks päevaks pidin netis veel mõned vastused saatma, et millest raamatupidaja juhindub, raamatupidaja ABC jne. Ma ei jõudnudki seda teha, sest teisipäeval juba helistati ja öeldi, et olen kursusele vastu võetud. Mul oli ikka jummalast hea meel :)

Aga ma ei lähe kursusele.
Põhjuseid mitteminemiseks oli tegelikult kolm. Esiteks sellepärast, et sain keeletestile. Keeletestilt ma kindlasti puududa ei saa ja raamatupidamises ka nagu 2 nädalat ära ei saa olla...Teiseks tähendaks see seda, et ei saaks märtsi alguses Eestisse minna (8.märtsil plaanis Eestit “rünnata”)– ei saa ju kohe kursuse alguses puuduma hakata. Ja komandaks - äkki saab ikka kuhugi tööle ;)

Täna tuli kohtust paber, et 29.2.2012 on hagi  haastemehe poolt kostjani toimetatud. "Bossil"on niisiis paberid käes .
Eks paistab, mis edasi saab ;)

Noh, Kult, Emis & CO - hakake tulistama :D:D

7 kommentaari:

  1. Heh, matemaatika on ju tore asi.. Vaatame siis, 0,15 on sama kui 0,15/1. Ja see jälle on 1,5/10 ja edasi 15/100. Sellest saab 3/20. Järgmise valemi tulemus on x=1. Ehk keegi teine seletab selle lahti. :-)

    Nali naljaks, aga mulle jäi natuke ebaselgeks kas oled antnud selle palgaasja politseisse. Kriminaalpolitseis on eraldi jaoskond majanduskurjategemist vastu. Ja arvatavasti maksuamet oleks ka huvitatud sellest palga maksmisest. Juhtub tihti, et kui firmas on midagi valesti, seda on leida seal mitmes kohas. Vähemalt tasub nendest asjudest ka räägida kui lähed õigusabiametisse nõu küsima.

    Igatahes, soovin sulle jälle edu. Tubli oled!

    VastaKustuta
  2. Kusjuures peale seda testi tekkis mul endal huvi, et saada kätte matemaatika õpika ja vaadata, kuidas murde teisendati ja x arvutati.
    See peaks vist 5-6 klass olema ?? :D
    Kohe päris tõsiselt tahaks osta ja õppida. Lähen vanadusega veel päris hulluks :D

    Õnneks panin siis õige vastuse, sest 1, 5/10 oli variandina olemas ja panin selle, sest teised tundusid liiga imelikud. Aga tuletada ma seda ikkagi ei osanud ikka ei osanud.

    Ei, ma ei andnud seda palgaasja politseisse, läksin kohtusse, sest Palkkaturva tähtaeg oli juba läbi (olgugi, et seal oli ka). Aga töökaitsest öeldi mulle, et see suunatakse kohtu poolt edasi ka politseisse (ma ei tea, kas nii tehakse). Aga asjad liiguvad, 22 veebruar viisin asja kohtusse. 2. märts tuli mulle kiri, et asjad on kostjale 29.veebruaril edasi antud. Nüüd on kostjal siis 30 päeva aega omapoolne selgitus anda.

    Järgmisel kolmapäeval saan siis õigusabist veel lisa...Võtan kõik paberid ja 100 lisaküsimust kenasti kaasa :)

    Eks peab ootama, mis asjas saab ;)

    Tänud Sulle ;)

    VastaKustuta
  3. Alati loen sinu blogi suure huviga. Meil endal ka on suvel plaan soome ära kolida ja kuna mehel praegu seal selline töö, millel ei ole kindlat sihtkohta, siis olen neid erinevaid soome linnu vaadanud ja ka turu on jäänud silma. Vaatasin seal üürikortereid ja perno rajoonis tunduvad kõige odavamad. Kas oskad öelda midagi selle koha kohta, kuidas seal majade ümbrus on, kas on palju sisserännanudi, kas nendega on probleeme või on pigem sellised rahulikud. Kas iirkonnas on pigem lastega pereinimesed või üksikud ja kas soomlasi ka seal elab ikka või pigem ikka muu rahvas. Ise olen vaadanud, et paavolankatul on palju pakkumisi, googlest vaadates tundub ilus kant, kuid ehk oskad sa paremini öelda, sest kohapeal on ikka teine asi. Muidu kui mätas kuivaks läheb, siis plaan ka kohale sõita ja elamine ära soetada, siis läheb mulgi töö otsimiseks lahti, nii et küik soovitused on teretulnud. Samuti võiksid lähemalt rääkida koolist üldisemalt, kuidas võimlemistunnid toimuvad ja mis aineid seal muulaste klassis esialgu õpetatakse üldse. Minul laps lõpetab eestis teise klassi praegu.

    Palju edu soovin sulle ja ootan uusi sissekandeid :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kirjutan millalgi sellest kandist lähemalt ;)Hetkel kiire-kiire-kiire :)

      Kustuta
  4. Ütlesid küll, et veel firma nime ei avalda, aga ega pole tegemist firmaga Valpas EU?
    Kogu blogi väga mõnus lugemine:)

    VastaKustuta
  5. Ei Valpas EU see ei ole.

    Kui see kohtusaaga läbi saab ja ametlik lõpp käes, siis tuleb nii firma, kui ka "bossi" nimi. Ilmselt teeb härra uue firma, sest ma arvan, et peale seda stoorit paneb firma uksed kenasti kinni.

    VastaKustuta
  6. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta