Lehevaatamisi kokku

laupäev, 24. märts 2012

Miks ma valetan hindade kohta Soomes?

Minu tähelepanu juhiti sellele, et saan oma hindade teemaga perekoolis jälle vastu päid ja jalgu. Siinkohal "tänud" lingipanijale. Mõtlesin algul, et ei hakka sinna vaatama ja ennast turri ajama, aga otsisin täna ühte teist teemat ja sattusin sinna ikkagi. No ja loomulikult läksin veits turri ka :)
http://www.perekool.ee/index.php?id=36679&class=forum&action=post&post=9020408

Oi, kui paljud inisesid, et need hinnad on tõelisest ulmemaailmas või sööme me tõelist kräppi. Pean vist pildid  hindadega juurde lisama :D:D
Siis on nendel fa-faatajatel suud lukus.
Kui mõni on 8 aastat juba Soomes elanud ja tema jaoks ka need hinnad ulmelised tunduvad, siis ma ei oska midagi öelda...

NEED hinnad EI OLE ulmemaailmast ja me EI söö KRÄPPI.

Kirjutasin, et 1/4 hindadest on SOODUKA-aegsed, aga ikka sõimatakse, et need ei ole ju tavahinnad!

Üks tore kommenteerija leidis kohe nii palju vale infot, et tõi lausa omapoolse pika tabeli välja :D:D:D
Kui tubli, tark ja osav ta on, et tema sööb ainult looduses kasvanud lõhe( ta seisab kõrval ja vaatab, kuidas tema lõhe kasvab) ja Lidl´t ei külasta :D Teenib ka nagunii netos 5000 €, VÄHEMALT  :D
Minu arust on see kommenteerija veits vaimupuudega või nii. Vaja ära panna, kus tema oma tooteid ostab ja kui kallilt...
" Mina ostan banaani "margi"järgi "  :D:D
Pudingul, porgani hind on kusjuures tavahind.
Need apelisinid on kusjuures VÄGA hea maitsega, ma ei näe põhjustki, miks Jaffat osta.Proovi ka ja sa ei peagi enam Jaffale raha kulutama :D
Ja kurk  oli ka SOOOME kurk - Soome lipuga kile peal ja puha. Nuta või naera.
Mul on nii hea meel, et kommenteerija Onu Beni riisi sööb :D Mina, rott, onu Ben´i ei söö ;)
Ja juustuks on "Oldermann"( tavahind 7 €/kg)- ei ole mingi JUUSTULAADNE toode ;)
Lõhe on LOOMULIKULT fileeritud ja ei ole Lidl´st vaid hoopis Citymarketist- ülla, ülla!
Hakkliha EI OLE rasvane, väga OK hakkliha on (Eesti hakklihadega ei anna näiteks võrreldagi).
Liha hind tekitas suuremat sorti paanikat :D Täna tegime ahjukartulit koos lihaga ja see on SEESAMA ulmeline liha! Kusjuures hind oli hoopis 3,30 €/ kg. Ilus tailiha (päritolu maad tõesti ei vaadanud).

 seeongi see gigasupperhüpper, ülemõistuseodav liha.

Kui inimestel on mingi valehäbi sooduka ajal osta, siis minu arust ta võivadki oma tooteid ju osta selliste hindadega nagu tahab.
Loomulikult ma võin siia tabeli teha ka tavahindadest, aga ma tegin tabeli MILLEGA MEIE ostame. Miks ma pean olema loll ja ostma kallimalt, kui ma saan osta odavamalt? Sooduka ajal ostetud kraam ei tähenda automaatselt saasta. See on täpselt SAMA asi, ainult odavamalt! Ülehomme (peale soodukat) on hind jälle kallim, siis saavad need fa-faatajad poodi minna :D

Mina külastan nii Lidl´t, Prismat, S-marketit, kui ka K-marketeid, vastavalt vajadusele.

JA NEED HINNAD ON TÕESED!

Üks kommenteerija leidis veel, et ma olen ikka eriline saabas, et Google asemel Googel kirjutasin. Tema ei tee vist kunagi näpukaid ;) Küll inimestel on imelikud, aga suured probleemid :D

Palju toredaid inimesi :D

NB! Talvesaabaste hind sisaldas MÕLEMAT saabast!Ja mõlemad olid ühe ja sama numbriga :D

Tänan tähelepanu eest :)

23 kommentaari:

  1. Perekool on perekool. Ma käin seal oma silmaringi laiendamas, et jah, selliseid inimesi ongi tõepoolest KA olemas. Sest minu sõprade hulgas selliseid ei ole ja nii võibki jääda mulje,et keegi seal pingutab võimalikult nõme olla. Nii et rahu. Ju Sa oled siis nii põnev, et Sinust kirjutada ja teemad sellised et kisuvad väitlema:)

    VastaKustuta
  2. mina pole rikas, kuid sellegipoolest ei käi ma ntx säästumarketis või maximas. esimeses pole suurt midagi osta ja teises on vähe eestimaiset kaupa. vähemalt piimatooteid ja vorste tahaks saada kohalikku. õnneks pole maximat mu trajektoori läheduses ka. loomulikult ostan rohkem kaupa sooduka ajal, aga käies viimane kord soomes, siis ma nii sillas nendest hindadest polnud. siiski ikka vaatan ka mida see juust sisaldab ja ntx soome kohv mulle isiklikult ei maitse, seda ostan ka eestis oma marki. kui saan soodukaga, ostan siis rohkem, aga kui pole, olen sunnitud ostma täishinnaga. muidugi mulle tundub ulmeline söögi peale kuluv raha. mul küll pere suurem, aga ikkagi. hea kui saab nii odavalt hakkama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei eitagi, et tavaajal on hinnad suht kallid, aga sooduka ajal saab päris soodsalt - eriti, kui erinevate kaupluste kliendikaardid olemas on ;)

      Kustuta
  3. Minu arust ei ole mõtet edevate põrkepallide pärast end häirida lasta. Minu mees näiteks oskad hindasid jälgida. Mina absoluutselt ei jälgi hindasid ja minu poeskäigud on kordi kallimad, kui mehe omad. Lasin ka mehel hinnad üle vaadata ja mees ütles, et tema küll midagi imepärast ei näinud. Me käime puuvilju ja mähkmeid prismast või citymarketist ostmas - puuviljad näevad paremad välja ja müüakse suuri mähkmepakke odavamalt. Lähim pood on k-market ja selle plussakorttiga saab nii palju allahindluseid igapäevastel ostudel. Kui mees kaugemal tööl on, üritan kõik vajaliku eesti poest osta - piimad, leivad, maiustused, supid... Ja see on ka ainus toidupood, mille puhul tunnen, et raputas rahakotti tavalisest rohkem.

    VastaKustuta
  4. Tead, see ajab naerma, et inimesed lugeda ei oska. Ma kirjutan konkreetselt, et 1/4 hindadest on soodukaga ja need kukuvad siis jahvatama, et ostan kräppi ja saasta ja sellised hinnad ei ole võimalikud.

    Me võime võrrelda Sinu S-marketi hindasid ja meie. Saame erinevate paikade erinevad hinnad teada ;)
    See on ju täitsa mõeldav, onju ?

    Kütus on jh kalliks läinud. Meil diisel ;)

    VastaKustuta
  5. Eelmisel nädalal olid mähkmetel täitsa ulmehinnad ;)

    VastaKustuta
  6. Tulin just eestist ja olin vähe yllatunud sealsetest hindadest,sa pyha myristus kus on alles töusnud need toiduhinnad.Meil siin Espoos oli vahepeal Alepas eesti vöi 250g-49 senti,nyyd läbi kahju hea oli.Eks inimesi ole igasuguseid ja rahakott ka aga mina ostan parem soodukatelt ja söidame suvel perega kaheks nädalaks Kreekasse.Igayhele oma ja tore et sa said ikka kaks saabast selle raha eest!Kena kevadet ja kirjuta ikka,huvitav lugemine on.

    VastaKustuta
  7. Lugesin ka perekoolis mõnda postitust. IInimesed ei mõtle selle peale, et eks ikka pealinnas on kallimad toidud. Nad ei mõtle selle peale kus sa ostad, kui üks räägib et ta on 8 aastat soomes elanud, siis andke andeks, ma ei usu et ta elab samas piirkonnas ja käib samas poes.
    Inimesed võiks natukenegi mõelda, et IGAS POES ON ERINEVAD HINNAD. Ja sina Virge oled tubli et vastu pead sellisele kriitikale.
    Ja appi kui kadedad on ikkagi eestlased.

    VastaKustuta
  8. Mul tekkis huvitav mõte: Kas siin üldse on olemas selline asi nagu "juustulaadne toode"? Kusjuures see mõte ei tabanud mind nüüd värskelt vaid juba mõnda aega tagasi kui ma üritasin soolasele segitada, et juustu lihtsalt ei saanudki kodumaal elades osta, sest rahakott ei lubanud ja selle asemel oli "sihuke leiutis"... Ma ei ole küll kohanud... aga noh, ma pole ka liiga palju ringi seigelnud....
    Jaah, aga mis puutud Kägudesse, siis meilgi on siin täiesti IRL üks selline olemas. Ja kahjuks pean tõdema, et olen ise tema "maaletooja", mida ma antud hetkeks juba väga sügavalt kahetsen. Noh, õnneks ei pea ma temaga elamispinda jagama ja oskan nüüdseks ka suhtumist korrigeerida.
    Ignoreeri! Ma võtsin eile ka tõsiselt kätte ja kohandasin oam netielu natuke, et Kägu ei leiaks liiga palju infot.. Mitte, et ta seda otsida oskaks, aga ma peitsin igaksjuhuks ära. ;)
    Ole tublu!!! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. *soomlasele selgitada ....
      Issver, mind ja minu näppe. :S
      P.s. Aga järgmine kord kirjuta üldse Onu Kuugel ja vaata, mis möll siis lahti läheb :D :D :D
      Kurb, et inimestel kohe üldse mingit empaatiavõimet ei esine.... Ja miskipärast on 1 sort persoone, kes IRL ei julge suudki lahti teha ja netis on "targad" ja "tegijad"

      Kustuta
  9. Ma usun ka et Helsinki ümbruses on hinnad kõrgemad kui mujal. Kasvõi juba üürihinnad.

    VastaKustuta
  10. To Annyke: Minu arust siin polegi juustulaadset toodet. Pead muidugi ei anna ;)

    Aga jh, hinnad võivad muidugi piirkonniti erinevad olla. Samamoodi on erinevates poekettides erinevad hinnad ;)

    VastaKustuta
  11. Käin aastas paar korda Soomes. Ostan alati kaasa ühte väga head juustu ja mis maksab tõesti midagi 5€ ja veel Helsinkis.
    Kes otsib see leiab.

    VastaKustuta
  12. Ma pole varem kommenteerinud, kuid lugeja olen juba pikemat aega. Mõnus ja asjalik blogi - elan igati kaasa, kuna ka ise Soomes ja laps siin lasteaias :)
    Ise elan Salos teist talve ning nüüd söögihindade koha pealt tuli lihtsalt tahtmine kommenteerida :P Sest ma väga vaatan igat hinda, tean mis on soodne ja mis mitte ning nii soodsalt kui sinu nimekirja söögid, ei õnnestu Salost küll enamasti söögipoolist soetada (mistõttu mõistan seda perekooli teemat veits ning ka teisi kommentaare - meil siin hinnad on umbes nii nagu see pikem postitus seal perekoolis võrdluseks välja tõi). Selles suhtes sul ilmselt on seal suurem valik erinevaid kohti (juba nt turg) kust ostmas käia.
    Ma isegi jälgin alati soodukaid, sest oma raha peale kuri ei ole :P Milleks tõesti osta täishinnaga kui tean, et pea kõik tooted käivad tükliliselt soodukas - umbes kuuajase intervalliga. Kuid täishinnad on ikka krõbedad minu arust siin - ega nad on Eestiski, aga Eestis ongi hetkel vist ka ainult kampaaniate peale välja mindud, ehk siis konkreetne sai on ühes viiest erinevast suuremast kaupluseketist alati soodukaga, tuleb lihtsalt netilehelt järgi vaadata, millises parasjagu :P Jne.
    Ehk siis ka mind pani see Soome soodsa toidu nimekiri lihtsalt kulme kergitama :P Rohkem nagu üllatusest ja veidi kadedusest, et me siin Salos küll nii soodsalt hakkama ei saa, kuigi teeme enda arust parima ning oleme ääretult hinnateadlikud ;)
    Edu ja jaksu blogipidamisel ning kõike paremat lihtsalt niisama ka :)

    VastaKustuta
  13. Minagi loen juba pikemat aega seda toredat blogi,sattusin ka perekoolis sellele teeamle peale ja kohe vaatasin ,et et üks on targem kui teine aga ometi need helgepead ei suutnud Virge postitusest välja lugeda ,et hinnad on soodukate ajal jne :D
    Igaljuhul olete te väga vahva ja tore perekond ja sina Virge eriti tore tegelane :) Jõudu Teile !
    Tervitades LAura

    VastaKustuta
  14. Mind, kui paadunud kräpisööjat, hakkas huvitama, mida nädalavahetusel sai ostetud.

    Esmalt sai käidud Hakaniemi turul ja supi jaoks 1.5€ eest supikonte ostetud. Sellest kilost saab siis kaks satsi. Lisaks sai ostetud 6.80€/kg kondita ribiliha ahjukartulite jaoks. Mujal pole piisavalt pekist liha tuvastanud :-) Lisaks sai ostetud prooviks 6.80 €/kg kodust hakkliha. Prooviks, et kas on parem kui poepakitud kraam. Tundus, et kotletid olid nagu veidi maitsvamad kui tavapäraselt. Veaks järjekordselt, et veidi kuiv oli, pidi rasva juurde panema. Ma nagu ei mõistagi, mida selle loomalihahakklihaga teha annab? See ju ilma rasvata ehk kuiv ja kõva. Kusjuures ka pakitud hakkliha on siin märgatavalt parem kui Eestis.
    Lisaks sai veel 2€ eest ostetud kilo väga ilusat lõhe supikogu. Pole kalasuppi ammu söönud... Õhtuks sauna sai veel ostetud 4.5€x0.4=1.8€ eest suitsulihaga konte (midagi Eesti röövliprae sarnast).
    Viimased küll sauna ei jõudnud, kuna kohalikust K-Marketist sai ostetud 2 purki 79 sendist hernesuppi ning suitsuliha läks selle rikastamiseks. Väga hea, maitsev ja kiire kräppsöök :-) Lõuna neljale siis 3.40€ eest :-)

    Nüüd siis soodukate juurde.

    Prismast Soumalainen Arkisjuusto. 3.9€/kg. Meile saia peal maitseb. Rasva vist 27%. Juustu ostamegi alede ajal. Tavaliselt on aled veel kilostel Oldermannil ja Kermajuustol.

    Piim 3.5% maksis 0.78.
    4-pakk kräppmagustoitu ehk vaniljepudingut (4x125g) oli 0.88€.
    Kartulid 0.39€/kg.
    Need siis ilma aledeta :-)

    Tänaseks saagiks oli Citymarketist kilo pakitud Conference pirne 1€ eest. Väga värske ja hea maitsega. Lahtised kipuvad vähe pehmed olema. :-)

    Riidekraamist sai ostetud lapsele 5€ maksvad õuepüksid (alghind 19.90),3€ toapüksid ja 3€ pika varrukaga T-särk (imelik termin, exole). Laps 114 cm pikkune. Kõik siis Lotta kaubamärki kandvad.
    Reedel sai Anttilast naise õe lapsele ostetud 40€ maksev (aleväline hind 69.90) Lassie kevadriiete komplekt. Tal vaesekesel ju Eestis alesid pole :-)

    Kohviga on sellised lood, et Eestlasele on joodamatu see siin tavapärane hele röst.
    Ise oleme pidama jäänud 1.79 maksva EuroShopperi kohvi juurde.
    Ei näe põhjust, miks peaks hommikul unise peaga kohvi joomiseks kallimat ostma. Heleda röstiga kohviga rikutud maitse jaoks maitseb väga hea ja kohvilik :-)

    Meetwurst on meie arvates väga hea ja söödav. Maitseb üsna sama hea kui eesti vorst. Rikutud maitse jälle vist. PS Eestis käisime salaamidest kauge kaarega mööda.
    Kaelakarbonaadist suitsusinki ostsin viimati 6.90€/kg.

    Punasest kalast on hetkel kõrini.
    Põhimõtteliselt on sel kogu aeg mõnes ketis ale. Küll tervetel kaladel ja küll fileel.

    Mis saia puutub siis on Helsinki odavaim sai vist Eestin Herkus :-) Tosta oli vist nimeks. Must vormileib maksis seal vist 0.80€.

    Eestist ei viitsigi eriti midagi kaasa vedada. Kui siis Rannarootsi konserve. Lati Moskva vorsti oleme kah tavaliselt võtnud aga oleme juba Meetwurstiga harjunud.
    Mõne viina ja üle 5% õlut kah.
    Ja Kalevi komme :-)

    Helsinkis on mudugi see tore asi, et hapukoore, kohupiima, praekapsa, sardellide ja muu seesuguse kraami koha pealt aitavad välja "eesti poed".

    Ahjaa, Lidlis, Siwas, Alepas ja pisikestes K-Marketites ei ole toitu ostmas käinud.

    PPS mul läks juba meelest ära, mis mu postituse point pidi olema :-) Vist see, et elu ongi siin lill! :-)

    PPPS korterihinnad on Helsinkis megakallid. Me maksame Vuosaaris 2-toalise 51 ruuduse korteri eest veidi üle 800. Pluss elekter, parklakoht, internet. Kokku ligi 860€. Ja ise arvame, et see on odav, irw.

    VastaKustuta
  15. Hehee.. see perekooli lahmimine on tüüpiline madalalaubaliste eestlaste plõksimine, ajab lausa naerma :)

    VastaKustuta
  16. Jaanika
    Terekest. Täna käisin K- Marketis, ostsin kanakoibi, mis on marinaadis ja kus on sees 3 koiba- kilo oli 99 senti, 5 kilone kott kartuleid maksis 1 euro, ja liha kilo oli 3,99. Olen ostnud ka lõhet soodukaga, see siis fileena ja maksab 4.99 kilo, niiet need hinnad pole utoopia, kui jälgida soodukaid...Need kõik siis SOODUKAGA OSTETUD!!!

    VastaKustuta
  17. Minuarust on Soomes küll päris palju häid pakkumisi. Võib vaadata kasvõi nt. sellelt lehelt - http://www.k-citymarket.fi/Tarjoukset/Ruoka/
    Aga nendele, kes arvavad, et on nii rikkad ja neile ei sobi soodukaga osta, tahaks öelda päris halvasti kohe aga ei ütle, sest kasvatus ei luba:)
    Mina elan Eestis (veel) ja jälgin siin vägagi hoolega kõiksugu soodukaid (hea leht on nt. www.kriisis.ee) ja oh õudust, poes käies ostan vahel ka viimase kuupäeva säilivusajaga tooteid (-50%). Sama olen teinud ka suviti Soomes käies. Samuti jälgin vägagi hoolega koostist ja üldjuhul ei osta ka kettide omatooteid. Aga ma ei näe põhjust, miks peaksin rohkem maksma kui saaks odavamalt.

    VastaKustuta
  18. Einoh, seal perekooli lehel tundus mõni kommenteeria selline et jala ei käi ja vett ei joo. Ja ma olen vist siis vaene kui kirikurott, sest Minimanis oli pakkumine 1 euroga sai 10pakki makarone. Ostsime nii, et pooleks aastaks vist jätkub :D .Nisujahu pakkumine oli ka just, 2kg 29 senti ja suhkru kilo oli 69 senti. Ostan Raibow ja X-tra tooteid :D. Mõne asja kvaliteet on küll jah selline, et ostan enne kallima firma oma aga üldiselt vaatan ka ikka soodukaid.
    Ju neil Kägudel seal foorumis uss näris kuskilt, et ise nii odavalt osta ei saa :D
    Ja mis siin hindade erinevusest rääkida kui meil siis kahe S-Marketi vahe on 13 km ja hinnad on totaalselt erinevad. Õnneks kallimad hinnad on seal poes, mis meist kaugemal :P .

    VastaKustuta
  19. Siin ongi nii, et kui osta oskad, siis saadki asju väga hea hinnaga ja kräpist on asi kaugel.

    Ma arvan ka, et asi on puhtas kadeduses.

    No mille kuramuse pärast ma peaksin valetama asju, mida on võimalik ju järele vaadata/ kontrollida :)

    VastaKustuta
  20. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta