Lehevaatamisi kokku

reede, 30. märts 2012

"Helsingin Sanomat" tahab parasiidiga intervjuud teha ;)

Algatuseks kirjutan sellest, et keerasin anonüümsete kommenteerijate kraanid kinni, sest see läks juba üle mõistuse nõmedaks. Ma ei hakka neid kommentaare üldse lahkamagi, sest need "kõige targemad" on ikka nii madalad, et...Aga noh, jäägu neile nende arvamus ;)

Igatahes eile päeval võttis läbi FB minuga ühendust   Soome ajakirjanduse lipulaeva "Helsingin Sanomati" ajakirjanik Kaja Kunnas, kes ütles, et soovib minuga väikest intervjuud teha ja mõnda asja oma artikli jaoks täpsustada. Artiklit teeb ta nimelt töölistest, kellele ei maksta palkasid välja. Põhjuse, miks ta just mulle kirjutas, oli selles, et tegin FB-s sellelaadse teema. Aga artikli otsustas sellepärast teha, et väga palju lumelükkajaid "lasti üle" ja need läksid kuhugi kaebama, aga abi ei saanud. Kuhu - ei tea.
Õhtul ta helistas mulle ja me vestlesime telefoni teel oma 30 minutit. Tema küsis, mina vastasin. Olen hetkel ära lahendanud  2 asja + meie asi kohtus + 5 asja veel käes + 1 asjast loobusin. Info FB-sse panin 28.märts ja 24 tunni jooksul võttis minuga ühendust koguni 8 inimest! Osad küsisid lihtsalt nõu, osad tahtsid, et aitaksin asja lahendada( Kui firma loomise koolituse läbinud olen, siis kavatsen vist selle firma ikkagi ka luua, sest ma näen, et tööd on/oleks ). Pisuke kartus on, aga jänes ju śampust ei joo ;)

Tuleme ajalehe juurde tagasi. Artikli tahab ta kirjutada järgmisel või ülejärgmisel nädalal. Ta soovis artiklis ka minu nime kasutada, aga ma ei tahtnud. "Õhtulehe" keiss näitas ju ilmekalt, mis saama hakkab. Jah, artikkel ilmub küll Soomes, aga tean, et Delfi võtab selle artikli ka omale "uudiseks" (nagu alati) ja siis saavad meie sapipritsijad jälle sapitada ;) Ajakirjanik küsis ka, et kas ma kavatsen sellega ka ametliku leiba teenima hakata. Ütlesingi, et tulevikus on mõttes jah, et praegu õpingi firma loomist ;)
Ma ei mäleta, kas ma sellest olen kirjutanud, et peale "ÕL"artiklit võttis minuga ühendust "Päevalehe" ajakirjanik ja tahtis ka artiklit teha, aga ma keeldusin. Ta leidis siis ühe teise inimese, kes oli juba 15 aastat Soomes elanud ja loomulikult sai see inimene vastu päid ja jalgu, et Soome sotstoetuste peal elab jne.Olgugi, et inimene oli pea kogu aeg ka tööl olnud ja riigile makse maksnud. Ikka sai sõimata nii, et  nii et vähe polnud ;)

Riburadapidi koolide juurde.
Kolmapäeval ja neljapäeval olid mul siis sellised päevad, et hommikul olin YKI-koolitusel ( 8.30 - 13:30), siis mõneks ajaks koju ja õhtul siis ( 17:00-20:15) Turu Ammattikorkeakoulu firma loomise koolitusele. Kui YKI-l on igav, siis teisel koolitusel on väga põnev. Kusjuures raske pole ka. Kartsin, et äkki ei saa paljudest  asjadest keeleliselt aru, aga ei ole häda midagi. Kõik on väga OK. Loengupidajad on suurepärased ja ma kohe fännan seda suurt auditooriumit (kohe näha, et pole ülikoolis käinud/õppinud!:)).  Kui slaidid uusi sõnu sisaldavad,  siis kirjutan need ikka üles, et  hiljem kodus ära tõlkida. Igatahes väga 5+. Mulle meeldib ;)

Homme on niisiis YKI-test lõpuks käes. Ei hakka seoses selle testiga midagi liigset mõtlemagi. See pole see koht, kus nüüd midagi julmalt pähe tuupida või õppida. See on see koht, kus sa nüüd oskad või ei oska. Need rääkimise olukorrad ja situatsioonid kirjutasin välja ja mõtlesin läbi. Arvan, et mingi teema ikka tuleb sama ja siis väheke teadlikum. Eks see rääkimine ongi minu jaoks see kõige raskem osa, aga ple hullu midagi.
Testi vastused pidid umbes 2 kuu pärast tulema.

Järgmine nädalal on ka Timali viimane koolinädal, seal tuleb ka niisiis test. Teised tegid testi juba eile, aga kuna ma YKI-l olen, siis ma teen nähtavasti esmaspäeval. Mulle testid meeldivad - näebki oma õiget taset ;) Oleks gümnaasiumis ka neid töid sedasi armastanud, siis... :):D

Mis edasised plaanid on?

Näägutajatele - olen parasiit edasi ehk õpin :D ;)

Tegelikult tunduvad asjad seda rada minevat, et aprillis parasiiditan niisama kodus ( välja arvatud siis kõik kolmapäevad-neljapäevad, mil üritaja koolitusel käin), kui juhuslikult tööd ei saa.
Alates 5. maist algavad turvatöötaja koolitused, mis kestab alguses 1 nädal  ja mille "tunnistusega" saab tööd teha 4 kuud, peale seda tuleb ( vist) uus koolitus ja siis saab loa 5.aastaks. Peale nädalast koolitust saan juba tööle minna.
See G4S turvatöötaja, kelle juures ma tööintervjuul käisin, saatis mulle eile seaduste nimed, mida ma teadma peaksin. Eks veedangi siis selle aprilli vaba aja raamatute taga ;)


Siis oleks muidugi tore, kui  need parastajad ja inisejad moka otsast vabandust ütleksid :)
Ma leina, et kui ma ennast  vähem kui aastaga  NULLIST üles töötan, siis see on ikka väga hea. Isegi 2. aastaga oleks hea. "Üles" mõiste on muidugi lai, aga selles mõttes üles, et töökohani, mille saamiseks olen pidanud ka vaeva nägema.

Huvitav, kas need näägutajad oskavad näiteks peale 8 kuud Soomes elamist ise ka soomekeelseid seadusi lugeda ja sellel tasemel asju ajada, et selle eest ka raha saada või oskavad seda ainult parasiidid? Kui nad üldse soome keelt oskavad! Paukumiseks on nad kõvad küll ;)

Tulevikus (võibolla juba sügisest) on plaan kindlasti läbida ka raamatupidaja kursused ja umbes 2 aasta pärast proovin ka õigusteadust õppima minna. Kui ma 3. katsega sisse ei saa, siis löön käega ( 3 on ju kohtu seadus).

Kui asjad sujuvad ja kõik hästi läheb, siis püüame oma firma ikkagi  teha. Mitmekülgse firma  ehk  mitme alaga tegeleva...
Mõtteid meil igatahes on, realiseerimises on küsimus ;) Julgen praegu 70% tõenäosusega kirjutada, et me siiski riskime ja teeme seda ;)
Kõige pealt on vaja jällegi ÕPPIDA  :)


Olge mõnusad ja minge nautige kaunist kevadilma. Meil vähemalt on suurepärane kevadilm ;) Ma lähen nüüd jooksma ;)

21 kommentaari:

  1. Olen paar korda ka mugavusest anonüümselt kommenteerinud, kuid pean ikka veel kord mainima, et super tubli oled!! Ja kõik need madalalaubalised kadedad kaasmaalased, kes arvavad, et sa oled kui parasiit, kuna end kõigepealt väikese toetuse najal üles töötad ja SIIS Soome riigile palju rohkem hakkad makse maksma (ehk palju rohkem tulu tooma kui tavalist lihttööd tehes), siis ausalt.. need kõik võiksid küll natuke kuskil nurga taga harida ennast ja õppima pikema perspektiiviga ja kaugemale ette mõtlema ning nägema. Kohati neid kommentaare lugedes ei tea küll kas nutta või naerda! Sinule igatahes edu ja ole sama ettevõtlik edasi!!

    VastaKustuta
  2. Tubli! Palju õnne! :) Hea meel lugeda sinu tegemistest.

    VastaKustuta
  3. Sus on palju head, energiat ja töökust. Aga vahel lööb välja kitsas maailmavaade ja oma mätta otsas istumine. Haritust ja sotsiaalset tarkust liiga vähe! Sa ei tea mida tähendab ülestöötamine, mida tähendab firma loomine, mida tähendab reaalne elu Soomes. Eks elu õpetab, mida tasub ja mida mitte. Õpi tagasisidet ja tervet kriitikat ilma turri minemata vastu võtma! Ära nõua copy vastuseid tõestamaks, et oled midagi öelnud, su blogi lugejad ei ole kõik lollid. Suhtu oma lugejatesse austusega, see on tähtis oskus. Ja veel, sul ei tasu liiga vara seisukohti luua Soome inimeste, nende kommete, riietuse, süsteemide jms suhtes. Suhtu AUSTUSEGA ja saad austust tagasi. Näe positiivset ja saad seda vastu. Ära muutu kibestunuks tänitajaks, kes loodab, et võõras riik annab sulle sellise elu, nagu ette kujutad ja maksab selle veel kinnigi. Edu edaspidiseks soovib vanem Soome kodanik.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui Sina oled kauem Soomes elanud, siis Sa tahad väita, et mina ei tea elust-olust kohe mitte midagi W?

      Sinu kommentaar näitab ka Sinu enda kitsarinnalisust.

      Ma pole kunagi väitnud, et minu blogi lugejad on KÕIK lollid. Küll aga üks osa neist. Loodetavasti siis endised lugejad.

      Kui Sa nii kogenud oled, siis Sa peaksid ju ise ka teadma, et kõik inimesed ei ole austust väärt. Kui Sulle meeldib teiste tallaaluseid lakkuda, siis palun väga. Mina olen Sinust erinev inimene ja mina seda ei tee.

      Mis minu seisukohta Soome kohta puudutab, siis mine loe seda lõiku veel kord ja uuri, mis ma sissejuhatuseks kirjutasin ;) Ma sinu käest siis copy-pastet ei hakka küsima ;)

      Katsu sellest kibedast maailmast välja astuda, siis on Sinu enda elu ka väheke ilusam ja rõõmsam ;) Siinjuures tahan Sind tänada, et juhtisid tähelepanu minu kitsale maailmavaatele, harimatusele ja sotsiaalsele teadmatusele - püüan ennast edaspidi rohkem harida ;)

      Edu Sullegi. Soovib noorem Soomes elav Eesti kodanik ;)

      Kustuta
  4. See oli nüüd küll mõneti kibestunud ja kuidagi kadedavõitu kommentaar vanemalt Soome kodanikult. Blogija kirjutabki oma kogemustest, enda esimestest sammudest ja tema maailmavaade ning mitmekülgsuse tunnetus laieneb ikka päris hoogsalt. Aga usun, et blogija suudab ka ise enda eet seista:). Mina lugejana Eestist (kes muide ei kavatsegi lahte pikemaajaliseks elumuutuseks ületada)saan päris palju juurde kaasmaalaste eluolust sealpool suurt vett. Tänu, Virge!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen Sinuga sama meelt, et järjekordne haritud ja intelligentne maailmakodanik, kellele minu tegevus ei sobi.

      Inimesed ei suuda kohe kuidagi aru saada, et need on MINU kogemused ja MINU arvamused.

      Päikest sinna Eestisse ;)

      Kustuta
  5. To il: Kuidas sa saad üldse austusest rääkida, kui sa ei austa isegi teise inimese blogi mitte, kus ta jagab oma isiklikke mõtteid? Sina peaksid nüüd küll selle koha pealt tasa olema. Kogu sinu sissekanne on olemuselt negatiivne ja halvustav, see pehme algus ei muuda sõnumi olemust!Seega oled tähenärija sina, mitte Virge.
    Ära halvusta inimest, kellest sa midagi ei tea.
    Tema teebki oma esimesi samme Soomes ja ta teeb ise selle nimel tööd.Sa olid vist pikalt koristaja, või oled praegugi, et nii kade ja kibestunud.
    See teema, kus Virge Soomest ja soomlastest kirjutab, on lausa puust ja punaselt kirjutatud, et ta on liiga vähe veel Soomes elanud ja tõenäoliselt tema arvamus võib muutuda! Lugemisega probleeme?

    Muide, firmat on Soomes vägagi lihtne teha. 2500 € ja ongi firma olemas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lp.heixx :
      Ma ei näe seost, et kui ma avaldan oma arvamust otsekoheste blogikirjutiste põhjal, siis oleks see kohe autori mitteaustamine. Kui see nii kõlas, siis see polnud mu eesmärk ja vabandan autori, mitte küll sinu ees.
      Ja kuigi sa Virget kaitsed, olen veendunud, et ta suudab minusuguse keskmist kasvu väikese vanainimese eest end ka ise kaitsta ja nii ta tegigi ;)
      Koristaja ma ei ole, pole kunagi olnud, olen elanud üle 20 aasta Soomes ja austan seda riiki väga. Mul on hästi läinud, olen hästi toime tulev, olnud nii tööl, töötu kui ettevõtja ja kogu selle suure kogemuse põhjal tean, et firmat "teha" on otseloomulikult piece of cake. Aga asi pole ometi firma loomises! Toimetulek ja edukus sõltub sellest milline on su äriidee ja kas sul on piisavalt kliente. Ma ei taha kirjeldadagi millise mulje sa ise oma sekkuva kommentaariga jätad, aga tean, et küll elu sindki õpetab.

      Kustuta
    2. To il: Ma ei saa Sinu tegevusest praegu nagu üldse aru. Sina võid oma arvamust avaldada, aga teised mitte? Kui keegi Sulle midagi ütleb, siis on ta kohe paha ja elu teeb talle ata-ata?

      Tsiteerin Sinu lauset: "Ja kuigi sa Virget kaitsed, olen veendunud, et ta suudab minusuguse keskmist kasvu väikese vanainimese eest end ka ise kaitsta ja nii ta tegigi ;)" Miks ma ennast üldse Sinu eest kaitsma pean?
      Alustad oma esimest sõnumit lausega, et minus on palju energiat ja töökust ja ometi kirjutad, et mul ei tasu loota, et riik annab mulle mu toreda elu ja maksab veel kinni kah! Natuke nagu vastukäiv jutt nagu.


      Mina austus Soome riigi vastu on väga suur, sest selle lühikese ajaga on tänu selle riigile meil väga hästi läinud.
      Sa ei tunne mind, seega ära kirjuta, et ma loodan nagu riik mulle kõik ette-taha ära teeb. Ma ei ole seda lootnud ega oodanudki. Usu või usu, aga ma tean, et ennast tuleb liigutada, kui tahan midagi saada!

      Ole mõnus!

      Kustuta
  6. Pean vajalikus Sinu kirjutatud blogi oikaisema hakata. Soome elu on küll Sinu kogemustest ja Sinu tunnetest, aga faktidega oskad Sa osavalt mängida... Ma kirjutan siin just ja täpselt ainult sellepärast, et mina ei salli FAKTIDEGA mängimist ja võõraste sulgedega ehtimist. Eesmärgiks on anda rakendavat tagasisidet!

    Kiidad oma blogis end Maa ja Taevani, „õppur-tüdruk“ . Tegelikult kirjuta õigetest asjadest õige nimega. Tegelikult oled Sa Soomes töötu, aga vormistad sotsiaaltoetuse näol maksvad abirahad osavalt oma blogis Soomes makstavaks õppetoetusteks. Sellist asja ei ole olemas!! Tegelikult makstakse Soomes ÕPILASELE õppetoetus, mis on iseseisvalt elades, teise astme koolituse eest 246 e. ja kõrgkoolis õppides 298 e. kuus. Õpilasel on võimalus lisaraha teenida, millest makstakse tulumaksu. Õpilasel on võimalus saada õppelaenu. Õpilase kohustus on kanda ISE oma õppimisest tulevnevad kulud. Kursustel võib käia, aga oma finantsvõimaluste piires!

    Mina leian, et oma blogis töötuabirahadega kelkides tekitada Sa pahameelt teistes maksumaksjates. Õpimhimuline noor leiab teised lahendid kandmaks oma kulutusi! Kellegil teisel, peale sinu iseenda ei ole kohustus sinu unistusi realiseerida ja sponsoreerida!

    Tegelikult, mina leian, et teise riiki kolides tuleb kodunetöö oma kuludega ära teha, et olla võõras riigis elujõuline ja pälvida kaaskodanike austus! Teisi sõnu, soome keele alged tuleb ennem teise riiki kolimist selgeks teha. See ei ole õigustus, et ma keelt ei oska ja tahan miskit paremat teiste arvelt. Seda nimetatakse parasiitluseks!

    Tulevikus ära propageeri oma sotsiaaltoetusi, suhtu neisse kui sinu kapis olevatesse luukeredesse, teisi sõnu, oleks häbi kui keegi teada saaks.... Oled öelnud oma Blogis, et toetusi tõsteti, ja seda ei oleks vaja olnud! Kallis inimene, kui sa aus inimene oleksid, siis sa ei võtaks ju vastu asju mida sa vajalikuk ei pea. Sotsiaaltetusi ei ole kohustus vastuvõtta kui sa neid tegelikult ei vaja!

    Samuti asjaolu,kus reklaamid end ise hakanud juristina...mhh ei mahu pähe, tegelikult on kõik palgamaksmisesse liituvad seigad juriidilised. Mina julgen väita, et sina pigem aitad sellel mustal äril õitseda ja mustal rahal liikuda! Korralik kodanik, kes Soomes tööd teeb, teeb ikka verokortiga, probleemide tekkimisel pöördub õppinud juristi poole.

    Mina ei pea sind rumalaks inimeseks, aga õhku on vaja välja lasta küll. Head õhtut!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma parandan Sind: Ma kirjutangi oma blogis NII nagu asjad ON. Kui Sina armastad selle kohta kelkimine kirjutada, siis kirjuta. Min kirjutan neist asjadest, sest nii need asjad ka on.

      Kui Sa blogi loeksid, siis teaksid, et õppisin Soome keelt juba ka Eestis. Kahjuks pole Sul aega lugeda olnud, sest vaja on enne materdada ;)

      Ja Sinu tööliste juristi juurde saatmine on muidugi väga üllas. Ma küsiks Su käest mille eest nad sellele juristile maksaksid, kui nad ei saa oma palkasidki kätte? Ehitamisega? Kahju, et inimest aidatakse ;)
      Sa võiks selle ka omale teadmiseks võtta, et olen inimesi ka niisama aidanud, kus töölise ja abilise vahel mingid rahad ei liigugi - selle eest olen ka parasiit W?

      Kus mul see õhk on? Et Sinusugustele sapistajatele vastata julgen? Kui Sa blogi tegelikult lugenud pole, siis ära tule siia ka õiendama!

      Peab mul ikka hea blogi olema, et viitsitakse isegi sisse logida ja kommenteerida ;)

      Head õhtut ;)

      Kustuta
    2. To:õiglus
      Tänan, 100 % Sinuga nõus, just nii mõtlen ka mina.

      Kustuta
  7. Jätkan siin kohal oma juttu.
    Kas te selle koha olete maha maganud, et ma SAAN tööle või jäi ka see koht teil lugemata?
    Ma saan tööle! Ja tänu sellele, et ma käisin ja õppisin soome keelt sellele tasemele, et olen võimeline lugema seadusi, sest teadma peab Rikoslaki, Järjestyslaki ja Laki yksityisistä turvallisuuspalveluista. Ütlen ausalt, et ma ei oskaks neid lugeda, kui ma poleks konkreetselt soome keelt õppinud.

    G4S ütles mulle oma jah sõna, ainus tingimus on see, et pean läbima kursused, mis on (teie kahjuks siis) mai alguses.

    MA olen ikkagi teinud tööd, et saada parem töökoht, kui koristamine või istandustes töötamine. Turvatöö pole hetkel minu unistuste töö, aga ma saan vähemalt tööle ja see on minu jaoks sammuke jälle edasi. Aga, et saada paremat tööd, peab oskama keelt! Et osata keelt peab õppima. Nüüd on mul algus tehtud. Saan tööle. Edaspidi käin samuti koolis TÖÖ KÕRVALT! Ja kusjuures mitte teie hea meele valmistamise pärast.

    Ma ei ole istunud ja imesid nagu teie siin praegu väita tahate! See, et ma kirjutan asjadest nii nagu need on - EI OLE KELKIMINE. Teie jaoks tegelikult võib see muidugi olla...
    Eks ma pean seda ( 6 kuud!)töötu luukere siis oma kapis kandma - elu läheb edasi.

    Umbes nagu oleks juba 3 aastat riigilt raha tirinud...

    Kas teil endal pole ebamugav nii sapine ja negatiivne olla ja nokkida poolikute lausete kallal? Kas te olete õnnelikumad? Magate öösiti paremini?

    NB! Ja muide, ma olen kirjutanud peruspäiväraha :D

    Olge head ja sapitage edaspidi mujal ;)

    VastaKustuta
  8. To il: sa arvad endast ikka õite palju. Sina võid teist inimest lihtsalt niisama solvata,aga mina tema heaks ei tohi midagi öelda.
    Õiglus peaks ka oma nime Sapiks või tatipritsijaks vahetama, sest õiglusest pole tema haisugi. Küll see tööturaha on teile mõlemale suureks nuhtluseks. Lubage mul küsida üht.Kui Virge tööturahasid ei saaks, kas alles siis oleks ta hakkaja ja töökas? Aga kuna ta neid saab, siis on parasiit? Inimene saab kohe kohe ka töökoha, no milles on teie probleem?
    Ja nende rahade nimetuse nokkimise pärast peaks iglusel eriti suur vaimupuue olema, sest Virge kirjutas alguses üsna täpselt, mis rahad need on ja mis nimedega. Kui inimene kirjutab neist rahadest, kui oma võimalust õppida, siis see ei tee temast automaatselt lolli.
    Kelkimine? Kasutaks siin Ansipi lauset: "Tule taevas appi!"
    Kuidas see teie mõistusesse ei mahu, et Virge on kõigest, kaasa arvatud rahast, kirjutanud nii nagu need on. Kui tööl oli, siis kirjutas palganumbrid välja. Numbrid olid suhteliselt väikesed, aga teie arust oli ka see loomulikult KELKIMINE!
    Te olete kõige tavalisemad kadetsejad, kes pritsivad seda, mis sülg suhu toob.

    Virge.
    Ma soovitan soojalt nendest kadetsejatest välja mitte teha. Ma tean, et see ei ole lihtne. Näe, ei suuda isegi vait olla. Mina olen kõrvalseisja ja selline suhtumine ajab lihtsalt närvi. Aga selline ongi see keskmine eestlane, ise ei suuda midagi, aga teisi järavad ja mustavad nii nagu võimu on. Ja, kui teisel lähebki natuke paremini, oh seda kadedust veelgi. Ole tubli ja hoian Sulle pöialt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, Heigo, Sul on õigus. Minu kuritöö seisneb selles, et ma tööturahasid saan. Kui ma neid ei saaks, aga ikka soome keelt õpiksin, siis oleksin ma ikkagi luuser.

      Alati on inimesi, kes leiavad, mille üle vinguda. Kui olin koristaja, sain selle eest, et nii kõvat karjääri teen a la politseinikust koristajaks. Kui nüüd kuhugi tööle lähen, ole mureta, küll ma millegi eest ikka saan. Kas töö on mõttetu või on palk liiga väike ja kokkuvõttes teen ikkagi mõttetut asja ;)

      Isegi siis, kui ma töötaksin kusagil huippu-heal kohal ja teeniksin sadutuhandeid, ka siis saaksin sõimata, sest siis oleks ma ju rikas kröösus, kes vaeste elust midagi ei tea jne. jne. jne.

      Kasvõi see, et aitan inimestel palkasid kätte saada. Ma teadsin seda juba mmu ette, et küll tuleb keegi, kes ka selle kallal vingumiseks põhjuse leiab :D Õnneks leiduski ;)
      Nüüd olen ma musta äri ajaja! Palgad saadakse kätte nii, et nende pealt on maksud makstud! Millisest mustast rahast siin rääkida saab? Ma olen küll isehakanud jurist, aga näe - oskan nõua anda/ pabereid vormistada nii, et tulemused ka tulevad ;) Kole küll, kui kadedaks ajab. Aga ÄKKI ühel ilusal päeval saab minust paberitega jurist :):) Kõrgelt unistan? Jep ;) Kui see unistus ei täitugi, siis ei kuku ma põlvili - teen midagi muud ;)

      Loodetavasti need kõige targemad teavad, et peale kursust ma päevarahasid enam ei saa. Tööturaha niisiis. Koos kursusega lõppevad ka rahad - just eile tuli paber koju. Ja patja ma nüüd küll sellepärast ei nuta. Mul on väga hea meel, et mul OLI võimalus õppida. Kusjuures ma ei pannudki väga palju mööda, kui julgesin neid rahasid nimetada õppimise võimaluseks. OLGUGI, et kohe alguses kirjutasin neid rahasid ka ÕIGETE nimedega( mida nemad miudugi lugeda ei jõudnud)ja mille kallal nad nüüd nokivad.

      Eks ma püüan nendest välja mitte teha, sest nemad nüüd küll minu elu ei määra ( isegi oma woo-doo nukkudega mitte), aga paraku pean ma midagi vastama, sest konkreetset s...tta ma enda peale küll loopida ei lase.

      Ehk võtangi Maarika nõu kuulda ja panengi oma blogi uksed kinni, sest tegelikult on elu ju paigas - ma olen Soomes, keelgi suus ja töökohtki paistab...seega on eesmärk sisuliselt täidetud ;)

      Kustuta
  9. kas just täitsa kinni, aga ilmselt pead minema enamike blogide teed ja muutuma kinniseks...sest jube palju auru kulub Sul selle peale, et tõestada asju, mida sa tegelikult kellelegi tõestama ei pea.Selle ( tühja) kulutatud ajaga ( sest ega Su oponendid ei väsi) saaksid palju kasulikku ja meeldivat ette võtta:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tundub küll nii, sest väsimatud näivad nad jah :)

      Kustuta
  10. Virge, mul on hoopis selline tunne, et sinu stalkerid on endale peotäie libakontosid teinud, et siin s...a loopimas käia. Võibolla saab ükshaaval neid blokkida? Ma muidugi imestan nende inimeste püsivust... Peab mingi sügavam probleem neil olema, mis kogu aeg ajab siia blogisse oma vihkamist välja elama?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minagi imestan nende järjepidavuse üle, peab ikka tahtmine ja viitsimus olema ennast sisse logida ja siis niisama vinguda-tänitada.
      Ma mõtlesin ise ka, et ega erilist suurt vahet pole, kas on lahtine kommentaarium või Google kontoga, sest seda kontot võid omale lausa 100 tükki päevas teha. Kui muidugi viitsimust on :)

      Kustuta
  11. Üks võimalus on seadistada ka veel nii, et ise valid, millised kommentaarid üles lähevad ehk enne ükski avalikuks ei tule, kui sa ei ole sellele nõusolekut andnud. Arvan, et siis kaovad sellised tühikargajad ära :)

    VastaKustuta
  12. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta