Lehevaatamisi kokku

esmaspäev, 26. märts 2012

Äktsioon meie tänaval.

Vaaritasin mina süüa, kui kuulsin, et üks auto sõitis hullu hooga maja ette ja parkis meie auto kõrvale. Kohe-kohe tuli politsei sireenidega. Kuna tundus, et hakkab vist äktsionit saama, siis ütlesin Karolinile, et ta teisest toast ruttu kaamera tooks. Ma ise ei saanud ju olulist  sündmust maha magada :D

Kui politsei kohale jõudis, oli tüüp autost juba välja jõudnud tulla ja politseid hüppasid ka põhimõtteliselt juba hoo pealt autost välja. Tüüp jooksu ei pannud, tõstis käed üles ja  ootas mida politsei teeb.

Algul nad rääkisid midagi. Mida räägiti, sea ma  ei kuulnud, sest nad olid liiga kaugel. Siis kästi tüübil kõik asjad taskutest välja laduda ja autosse panna. Seejärel tuli üks politseinikest koos tüübiga politseiauto juurde( et ta siis nähtavasti autosse panna), kus ta tüübi veel läbi otsis. Selle läbiotsimise käigus avastas politsei tüübilt keha ümbert kaabli!! Ikka päris korralik hunnik oli sinna keha ümber seda keritud! Ehitusriided olid seljas, seega kindlasti objektilt varastatud kaabel. Kuna politsei hakkas tüübiga jälle rääkima ja nad olid akendele oluliselt lähemal, siis vudasin magamistuppa kuulama :D Politseiauto seisis täpselt magamistoa akna all. Nuhk Albert  läks kuulama:D

Nii, kui ma selle tüübi juttu kuulsin, sain aru, et eestlane.  Eesti aktsent on ju nii äratuntav! Noh, tore - hoiab eestlaste latti ikka  "kõrgel". Isvver-sussver, mis vabandusi ta seal tõi, et miks see kaabel tal ümber keha on. Küll ülemus lubas võtta jne. Seejärel otsiti auto korralikumalt läbi ja sealt leiti juba puhastatud kaablit - vask niisiis. Siis kutsuti kohale veel 2 politseiautot :D:D, kokku 6 politseitegelast. Osad otsisid autot läbi, üks filmis ja 2 rääkisid tüübiga. Autost leiti lõpuks ühe tööjope seest veel kaablit ja juhipoolse istme alt tuli juba päris suur kaablihunnik välja. Varas, mis varas.

Lõpus üks politseiametnik  märkas, et ma ka toast filmin. Näitas, et ei tohi filmida. Kuidas ei tohi? Ma ju püstolreporter! Ok, nalja tegin - ega ma peagi filmima jh ;) Panin siis oma kaamera kinni ja vahtisin niisama edasi. Lõpuks pisteti tüüp politseibussi  ja kimati minema. Üks politseinikest sõitis tüübi autoga. Auto oli ka Eesti numbriga (tagumine number oli nii mudane, et sellest polnud midagi võimalik aru saada). Kirjutasin numbri kenasti üles :D
Kokku kestis see äktsion siin umbes 30-40 minutit.

Kusjuures kogu selle aja oli tüüp jumala rahulik, rääkis jummalast rahuliku häälega ja üldse oli sellise olekuga, et tema pole midagi valesti teinud.

Aga jh, eestlasena on mul häbi, et teine eestlane jälle statistika eest hoolitseb ja seda  negatiivse poole pealt. 

45 kommentaari:

  1. Filmisin toast.
    Vudisin magamistuppa kuulama.
    Kirjutasin numbri kenasti üles.

    Ainult 1 küsimus.
    Mis sinul sellest kõigest?
    Tüübiga ju tegeles politsei.

    VastaKustuta
  2. Kas tõesti ei ole Soomes millegi muuga tegelda???? Mul ei tuleks pähegi kedagi filmima hakata.
    ELA OMA ELU... oma kirjutiste põhjal oled sa oma elus sama suur ebaõnnestuja kui kaablivaras! Limiit on täis sopast!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga ELA SIIS OMA ELU ja ära käi blogides, mis sulle ei meeldi!
      Virxile aitäh mõnusa lugemise eest!

      Kustuta
    2. Mis vahet on Virxil ja kaablivargal!? Ma vastan ise, neil ei olegi tegelikult vahet, mõlemad on Soome ühiskonnale üheks suureks koormuseks.
      NB! Ütle oma sõbrannale edasi, et iga vähegi pead, kahte kätt ja kahte jalga omav inimene saab tööd kui tahab!

      Kustuta
    3. Sa esimene Anonymous ELA OMA ELU, mis sa käid siin seda jama lugemas.
      Mul on väga palju asju, millega tegeleda, aga jõuan selle kõrvalt veel kedagi filmida.
      Vaesekene küll. "Limiit on sopast täis". Katsu nüüd kuidagi sellest ikka üle saada ja oma eluga edasi minna :D

      JA Anonymous kell 09:29: Noh, ma arvan, et minu ja kaablivaraga vahe on ikka väga suur.
      Kui see pea, käe ja jalgade jutt minule mõeldud oli, siis ma usun, et pead on mul vähemalt 3 korda rohkem, kui sinul ;)

      Kustuta
  3. Ärge unustage, et Virx on siiski endine politseinik. Neil, kes ise pole seda ametit pidanud, ei maksaks imestada tema käitumise üle ja seda hukka mõista. See, et ta eks-ametivendade tegemistele hasartselt kaasa elab, on loomulik ning täiesti arusaadav.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Umbes sinna lahtrisse see läheb jah. Võiks vist isegi haiguseks nimetada :D

      Kustuta
  4. Ja-jah, kindlasti ei oleks ta aknale filmima-vahtima läinud kui ta poleks ekspolitseinik:D Aga jah, olen seda blogi algusest peale jälginud ja kui esialgu tundus Virge tore, siis viimasel ajal olen aru saanud, et tegelikult ta sobib sinna päris hästi, kus ta on.
    Nii et seda blogi vist enam eriti lugema ei satu. Ei, Virge, asi polegi sinus. Ikka minus, kes ma mingi vale kujutelma algul lõin. Edu ikkagi! Ja kurb, et tööd ei leia, minu tuttavad on kõik max kuuga leidnud töö.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega jah, igasugused ei peagi seda blogi lugema. Oleksid tähelepanelikult ja mõttega lugenud, oleks sa kindlasti aru saanud, et Virge otsustas vähekene õppida, et saada parem töökoht. Igaühe ambitsioonid ei piirdu koristajakohaga:)
      Aga mis puutub seda "äktsionit", siis mina arvan, et ainult väga tuim ja ükskõikne tibi ei oleks läinud seda aknalt jälgima. Kuid võin ka eksida, võib-olla tõesti Tallinna kesklinnas nt. sünnib selliseid asju igapäevaselt ja sealsed elanikud on tõesti tüdinud ja ei lähegi vaatama?

      Kustuta
    2. Tunnistan - oleksin ka siis filminud, kui politseinik poleks olnud. Kõik imelikud sündmused kirjutan üles, või veel parem filmin. Selline imelik haigus.

      Tänan sind väga, et sa enam minu mõttetut blogi lugema ei satu ;)Sa muuda se ERITI sõna ka sealt oma jutust ära, siis ma saan ju kindel olla, et enam lugemas ei käi :D:D Saab õhu jälle väheke puhtamaks ;)

      Küll ma ka töö leian, ära selle pärast üldse muretsegi. Õpin veel natuke...aga tänan info eest, et sul nii tublid ja hakkajad tuttavad on:D:D:D

      Kustuta
  5. Jumal küll inimesed, kõigil on vaba voli tulla siia lehele ja minna siit lehelt. Keegi ei sunni siin käima. Tegu on Virge isikliku blogiga ja kirjutab mida tahab. Mulle igatahes on põnev jälgida tema tegemisi. Jõudu sulle Virge

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Täpselt! Mõni kirjutab nii nagu teda oleks noaga ähvardatud seda blogi lugema. Vähemalt on neil hing nüüd kergem- said oma sappi ju pritsida :)

      ;)

      Kustuta
  6. Tere, Virge
    Sattusin su blogi lugema paar nädalat tagasi ühel päeval, kui Eesti elust ikka eriti kopp ees oli ja googeldasin, et leida ühe eesti pere Kreekasse kolimise blogi. See oli kahjuks kinni pandud, kuid leidsin samade otsisõnadega sinu oma :) Terve pühapäeva mitte midagi muud ei teinud, kui lugesin, pere jaoks olin täiesti kasutu :)
    Minu arvates oled sa järjekindel, sõnaosav, tahtejõuline ja vapper inimene, kes on endale nende omadustega kahjuks palju vaenlasi kogunud. Sinu vaenlased on sinu vaenlased seepärast, et neil endil selliseid võimeid pole kui sul ja see teeb nad kadedaks ja õelaks. Samas ei välistaks ka võimalust, et paljud negatiivsetest kommidest on pärit mingite eesti pättide (keda sa võibolla Eestis politseinikuna vahele tõmbasid) sulest, kes su selle ÕL saaga peale netist üles träkkisid ja teine pool halvustajatest on kadedad saamatud eestlased, kes enda eluga midagi ette ei viitsi võtta ja seetõttu oma ego teisi halvustades tõstmas käivad. Mina arvan, et sa ei tohiks mingil juhul nendest idiootidest end häirida lasta! Jätka samas vaimus! Oled mulle eeskujuks.
    Tervitades sinu blogi sarilugeja

    VastaKustuta
  7. Vaevalt, et neid lahmijaid nüüd vaenlasteks saab nimetada - mõnel kohe on vajadus ennast välja elada ja mis on selleks veel sobivam kui anonüümselt internetis lahmimine

    VastaKustuta
  8. Need lahmijad on ise kõik nii tublid, agarad ja andekad(pooled on tegelikult nagunii töötud ja elavad vanemate kukil, või siis omavad uhket autot, aga sõbrad ostavad kütet sisse ja söömas käivad issi-emme juures).

    Ja kui ikka minusugust saamatut satutakse "juhuslikult" ( Loe: süstemaatiliselt) lugema, siis tahaks ju ikka ära panna!!No ei ole ju lollakamat, saamatumat ja hädapätakamat inimest, kui mina!Eesti ühiskonna häbiplekk! :D:D

    Ma kingin neile omalt poolt selle pisikese rõõmu nende "töökas" päevas, kus nad saavad minu blogis anonüümselt oma geniaalseid arvamusi avaldada ja ennast korralikult välja elada.

    Laske aga tulla, mu blogi "mitte-lugejad" - elage ennast välja! :D:D

    Mõni lubab juba mitmendat korda, et edaspidi enam blogi ei loe, aga näe - ikka käib ja kommib ;) Mingi haigus W?



    Teistele sarilugejatele - ei heiduta nende "koorekihtide" sapistamine ja kräunumine mind kohe mitte. Nad ise on mulle juba korraliku naha selga kasvatanud - kiunugu, mis tahavad, mina jätkan oma rada ;)

    Tark ei torma ;)

    VastaKustuta
  9. Ma pole enne sõna võtnud, aga minule see blogi väga meeldib ja koguaeg elan kaasa ja tänu sellele blogile ja imetlusele Virge suunas hakkasin ka ise välismaa viisaasju ajama. Ja loodan pooltki nii hea blogi siis teha, kui minema hakkan. :)

    VastaKustuta
  10. Jessas küll. Kas lahmijatele-anonüümsetele on delfi ja õhtulehe sabades blokk peale pandud w? Väga haritud seltskond. Tõesti, tahaks kohe kätt suruda - on ülim au viibida nii "haritud" seltskonnas. :D
    Virx, sul on ikka liiga palju vaba aega - käid ja sunnid inimesi relvaähvardusel oma blogi lugema. :D :D :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sellepärast ma tööl ei käigi, sest värban oma blogisse harituid ja tasemel lugejaid ;)Kuna keegi vastu ei julge hakata, siis nii nad loevadki - ma olen kõikvõimas :D:)

      Tegelikult mind kohe väga huvitab, mis sunnib ühte inimest täiesti suvalist blogi lugema ja kui see talle ei meeldi, siis neid ägedaid kommentaare kirjutama!? Arumaeisaa. Peab ikka palju vaba aega olema.
      Kui mulle mingi blogi või leht ei meeldi, siis ma lihtsalt ei lähe sinna enam lugema, ma ei viitsiks isegi kommenteerima hakata, veel vähem sõimata ja tänitada?!

      See näitabki inimeste harituse taset. Osadel see on ilma hariduseta, teistel pole seda ka kolme kõrgharidusega;)

      Kustuta
  11. soovitan blogi parooli alla panna. siis ei ole vigisejad sunnitud su blogi edaspidi lugema.
    omalt poolt soovin jõudu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Päris parooli alla ei saa panna, sest lugejate seas on päris mitmeid selliseid, kes ei oskaks siis enam lugemas käia(Loe: minu vanem generatsioon) ja kindlasti on neid ka veel, kes tahavad minu blogi edasi lugeda.

      Aga tundub, et peab mingi sammu siiski ette võtma. Anonüümsuse kraani vist kinni keerama. Kunagi kirjutasin, et ei tee seda, aga see kiunumine on juba selliseks lahmimiseks läinud, et tuleb vist see käik ette võtta ;) A la ebastabiilne-anonüümne 29. märts kell 07:45
      See kirjutab ju puha aiaaugu juttu :D:D

      Kustuta
  12. ...või teha nii, et anonüümselt ei saaks kommenteerida. Elu näitab, et oma nime alt ikka päris igasugust jama ei üllitata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Peab vist midagi välja mõtlema jh, sest osad kommenteerijad lähevad juba päris lolliks kätte :D

      Kustuta
  13. Minu arvates peaks kiiremas korras blogikirjutaja roosa mulli seest välja aitama ja maa peale tagasi tooma!! Hetkel esindab inimene kõige madalamat inimeseks olemise alaliiki ja tunneb veel avalikult uhkust oma staatuse üle- töövõimeline töötu! Ütleme otse välja, et tegemist on kõrget lendu taotlev parasiidiga.
    Teise ühiskonda üleminnes ei saa saa oodata, et oled õigustatud saama võrdväärse ametikoha. Teisi sõnu, kuskilt tuleb alustada, otsast peale ja nullist end uuesti ülestöötada, mitte käsi laiutades sots.toetuste blankette täiendada ja unistada. Bussikoristajad ja farmitöölised on soomlaste silmis kindlasti lati võrra kõrgemal kui kodus sots.toetusi ootav mõtetus.
    Mis puudutab avalikus kohas filmimist ja kõige üleskirjutamist, siis Soomes on isegi teise maja aknasse binokeldamine keelatud. Avalik sellise hälbe ekponeerimine on isegi karistatav.

    MINUL OLEKS HÄBI KELKIDA, ET ELAN SOTS.TOETUSTE PEAL. Elujõus inimene, piinlik peaks olema!!! Või annab Paikuse 2a. koolitus tänapäeval inimesele eelisõiguse mitte töötada ja ärakasutada elu hammasrataste vahele jäänud inimeste eriõigusi????? Vot sellise pummi pärast on häbi olla eestlane! Kullavargad on sots.pummi kõrval köömes!Eestis koolitati sind samuti maksumaksja raha eest...mõtle vahepeal, mis puust sa inimene oled! Pähh, pähh.. Asi ei ole blogis, vaid sinu suhtumises...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. vot on hää text

      Kustuta
    2. Tead Virx et sul pole halb blogi, sa kirjutad küll hästi ja mahlakalt, kuid mõtle selle peale et kunagi võid oma arvamuste eest väga valusa laksu saada ja üleüldse miks sulle meeldib oma elu teistele laiali laotada, lastest, mehest, oma talust eestis ja endast rääkida-ausalt mõtle selle peale tõsiselt, ela oma elu seal soomes ja ära muretse oma blogi pärast, et sa pead seda mingite inimeste jaoks kirjutama.Asjalik tasuta nõuanne sulle hakka kirjanikuks..ja raamatu pealkiri võikski olla kuidas ma perega soome kolisin.. ja siis järg kuidas ma soomest tagasi eestisse kolisin..

      Kustuta
    3. Sa anonüümne kell 07:45 oled blogi üldse lugenud w, et suled nii puhevile oled ajanud?
      Ma tulin Soome ja olingi koristaja. Siis läksin kooli keelt õppima, et tulevikus paremat tööd saada.

      Praegu käin praktiliselt kolmes koolis korraga( Timalis - soome keel; AKK-s -YKI-testi koolitusel ja Turu ammattikorkeakoulus - üritaja koolitusel). Mul ei ole häbi, sest ma teen hetkel päris kõvasti tööd!!!! (Loe: ALUSTAN NULLIST). MA ei tulnud siia Soome ja ei löönud kusagil jalaga ust lahti, et andke mulle vastav töökoht. Kui sa pole blogi tegelikult lugenud ja ei tea asjadest midagi, siis ära roni siia ka kaagutama!

      Mul peab häbi olema selle eest, et riik aitab inimesel ümberõppida ja toetab teda seejuures päevarahadega??? MA EI SAA MITTE ÜHTEGI TEIST TOETUST!!!

      Sul on rohud vist juba pikemat aega võtmata :D:D:D Ühest küljest on mul sinust isegi kahju. Küll võib ikka jama olla, kui inimeses on nii palju viha ja vaenu...Ma arvan, et sa vajad väikest doktori abi või nii...:D:D


      Sina ise oled üks parasiit ja seda ikka väga halvas mõttes ;)

      NB!Edaspidi kelgi kusagil mujal foorumis.

      Tänan tähelepanu eest :)

      Kustuta
  14. Tundub, et Anonymusele ei mahu pähe, et eestlane võib soovida 8.26€/h kõrgemat palka (tõepoolest, selliseid töökohti on jalaga segada).
    Keskmine palk on umbes 18-20€/h.

    Või ei saa ta aru, et selleks tuleb ÕPPIDA.
    Ning Soomes on õppimine paraku täiskohaga töö.

    Edu Virxxile, minu arvates oled Sa väga õigel teel!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Töpselt nii. Kui tahta paremat töökohta, siis tuleb ka õppida.

      See ongi nii, et alati leidub keegi, kes ikka inisemiseks põhjuse leiab ja kunagi millegagi rahul pole. See on paratamatus.

      Ma pean siinkohal seda anonüümset ( aga ebastabiilset kirjutajat) veel kurvastama, sest otsin suve hooajaks praegu tööd. Aga sügisel kavatsen jälle kooli minna. Seega jätkan oma parasiidi elu ;)

      Ja ma ise olen ka seda meelt, et TEGELIKULT olen ma lausa väga õigel teel ;)

      Kuna see kooliskäimine ongi siin põhimõtteliselt nagu täiskohaga töö (8:15-14:45) ja selle eest makstakse raha, siis just nimelt seesama PÄEVARAHA käibki sellele ebastabiilsele-anonüümsele närvidele. Mingeid muid toetusi me ei saa!See talle pealuu sisse ei mahu.

      Parimat Sulle ;)

      Kustuta
  15. To Maarika: See blogi oli algselt mõeldud enamasti minu sõpradele ( a la kuidas minema hakkab jne), hiljem sai sellest blogi, kus teisedki infot vaatamas käisid. Mingil ajal riputati see aga perekooli ja sealt edasi igale poole mujale. Nüüd on minu blogist väikestviisi minu pihta sopa loopimise kohaks saanud. Milleks inimesed seda sopa loopimist vajavad, ma küll öelda ei oska.
    Kirjutan siin elust-olust, kuidas Soomes siis tegelikult on.
    Detailseid jutte oma perekonnast pole ma kunagi kirjutanud ega tee seda ka tulevikus. Kõik jutt on pinnapealne ja kaudselt ;) Kus me käime ja mida me üldjuhul teeme, huvitab minu lähikondlasi, seepärast nendest tegemistest ka kirjutan. Soome teemasid lahkan pikemalt ja detailsemalt.
    Eks ma olen aru saanud jh, et tuleb vaadata ja mõelda, mida kirjutada ;)
    Selle peale poleks ma muidugi iialgi tulnud, et see pätist kirjutamine, kirjeldamine ja filmimine nii suureks pinnuks jälle saab :D
    Jälle targem ;)

    VastaKustuta
  16. Anonüümne 07.45 on kirja pannud äärmiselt tabava hinnangu Virxi kohta.

    Kahjuks arvan, et 40-le lähenevat naisterahvast on roosa mulli seest raske välja aidata.
    Välja aitamiseks on vaja "haige" enda tahet. Aga "haige" ise on endaga rohkem kui rahul...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oleks võinud siis juba ju 50 kirjutada :D

      Mis suhtes mina küll haige olen, et riik mulle õppimise eest raha maksab? Jah, see on minu tõsine haigus. Aga, ülla-ülla, ravitav. Õpin ja lähen tööle :)
      Sinu haigus on aga küll ravimatu ;) :D

      Päikest sinu tigedasse argipäeva ;)

      Kustuta
  17. Palun värskenda üldsuse mälu, kaua sa Soomes koristaja olid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei viitsi ise lugeda w? Ja, mis vahet sellel on, kui kaua. Kui oli vaja, läksin koristma. Kui jälle oleks vaja, küll läheksin ka siis. Praegu aga "õpin" :D:D

      Kustuta
  18. Lisaksin ühe mõtte veel: sopagaloopija võib olla ka huijarist ehitusärimees (või selle sõber või mõttekaaslane vms), kelle Sa tema roosa mulli seest välja aitasid :-)

    VastaKustuta
  19. vöib olla yllatav aga 40 saame ehk me köik ja kui hästi läheb siis ehk 50 ja 60 jne.Kui ikka yldse ei meeldi siis keegi ei saa ju sundida lugema,mina loen sest mulle meeldib.Ja kus kohast tuleb see öelus neil inimestel aru ma ei saa,minu arust on siin soomes elu ikkagi lill.Kena kevadet köigile ja Virge ole tubli!

    VastaKustuta
  20. Blogija on alles 30, mitte ei lähene 40-le! Elu alles ees ja õige, et õpib.

    Aga see roosa manna kommenteerija on ise ikka täitsa roosa manna sees, sest see ei tea ju asjadest üldse mitte midagi,aga kommenteerib nagu õige mees kunagi. Inimene ei saagi mingeid sotsiaaltoetusi! Kui oled Soomes töötu, siis saad neid päevarahasid ilma avalduseta, seda enam, et inimene on mujal EL riigis töötegija taustaga ja õpib praegusel hetkel. Ainuke eeldus rahasaamiseks on see, et oled end töötuks registreerinud!
    Kus see sotsiaalrahadega kelkimine on olnud, ma tahaksin küsida. Virge on algusest saadik kuni siiani kirjutanud asjadest nii nagu need olnud on, nii ka rahade koha pealt. Kui see jaanuari kuus tõusis, siis ta kirjutaski, et see tõusis, aga POLEKS VAJA OLNUD TÕUSTA. Miks te, nokkijad, olulisi punkte ja pointe ei näe??
    Miks te olete nii õelda ja vastikud?

    Ja mis vahet sellel oli, kui kaua ta koristaja oli. Fakt on see, et kui tarvis oli, siis ta tegi seda tööd. Praegu majanduslik olukord lubab juba õppida, mida ta ka teeb. Ja väga õige, et seda teeb. Elu on sisuliselt veel ees. Koristama võib igaüks minna, aga katsu midagi muud teha!!
    Nii, et teie kadetsejad ja muud ussid tõmmake koomale! Minge Delfi või "ÕL" foorumitesse tagasi.

    Virge, minu arust oled sa väga õigel teel ja ära pane neid sapiseid kommentaare tähele. Küll igal tuleb neil oma Mihklipäev! Sina ole tubli ja õpi. Õpi nii kaua, kui tahtmist ja võimalust on. Äkki see ongi viimane aeg õppimiseks. Hoian Sulle pöialt ja ma lausa tean, et Sul läheb hästi ja Sa saad hakkama, sest Sa oled nii sihikindel(tundud olevat, ei tea täpselt).
    NB! Ja kirjuta blogi kindlasti edasi, sest kindlasti on neid palu, kes tänu sellele blogile teadmisi juurde on saanud.

    Kõike kaunist ja ilusat kevadet kogu teie perele :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Copy Virge blogist "Tööturaha (peruspäiväraha) tõusis minu arust lausa hüppeliselt. Kui ma varem sain 777 € kätte , siis nyyd on see summa 874 €. Kokkuvõttes kasvas, tänu sotsiaaltoetuste suurenemisele, ainuüksi meie pere sissetulek 105 €. "

      Tegelikult peaks inimene tegema selgeks ennem teise riiki sisserännet riigistruktuuri!

      Või et neiu õpib Soomes, mis asja tema küll õppimiseks nimetab, see tema õppimine on võrdväärne kooslusega, kus Eestis elav pensionär käib arvutikursustel!!!!

      Varem pidi õppur ära tõestama, et suudab end ise ülalpidada. Suudab õppida oma jõududega, see, mida Virge õppimiseks nimetab, need nn. kurused on maksumaksja raha eest rahastatavad parasiitidele mõeldud kohustuslikud komistused. Lootuses, et ehk mõni suudab läbi nn. kursuste ka kunagi tööinimeseks saada.

      Tegelikult käiakse Soomes ka koolis, selle tarbeks saab õpperaha,mis jääb 250 e. kanti kuus. Ülejäänu pead ise välja nuputama. Tavaliselt on selleks ikkagi kas töökad käed lisaraha teenimiseks või õppelaen!

      Virgele: mina olen aastatega omale väga paksu naha kasvatanud, rahusteid ei ole siiani sinusuguse mõtteviisiga inimeste puhul vajanud. Samas ei lasku ma iialgi nii madalale, et asjade lahti rääkimise asemel soovitaksin kellegil midagi tarbima hakata, selle jaoks on vastava kvalifikatsiooni saanud inimesed. Samuti ei ole pidanud laskuma ma nii madalale, et täie tervise juures kursustel käivaks töötuks oleksin pidanud jääma!

      Lugesin blogi, kus sa ulud suurest valust, suunatult Kuu poole... kui halb Eestis kõik on, kes karistada peaksid saama ka kes mitte. Küll sa ise tead omast käest neid susserdamis värke, samuti teavad seda ka soomlased. Too end planeedile Maa tagasi, ühelpäeval taipad ehk isegi, et kurat võtaks, ega keegi ei vajagi mind siin, pean end tõestama hakkama....Meenuta mu lauset 10a. pärast ja usun, et sa tänad mind mõtetes!Lykkyä tykö!

      Kustuta
    2. Tänan muretsemast. Küll ma oma eluga hakkama saan.

      Aga copy siia nüüd see lause ka, kus kirjutan, et poleks vaja olnud tõsta ja kus ma imestan, et MIKS seda veel tõsteti! Selleks oled juba liiga nõrk W?

      Ju ma siis olengi nii madal inimene ja soovitan inimesel ravimeid hankida, sest minu arust ta ongi ju haige. Asjad on siis blogis vägagi lahti kirjutatud, KUI inimene isegi ei viitsi lugeda ja mind logelevaks parasiidiks nimetab, siis see ei vasta tõele.

      Aga mis sa ronid siia MINU blogisse MINU haigeid mõtteviise lugema. Pole paremat teha w?

      Ma saan aru küll, et kadedus ajab nii vihale, aga katsuge nüüd kuidagi ikka üle saada ;):D

      MA TEEN TÄPSELT SEDA, MIDA MA ISE TEHA TAHAN, EKSJU
      :D

      Vaevalt, et mu elu nii igav on, et ma sinu lauseid ka 10 aasta pärast meenutama pean:D:D:D

      Kustuta
  21. Ma kirjutan, mis inimene Virge on.Täiesti uskumatu, et selliseid inimesi veel olemas on.

    Lühidalt oli lugu selline, et Soome tööandja ei maksnud mulle minu viimast palka ära. Üle kuu aja pidin küsima, aga ikka ei saanud. Lõpuks ei võetud enam kõnesid ka vastu. Nii läheb vist paljudega. Facebooki kaudu sain infot, et üks inimene tegeleb selliste probleemide lahendamisega. Võtsin Virgega ühendust ja ta lubas asjaga tegeleda. Andsin talle kõik paberid, mis mul olemas olid ja juba sellel kolmapäeval sain kätte on palga!!!Lisaks palgale ka puhkuserahad ja veel mingi raha. Kokku pea kahekordne summa Asja ajamine, Virge kätte andmisest, kuni raha kätte saamine 6 päeva. Uskumatu! Mina ootasin üle kuu aja ja ei saanud midagi. Kuna elan ise Salos siis sõitsin eile õhtul Turusse, et Virget tänada. Olen talle tõesti südamest tänulik. Kogu minu pere on. Kogu asjaajamise käigus ei rääkinud me kunagi mingist tasust. Ta lihtsalt ajas neid asju, helistades ja kirjutades mulle, raisates oma raha (telefonikulu on ikkagi tema raha) ja oma aega. Kui me kokku saime ja kohvilaua taga kohvi jõime, siis küsisin temalt, et kui palju ma talle võlgnen. Teate, mis tema sellele vastas? Ta küsis minult selle peale, et mis minu südametunnistus ütleb! Mina olin nõus 1/3 talle andma, sest olin nagunii rohkem saanud, kui mul endal saada oli ja ma poleks ise seda raha kindlasti kätte saanud. Mul oli üks summa raha kaasas, sest teadsin, et tasuma ma talle pean. Andsingi kindla summa tema kätte. Teate, mis tema järgmisena küsis? Ta küsis, kas mul lapsi ja naine on??!Jah, mul on 3 last ja naine Eesti väikelinnas ootamas. Selle peale luges tema osa summast, mis ma talle andsin, MINULE omakorda tagasi ja ütles, et sul on suur pere!!!
    Uskumatu, see on lausa uskumatu!!Selliseid inimesed on veel olemas ?!
    Peale seda hakkasin internetist tema kohta rohkem infot otsima ja leidsin selle blogi.

    PS!Virge, nüüd võid skoori lisada:) Minu puhul oli ka tegemist ikkagi töövõiduga!

    Tänan, tänan, tänan. Ma olen Sulle tõesti südamest tänulik.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võta aga heaks :):):):)

      Jh, skoori peab muutma ;):)

      Kustuta
  22. PS!Nüüd need kurjused, kes siin õelutsevad, võivad ju vinguma hakata, et mille alusel Virge raha võtab ja mis teenust ta pakub! See on MINU raha, mille pealt on juba maksud makstud ja ma tean ise KELLELE ma oma raha jagan või annan. Ma annan oma raha vabatahtlikult, tänutunne on selle nimi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ära üldse muretse, küll nad ikka vingumiseks põhjuse leiavad :D

      Kustuta
  23. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta