Lehevaatamisi kokku

kolmapäev, 22. veebruar 2012

Asi sai käima lükatud...

Käisin ja viisin täna siis hagi kohtusse ära.
Aitab sellest mõtlemisest, et kas see on ikka nii ja kas see käib ikka  naa!?
Nüüd on asi sisse antud ja kui midagi ei sobi või valesti on, siis küllap meid sellest ka teavitatakse. Enda arust oli asi muidugi OK :):):)

Tädi, seal kohtus, võttis mu paberid vastu ( 22 lehte, hagiavaldus sellest 5 lehte) ja küsis, et kas hagete ise. Vastasin, et ise ( selles mõttes ise, et ilma advokaadita). Selle peale vaatas veits mind ja ütles, et hagis peavad kirjas olema sellised asjad nagu kantaja( hageja), vastaaja(kostja), asia( keissi lühisisu), vaatimukset( nõudmised), peruste(põhjused, mille alusel) ning seejärel hakkas alles mu pabereid vaatama. Ikkagi välismaalane ju, eksole;)
Ajas sõrmega paberitel jälge ja ütles, et kõik on olemas ja lõi kuupäeva templi avalduse paremasse nurka. Aega võib kuluda kuud, samas ka aasta. Eks näis.

Asi käib nii nagu Eestiski - paberid saadetakse edasi kostjale, kostja kas tunnistab hagi või siis mitte, teeb omapoolse kirjutise, tuleb eelistung. Kui eelistungil asjasid selgeks ei saa, siis põhiistung jne.jne. Umbes taolist radapidi...

Hagi viimise eest ma esialgu midagi maksma ei pidanud, sest ei tea, milliseks see asi kujuneb - kas tuleb kirjalik( 80 €) või suuline keiss (113€) jne.

Jah, igatahes on asi sisse antud. Kuidas asjad kujunevad - ei oska aimatagi.

Aga 07.03.2012 kokkulepitud oikeusapu juristiga  kohtumisele lähen ikkagi -  targemaks saama.

Tuleb, mis tuleb - vähemalt sai asi käima lükatud...Võib osad raamatud raamatukokku tagasi viia ;)

8 kommentaari:

  1. Väga tubli oled!
    Ma tahtsin veel seda öelda, et ma igatsen Sinu mõtteid ja üldisi, igapäevaelu muljeid kuulda - et kuidas muidu Soomes on, mis te sööte jne. Mis siis ikkagi Soomes teistmoodi on võrreldes Eestiga?

    VastaKustuta
  2. ;)

    Ma pyyan nädalavahetusel selle aja varastada ja meie tegemistest kirjutada, sest Sa juba teine inimene, kes sellest lugeda tahaks ;)Ja teie soovid on ju mulle seaduseks :D:D:D

    VastaKustuta
  3. Kolmas inimene:) Avastasin Su blogi alles hiljuti ja olen väga tänulik, et oled ma kogemused kirja pannud. Ise olen kolimas Soome see aasta, küll elukaaslase juurde, seega ehk ses mõttes kergemad katsumused ees, aga siiski...julgustav teada, et kõik on saavutatav:)

    VastaKustuta
  4. ma neljas huviline siis :D Elan ise mõned kuud aastast soomes ja huvitav lugeda kuidas ka teised siin elavad...

    VastaKustuta
  5. Ka Sa, kuldne inimene, ise ka aru saad, kuidas me siin Eestis Su blogimist vajame!!!??? Eestimaal on elu TÄIESTI VÕIMATUKS tehtud. Seepärast me, peatsed tulijad, loeme Su kirjutisi huviga, aga veelgi suurema huviga loeme sellest ka, kuidas Sa end seal TUNNED. Kuidas seal OLLA on?! Olen 40-ne mees...Usun, et just Sina oled meile seal Soomes nagu kaudselt kuidagi...RISTIEMA või nii. Sest tänu Sinu kirjutistele ja tegemistele on paljudest asjadest Soomes selgem pilt. Sinu blogi ON VÄGA VAJA. Ma usun kindlalt, et varsti tuleb Soome oluline mass inimesi, kes on nõu ja jõudu just siit lugedes saanud, seega tuleb päev, kus Sul on Soome igas paigas eestlane, kes Sind alati hea meelega vastu võtab ja pakub kogu südamest kasvõi öömaja, kui reisite. Soomes vahemaad ju suured. Olge tugevad! Ja palun ära unusta, et oled meile paljudele justkui värske sõõm õhku! No kurat, kirjuta nagu Nõukogude Liidust vabasse maailma pagenuile...Aitäh Sulle, et vaevaks oled võtnud.

    VastaKustuta
  6. Veidike niisiis juba kirjutatud :)

    Viimane anonüümne: Sa kohe oskad ilusti öelda/ kirjutada ;) Nii ilusti...Oeh, nägu kohe naeratab peas :):)Mul on väga hea meel, kui keegi saab abi minu blogi lugedes ja leiab sellest indu. Selleks see ongi. Teha võimatu võimalikuks ;)

    Rõõm on minupoolne ;)
    Ja jätkan oma blogiga nii kaua kuni eesmärgid täidetud on. Seega pikalt,pikalt, pikalt...

    VastaKustuta
  7. Jah viimane komenteerija on just kui minu mõtted sõnadesse seadnud. Tal on 100% õigus ;)

    Päikest,
    Kristiina

    VastaKustuta
  8. Ma vaatan jah, et Sa lugemisega päris usinasti ametis. Vastan Sulle mõne aja pärast, hetkel kiire, aga vabad päevad tulemas ;)

    VastaKustuta