Lehevaatamisi kokku

teisipäev, 8. november 2011

Rüpperaali matused...

Arvuti hakkab vist kohe-kohe hingusele minema. Tundub, et 5 aastat arvutile seda eluiga on täiesti piisav. Noh, olgem ausad, eks ta ole meid tegelikult päris hästi teeninud. Meie päevinäinud rüpperaal ei taha isegi enam  interneti avarustesse lülituda. Kui ta seda siiski teeb, siis avab lehti sellise tempoga, et oh-ho-hooo ;) Seega, adjöö.
Peab jõluvanale pika ja vesise kirja kirjutama ning selgitama, kui väga ma ikka uut arvutit vajan :) Praegu susserdangi hoopis koolis seda kirjutist. Teen veits koolitööd ja siis kirjutan suts jälle blogi ;)Kui õpetaja klassis ringi liigub, siis panen blogi aga alla - noh, nagu spikerdaks või nii.
"õ" ja "ü" tähed tulevad ka muide copy-pastega, sest soomekeelne klaviatuur ju.
Vaatan, et olen oma eelmist sissekannet lausa 2 korda üles riputanud :D:D:D Ega küll küllale  liiga tee ;) Tegelikult oli jama selles, et aeg ajalt tuleb see sissekanne blogisse, kuidagi imelikult väikeste tähtedega, nii ma siis kustutan ja panen uuesti, kustutan ja panen, uuesti kustutan ja panen uuesti. Kiri, suurus ja vormindus on kõik õiged...aga, kui mingi lingi panen või kusagilt mingi copy-paste juurde teen, siis lööbki kogu sissekande väikeseks ja sedasi ma siis maadlen :) Ma vaatan, et sellest maadlemisest seekord 100% kasu ei olnud, sest üks osa jäi ikka väikseks. Ma tavaliselt ei vaatagi üldse üle, mis ja kuidas salvestab, eile alles avastasingi, et teemat on 2 korda :) Kui kommentaaridele vastan, siis ma samamoodi ei vaata, mis teema all see on, sest kõïk kommentaarid on nagu ühes pajas või nii - need, kes ka blogi peavad, saavad aru millest kirjutan, ma selgemini ei oska kirjutada :)
Ei tea mina, milles see asi on. Kui keegi targem oskab mulle seda pointi selgitada, siis see tarkus on oodatud.
Tarmo läheb reede hommikul koos lastega Eestisse, mina jään niisiis siia ja naudin oma üksiolemist...mmmmmm. Mitte, et ma oma perekonda  ei armastaks, aga vahepeal on pisike puhkus igati mõnus ;) Mul on lausa nimekiri valmis, mis ma selle ajaga kõik ära pean tegema :D Ajasin selle nimekirja  nii pikaks ja mul on  juba täitsa hirm, et ei jõuagi kõigega tegeleda :)
NB!Sain P6rgukiz´i kirjutatud arstilkäikudest  valesti aru. Sain aru, et see kolm korda 13 € on isikutele, kellel puudub ravikindlustus. See on siiski neile, kellel Kela-kaart tagataskus olemas on ;) Ma pean meile koju ( hoiupõrsa näol ) haigusfondi looma ja iga kuu kenakese summa sinna kantima ;) Noh, nii igaks juhuks ;)

Kui ma juba haigusteema juurde jõudsin, siis annan teilegi teada, et sinepiplaaster on minu jaoks nüüd lausa imeravim. Ma olin siin ju täitsa tõbine – ei aidanud ei küüslauk, mesi, tee ja isegi ravimid mitte. Nohu ja köha olid sellised, et jättis päris kõvasti soovida. Tavaliselt on “Sinupret” see abimees olnud, mis nohu ära on viinud. Aga jah, sel korral polnud sellest ka mingit tolku. Sain väikse vihje, et ööseks tuleb kuiv sinepiplaaster talla alla panna ja sokk sinna peale ning tuduma minna. Tegingi nii ja uskuge või mitte – kohe hommikul oli selline tunne nagu poleks haige olnudki!!Enam ei mingit köha ega nohu. Nohu oli nagu nipsuga kadunud!! No tõeline ulme!!Ausõna, minu jaoks lausa imeravim :D Nüüd lasengi Tarmol Eestist kindlasti sinepiplaastrit juurde tuua ;) Kusjuures ma pole laste ega enda peal kunagi sinepiplaastrit tarvitanud. Täitsa imestasin, et need plaasrid mul üldse olemas olid. Kui ise laps olin, siis mäletan jah, et neid mulle selja peale pandi, aga see on ka kogu lugu.




Ok-tok, teeme koolitööd ka :)

10 kommentaari:

  1. kui sa postitust kirjutad, siis seal üleval nupureal on eelviimane nupp T täht, mille all paremas nurgas on väike punane ristike. see on remove formatting. kui sa teed teksti aktiivseks ja vajutad seda nuppu, siis ta võtab maha kõik italicud, boldid, algsest erinevad kirjastiilid. italicut ja boldi sa nagunii ei kasuta, teksti paremat äärt sa ka sirgeks ei aja, nii et põhimõtteliselt sinul see nupp muud ei teegi, kui võtab maha selle imeliku väikse kirja. lingid jäävad alles, need ära ei kao.

    proovi tolle viimase postituse peal, kus osa teistsuguseks jäi, nii peaks korda saama.

    VastaKustuta
  2. Tänan Tikker :) Sinu juhtnöörid toimisid 5+, edaspidi olen jälle targem :)

    VastaKustuta
  3. 1 küsimus sinepiplaastrite kohta.Kas sain õigesti aru, et 1 see väike ruuduke kuivalt lihtsalt talla alla panna ööseks ja kõik?

    VastaKustuta
  4. Soomekeelse klaviatuuriga tehakse ü ja õ järgmisel viisil. Kui tahad ü, siis vajuta ¨ ja selle järgi u. Täpid pesitsevad paremal å-nupust. Kui tahad õ, siis vajuta Alt Gr ja hoia seda all samas kui sa vajutad ~, mis asub siis paremal å-tähest. Peale seda vajuta o-nuppu.

    VastaKustuta
  5. To P6rgukiz: Ma arvan, et kui ma mõneks ajaks arvutist ilma olen, siis elan üle. Praegu õnneks veel toimib. Viskab 100 korda küll netist välja, aga ma visa hingena, ronin ikka tagasi :D:D
    Kela-kardiga, jah, oluline võit. Ravimite ostmisel pidi ka vist oluline vahe olema, kas on Kela-kaart või mitte.

    To Ilona: Oleneb, kui suure ( kasvult siis) haigega meil tegu on. Mul oli kodus need 4-ruudulised lehed. Kui endale panin, siis lõikasin keskelt pooleks ja panin siis need 2 ruutu. Karolinile panin ka 2 ruutu, aga Janelile 1. Lastele ei soovitagi terveks ööks panna, sest laste jalad on tundlikumad ja võib veits ära "kõrvetada". Kui öösel vahepeal üles ei viitsi tõusta ( et ära võtta), siis pane sinepiplaastri ja jala vahele marli või mõni muu õhuke riie ;)

    To Jann: Saab tehtud ;) Kirjutan Sulle homme lähemalt, kuidas mu arvuti end üleval peab ;)

    To Põder: Tänud vihjete eest :)

    VastaKustuta
  6. Kui vana arvuti jääb äkitselt aeglaseks, siis viitab see sellele, et oled mone popi ja noortepärase versiooniuuendusega hakkama saanud.

    Igasugustele pakutud programmide upgradedele tuleb raudne EI ütelda!
    Oled Sa viimasel ajal mingeid programme uuendanud?

    Või oled mõne viiruse saanud.

    Task Managerist saad jälgida, kus kitsaskoht on.
    Tõenäoliselt sööb mingi popp ja noortepärane rakendus mälu ära...

    VastaKustuta
  7. Vanast arvutist pole üldse võimalik ilma nägemata ja uurimata mitte midagi tarka öelda. Võib-olla, et arvuti on lihtsalt ära suremas. Vigane koht on näiteks emaplaat, kõvakettas või toiteplokk. Kui raudvara on korras, on võimalik, et kõvakettas on lihtsalt täis või fragmenteeritud. Rusikareegli järgi peaks kettal olema umbes 10-15% vaba ruumi. Kolmas võimalus on, et ketta peal pesitseb mingi viirus või uss, mis segab arvuti tööd.

    Soovitus et upgrade mitte teha on väga rumal.

    VastaKustuta
  8. Internetilehtede aeglaselt avanemise põhjal võib siiski ka arvutit nägemata järeldada, et tarkvara nõudmised ületavad riistvara nõudmisi.

    Seega veelkord: tarkvara upgraded on saatanast! :-)

    Iga upgrade võrdub rohkem operatiivmälu (ja kõvaketta ja prootsessoriressursi) kulutamist.
    Programmide versiooniuuendused söövad olemasolevat ressursssi hüppeliselt.

    Kui tahate, et arvuti oleks ka viie aasta pärast sama kiire kui ostes siis tuleb püüda säilitada algseid programmide versioone.
    Aktsepteeritud on vaid hädavajalikud turvaaukude lappimised.

    Arvuti riistvara ei jää aeglasemaks, uued programmid on tehtud igal ajahetkel parimaid arvuteid silmas pidades. Programmeerijatel endil on paraku parimad arvutid :-)

    VastaKustuta
  9. Kui me selle läpaka ostsime, siis üsna kohe vahetati tal garantii korras 2 korda kõvaketas ära. Aasta oli siis 2007 ja ma täitsa imestan, et siiani midagi enam juhtunud pole. Ilmselt hakkab mingi tähtis jubin lihtsalt oma otsi üles ütlema ja kuna arvutil vanust ikkagi üle 5 aasta, siis võime omale uue arvuti lubada küll. Jõulupukki andis täitsa lubava jahi :D

    VastaKustuta
  10. Joulupukkil on kavalam arvuti Eestist osta.

    Ära tuleks ütelda arvutitest, millel on 1 või 2 GB operatiivmälu (soome keeles gigatavu ehk Gt keskusmuisti).
    Windowsi ja brauseri jooksutamine iseenesest võtab tänapäeval umbes 1,5 GB mälu ära. Viie aasta pärast arvatavasti 4-6 GB, irw. Ja kui virtuaalmäluna kõvaketast kasutama hakatakse, muutub arvuti väääääääääga aeglaseks.
    Soomes pole 4 GB mäluga läppareid eriti silma hakanud.
    Odavatest 10 tollistest läpakatest hoiaksin ennast kah eemale.

    Kui umbes sama hinnaga on Inteli prose ja chipset siis tasuks seda eelistada.

    Odavamate "koduläpparite" korral tuleks lisaks osta ventilaatoritega alus. Eestis ca 20€, soomes 25-30€.

    Ahh, mis ma siin seletan, eks igalühel ole oma kodustatud itimees olemas :-)

    VastaKustuta