Lehevaatamisi kokku

pühapäev, 13. november 2011

Kummaline nädalavahetus...

Ma kujutasin, ette et kui Tarmo koos lastega Eestisse läheb, siis olen hullult powerit täis ja tegutsen nii, et vähe pole. Tegelikult oli juba reede hommikul tuju suht kehvake, sest Karolin köhis terve öö ja lisaks oli tal hommikul ka palavik. Nii lõbus oli ju hommikul haigele lapsele rohtu anda ja siis põhimõtteliselt jooksuga bussi peale minna, et õigel ajal kooli jõuda! :( Pakkisin talle inhalaatori ja kõik rohud kenasti kaasa. Jumal tänatud, et meil ravikindlustust pole, juhhu !:(
Ja nii see reedene päev mööduski, uniselt ja tusaselt.

Laupäev ei olnud kusjuures parem päev. Ok, tuju oli veidike ehk parem ( mitte hea, aga parem ). Peale tõusmist istusin sisuliselt kohe köögi laua taha, võtsin oma paberihunniku kõrvale ja hakkasin Kelale vastust lihvima. Uskuge või ärge uskuge, aga tegelesin sellega südaööni. Endal oli juhe juba täitsa koos. 17-18 ajal tegin küll väikse pausi, aga siis tuli JÄLLE uus mõte ja tegelesin sellega aga edasi. Kuna ma südaööks nagunii juba täitsa apaatne olin, siis vahtisin seda arvuti ekraani edasi. Vaatasin “Kaks kanget venemaal”. Minu arust väga 5 saade. Tahaks ise ka sedasi lihtsalt rongile istuda ja kuu aega lihtsalt reisida ;) See oleks tõeliselt mega. Nojah...Kell 2 läksin siis tuttu ära. Terve päev sai pühendatud arvutile!!Ulme.

                                             Minu imeline laupäev                                    

Ja tänane päev...
Ei jõudnud hommikul korralikult ärgatagi, kui end juba bussipeatusest leidsin, et kirparile minna – on ju pühapäev!! Iganädalane kohustuslik tripp ;) Seisan seal bussipeatuses ja mõtlen, et mitte ühtegi inimest ei ole – tavaliselt mõni ikka on. Siis jõudis mulle kohale, et on ju pühapäev ja bussidel teine graafik. Ega´s midagi, kõmpsisin koju tagasi. Õnneks on peatus suht kodu lähedal, nii umbes 2 minutit kõndimist. Tegin kodus arvuti lahti ja vaatasin, et bussini on ca 30 mintsa aega. Väga tubli, et koju tulin, oleksin seal veel üle poole tunni külmetanud! Kõnnin siis “õigel” ajal bussipeatusesse tagasi, aga bussi ikka ei tule...Sel korral taipasin õnneks busside sõidugraafikud kaasa võtta ja sain seda sirvides targemaks, et see liin pühapäeviti üldse ei sõidagi! :D No täielik ämber! Ma arvutist bussinumbrit ei vaadanudki, no ei tulnud lihtsalt selle peale, kuigi seda märkasin, et marsruut oli kuidagi liiga pikk ( marsruut oli antud teises suunas ja väheke ringiga). Ega´s jälle midagi, läksin teisele poole sõiduteed ja otsustasin siis ringiga minna. Õnneks ei pidanud väga kaua ootama. Bussis sirvisin oma graafikute raamatut, et selgeks saada, millega Kauppatorilt edasi sõita. Pika sirvimise peale sain täitsa targaks ja jõudsin oma kirbukale lõpuks kohale. Kell oli siis juba 12 ! Kes siis nii hilja kirparitele läheb??:D Seega vabakirparid võisin rahuga ära unustada. Tegelikult täna polnudki seda kirpari-tuju, läksin põhimõtteliselt selle pärast üldse toast välja, et kardinatele siine osta. Üheski toas pole siiani kardinaid ees, on rulood ja ribikad. Mõtlesin, et olen siis see nädalavahetus tubli ja panen kardinad ette. Kardinapuud on, aga siine mitte. Ma valisin ka muidugi kõige parema päeva nende siinide ostmiseks! Ühtegi toidupoodi poolnud lahti, rääkimata siis mõnest ehituspoest või tränilast. Isadepäev ju! Täiesti peesse-kukkunud päev ma ütlen! Kirparilt kusjuures ei saanud ka mitte midagi, nii et LAUSA peesse-kukkunud päev :D Ja kui kaua veel busse tuli oodata! Pühapäev ei ole bussidega liiklemiseks just kõige parem päev, sest osad liinid ei sõida üldse ja teised loomulikult harvemini, kui muidu. Kui ma lõpuks kodu juures bussist maha astusin, siis lausa jooksin koju, sest nii külm oli. Tegelikult õues ei ole väga külm. Isegi miinust ei ole...minu arust. Aga ma külmetan nagu oleks tohutu pakane näpistanud. Mis ma siis veel tegema hakkan, kui -20 tuleb. Ja see aeg ei ole enam kaugel!:D Ma pean ju igal hommikul veel bussi peale minema ja bussipeatuses veel bussi ka ootama. Ära külmun, ma ütlen !:D

Ok, õnneks olen nüüd kodus ja hakkan kohe suppi nosima ;) Kõht on hirmus tühi! Polegi 2 päeva juba korralikult söönud! Võileibade peal ainult elanud. Jumal tänatud, et lapsed olemas on, sest tänu neile teen ma kodus ikka korraliku sööki a la suppe, kastmeid, salateid jne.Suudaks magustoite ka teha, no siis oleks juba ju täitsa luks :) Sinnani pean ma veel arenema ;) Kui lapsi poleks, siis teekski vist ainult kord nädalas korraliku sööki :)

Tarmo tuleb lastega homme tagasi ja hakkame siis oma issidepäeva tähistama. Nikerdasin siin tüdrukutega kaarte ja tegime muidu kunsti.

                                           Selline meisterdamine neile meeldib, ja kuidas veel.

                                                           Karolini toodang :)

                                                        Janeli toodang ;)

Homme teen siis mõne asjaliku prae ja meisterdan pannkoogi tordi ;) Kui nad homme 22 aeg jõuavad, siis on nad nagunii näljast nõrkemas ;)
Ausalt öelda täitsa igatsen neid...Mulle vist ikka ei sobi see päris üksi olemine.

Kõikidele teistele issidele toredat isadepäeva :) Mängige, joonistage, mürage ja madistage oma piigade-poistega, ahhoi.

Tänaseks panen arvuti kinni ja enne homset või koguni ülehomset ma arvutit ei ava!!! Mõni kord on see arvuti nagu nuhtlus, nii palju aega kulub ära. Selle ajaga saaks ju midagi muud teha!

6 kommentaari:

  1. Tubli oled!Lugesin terve su blogi läbi,mulle meeldib kuidas sa kirjutad =)
    Omalgi plaanis Soome perega kolida.
    Sain su blogist palju ja head inffi.
    Tahtsin küsida seda,et palju lasteaia maks on?
    Ja kas siis inglise keelseid sünnitunnistusi ei pea apostillima,et kõlbavad need ka ikka?
    Ja mis ma autoga teen,pean selle kusagile arvele võtma(eest numbritega).Oled selle kadalipu juba läbinud?
    Edu sulle ja perele,ootan juba uusi sissekandeid =)

    VastaKustuta
  2. Heips!Sattusin juhuslikult lugema,kuna otsin isegi Raisios,Turkus keelekooli,jätkukursust ja Raisiosse mina 10.10.11 paraku ei mahtunud,kuigi panin juba 9sept.ennast kirja ja kuna olin nii Espoos,kui ka olen Turkus töötav inimene,siis vajaks õhtust koolitust...Eesti Välisministeeriumist pabereid tellida soovitas üks soomlanna sotsiaalametist:),kellega juhuslikult suhtlema kippusin-sain head vihjed.Samad seisud,üks lastest peaks lähimatel päevil kooli saama,teisele ootan lasteaeda...aga kardinasiinid ostsin mina täna Mänhättänist,2euri pakk,soovitan:)))Tervitustega,värske Turku-Raisiolane Irma.

    VastaKustuta
  3. To Mariliis: Kui käisime mõlemad tööl, siis oli lasteaiamaks 114 €, praegu teenib Tarmo üksi ja maksame 34 €. Ma kusagil kirjutasin selle valemi ka välja, sest lasteaiatasu on palga alusel ;)Põhimõtteliselt, kui pere sissetulek on alla 1800 €, siis ei maksa midagi.

    VastaKustuta
  4. To Anonymuos: Ehk veab siis järgmisel korral ja saad siis kursustele ;) Ma kahjuks jõudsin oma kardinasiinid enne Länsikeskusest ära osta ja hind 50 siini eest oli 8 € !! :D
    Tervitused Sullegi ;)

    VastaKustuta
  5. to virx: Lasteaiatasust - ma saatsin kunta töö juurest palgatõendi, kus oli selgelt kirjas, et jääb alla 1800 (ja nii ka tegelikult on), aga kunta saatis mulle otsuse, kus minu palk oli juba veits üle 1900 ja selgitust ei mingit.
    Mida rohkem ma neid asju vaatan, seda rohkem mulle tundub, et ma ei meeldi igasugustele ametnikele. Nojah, aidata ma neid ka kuidagi ei saa. :D

    VastaKustuta
  6. Imelik jh, ju nad siis armastavad Sind ja kõik meid teisi :D:D:D

    VastaKustuta