Lehevaatamisi kokku

teisipäev, 11. oktoober 2011

Pisikese koolilapse pisikene koolipäev :D

Hommikul läks nii kiireks,  viisin Janeli  lausa jooksujalu lasteaeda ja  Karolini saatsin hommikul naabrinna juurde. No, mis mina saatsin - ta ise läks, mõtlesin, et kui ma ta ise veel ukse taha viin, siis jään kooli hiljaks, aga kui ma lõpuks kooli jõudsin, oli aega veel 20 minutit ülegi. Vot ei osanud arvestada! Ei teadnud, kuidas liiklus on ja kui kaua sõit aega  üldse võtab ja hilineda ei tahtnud ma kohe kuidagi. Parem olen varem kohal, aga hilineda ei või ma mingil juhul! :) Kiiks, noh ;)
Kooli jõudmine võttis aega 8 minutit, marsruudi pikkuseks on 6 km pikk.
Täna oli see hea päev, kus kool kell 09:00 algas, muidu algab 08:15. Homme on siis ju veel kiirem hommik, kui täna ! :) Mulle need varajased tõusmised tegelikult eriti ei istu, aga noh – mis teha ;)
Kursustele võeti niisiis 36 õpilat, kummaski grupis 18 õpilast;) Mina olen ainuke eestlanne :):) Juhhuu – õnneks ei saagi eesti keeles rääkida. Aga jah, grupp on ikka väga kirju ja õpilasi on ikka iga nurga pealt : Kosovost, Kambodžast, Ukrainast, Somaaliast, Indiast, Pakistanist, Venemaalt, Marokost, Brasiiliast, Iraagist, Argentiinast...
Tunnid toimuvad klassiruumis ja laudade taga , kus igaühe kasutada on üks arvuti. Seda hakkame  me tulevikus ohtralt kasutama. Kõik valisid omale  õppimiseks paraja koha  välja ;) Minu naabriteks sai niisiis Kambodža neiu ja Kosova noormees. Kui koolipingid kenasti pepu all olid, siis saime kooliks vajalikud asjad kätte: tavalised ruudulised paberid, pastaka, 4 GB mälupulga ja ja klade ( tegelt see polegi klade, aga mina olen neid kogu aeg kladedeks nimetanud :):)Noh, need on need plastikust kaaned, kuhu pabereid ja kilesid vahele panna saab. Teate küll ju - klõpsti metallist “hambad” lahti, paber sisse ja “hambad” kinni tagasi) Ah, Ok, las need kaaned nüüd olla :)

Kui koolimant käes oli, siis hakkasime ükshaaval valge seina taustal fotosessioonil käima, sest õpetaja tegi õpilaspiletide jaoks pilte ;) No kõik on  ikka tõsised õpilased ! :) Bussis peaks vist kuukaardi ka siis soodsamalt saama. Seda hetkel “vist”, sest täpselt ei tea.

Peale nägude fotografeerimist rääkis õpetaja kooli põhitõed ära, milleks olid:
1.Hilineda ei tohi! Õpetaja pidavat siis väga kurjaks saama ;)
2.Koolist puududa ei tohi! Kui on mingi mõjuv põhjus, siis peab selle tõendamiseks paber olema.Õppeaja jooksul tohib nö. ilma mõjuva põhjuseta puududa vaid 5 korda. Peale seda võib kooli juhtkond kursuselt kõrvaldamist arutada! N-ä-g-e-m-i-s-t Eesti-tripid ;)
3.Kodused tööd peavad tehtud olema. Millises koolis need tehtud olema ei pea ? :)
4.Igas kuus on 3-4 vaba päeva. See tähendab seda, et kooli minema ei pea, aga kodus õppima peab. Oktoobris on vabad: 14, 20 ja 26. Novembris 2, 9, 23 ja 24. Detsembris 5, 16 ja 23 – mingit jõulupuhkust pole...kui jõuluvana kingid ära on toonud, siis 27 jälle kooli tagasi.

Kui koolikord enam-vähem selge oli, siis jäi natuke aega ka õppimiseks. Alustuseks tegime ühte testi , kus oli 60 küsimust. Seda ma vist ei pea enam toonitama, et kõik siis ikka soome keeles ;) Peale testi pidime 3 liikmelise grupi moodustama ja seal siis üksteisele end tutvustama, selgeks tegema, mis meil ühist on, mis erinevust jne. Ühesõnaga päris suur keelepraktika käis. See oli nii lahe :P:):):D
Ahjaa, meie oleme siis edasijõudnute grupp ;) Õpetaja nimetaski  päris paljusid nimepidi, ma veel imestasin, et küll on hea mälu :) Siis selgitas ise ka, et nö. vanad tegijad,  eelmiselt kursuselt.

Kui vahetund tuli, siis läksin õpetaja juurde ja rääkisin oma loo Karolini suhtes ära, et mul pole teda kell 08:00 hommikul kuhugi saata ja üksi koju ma ka teda  jäta ei saa jne. Tegin siis ettepaneku, et teisipäeval - neljapäeval tulen veits hiljem kooli ja esmaspäeval-kolmapäeval-reedel võtan ta 2 tunniks kooli kaasa. Õpetaja ütles, et hiljem tulemine ei tule põhimõtteliselt kõne alla ja lapse kooli kaasa võtmine ei ole ka hea variant. :S:S Aga ta lubas kellegi tähtsamaga seda teemat veel arutada ja mulle sellest siis teada anda. Kusjuures ta ütles, et osades koolides on nö hommikurühmad, kus lapsed varem kooli lähevad ( kui vanemad tööle lähevad) ja seal siis oma tunde ootavad. Samamoodi on olemas ka pikapäevarühmad. Ühesõnaga lubas õpetaja omalt poolt uurida ja mina uurin siis omalt poolt  Karolini õpetaja käest, kas sellised rühmad nende koolis on olemas või ei. Loodame, et on ;)
Kirjutasingi nüüd õhtul siin pisikest kirjakest, mille Karolin homme siis õpetajale annab.

Täna hommikul sain Karolini naabrinna juurde saata, homme saan ka, aga edaspidi on seis suht nutune, sest nabrinna saab tõenäoliselt tööle. Nutune siis ikka meie pere jaoks, nabrinna jaoks on see loomulikult rõõmus uudis ;) Selles suhtes rõõmustan ma loomulikult kaasa, ta on juba tükk aega tahtnud tööle saada ;)

Eks ma keevitan oma ajusid Karolini koha pealt edasi....küll ma midagi ikka välja mõtlen :D

Hmmm, just praegu tuli järgmine mõte – kui kooli raamatukogu  näiteks juba kella 08:00-st lahti tehakse, siis ta saaks ju seal ka oma aega veeta??? Seal on kindlasti igasuguseid  mänge ja loomulikult palju raamatuid... Saaks ju seal kasulikult oma aega veeta?

No eks näis.

OMG, kell juba nii palju – ma kohe tuttu ära ;)

8 kommentaari:

  1. Kas läksid palgaarvutamist õppima? Mul on see info kuidagi kahe silma vahele jäänud, et mis see lõpuks oli siis.

    Tore on lugeda kaasmaalase toimetusi siin maal. Ise ka Soomes, üks omade seas.

    VastaKustuta
  2. kõigepealt siis edukat koolitee algust:)
    aga küsimus hoopis teisalt, et kas see number siin ülal näitab sinu blogi külastatavust?! varem ma ei pannudki tähele seda. Kui nii, siis oled tõesti popp:D
    igatahes edu ja jätkuvalt on tore sind siit lugeda:)

    VastaKustuta
  3. To P6rgukitz: Meie kooli juures hommikurühma siiski ei ole, aga õpetaja tegi väikse muudatuse ja nüüd võib Karolin iga päev kell 09:00 kooli minna. Seega pole lugu enam nii hull ;)

    To anonymus: Läksin õppima soome keelt ;)

    To Mari: See number näitab seal jah vaadatavust, see on siis selle aja peale, kui blogi lõin.... mitte ühe päeva oma;)

    VastaKustuta
  4. Kas auto on üüd ilusti soomemaal registreeritud või olete nagu hüvede peal väljas?

    VastaKustuta
  5. Katsu nüüd sügavalt sisse hingata ja maha rahuneda - tegeleme auto registreerimisega.
    See pole päris nii, et lähen teen päevaga ära.

    Kui see sind lohutab, siis varsti on auto Soomemaale registreeritud. Seega - ei mingeid hüvesid w?

    Ole mõnus edasi ;)

    Kena

    VastaKustuta
  6. Leidsin selle blogi täitsa juhuslikult ja väga huvitav lugemine. Eriti just seetõttu, et kolisin ka ise suvel lastega Soome Turku lähedale. Mees oli seal juba varem. Huvitav on võrrelda, kuidas teistel samas olukorras olevatel inimestel läheb.

    VastaKustuta
  7. Tänud :) Kuidas teil läheb ? Kõik vinks-vonks?

    VastaKustuta