Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 8. september 2011

Syyskuu - laisklemise hooaeg on alanud :):)

Kohe üldse ei suuda end hetkel käsile võtta ja millegagi tegeleda!  Tunnistan ausalt, et täitsa laisk olen.
Pingelangus vist ?!

Praegused 2 päeva, mil me tagasi  oleme olnud, on möödunud enam-jaolt niisama lösutades. Oleks elutoas diivan, no siis vedeleks seal vist hommikust õhtuni ja vaataks telkut. Uh, õnneks seda pole :)  Ja ega need tugitoolid nüüd nii mugavad ka pole, et neis lausa terve päeva lõsutada.

Nüüd on vist see aeg, kus see eelnev rapsimine välja tuleb puhata ;) Noh, annan endale siis andeks ja luban selle nädalakese lõdvalt võtta :) Elu ju seisma ei jää - küll ma sellest vedelemisest ära väsin :):)

No ega ma nüüd tegelikult  päris pikutades ka oma aega veeda. Eile täitsin näiteks 1,5 tundi Janeli arenguvestluse paberit. 15.09. on mul lasteaias Janeliga arenguvestlus. Jah, eesti keeles poleks seda midagi pläkutada, aga soome keeles on mul seda veel suhteliselt keeruline teha ja ei tahaks ju päris aiateibaid ka rääkida :) Nii ma siis tõlkisin ja kirjutasin oma suurepärast arvamust sinna arengu-lehele. Päris huvitav oleks seda lehte umbes 2-3 aasta pärast uuesti lugeda, siis vajuksin vist vigade pärast maa alla :):):)

Ja siis täitsin veel avaldust työvomatoimisto´sse. Käisin sealt üleeile läbi ja sain  omale järgmiseks teisipäevaks aja. Sellepärast ma räägingi, et luban omale seda nädalajast kodust mõnulemist. Tarmo andis ka mulle oma pühaliku loa, et võin  natuke aega vedeleda küll ;) Eks mul sellised plaanid ongi, et sellel nädalal nö puhkan ja alates järgnevast nädalast viin end siis kenasti töölainele tagasi.

Ja siis tegelen veel "pisikese" õmblustööga, sest :

Kaks pisikest kätt pea püüdmas on päikest,
pea algamas teed kaks jalga nii väikest.
Jääb emmmele-issile mure ja ootus
ja rõõm, mis pisarad kuivatab sootuks.

Annele-Argole miljon kalli ja palju magamata öid, sest 03.09.2011 varahommikul kell 03:37 sündinud 51 cm pikkune ja 3830 g raskune pisipiiga kavatseb oma häälepaelad nende magamata öödega korralikult ikka lahti kisendada :):)

Eestis olime sel korral  niisiis 4 päeva.  Aeg läks nii kiiresti nagu oleks tegemist olnud üheainsa päevaga. Enamus ajast sai muidugi talu juures askeldatud. Praegu võiks vähemalt nädalapikkune puhkus olla, sest muru oleks veel niitmist tahtnud, pähklid ja kreegid korjamist, kartul tahab ka ülesvõtmist ja seened jäid praktiliselt üldse korjamata.

Käisime seenel küll - kondasime tund aega metsas ja selle ajaga suutsin ämbrisse korjata koguni 5 seent :D:D Ei tea, mis pull nende seentega sellel aastal on! Eelmisel aastal korjasime sama koha pealt kahe tunniga viis ämbrit kuuseriisikaid ja sellel aastal siis selline mõnus saak :) Eks tuleb siis kohalikele ( Soome) seentele panustada.

Pähkelid ja kreeke on sellel aastal ikka VÄGA palju. Kui muidu oleme Abbilt vaid käputäie neid pähkleid saanud, siis sellel aastal ei jõua neid ära korjatagi. Saame meie pähkleid, võivad sõbrad  ja jääb veel oravatelegi ;)

                                          Meie pisike orav oma pähklitega :)

                                               Kreegipuud on kreekide all lausa lookas.

Ütleme nii, et see on üks nendest aegadest, kus pisike puhkus peaks olema. Esimese satsi puhkus peaks olema siis, kui rohi kasvama hakkab ja linnud lõunast tagasi saabuvad ehk siis aprilli lõpp. Teise satsi puhkus  siis, kui maasikad-vaarikad-herned valmis saavad, ehk siis juuli algus. Kolmanda satsi puhkus pähklite-seente-kreekide-õunte valmimise aeg ehk septembri alguses. Neljanda satsi puhkus jõulude ajal. Viienda... jne. jne. :):) Oeh, ma olen alati öelnud, et unistada on lahe - see on vähemalt veel tasuta :)

Abbil on vägev :):) Ma jälle siin oma kassivaimustusega ! Aga päris tõsiselt - kahju on, et Abbil nii vähe käia saab... ja saak sedasi seisma jääb... ja rohi rinnuni kasvab ja ... Aga noh, meil õnneks eesmärk silme ees, seega võib ta tegelikult mõned aastad sedasi seista küll. Vähemalt on meil koht, kus käia ja kõpitseda ja grillida ja muidu linnulaulu kuualata :) Selle üle oleme küll ikka MEGAGIGASUPPPPPER õnnelikud. Ega siis muud, kui : "Teenida ja maja ehitama!" :)

Loomulikult vedasime Abbi mahetoodangut endale ka Soome kaasa. Kuidas siis muidu ? :)

Lapsed on hetkel sellised kahtlased – Janelil oli esmaspäeval palavik ja Karolin köhib öösel aeg ajalt. Kuna Janelil esmaspäeval palavik oli, siis ma teisipäeval teda ( nii igaks juhuks) lasteaeda ei viinud. Kolmapäeval juba viisin. Teen lastele mitu korda päevas meega piparmündi/pärnaõie/nurmenuku teed ( loomulikult on tegemist Abbi mahetoodanguga ) ja lihtsalt loodan, et nad haigeks ei jää :) Tegelikult on nad mul ikka väga tublilt vastu pidanud, sest haiged olid nad viimati mai alguses. Terve suve olid terved, ei mingit nohu- ja köharaasugi. Eelmisel suvel olid nad mul ikka päris mitu korda haiged.
Naabrinna koos lastega on muide hetkel gripis ( arvatavasti ), fui-fui-fui ;)

Teisipäeval käisin siis endisest töökohast ka läbi ja viisin riided/töötõendi tagasi. Sooviti edaspidiseks edu ja öeldi, et lõpparve tuleb 15.septembril :) Ma ise eeldasin, et lõpparve tuleb enam-vähem samal ajal, kui töösuhe lõppeb.

Ma olen elamistingimustest rääkides paar nüanssi mainimata unustanud. Nimelt on meil keldrikorrusel saun, pesutuba ja kuivatusruum.
                                                          saun :):):):)
Saun on vist enam-vähem kõikides majades olemas. Saunapäevad on reede ja laupäev. Kasutuskorraks on ettenähtud tund aega – eks ta vähe ole, aga asi seegi.

                            Pesuruumis on suur pesumasin ja veel suurem kuivati.

Kõrval ruumis on veel võimalik nö tuule abil riideid kuivatada. Paned pesu nööri peale, lülitad aparaadi sisse ja ongi tuul olemas. Väga hästi kuivatab ära ;)

                                                        Kuivatusruum

Kuna ilmad on juba suhteliselt niisked, siis ma käingi pesu seal all kuivatamas, et pesu ei peaks mitu päeva toas resti peal rippuma. Üldjuhul voodipesu ja sellised suuremad asjad pesengi üldse seal all - mugavus on selle nimi  - saab ühe korraga kõik pestud/kuivatatud :)
Üheks kasutuskorraks on ette nähtud 2 h ja maksab see  1 €. Kui vaja võib ka mitu aega järjest võtta. Ma vaatasin just, et ühel oli 5 aega järjest pandud, seega 5 x 2 h – 10 tundi pesu pesemist ! :) Pole paha :)


Noh, lähen ja laisklen nüüd edasi: kõige pealt hakkan süüa vaaritama, siis lähen koristan tüdrukute seapesa ära ja  seejärel teen paar kiiremat õmblust :):)



7 kommentaari:

  1. Tere !:)
    Ma päris imestasingi,et kuidas Sa jõuad-öösel tööl,päeval mööda ameteid....
    Eks ilmad ole ka sellised,et endalgi kipub kurk kähedaks...peab vist hakkama harjuma paksemalt riidesse panema :)
    Jään aga järgmist postitust ootama !:)

    VastaKustuta
  2. Heh, räägid siin laisklemisest, endal käed-jalad tööd täis. Ega need kodutööd lõpe kunagi, nii mõnus kui vahepeal vabamat aega nendega toimetada :)Aga see öko-mahe-pilt on armas :)

    VastaKustuta
  3. To Koduhaldja Pihtimused: Ilmad juba suht sügiselised jh, endalgi võtab mõnikord nina vesiseks :) Ja selle jõudmisega on sellised lood, et kui tõesti vaja, siis lihtsalt peab jõudma. Tead ju küll - kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab ;) Nagu Sa välja lugesid, siis olen ma laisklemise soonele sattunud ja praegu vast nii tihti sissekandeid ei ilmu :)
    To Kristi: Selles on Sul õigus, et kodutööd ei lõppe iialgi :) Kodus on alati midagi tegemata või leidub, mida teha :D

    VastaKustuta
  4. Kuna sa nùùd ametilikult tòòtu kas vòtsid end tòòhoiveametis arvele, kas saad kaa mingit hùvitist. On sulle juba pakutud mònda ùmberòppet?
    Oehh mu vanaemal oli krunt Haapsalus Soossaare tànaval suure trummi vahetus làheduses- sealt sai ikka kòike:) tomateid, kurke, òunu, meil kasvas ka meeòunapuu:)Màletan kuidas ei viitsinud vanema muruniitmisel aidata- praegu aga mòtlen et suurima hea meelega kòpitseks ja istutaks midagi- ainult et ka mina olen selline et àrge lilli mulle kinkige, neid peab ju kastma- seda aga ma unustan teha:) .........

    VastaKustuta
  5. Kuna mul seisab kohtumine alles tööhõives teisipäeval ees, siis ei oska ma midagi kosta, aks ma mingeid hüvitisi saan või mitte. Kui töölt ära tulin, siis helistasin sinna kohe esimesel päeval ja nad klõpsisid mu arvutisse sisse ja kohtumiseks sain aja 13.09, seega ei oska ma selle ameti kohta midagi hetkel lisada ;)Selle kohta laeku blogisse info ehk järgmisel kolmapäeval.
    Toalilledega jah mul selline tore "suhe " :)

    VastaKustuta
  6. Sa tulid omal soovil töölt ära. Kui nüüd elaksid üksi nagu mina, siis kuidas saaks üür makstud? Tahaksin minna ümberõppele läbi töövoima toimisto aga kas nad pakuvad mingit võimalust sel ajal toime tulekuks ka?
    Imetlen sinu ettevõtlikkust ja tublidust.

    Nii hea on vaadata teie kasvatatud aiakraami. Kõik puhas ja maitsev. Ei mingeid mürke ega väetisi. Ka mina kasvatasin eestis oma tarbeks aedvilju. Marjad ikka korjan suvel puhkuse ajal v siis lapsed teevad omale mahla.

    VastaKustuta
  7. Kui ma oleks üksi elanud, siis võin öelda 100%, et poleks töölt ära tulnud ;)Kui Sa tahad läbi työvoima ümberõppele minna, siis minu isikluk arvumus on selline, et kogu alguses natuke raha, et saaksid töölt ära tulles siiski järgmise kuu üüri makstud. Hiljem KELA kompenseerib selle ( mitte küll täies ulatuses, aga suures ulatuses küll). Kui Sul on lapsed ka, siis seda enam. Kõiki toimetulekuid toetab KELA. Kuna ma ise pole sellist etappi läbinud, siis minu juttu ei saa muidugi 100 % kullana võtta, aga tuttavad on rääkinud. Kui Sul keel suus on, siis küsi neti teel työvoimast või KELA-st ;)

    Täpselt nii - oma kasvatatud mari/juurvili on ikka OMA kasvatatud :) Tead, mida suhu pistad.

    VastaKustuta