Lehevaatamisi kokku

reede, 19. august 2011

Politseis ja maistraattis käidud nigu nipsti

Oi, kuidas ma ei viiiiiiiitsinud täna hommikul tõusta!
Pidin juba 06:40 üles tõusma, et Tarmo tööle viia, sest endal oli ju asjaajamisteks autot tarvis. Nüüd, kui lapsed koolis-lasteaias käivad on minu argipäev ka päris palju muutunud ja nüüd võin kella 10-ni magamisest ainult unistada ;) Algul viisin Janeli lasteaeda ikka hommikusöögiks, aga kuna Karolini kool algab alles 09:00, siis viin Janeli lasteaeda 8:30 ja sealt edasi siis Karolini kooli. Ärkame siis umbes 7:30 – lapsed tahavad hommikul ju multasid ka vaadata ;) Magama lähen umbes 1:30, seega uneaega 6 tundi – polegi väga hull ju... :)

Ok, nüüd asja juurde...
Välismaalastega tegeletakse Turu politseis siis E, T, N ja R kell 10:00-16:30. Läksin täna juba 9:30 kohale, et varakult jutule saada. Ja-jah, juba oli 7 inimest ees ootamas, sain seega 8-ndana aja.Olin kuulnud, et ootamist on, seega võtsin kodunt ajalehe kaasa ja harisin ennast vahelduseks ;) Parkimiseks võtsin 1 tunni. Ma polnud veel jutulegi pääsenud, kui aeg hakkas täis tiksuma :) Läksin siis uut aega panema ja mõtlesin, et võtan kohe 2 € eest 2 tundi. Paningi oma 2 € automaati, aga automaat andis mulle ikka tunniajalise pileti :):) No ja siis ma taipasin alles automaadi pealt infot lugeda – sobivad 20-sendised, 50-sendised ja 1-eurosed. M ju sündinud äridaam - laian oma 2 €-ga :):) Mis siis ikka – võtsin selle pileti, panin klaasi vahele ja läksin tagasi sisse ;) Õnneks sain enam-vähem kohe ka jutule. Iseenesest asjaajamine ei võtnudki eriti aega, nii 10 minutit. Tegin kodus juba kõikidest paberitest ise koopiad ja andsin need seal lihtsalt üle. Preili vaatas originaalid ka igaks juhuks üle ja ütles, et kõik on OK ;) Andis mulle taotluse, mille sipsti ära täitsin ( võtsin laste ja Tarmo jaoks 3 avaldust veel koju ka ), seejärel maksin 47 € ja põhimõtteliselt tehtud see oligi ;) Sain politseist pabri, et elamisluba on antud ja läksin koos selle paberiga maistraatti. Maistraattis läks ka nii hästi, et ühtegi inimest seal ei olnud ja sain kohe jutule, kusjuures veel sama tädi juurde, kes eelmisel korral oli ;) Ütlesin tädile naerul näoga, et ma olen nüüd tagasi. Ma arvan, et ta nagunii ei mäleta, kus või millal ma käisin, aga vahet pole – tore oli ta ikkagi. Nädala aja jooksul peaks mulle koju siis otsus tulema. Mida selle “otsuse” all täpselt mõista – ma ei tea – ju siis seda, et kas saan ajutise loa või alalise vms. Igatahes kui kuhugi mingit aega oli tarvis kirjutada( a la kauaks Soome jääme jne), siis kirjutasin loomulikult vakituisesti :)
Minul on hetkel politseis ja maistraattis asjad jonksus. Tarmole ja lastele lähme millalgi järgmisel nädalal neid asju ajama. Ühesõnaga siis, kui see tõend minuni jõuab ;)

Küsisin politseist möödaminnes, et kui kaua peab kodakondsuse taotlemiseks Soomes elama. Vastus oli, et 6 aastat !! :):) Minu politseikarjäär lõppes siis enne, kui see siin alatagi jõudis :D 6. aasta pärast peaksime me põhimõtteliselt ju juba Eestisse tagasi kolima :) Eks näis, mis järgmiseks välja mõtlen.
Täna ilmutas “vahva” naabrimutt mulle ennast. Kui ma täna öösel( tegelikult varahommikul ) töölt koju tulin, siis nägin, et Karolin oli oma ratta õue unustanud. Võtsin ja tõstsin selle koridorri, meie korteri ukse taha. Absoluutselt mitte kedagi see ratas seal ei seganud, absoluuuuutselt... :) Ja nüüd, kui linnast koju tulin, oli mutt juba koridoris ootamas ja seletamas, et ma viiksin selle ratta kas keldrisse või õue, sest KORIDORIS ei tohi ratas seista! Ütlesin talle, et panin selle ainult ööseks koridorri, sest ei hakanud sellega toas kolistama ja lapsi üles ajama ( muidu seisab see meil toas, garderoobis). Mutt vaatas, et selle teemaga enam iniseda ei anna ja hakkas jälle selle kalla võtma, et minu lapsed jätavad välisust lahti!OMG!! Ütlesin talle suhteliselt kurja häälega, et minu lapsed ei jäta MINGIT ust lahti, läksin tuppa ära ja panin lihtsalt ukse kinni. Vanamutt vist vihastas veits, sest oma korteri ukse tõmbas ta sellise pauguga kinni, et terve koridor kajas - hea, et ta seda omale tuppa veel ei tõmmanud :):D Naabrimutil olid kusjuures”lõhnad” juures – ju oli end lõviks joonud :):) Aga ma pole talle mingi jänes ;) 

6 kommentaari:

  1. Tere. Tore, et Teil nüüd politseis käidud. Mina vajan jälle abi:( Nimelt millise paberi pean ära täitma kui poliisi lähen, kas euroopan unionin kansalaisen või oleskelukorttihakemus? või on mõlemad valed??
    Ette tänades Jaanika

    VastaKustuta
  2. Õige on euroopan unionin kansalaisen ;)

    VastaKustuta
  3. 6 aastat on ilmselt vale info.

    VastaKustuta
  4. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta