Lehevaatamisi kokku

kolmapäev, 3. august 2011

Pessimist näeb igas võimaluses raskusi; optimist näeb igas raskuses võimalusi.

 Ma olen oma blogile nii palju positiivset tagasisidet saanud, et tahan inimesi nende eest kohe eraldi tänada.
Tänan Teid selle poistiivsuse ees. Teades, et kaasaelajaid on nii palju tekkinud, annab see mulle veel rohkem indu ja tahtmist kõike üritada.

Hea on lugeda ja teada, et tänu minu käekäigule leiavad veel osad inimesed endas selle julguse samamoodi püüda seda, mida soovitakse. Hea on teada, et ma kedagi innustan. Tänud :)

Kui keegi minult hetkel küsiks, et kas mul häbi pole Soomes busse koristada? Siis ma küsiksin temalt hea meelega vastu:” Kas mõnel staarnäitlejal on häbi, et ta algusaastatel hottelis tube koristas? Kas mõnel edukal ärimehel on häbi, et ta noorusaastatel tänaval pidi magama ? Kas meediamogulil oleks häbi, et ta enne miljäriks saamist ajalehepoiss oli?”
EI, ma arvan, et mitte ükski neist ei häbeneks seda. Nad ütleksid uhkusega, et nad olid ajalehepoisid, koristajad või kodutud, sest just sellest nullpunktist algaski nende edu ja nende tõus.
Ka mina ei häbene seda. Miks ma peaksin? Ma tean, et õppides ja endaga kõvasti tööd tehes, jõuan ma lõpuks sinna, kuhu ma jõuda tahan.

Me keegi ei pea tegelikult kellelegi tõestama, kui tublid ja toredad me oleme ning kui hästi meil läheb. Välispidiselt näitavad enamik inimesi , KUI häst kõik neil on.
Kui aga ringi vaadata ja tegelikku reaalsust näha, siis on asi lausa katastroofiline. Kui palju on tegelikult perekondi, kes näitavad, et neil on kõik korras, aga tegelikult on “perekond “ juba ammu lagunenud. Kui palju on inimesi, kes näitavad, KUI rikkad nad on, ostes uusi autosid, aga omal pole raha, et korteri kommunaalmakseidki maksta. Neid näiteid on küll ja rohkemgi veel.
80 % inimsetes pole tegelikult need, kellena nad ennast näitavad.

Just sellepärast kirjutangi oma blogis asju nii nagu need parasjagu on – kui mul pole raha, siis ma kirjutangi, et mul pole seda. Kui ma töötan koristajana, siis ma ka kirjutan nii. Ma ei hakka asju ilusamaks kirjutama, et olen a la bussides kontrollija, et kui maast midagi leian, siis korjan ära :) Ma võin ju olla aknapesija ja panna omale uhke ametinimetuse optilise nähtavuse parandaja. Kas see muudaks siis tööd või töökohta? Ei.

Meie ühiskond on selline, et kui ise ei suudeta, siis püütakse teistele ära panna – nendele, kes suudavad.
Ma tooks siia kohe näite sellest, kuidas meie ühiskond ja osad inimesed (nö hagijad )reageerivad sellele, kui mõni inimene on edukas. Nendele hagijatele ei meeldi, kui inimestel hästi läheb ja nad edukad on. Need hagijad kohe uurivad, puurivad ja urgitsevad nii kaua, kuni leiavad kasvõi väikse killukesegi, et seda edukat inimest mustata. Jah, nad leiavadki eduka inimese minevikust killukese, mis oli taunitav ja väär .Viga ei andestata, vaid seda hõõrutakse nina alla ja loomulikult järavad, ilguvad ning mustavad nad seda inimest nii kaua, kui vähegi võimalik. AGA sellega need hagijad ei arvesta ja seda nad ei näe, et inimene oli oma vead teinud minevikus ja temast sai tegelikult tegus ning tubli ühiskonnategelane.
Hagijad võiksid ju tegelikult hoopis kiita, et inimene leidis õige tee ja temast ei tulnud pätt, varas või narkomaan! Aga EI, selliseks mõtteviisiks on meie ühiskond vist veel liiga noor ja liiga sallimatu.

Igatahes olen ma väga-väga-väga meelitatud ja mul on väga-väga-väga hea meel, et olen oma blogile saanud sellise lugejaskonna nagu tagsisidest lugeda võin.

NB! Ja muide palgaga sai ka kõik klaariks.
Oh, mida ma rumal roosinupukene küll mõtlesin!? Loomulikult lähevad palgast maha ka muud maksud. Palgast on maha läinud veel 2 erinevat maksu, millest üks on töötukindlustusmakse, teisese kohta ei hakka huupi pakkuma ( tõenäoliselt pesnioni -või ravikindlustus vms). Maksudeks läheb niisiis kokku 9 %
Ja lisaks sellel olid minu tunnihinded väheke puudulikud, sest kuulsin ja sain väheke valesti aru ;) No kuu aega tagasi ei ymmäränyt ma ka veel nii hästi, andestame.

Õiged numbrid siis järgmised:
Tavatund: 8,29 €
Õhtutund: 8,95 €
Öötund : 9,50 €

Kui ma siin mõned sissekanded tagasi keskmiseks palgaks 1500 € kirjutasin, siis selle töökoha peal on see ainult helesinine unistus :):) Kuupalk jääb tegelikult siiski 1323 - 1449 € kanti. Minu eesmärk siin Soomes on jõuda töökohani, kus palk hakkab 2000 € ja üle selle. Ütleme nii, et ronimist on ;) Tõenäoliselt paari aastaga ma sinna veel ei küündi, aga peale seda kindlasti.

Minul siiski on kellelegi midagi tõestada – iseendale.

11 kommentaari:

  1. Tubli! Mis vahet sellel on , kellena töötad, Selleks, et oma perele paremat elu lubada olen nõus tegema ükskõik mis tööd...
    Minu jaoks on tähtis pere heaolu mitte naabrimuti arvamus!!!!kui sa ikka teenid sealpool lahte mitu korda rohkem, kui siin Eestis rassides...

    Jõudu ja jaksu teile! Ja püüdle ikka oma unistuste poole!!!

    VastaKustuta
  2. http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudised/parema-meelega-olen-vaene-kui-lahkun-eestimaalt.d?id=50536071 , mulle meeldib ka minu kodu mere ääres aga kui sul seal midagi süüa ei ole või pean paljasjalgne olema siis meeldib mulle ükskõik kus, peamine et elu oleks elamist väärt.
    Ja nagu ma ka ühte teist teemat kommenteerisin, siis häbi hakkab mul hoopis siis kui ütlen siin, millise raha eest ma Eestis tööd tegin (siin saaks sama töö eest 2000eur - maksud).
    See on müstiline, kui palju jõudu annab teadmine, et ma ei ole ainuke ja kuskil on keegi veel, kes on üleöö sama sammu (mõtlematu või aruka, näitab aeg)teinud ja ma ei ole ainuke, kas te näpuga näitajad näete.
    Fantastiline blogi ja blogija, soovin Sulle südamest kordaminekuid ja unistuste täitumist!
    Jään huviga ootama uut ja huvitavat ning kindlasti piinan veel ka küsimustega!

    Edu Sulle, mulle ja meile kõigile, kes me selle ostuse oleme teinud või tegemas!
    P.S. Tibusid loetakse kevadel, eks siis näha ole, kes paremini naerab, haa:)))

    VastaKustuta
  3. Väga tubli oled!
    Leidsin sinu blogi alles täna ja nö ahmides lugesin......mul oligi just sead viimast tõuget saada, et otsustada.
    Õigemini otsus tehtud, kuid hirm nahavahel - lähen üksi oma 2,3 aastase lapsega.
    Ilmselt uuel kevadel, mai-juunikuus.
    Sain palju julgust juurde, suur aitäh!

    VastaKustuta
  4. Su praegune palk on koristajapalgaks ok. Töde on et enamus kes siia tulevad peavad umbes sel tasemel alustama, kuna keeleoskus pole veel piisavalt hea. Ise tulin siia yle 10a tagasi noore tydrukuna, oskasin soome keeles öelda kiitos ja hei-hei.Käisin rakenduslikus körgkoolis ja koristasin samaaegselt.Peale seda olen erinevaid töid teinud ja nyyd ole pomo staatuses riigisektoril ja palgaga olen rahul :) Ja pole kellegile häbenenud öelda et olen koristajana alustanud. Pigem olen uhke selle yle et ole saavutanud eelmainitu oma tegemisega mitte pole nö.kuldlusikas suus syndinud nagu Soomes öeldakse :) Edu sulle!

    VastaKustuta
  5. Olen ka seda meelt,et parem on midagi teha kui istuda vissis näoga ja halada. Magavale kassile hiir üldjuhul ikka suhu ei jookse.
    Virge, see optimism ja elujaatus, mida teistega jagad, tuleb heade soovidega sulle tagasi.
    Anna menna! ;)

    VastaKustuta
  6. üüüü virx ma ka arenen :) leidsin kommid üles :P. Kohuke nuh ;). Lahe oled mul minu blondiinike. Igatahes Virx on üks vaffa sell ja mul on au teda tunda. kui mees Norras ei töötax juba siis koliks kohe järgi. Aga mina lapsega Soomes ja teine laps Eestis, mees üldse Norras. Njh keeruline. Ja ma ütlen jumal tänatud, et ma rasedaks jäin ja hetkel kodune olen. Tööl poleks mul ilma Virxita midagi erilist teha olnud peale etteantud ülesannete. Selisei seiklusi ja lahedaid olukordi pole lihtsalt võimalik teistega kogeda :))))).Edu sulle ja kui pisike suurem juba ja ei jaura enam koguaeg siis tuleme külla.

    Ps! kui midagi vaja siis tead kuhu hellata ;)

    Seniks edu ja kallid teile kõigile.

    Kohuke ja Marian :)

    VastaKustuta
  7. irw@optilise nähtavuse parandaja :D
    Mina sattusin ka seda blogi lugema tänu viitele foorumis ja jäingi uusi postitusi ootama. Parem ja armsam kui mõni tõsieluseriaal, pole veel kordagi piinlik hakanud, mis seriaale piiludes alatihti juhtub. Ja kuna sul on nüüd lugejaid nii palju, siis annan sulle idee, et nii aasta pärast saad oma blogipostituste põhjal raamatu kirjutada :) Minu Soome vol 2 Igal juhul parimad soovid sulle uuele kodumaale kaasa ja et teil kõik hästi läheks. Häbenema sa küll miskit ei pea. Kui sa ikka õppisid Eestis ameti, sul on kõrgharidus ja nagu postitustest näha, oled sa igati positiivne ja hakkaja inimene, siis sa tõesti oled väärt rohkemat kui 520 € kuus. Edu ja kordaminekuid ja väledat sulge(või peaks nüüd ütlema, klahve) postituste lisamisel.

    VastaKustuta
  8. :)

    See plaan on mul alguste peale olnud, et blogist raamat lasta teha. Mitte küll suuremale üldsusele, aga endale küll - tore mälestus.

    Kõrgharidust siiski ei ole - tegemist siis eriharidustega, aga küll ma selle kõrghariduse ka omandada jõuan. Selles mõttes on hea ajastu, et mine kooli kasvõi 50-aastaselt ;)

    Nii kaua kuni raal kannatab, nii kaua trükin ja postitan :)

    VastaKustuta
  9. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta
  10. Kas teil on vaja laenu? Kas sa tahad olla rahaliselt stabiilne? Või tahad, et laiendada oma äri? Pakume ettevõte laenu, auto laen, äri laenu, era- ja avaliku laenu väga alandatud intressimääraga mugavad kestus, mis on kaubeldavad kaudu: renbergborcfirm@gmail.com. See pakkumine on avatud kõigile, kes suudavad maksta tagasi õigel ajal. Palun saada meile tagasi, kui huvitatud selle e-post: renbergborcfirm@gmail.com

    VastaKustuta
  11. Kas teil on vaja laenu? Kas sa tahad olla rahaliselt stabiilne? Või tahad, et laiendada oma äri? Pakume ettevõte laenu, auto laen, äri laenu, era- ja avaliku laenu väga alandatud intressimääraga mugavad kestus, mis on kaubeldavad kaudu: renbergborcfirm@gmail.com. See pakkumine on avatud kõigile, kes suudavad maksta tagasi õigel ajal. Palun saada meile tagasi, kui huvitatud selle e-post: renbergborcfirm@gmail.com

    VastaKustuta