Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 21. juuli 2011

Uudiste aeg

Tänane kõige parem ja tähtsam uudis on see, et Tarmo sai ka lõpuks tööle. Juhhuuuuhhhuuuhhhuuuuuuuu :):) Tegemist Soome firmaga, millel on eestlasest omanik. Tunnihindeks esialgu 10 €, paari nädala jooksul pidi palk tõusma     ( vaadatakse esialgu, kas töö on ikka OK ). Palk palgaks, kõige tähtsam oli see, et saaks tööle, nüüd on õnneks töökoht ka olemas. Juhuuuu veel kord :):):)
Tööks on siis lasteaial katuse paigaldamine. Selles mõttes läks ka väga hästi, et lasteaed on meie majast ca 300 meetri kaugusel ja tegemist on sama lasteaiaga, kus Jantsu käima hakkab. Tööle mineku küttekulu ka ei ole, kondimootor ajab asja kenasti  ära. Ja Jantsu saab tulevikus lasteaias rääkida, et see oli tema issi, kes uue katuse paigaldas :):)

Lastega on meil selline lugu, et saadame nad Eesti puhkama – on juba Soomet näinud küll :):):) Tegelikult läheb Karolin oma issi  juurde ja Janeli vanaema juurde, sest see on viimane aeg, kui nad pikemalt Eestis olla saavad. 15.augustil hakkab siin kool juba pihta ja vaheaeg on alles 21.12  ehk jõulude ajal. Sügisel on küll mingi väike vaheaeg ( 20.10-24.10- kummaline aeg!!), aga selle ajaga ei jõua Eestis ollagi.
Saadame tähendab seda, et mina viin tüdrukud laupäeval Turust Helsingisse. Karolini issi sõidab Eestist laevaga Soome, võtab tüdrukud ja sõidab siis koos nendega tagasi.
Ise kavatseme Eestisse sõita 6.augustil ja sealt siis 8.augustil tagasi. Lähme vaatame oma heinakasvanud talu üle :) Loomulikult saab aiamaalt siis igasugu värsket kraami kaasa vedada: kartulit, porgandit, peeti, tilli, sibulat, herneid. Ma ei teagi, kas kurgid-tomatid on juba valmis - kui jah, siis loomulikult neid ka :):)

Karolini kooli asju ei ole veel ajanud, sest igal pool ollakse puhkusel. Avalduse võtsin muidu netist küll ja täitsin ära ka. Kooltee pikenes 1 km võrras, sest see kool, mis siin läheduses asub, on hoopis vana kool. Õige kool asub ca 2 km kaugusel.

Käisime jälle kirbukal kondamas :) See on siin üks minu lemmik harrastustest :) Leidsin sealt ( lisaks muule ) lastele ühe põneva mängu. Puujupikese keskel on auk, kuhu paned terava naelakese sisse ja lööd siis laua külge kinni. Võibolla on Eestis ka selliseid mänge müügil, aga ma pole näinud.
                                                   Selline põnev mäng siis - 1,5 €

Soome keele õppimine ikka käib. Õnneks ei ole ma seda unarusse jätnud. Püüan päeva jooksul ajalehest ikka paar konkreetset lugu välja valida ja neist siis arusaamatud sõnad välja kirjutada. Tekstide sisudest saan põhimõtteliselt juba aru küll, aga mõne sõna tähendust peab ikkagi lähemalt uurima ;)  Kui päevas ca 30 uut sõna õppida( mis pole üldsegi palju), siis nädalas teeks see 210 ja kuus seega ca 900. Aga olgem ausad, tegelikult ei jõua iga päev õppida. Kui nädalas saaks 130 sõnagi selgeks, oleks ka juba hea ;)

          Vot täpselt nii see käibki - sõnale joon alla ja hiljem kodus tõlgin ;)

Oleme end kenasti siia juba sisse elanud. Toad on hetkel veel suht tühjad, aga noh – küll ajaga jõuab vajaliku juurde muretseda. Oluline on see, et eluks vajalik on hetkel kõik olemas. Ülejäänud oleks juba puhas mugavus ;)


                                                             Suur tuba

                                                                             köök     

                                                           1/2 tüdrukute toast

                                                     ja teine 1/2 tüdrukute toast
Olen oma tööga endiselt rahul. Esmaspäevad ja reeded on suhtelised kiired ja töörohked, aga teisipäevad, kolmapäevad ja neljapäevad on rahulikud. Ma pean isegi väikest statistikat :) Mul ei ole veel ühtegi päeva olnud, kus ma poleks bussipõrandalt mõnda münti/senti leidnud. Kui kopikat maas näen, siis korjan selle ka üles – olen seda alati teinud :):):) Hetkeline statistika:
6.juuli – vana Iiri münt
7.juuli – 0,60 €
8.juuli – 0,10 €
11.juuli – 2,31 €
12.juuli – 0,01 €
13.juuli – 0,20 €
14.juuli – 0,35 € + Taani münt
15.juuli – 0,20 €
18.juuli – 1,35 €
19.juuli – 0,10 €
20.juuli – 0,30 €
Jotsi panen kusjuures kappi ära, tulevikus siis hea näha, kui palju kogunes.
Igas asjas tuleb leida midagi positiivset. Kui ma oma tööpäevaga alustan, siis mõtlengi juba, et kas täna leian mõne mündi/sendi või ei. Nagu väike hasart juba või nii :):) Aga ma pole ju normaalne ka, nii et võite selle mulle andeks anda :):):)

Tänaseks sau-plau, varsti vaja busse puhastama minna ;)

NB!Millalgi võtan Soome ja Eesti toiduainete/ olmekaupade/elamiskulude hinnavahed suurema luubi alla.

5 kommentaari:

  1. Kadestamisväärselt tublid olete.
    Hea lugeda ja mõista, et rõõmsameelsus on säilinud, isegi kui alati tegelikult nii kerge polegi. Lugedes mõistan kuidas mu oma elu vajaks samasugust muutust.
    Igatahes edu ja hoian kindlasti te tegemistel ka edaspidi silma peal.

    VastaKustuta
  2. Tere!Jälgin huviga Teie pere lugusid!Ise olen otsinud natuke üle kolme kuu tööd Soomes ja väike masendus tuli juba peale et ei taha mind sinna keegi.Kui lugesin Teie blogi siis sain siit niiiipalju jõudu edasi otsida tööd!
    Muideks mina hiilin ka algusest peale Turku töökohta,äkki varsti saate Eestlasest naabrinaise ja lastele mängukaaslased 3.a ja 10.a :))
    Jõudu Teile!

    VastaKustuta
  3. To anonymous: Rõõmsameelsus ja optimism on õnneks säilinud jah :):) Kui inimene TAHAB, siis ta saab tegelikult kõigega hakkama, lihtsalt kannatust ja visadust on vaja. Kui Su elu vajab muutust, siis muuda seda. Kui alguses ongi raske, siis peab lõpuks ju ikkagi kergemaks minema. Meie näeme igatahes juba pilve tagant päikesekiiri :):)

    To Merleid: Ära anna alla. Ma saatsin ka oma CV-sid kohe hulgim ja lõpus suht igale poole. Vastuseid neile saada, on suht lootusetu :) Kuna ma oma jonni ei jätnud, siis lõpuks ühele vastati ja nii ma alates kolimise teisest päevast juba tööl käingi. Olin juba arvestanud sellega, et hakkan ukselt-uksele tööd küsima :):)
    Soomes, koha peal olles, on loomulikult võimalused suuremad. Nagu ma aru saan, siis on Sul plaanis Soome tulla koos perega. Millal? Kas mees on juba Soomes tööl? ( Enamikel ju on, seepärast ka selline küsimus) :) Turu on väga OK linn - minule igatahes väga meeldib.
    Igatahes palju-palju jõudu;)

    VastaKustuta
  4. Tere!
    Eiei ma ei anna alla,kindel siht silme ees!
    Olen ikka mõned ei vastused saanud,oma esimese ei vastuse peale olin niii õnnelik:)) Ükspäev isegi helistati Soomest aga seal oli tunnistust vaja mida mul polnud(ise ka imestasin et sain oma rääkimised Soome keeles räägitud)!Saatsin hooldaja kuulutuse peale aga ilma tunnistuseta ei saa:(
    Turu on armas linn ,olen seal kunagi ammu käinud.Plaan kolida oma kahe lapse ja kassiga Soome elama.
    Küsin kas sul on mõni vaba päev ka või 7.päeva nädalas käid?
    Jõudu Teile sinna kaugele!!!

    VastaKustuta
  5. Kui koos kahe lapsega tuled ja tuttavaid ees pole, siis saab suht keeruline olema, AGA kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab ;)

    Tööl käin esmaspäevast reedeni, laupäev ja pühapäev on vabad.

    VastaKustuta