Lehevaatamisi kokku

kolmapäev, 27. juuli 2011

Ülemuse visiit bussipaviljoni ;)

Eile külastas mind bussipargis minu vahetu tööjuhataja ehk ülemus.
Kui L&T-sse tööle läksin, sii oli ta parasjagu puhkusel. Nüüd on ta siis puhkuselt tagasi ja tuli kaema, kuidas mul asjad toimivad.
Alustuseks vaatas ta paar bussi üle ;) Kontrollimist ma ei peljanud, sest bussid olid/on kenasti puhtad.
Lapsepõlves ütles ema mulle ikka:” Kui midagi teed, siis tee korralikult” Seda ütlust olen ma ka üldjuhul järginud – kui ma midagi teen, siis korralikult ja kui ma korralikult teha ei taha/viitsi, siis ei tee üldse. Selline lahe loogika ;)

Kui paar bussi oli üle vaadatud, siis ta arvas, et rohkem küll pole tarvis neid kontrollida ja hakkasime niisama asjadest vestlema. Kui ma mõnda sõna soome keeles ei teadnud, siis ütlesin inglise keeles ja jutud sai ilusti aetud.
Algatuseks küsis ta, et kas olin Eestis politseinik ja kas ma tahan nüüd Soome politseisse tööle saada. Vastasin talle, et kui võimalik on, siis jah. Seejärel küsis ta, et kas mul on siis kohe nagu politsei kvalifikatsioon või? Ja mis keelt ma veel valdan?
Vastasin, et oman jah kohe politsei kvalifikatsiooni ja lisaks sellele oman veel turvatöötaja + raamatupidaja kvalifikatsioon ning vestlen vabalt nii vene kui ka inglise keeles ( tõenäoliselt oleks kirjutamisega raskusi...eriti vene keelega :):) ).
Selle peale küsis, et miks ma oma oskustega üldse nende firmas töötan, et saaksin ka mujale tööle ja parema palga peale. Ma ei osanud muud vastata, kui seda, et KUI ma soome keelt piisavalt ei oska võin ma oma kvalifikatsiooni näitavad paberid rahulikult kodu seina peale riputada, olgu neid või kümme. Kõige pealt tuleb keel selgeks õppida ja siis saab edasi vaadata.
Ja palganumber ei olegi antud hetkel kõige tähtsam – tähtsam on see, et lapsed oleksid vaadatud. Praeguse tööjaotusega on kõik korras – ma ei pea laste pärast muretsema, et kuhu ma nad viin ja kes neid vaatab. Ise vaatamegi - korda mööda. Pikemas perspektiivis selle tempoga muidugi vastu ei pea. Praegu lähen magama umbes kell 03:00 öösel ja ärkan hommikul kell 10:00. Kui Karolin koolis hakkab käima, siis kaob see magamise privileeg ära ja ärkama peab vast juba kell 07:00. Seega jääks magamiseks kõigest 4 tundi. See oleks aga vähe - isegi minu jaoks :):):) Magan siis praegu oma une täis ja natuke ette ka :):)

Mulle tundus, et ülemusel hakkas minust lausa kahju, sest ta hakkas rääkima, et talvel on seda tööd suhteliselt raske teha, sest õues on nii külm jne. Tahtis mind vist talveks ette valmistada :) Kui aus olla, siis ta jutt hirmutas küll. Kui talvel tööle läheksin siis on õues juba pime nagunii ja lisaks sellel ka külm...ikka väga kül! Ikkagi Soome ju. See pani mõtelma küll ja esialgseid plaane natuke ümber vaatama.
Nüüd kaalun hoopis selliseid mõtteid, et panen Janeli juba septembrist lasteaeda. Kuna augustist läheb Karolin kooli, siis mul on veerand kuud aega Karoliniga tema kooliteed harjutada.
Kohe septembris uut töökohta kindlasti vaatama ei hakka, sest äkki jäävad lasped kohe (kooli-lasteaia) stressist haigeks ja siis jama, kui palju.
Oktoobrist-novembrist vaatan äkki uut kohta? Kui ma nüüd õieti mäletan, siis mul oli vist nagunii plaanis novembris-detsembris uut kohta vaadata – seegsa nihutan seda kuu aega ettepoole ;)

Praegusel ajal pole hetkelisel töökohtal midagi hullu, aga talvel oleks vist jah väheke raske. Mitte, et ma raskusi kardaks, aga....:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar