Lehevaatamisi kokku

kolmapäev, 13. juuli 2011

12.07.2011

Tahtsime omale eelmisel reedel netiühendust teha.Lugu selline, et ühenduse saame alles siis, kui korterisse on sissekirjutus olemas. Nüüd on meil tarvis ühele paberile ( muutoilmoitus taloyhtiölle) sissekolijate ( ehk meie) andmed kirjutada ja anda see hooldemehele. Tema annab meile mingi teise paberi vastu, mille peame maestraatti viima ja seal siis kinnitatakse, et sissekirjutus on olemas. Ju saame sealt veel omakorda paberi, millega lähme siis järgmisele katsele, et netiühendus saada. Umbes nii see asi käib, eks näis.
Praegu saame endiselt ühendust naabripoisi kaudu.Mõnikord on pole netti mitu päeva. See on ka põhjus, miks viimastel päevadel jälle kirjutada pole saanud.

Selle hooldemehe töökohaga on sellised lood, et seda ma ei saanud, sest lisaks muru niitmisele ja õue hooldamisele tuleb veel uutele elanikele kortereid näidata, purunenud asju remontida jne. Nii pädev ma pole ja seega teeb seda tööd üks teine soomlane.

Tarmol hetkel veel tööd pole, aga otsimine käib. Loodetavasti sellel nädal õnnestub midagi leida. Kõik lubavad töökohta, aga ei midagi!

Eestisse ei saa vist nii pea, heal juhul ehk augusti keskel või koguni lõpus. Põhjus, miks ei saa, on hetkel puhtalt materiaalne ;) Vaesed, noh :):):)

Naabrilugusid ka.
Naabriks on meil üks vanem naisterahvas, kes elab koos kassiga. Kohe esimesel päeval sõimas ta tüdrukutel näod täis, et nad koridoris edasi-tagasi jooksevad ( kord tuppa, kord õue. Uus koht-anname andeks), seal naeravad ja uksekella annavad(meie korteri oma siis)!!. Ok, vabandasin mutikese ees ja ütlesin, et enam nad ei jookse ja on koridoris vaiksemalt. Mutt minu vabandusi ei kuulanud, karjus edasi ja lõi siis seejärel oma ukse pauguga kinni. Ma jäin tema ust vaatama ja mõtlema, et millise imetoreda ning laheda naabrinaisega meid õnnistaud on, juhhuu :):):) Järgmisel päeval oli mutike akna peal. Ma tulin just lastega rannast. Ei jõudnud autost väljagi astuda, kui mutike juba kaagutama hakkas:” Kuidas teil selline uhke auto olla saab!? Nagunii on see varastatud! Isegi soomlastel pole nii uhkeid autosid! Ma pean vist politseisse helistama!!” Ma ei osanud muud teha, kui lolli näoga tema köögiakent vaadata, sest kui aknale lähemale jõudsin, oli ta juba jalga lasknud. Kui 2000 a Mersedes on nende jaoks luksauto, siis!!!... :):)
Saabus kolmas päev.
Tüdrukud tulid parasjagu tuppa, kui mutt jälle ukse lahti tegi ja karjuma hakkas, et miks nad ukse lahti jätavad!! No siis aitas juba mulle ka. Kui eelmine kord heaga ei saanud asju selgeks, siis võtsin teise meetodi...Tegin omalt poolt ukse lahti ja küsisin ( puhtas ) soome keeles, et miks ta mu laste peale karjub, kas ta tahab, et ma talle politsei kutsuksin!?:):) Mutt vaatas suurte silmadega otsa ja ütles, et ta ei karjunud. Karjus küll. Vabanduseks ütles selle, et minu lapsed jätavad välisukse lahti ja tema kass võib niimoodi korterist otse õue joosta!! No tere jutt. Tegelikult tüdrukud ei saagi ust lahti jätta, sest see sulgub ise. Küsisin muti käest, et kas tal on veel mõni ongelma (probleem)? Kas me auto ikka võime maja ette parkida? :):):)Kui mõni probleem või küsimus on, siis küsigu kohe praegu, mitte ärge karjugu laste peale. Muti  küsiski, et kui kauaks me siia kolisime ja kust kolisime, kus tööl käime jne. Kindlustamaks, et mutt tüdrukute peale enam ei karjuks, siis bluffisin talle, et tööle lähen politseisse, vaja vaid natuke oodata. :):):):) Nüüd tahtsid muti silmad lausa peast välja kukkuda!! Mutt hakkas hoopis teist juttu ajama, a la tal kass on 5-aastane, et ta elab korteris koos elukaaslasega, et tal on suvekodu, kui jubedad naabrid tal varem on olnud...Ühesõnaga rääkis pool oma elulugu ära. Kuna Janeli seisis terve vestluse ajal minu kõrval, siis mutt hakkas kohe titekeeles ninnu-nännutama, et kuidas su nimi on ja kui vana sa oled jne. Jooksis ruttu tuppa ja tõi väikse kilekotiga Kindermuna mänguasju ning andis need Jaenli kätte!! (Janeli ütles ilusti kiitos ka). Nüüd on kaiki kunnossa - enam ei ole ta karjunud ega räusanud :)
Bluffimisest on aeg-ajalt ikka kasu ka ;):)

Eks mammi on närvis, sest terve maja on sisuliselt välismaalasi täis. Siin on eestlasi, venelasi, lätlasi, poolakaid, värvilisi. Meie majas on juba 2 Eesti perekonda koos lastega. Tahtsime eestlastest eemale, aga sattusime hoopis sellisesse majja, kus maja ees pargib 7 eestlaste autot!!:)Säh sulle soomlasi ja soome keelt :)

3 kommentaari:

  1. issand, on ikka idioot see naabrimutt! :D aga sulle jõudu ja jaksu seal, et sellistest üle olla!

    muuseas, kas eesti peredega sealt majast ei tahaks tutvust teha? ehk saaksid nende kaudu mõne tööpakkumise või vähemalt kasuliku nipi?

    VastaKustuta
  2. Õnneks pole mutiga probleeme enam olnud. Polegi teda enam näinud :) Äkki kolis minema :):):)

    Me suhtleme nende Eesti peredega ka. Tarmo tööd nende kaudu ei leia, sest nad ise ( mehed siis) ägavad Eesti firmade all ja teadagi on neil rahade kättesaamisega probleeme. Muud nippi pole, kui ise edasi otsida ;) Selles suhtes on Ok, et vähemalt ühel töökoht olemas - elab ära küll ;)

    VastaKustuta
  3. Oi kui hea jutt :) Olen ka mehe käest selliseid naabrimuttidest jutte kuulnud. Eks Tegelt meilgi siin eestis vahest juhtub maja mõni selline mutike olema, kes lapsi nö. terroriseerivad. Pensionäridel omad lõbud :P

    VastaKustuta