Lehevaatamisi kokku

laupäev, 11. juuni 2011

Tagasi Eestis

Eile oli meil sebimisvaba päev ;) Magasime suht kaua , peesitasime natuke päikse käes ja käisime meres ujumas (tegelikult kastis ainult Tarmo end merre, sest minu jaoks oli vesi liiga külm). Kuna me ei viitsinud niisama eriti kaua vedeleda, siis läksime linna peale ringi tuiama.

Kõige pealt tõdesime, et valisime elamiseks ikka tõesti õige linna. Seda seepärast, et natuke Turu kesklinnast väljas on SUUR-SUUR veepark, mis alles 06.06.2011 avati. Kui ma panen kogu Eesti ujulate liumäed ja lõbustused kokku, siis ma ei saa ka nii suurt veeparki, kui Turus  on. See on ikka eriti vägev koht. Ma ise möllaks ka seal terve päeva ;):)
                                                            3/4 Juku veepargist

Alla 4-aastastele on pilet tasuta ja üle selle on päevapiletiks 21 €. 
Lisaks veepargile on Naantalis Muumimaa. Seesama Muumimaa, kuhu ma tüdrukud viia lubasin, kui Soome kolime. Ise ma muidugi ei teadnud, millises linnas see täpselt asub. Teadsin, et Soomes, aga kus täpsemalt – seda mitte. Ja nüüd tuleb välja, et siinsamas, külje all. Ma ei oskagi praegu täpselt öelda, kui kaugele Naantali jääb...ehk 15-20 km.

Peale lõunat käisime Turu kirbu-ja ökoturud läbi. No sealt saab ikka igasugust träni ja manti. Alustades mööblist ja lõpetades nööpnõeltega. Mulle meeldib sellistel kirbukatel ikka sajaga käia. Kavatseme kogu oma mööbli ja suuremad asjad sealt Soome-koju osta. Eest-kodu ka päris tühjaks nagu ei taha vedada ja lisaks sellele on odavam kirbukatelt osta, kui Eestist tooma hakata. Näiteks täitsa ilus ja kena sektsioon maksis 45 €, laelambid( igas mõõdus) 5 €, suur ja lai voodi 42 €, puidust toolid 5 € /tk, nurgadiivan 73 € jne.jne Ja asjad olid ikka korralikud, mitte mingi prügimäe kaup ;) Ütleme nii, et 300 € saab siin täitsa uhke elamise juba orgunnida.

                                                             Kirbuka kraam :):)

Soetasime ise ka mõned vidinad ;) Näiteks suure pildiraami mõõtmetega 50 x 60 cm (kuhu alla panen perepildid ), väärtusega 2 €; soome “Aabitsa,” väärtusega 1 €; õlleklaasi( sellisekus ülemises ääres on kole nägu, all juba ilus ehk inimene joodi ilusaks), väärtusega 1€; puidust riidenagi, väärtusega 1,3 € tutika CD koos kahe plaadiga, väärtusega 1€; ja Soome lauamängu ostsin ka , väärtusega 4 €. Tegemist on sama mänguga, mis meil Eestis Eesti kohta on ehk”Eesti mälumäng”. Kokku raiskasime kirbukal koguni 10,3 €.

Korterist ka natuke rohkem informatsiooni ;)
Tegemist on siis 3-toalise korteri + köök+ garderoob. Kokku 74 m´2. Päris hea lahmakas. Peaaegu 10 ruutu suurem, kui meil praegu on. Kõik toad on täpselt ühesugused( valged seinad ja tume põrand), ainult suuruse vahe on ( seepärast ei lisa tubadest rohkem ka pilte). Mulle meeldib see, et nii esikust viib uks garderoobi , kui ka lastetoast. Garderoob on täpselt nii suur, et mahutab kõik riided-jalanõud ära ja ruumi jääb veel ülegi ;) Köök on siis koos sisustusega - mööbel, pliit ja külmik. Vannituba ja WC on 2in1. Eriti lahe on selle juures see, et vesi on tasuta - kasuta nii palju kui tahad, nii sooja kui külma. Keldrikorrusel on saun, mis töötab neljapäeviti ja laupäeviti. Lasteaed on 300 m kaugusel, kool  ca 1 km ja kesklinn alla 7 km. Maja ees on mäenõlv, kus kasvavad piibelehed.....mmmmmm :):) Järgmisel kevadel polegi vaja kaugele minna, et neid vaasi noppida ;)
Kuu üür on siis 571 € + elekter ca 20 €.

                                                  Meie Soome-kodu väljast ;)


                                                                 Vaade rõdult

                                                                       Köök

                                                          Tüdrukute tuba

                                                                1/4 garderoobist

                                                                     Esik
Ütlen ausalt - ma poleks eluski arvanud, et me selle korteri nii kergelt kätte saame. Olen netist  ikka  teiste inimeste õudukaid ja muljeid lugenud, kuidas nad otsivad mitu kuud,aga ikka ei leia.
Ma ise olin palju hullemaks ette valmistunud. Kirjutasin kodus kaasa 16 aadressi. Valisime välja esimese, mis meile kõige paremini sobiks -  selle me ka saime !! Ju see pidigi nii minema. Kui ühe asjaga läheb nii hästi, siis teise asjaga kisub kiiva.....:):) Tundub, et vegeteerime töötutena veel edasi :):)

Fui-fui-fui.,...nali oli ;):)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar