Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 9. juuni 2011

Juhhuu - korteriralli lõppenud - õnnelikud korteriomanikud :):)

Tervitused jällegi siit kaunist paigast.
Eile õhtul, kui köögi-pesumajast telki jalutasin, siis ei läinud ma mitte filmi vataama, vaid hoopis raamatut lugema! Vot nii valge oli. Võtsin reisule kaasa kaks raamatut,Georg Simenon “Kiri emale” ja Aldous Huxley “ Hea uus ilm” Igaks juhuks peab ikka mõni raamat kaasas olema.
Kusjuures, kui ma eile õhtul magama läksin, siis oli telkimisplatsil juba täielik vaikus – ükski inimene ei liikunud ja ühtki häält ei kostunud!! Kõik juba puhkasid. Meil Eestis ju nii küll pole. Meil rämmatakse ikka poole ööni, hoolimata naabrite puhkuse soovist. Vot siis sellised lood.

Tõusime hommikul kella 09:00 ajal. Telgis ei olnud külm ega palav, täpselt paras oli . Ja uni oli ka hää ;) Hommikul vintsutasime omale kohustuslikud võileivad sisse, jõime jogurtit-morssi pääle ja asusime jälle teele:):):)
Käisime seal samas piirkonnas, kus eile seda esimest korterit vaatasime. No midagi pole teha, meile see kant niiiii meeldib. Otsustasime  siis igaks juhuks sinna kontorisse minna ja uurida, kas see korter on veel vaba või mitte.
Kui maaklerifirmasse sisse läksime, oma moid-moid ära ütlesime, siis teavitasin maaklerit kohe, et minu soome keel ei ole just kõige parem, aga me saame hakkama. Maakleritädi noogutas ja jäi rõõmsalt otsa vaatama. Ütlesin siis aadressi milline korter meid huvitab ja küsisisn, et kas see on veel vaba. Ja kujutage ette – see korter oligi veel vaba!! Tädi andis meile avalduse ja ütles, et me selle ära täidaksime. Hakkasin seda avaldust siis täitma ja seal olid küsimused nii sissetuleku kui ka töökoha kohta. Need on ju need toredad kohad, mis meil pole ja mida me ei oma:):) Paningi külma kõhuga Tarmo reale, et hetkel ei tööta, aga kui elukoht oleks, siis saaks ka tööd. Enda töö lahtrisse panin külma kõhuga, et olin Eestis politseinik ja otsin nüüd siin tööd. Lapsed lisasime ka sisse. Peale pisikest vestlust ütles tädi, et ta ei näe probleemi miks me ei võiks seda korterit saada, ja et me tuleksime tunni aja pärast tagasi. Kui kontorist välja läksime, siis ei julgenudki väga rõõmustada, sest ei teadnud ju 100 % kas saame siisselle  korteri või mitte. Seega läksime ja lõime oma aega linna peal laiaks, leidsin vahepeal ka neti leviala ja sain oma eilse sissekande blogisse üles riputada. Kui tunnike oli möödunud ja me tagasi kontorisse läksime, oli tädil juba lepingud valmis tehtud!!:):):) Kui ma neid pabereid nägin, siis oli mul nägu kohe laia naeratust täis.
Kõik on vinks-vonks, kuu üür on hoopis 571 €, (juuni eest peame maksma ainult 280 € ) vesi on üüris sees ja autole on parkimiskoht ka tasuta. Kuna ühe kuu üür tuli tagatiseks ette maksta, siis pidime veel pangas käima, et seda teha. Kui see tehtud oli, siis läksime kohe uuesti korterit kaema :P:P Tegin pilte ja puha ( need lisan hiljem, kui koju jõuame). Kusjuures elektrilepingu pidime ka ise tegema, sest kui inimene korterist välja kolib ja seal kedagi enam ei ole, siis elekter katkestatakse.
Pean meid nüüd natuke kiitma ja ütlema, et kõik asjad saime ise aetud ja puhtas soome keeles ( nii puhtas, kui ise räägime ).
Ühel korral tekkis selline teema, et me ei saanud nagu eriti hästi aru ja ma hakkasin naerma öeldes, et en ymmäränyt. Tädi seletas aeglasemalt ja asi sai selgeks ;)

Nagu aru saada, siis tänasest päevitamisest ei tulnud midagi välja, tõenäoliselt ei kavatse ma ka homme päevitada. Plaanis on hoopis terve homne päev tööd otsida. Kui töökoht on olemas, siis saab alles kõiki teisi asju edasi ajama hakata – lastele lasteaia kohad, Soome isikukoodid jne.jne.

Tööle hakkaks alles peale jaanipäeva, mitte varem. Saab veel Abbil varbaid sirutada ja lõket teha ja loomulikult muru niita. Peale seda kasvab Abbi vist küll heinamaaks, sest niitjaid ju pole :):).Eks siis peab trimmeriga enne sügist kõik maha laskma, kokku riisuma ja niidukiga seejäärel kõik veel üle laskma ;)A mis ma siin sellest heietan, see ju veel kauge tulevik. Suurem mure on see, kuidas mina tööl saan hakata käima. Selles ma üldse ei kahtle, et ma töökoha leian – ma leian. Aga nüüd on tekkinud see küsimus, et üks lastest on mul ju koolieelik ja tema ju lasteaias enam ei käi. Väiksem saaks 2 nädalaga koha. Aga suurem? Eks peab vaatama – küll selle asja ka kuidagi ära lahendame. Lähen algul kasvõi postiljoniks tööle :):) Augustist hakkab Karolin nagunii koolis käima, siis pole asi enam väga hull. Äkki ma ise ei lähegi enne augustit tööle. Tarmo vähemalt arvab nii. Eks paistab. Küll need asjad jonksu jooksevad. Oleme omale aega andnud ju aasta, et siinsesse elusse sisse sulada ;)

13 kommentaari:

  1. Tekkis selle korteriüüriga selline küsimus, et kas see üürihind, mis neil tavaliselt seal kuulutustes antud on, sisaldab juba siis kütet samuti? Otsin ise praegu ja vaatan, et kirjutatakse et lisandub elekter, ning vesi on väga tihti sees, aga kütte koht ei miskit..kas see tähendab, et see üür siis sisaldab läbi aasta ka küttekulusid? sellest teate teie vist küll juba, kuna olete lepingu sõlminud:)

    VastaKustuta
  2. Jah, küte on üüris. Enamjaolt on siin keskküte.

    VastaKustuta
  3. ok. jõudsin veidi ka mujalt uurida ja sealt sain vastuse hoopis, et enamalt jaolt on elektriküte, mis mind veidi ehmataski, sest kui on elektriküte ja elekter hinnale veel lisanudb, siis..? aga loodetavasti on teil ikka nii, nagu kirjutasid:)

    VastaKustuta
  4. Ei ole enamjaolt elektriküte, peaaegu igalpool on keskküte Radikad on igas toas + vannitoas. Pole veel talve siin elanud, aga arvan, et külm ei hakka, sest siin majad ikka Soome oludesse ehitatud. Toidukorv on pigem odavam, kui ennist kirjutasin. Täpse ülevaate saab oktoobris, sest plaanis septembri toidukorv kõik kirja panna ja siis saab õig eülevaate ;)

    VastaKustuta
  5. aitäh sulle vastuste eest:) tundub, et olen vist praegu top 10-s küsimuste esitamise aktiivsuse poolest :P hea kuulda, et ikka keskküte. vbl see siis kuidagi piirkonniti erinev, et sellise vastuse sealt idapoolt soomest sain:)jääme põnevusega siis neid ülevaateid ootama;)

    VastaKustuta
  6. Võta aga heaks. Kui küsimusi on ja ma neile vastata oskan, siis on kõik vinks-vonks

    VastaKustuta
  7. Kuidas te nii ruttu kyll elamise leidsite? Olen Kokkola kandis juba 4 n2dalat avaldusi kirjutanud aga ei midagi. Nyyd ytles t66andja, et v6in elada ka Turkus, olen autojuht ja saatsin sinna neti teel m6nedesse firmadesse avaldused aga veel pole midagi kuulda. Kui pole saladus, siis mis firma kaudu teie pere elamise leidis? Mul Eestis pere juba t2iesti stressis selle elukoha leidmise probleemi p2rast.

    VastaKustuta
  8. Täpselt nii leidsimegi, kuidas kirjutasin. Ausalt ka :) Firma nimi on Realia ja asub Linnankatu 36. Neti teel eiolegi kõige parem korterit otsida - tuleb koha peal käia. Ma ise olen ka kuulnud, et neti teel avaldusi tehes võib isegi 6 kuud otsida.
    Proovi koha peale minnes ;)

    VastaKustuta
  9. Turku on siit palju maad ja pean pidevalt t66l olema. J2rgmine v6imalus on umbes kuu aja p2rast. Eks siis k2in 2ra. Ait2h igatahes :)

    VastaKustuta
  10. Kas Te eelnevalt suhtlesite Eestis olles ka maakleritega või kui koha peal otsida siis kuhu minna???

    VastaKustuta
  11. Ei suhelnud eelnevalt ühegi maakleriga. Kirjutasin oikotie.fi sobivamad 16 kuulutust koos telefoninumbritega välja ja tulime Soome. Õnneks läks hästi ja saime kohe esimese korteri. Koha peale tulle tasuks vist kohe kinnisvara firmadesse minna, kes korteri üürimistega tegeleb. Turus Realia asub Linnankatu 36, teiste kohta ei oska midagi öelda, aga neid on palju ;)

    VastaKustuta
  12. Tere! Tekkis küsimus, kas kummalgi teil isikukood oli korterit otsides ? (Lugesin, et Teie mees töötas varem Soomes, aga ei lugenud välja kas isikukood oli olemas.)

    VastaKustuta
  13. Jah, mehel oli isikukood ja tänu sellele saime ka korteri, muidu ei oleks saanud. Samas olen imesi kuulnud, kus korter on saadud ka ilma Soome isikukoodita. Oleneb vist kust üürida.

    VastaKustuta