Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 30. juuni 2011

Emigreerumine

Emigreerume siis tegelikult ikkagi 2.juulil, laupäeval. Kuna jõudsime öösel alles kella 02:00 ajal koju, siis magasime põhimõtteliselt lõunani välja ja, AUSÕNA, ei viitsi kohe homme jälle kell 05:00 tõusma hakata.
Jääb siis laupäev. Täna küürin veel elamist, homme teeme Abbil  seda mis vaja, siis olekski nagu kõik tehtud ja võib emigreeruda küll:)

Häid uudiseid ka!! :):)

Kuna ma olen töö otsimisega neid CV-sid ikka saatnud , siis eile oli postkastis üks positiivne vastus, kus oli kirjas, et  minust ollakse huvitatud ja soovitakse ühendust võtta. Soovisid, et helistaksin neile tagasi. Uh, tuju oli kohe nii hea :):):) Hoogu võtsin ma 4 tundi, et helistada. No seda ei saa mitte hoo võtmiseks nimetada vaid pigem ettevalmistamiseks. Püüdsin mõelda, mida nad minult küsida võivad ja millest rääkida ning seedisin selle kõik  oma ajus soome keeles ka läbi. Ütleme nii, et uusi sõnu tuli päris palju juurde ;):) Kui vaim valmis oli, siis helistasin.....toon muudkui kutsus ja kutsus, aga keegi ei vastanud. Lõpuks oli automaatvastaja see, kes mulle ennast tutvustas. Tutvustasin temale ennast ka ja ütlesin lõpetuseks:" Helistan takaisin, moi-moi" Panin toru ära ja vaatasin kuidas Tarmo kõrval naerma hakkas. " Helistan takaisin!!??"No, tere hommikust!! " Soitan takaisin", mitte helistan: ):):) Ma tean seda väga hästi, aga ju see närveerimislaks on nii suur, et nii lihtsad sõnad meelest lähevad :):) Ma olen pigem selline näost näkku rääkija, mite telefonitüdruk.Kusjuures enne kõne tegemist vestlesin Tarmoga soome keeles kõik läbi ja kõik oli OK. Vähemalt enda arust: ):) Umbes pool tundi hiljem helises minu telefon. Lasin sellel päris mitu korda heliseda, hingasin sügavalt sisse ja vastasin. Tegemist oli siis sellesama tööandjaga. Tema tutvustas end, mina tegin omalt poolt sama.  Siis rääkisin ära, et helistasin neile kuna nad seda soovisid. Tema küsis, et kas olen Soomes ja kas oleks võimalik ka kokku saada. Selgitasin, et tulen Soome reedel, et kas oleks võimalik kohtuda järgmisel nädalal. Tema oli sellega nõus ja nii leppisimegi kokku, et kohtume teisipäeval, 05.07 kell 13:00. Kuna nende tänavate nimed on nii mega pikad ja sarnased, siis aadressi pidi ta saatma mailile :) Ja kui ma maili nüüd lahti lõin, siis oli seal pealkirjana kirjas "Tervetuloa työhaastatteluun L&T:lle"ehk siis tere tulemast töövestlusele. Kirja sisuks oli kokkulepitud kuupäev, kellaaeg, aadress ja märge, et võtaksin kaasa passi koos tööraamatuga. Minu jaoks on see paljulubav. Firma tegeleb siis igasuguse puhastusteenistusega: prügivedu, aknapesu, aedade hooldamine, koristamine jne. Kusjuures, kui me eile oma soome-kodusse asju tassisime, siis vaatasin all stendil kuulutust, mis otsib kinnisvara hooldajat. Tegemist on sama firmaga, mis minuga ühendust võttis. Hiljem mõtlesin, et äkki ongi tegemist sama töökohaga!!
Korter kõndis ise meie juurde ja nüüd siis äkki töökoht ka. See ei saa ju võimalik olla, et asjad sedasi sujuvad....või just - ongi ette nähtud, et sinna läheksime ja seal oleksime??
Igatahes 05.07 peale kella 13:00 saab siis selgust. Mul poleks selle vastu midagi, kui seal nende majade juures kinnisvara hooldaja oleks ( niidaks muru jne), siis ei oleks ka laste paigutamisega probleeme. Ah, ei maksa siin unistama hakata :):):)

Tarmo suhtes on ka head uudised. Ka tema helistas täna ühele võimalikule tööandjale. Nad leppisid samuti kokku, et kohtuvad järgmisel nädalal, esmaspäeval.

Kui meil mõlemal praegu töö leidmine õnnestub, siis kõige parem on selle asja juures, et saame  tööd otse soomlaste alla ja ei ole mingeid eestlastest vahendajaid, kes hunniku pappi oma taskutesse kühveldavad ja tagatippu veel tagumiku lohku tõmbavad!

Kolimisest nii palju, et asjad vedasime bussist tuppa ca 20 minutiga. Peale seda kiiresti Ekotorile - ostsime sealt suure  voodi (45 €), suurde tuppa sektsiooni (44 €) ja 2 tugitooli (24 €). Seega päris põrandal magama ei pea ja telekat saame ka tugioolilt vaadata :):) Ütleme nii, et eluks vajalik on kõik olemas. Telku võib algul maas vedeleda küll ja kui keegi otsustab külla tulla, siis diivanil istumise asemel tuleb vaibaga leppida.

Hetkel on oluline  info edastatud. Kuidas Soomes esialgu selle netiga on, ei oska öelda. Kui algul netti polegi, siis   kajastan meie sündmused arvutisse ja lisan  hiljem copy-pastena ka blogisse :)

Kõike kaunist :) Nüüd Marite juurde Marian´i varbaid loputama :):):)

4 kommentaari:

  1. Tere!
    Sattusin Sinu blogi lugema, kuna plaanime ka lähiaastatel välismaale kolida (mitte küll Soome).
    On olnud päris huvitav lugemine. Sa tundud väga sihikindla inimesena. Hoian pöialt, et saaksite varsti töökohad. Ootan huviga järgmisi postitusi teie elu kohta Soomes.

    VastaKustuta
  2. Tänud pöidlahoiu eest :)
    Nagu juba järgmisest sissekandest lugeda võib, siis töökohad kenasti olemas :)
    Sihikindlus viib sihile, seega Sinule ka palju edu, kui kolimise aeg kätte on jõudnud. Ega see kerge pole, aga keegi pole öelnud, et see kerge peab olema ;) Mida raskemini asju saavutame, seda rohkem seda hindame ;)

    Kõike kaunist:)

    VastaKustuta
  3. tere! ma sattusin ka millegipärast sinu blogi lugema. Mulle väga meeldib Soomes, olen seal töötanud, ja mul on väga hea meel Su üle, et saad seal elada, kus keskkond on parem ja lastel igal juhul parem kasvada. Soovin teie perele samasugust vedamist ja oled väga tubli!

    VastaKustuta
  4. Maailma suurimad tänud positiivsuse eest :)

    VastaKustuta