Lehevaatamisi kokku

laupäev, 9. aprill 2011

Murelaps Karolin :(

Tundub, et Karolin hakkab mul murelapseks saama.
Täna ta rääkis, et homme on koolis pisike istumine sügisel kooliminevate õpilaste  vahel ja küsis seejuures, et kas meie lähme ka. Vastasin talle, et meie ei lähe, kuna tema läheb ju meil hoopis Soome kooli. Tulemuseks oli see, et Karolin hakkas nutma ja ütles, et tema ei taha minna sinna  kooli, kus ta kedagi  ei tunne!!! See oli kurb :(  Päriselt tõsiselt !!
Loomulikult saan ma lapsest aru, et ta ei taha võõrasse kooli ja võõraste laste sekka. Ja loomulikult on  mul kahju, et ma pean ta siit Eestist tema mängukaaslaste juurest ära tirima, aga...

AGA paraku pole mingit muud lahendust, sest siin elades ja nende kopikate eest pole mõtet ju tööl käia! Ok, mõte oleks, kuiei sooviks  poest  midagi erilist ja ei tahaks kusagil käia ja ei unistaks majast ja ei oleks laene jne.jne. AGA ma leian ( ME leiame), et kui me natuke pingutame, suudame me  kõike endale ka lubada. Lihtsalt sellega kaasnevad ka mõned ohverdused nagu näiteks seesama - lapse võõrasse ühiskonda surumine ja praegusest keskkonnast äraviimine.

Kutsusin Karolini enda juurde diivanile ja selgitasin talle olukorda - miks me Soome kolime ? Ma selgitangi talle täpselt nii nagu asjad on!!Ta on mõistlik tüdruk ja saab sellest väga hästi tegelikult aru. Olen talle lisaks kõigele muule  öelnud ka seda, et kui me Soome kolime, siis on meil võimalus minna  Lapimaale, Serena veeparki,  Muumimaale, lõbustusparki jne - kohtadesse, kuhu iga laps minna tahaks. Ma tean, et see kõlab lapse ära ostmisena ja võibolla ei peaks ma sedasi tegema, aga minu arust on see üks asi, mis aitab lapsel kolimises mingit positiivset külge näha. Loomulikult ei ütle ma lapsele seda nö. suu soojaks või lihtsalt meelituseks.  Kui ma seda juba luban, siis sinna nad ka saavad ;) Lapsena unistasin isegi Disney Worldist, Legolandist ja Lapimaast - ja unistuseks need jäidki. Selgituseks nii palju, et keegi ei lubanudki mulle, et ma sinna saan, vaid ma lihtsalt unistasin nendest kohtadest ;)

Selgitasin Karolinile ka seda, et kui ta alles läks lasteaeda, siis olid ju kõik lapsed talle  täiesti võõrad, ta tutvus nedega ja sai omale sedasi sõbrad, et Soomes on kõik täpselt samamoodi. Noh, ainukese vahega, et väike keelekonflikt on sees ;)

Ma väga usun ja väga loodan, et ta saab hakkama. Peale vestlust oli ta igatahes palju paremas meeleolus ja pisarad sai ka ära pühitud :)

See olgu siis kõikidele õpetuseks, et koolis käies tuleb õppida, sest siis saab ju targaks, tarkusega kaaneb  hea töökoht koos elamisväärse palgaga ja siis ei peakski Soome kolima!! :):):D Simple :)
Ma ei hakka oma lastelt koolis mingeid "5" nõudma ja tagant utsitama, minu põhimõte on pigem see, et laps asjadest aru saaks. Kui laps aru ei saa, siis püüan ise õpetada nii palju kui oskan. Ja kui me jõuame oma koolitükkides juba nii kaugele, et mina ka enam ei oska, siis õpin koos nendega ( saan siis ise ka lõpuks selle selgeks, mis kooliajal õppimata jäi ). Nii olen ma vähemalt kogu aeg mõelnud...

Inimene õpib kogu elu ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar