Lehevaatamisi kokku

teisipäev, 1. märts 2011

Kõige raskem töö on mitte midagi teha

Õnneks minul sellega probleemi pole, sest mul on alati midagi teha ja ikka jääb veel aega puudu :D

Eile ma valetasin. Ma ei ole siiski töötu puhkaja, vaid lihtsalt ilma tööta puhkaja ;) See on oluline parandus.

Täna hommikul viisin lapsed lasteaeda, et kodus kenasti üksi aega veeta :P. Nad pole seal juba tükk aega käinud, nii et võivad seal olla küll ;)

Koju tagasi jõudes jõin kohvi, sõin võileibu ( ma pole kunagi mingi pudru sõber olnud), tegin kaminasse tule ja  hakkasin seejärel soome keelt õppima, ma ei pannud  isegi mitte telekat  käima!!! Ja nii ma siis õppisin kuni kella 15-ni, seega koguni 5 tundi. Kui ma millestki aru ei saanud, siis seletasin endale kohe kõva häälega: " Ei-ei, see ei käi ikka nii!! See käib hoopis nii!!" või siis " Miks see nii käib? See käib sellepärast nii, et .....blaa-blaaa-blaaa :) " Nagu mul oleks veel keegi kodus :) A see on minu puhul suht normaalne, saan endaga päris hästi läbi ;)
Hakkasin lisaks Ilta Sanomat´ile ja Helsinkit Sanomat´ile netis  ka Kaisa Mäkäräineni blogi lugema. Kes ei tea, siis Kaisa Mäkeräinen on Soome laskesuusataja ( laskesuusatamine on ikka nii südames :D:D ) ja praegu on ta päris tegija - peaks MM-ilt oma medalid ikka ära tooma ;)  Oma blogi täiendab ta  harva, aga see eest kirjutab üsna arusaadavalt. Lihtsalt ja arusaadavalt .
Kodus püüan ma  omaette nö. soome keeles rääkida, kui ma mõnda sõna ei tea, siis vaatan sõnaraamatust järgi ja õpin pähe ;) Loomulikult on mul veel ( peaaegu) kõik käänded ja lõpud valed, aga lohutan end sellega, et küll ma arenen :D:D Peaaegu sellepärast, et ÄKKI loksub selle suure õppimise peale juba midagi paikka ka ;) Praeguse õppimise koha pealt võin julgelt seda väita, et soomekeelsete  lehtede/ raamatute lugemine aitab väga palju kaasa. No ja kui keele keskkonnas  juba olla, siis peaks veel  lihtsamaks minema. Kui ma oma Soome kolimist ajama hakkasin, siis mõtlesin, et tööd lähen otsama inglise ja vene keelega, aga nüüd omaette rääkides ( ja enda kiituseks ) võin öelda, et pursin oma jutu ära ka soome keeles :D Iseasi on muidugi see, mida soomalane ise minu jutust arvab:D Mul elavad siin kodukülas kusjuures mõned soomlased, peakski nende ustele knak-knak-knak tegema, sisse astuma ja ütlema, et tulin soome keelt puhuma :D:D
Hm, polegi väga paha mõte !! :D

Kui aju enam soome keelt õppida ei viitsinud, siis võtsin kätte ja läksin Abbile ( talu juurde)  - viisin kitsedele juurikaid ;) Ilm oli nii mõnus! Kui ilm homme  sama mõnus on, siis lähen  juba varem Abbile - teen grilli ja  äkki õnnestub  isegi natuke töökest veeretada. Kui sealt lume alt muidugi midagi teha annab!! :D:D

Ja suusatama peab ka homme kindlasti jõudma ;)

Terves kehas terve vaim - mens sana in corpore sano

2 kommentaari:

  1. Tere Virge!

    Ma hakkasin su blogi alles nyyd lugema (rohkem kui aasta hiljem sinu alustamisest), kuid vist enne magama ei lähe, kui sygis tuleb (sinu sygis blogis)...:D nii p6nev blogi on noh!

    Parimate tervitustega,
    M

    VastaKustuta
  2. Tore, kui meeldis ;)

    Kena kevadet siit poolt sinna sügise lugemisse :)

    VastaKustuta