Lehevaatamisi kokku

kolmapäev, 30. jaanuar 2019

Kiviõli seikluspargis

Eelmisel nädala, keset koolipäevasid, käisime terve perega Kiviõlis nö mäesuusatamist proovimas.
Selline mõte lihtsalt tuli ja põhimõtteliselt sai see kohe ka ära realiseeritud. Lund hetkel on ja mine tea, mida see edasine talv endaga kaasa toob.
Põhimõtteliselt mõeldud-tehtud!

Nädalavahetusel ei tahtnud minna, sest siis on kõik kohad alati rahvast nii täis ja mulle selline tunglemine ei meeldi. Kuna tüdrukutel on koolis hinded korras, siis võtsin selle õiguse, et neile mõni vaba päev anda.

Kiviõlli sõistime teisipäeval, siis kui see krõbe pakane oli, -17 kraadi. Kuna ilmad on nii mahedad olnud, siis võis seda -17 täitsa krõbedaks pidada.
Ilmaennustus näitas, et sel päeval, kui meie mäele lähme, on külma -7 ja ilmaennustus pidas ka paikka.

Kiviõli jõudsime õhtul 17-18 ajal. Vaatasime mäe õhtupimeduses üle ja läksime oma ööbimispaikka.

laskumisnõlv

Ööbimiskoha otsisin bookingust ja leidsin sealt 3-toalise korteri, mis ongi mõeldud välja üürimiseks. Ühe öö eest pidin välja käima 50 euri, mis on meie seltskonna suurust arvestades ikka väga soodne. Kõik vajalik oli olemas - kööginurk söögi tegemiseks, telekas-nett, puhas voodipesu. Ja soe oli ka :)





Ööbimiskoha kohta mitte üks paha sõna, seda enam, et mägi asus ka ainult 2,5 km kaugusel.
Õhtul tegime süüa ja peale seda mängisime Mehhiko rongi. Kes seda mängu mänginud ei ole, siis soovitan soojalt - väga lahe mäng on ja sobib tõesti tervele perele. Meil mängib Johanna ka ja teeb teistele aega ajalt isegi pähe, olgugi, et ta alles 5-aastane on.

Mäele läksime järgmisel päeval kella 12:00 ajal, sest siis tehti seikluspark lahti.
Hinnainfo on siin:


Lisaks mäepiletile tuli varustuse eest eraldi maksta. Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis laste puhul maksis varustus 15 eurot ja täiskasvanute puhul 20 eurot. Kuna mina varustuse eest ei maksnud, siis ma tegelikult pead anda ei saa, aga sinna kanti need hinnad jäid.
Mina ei võtnudki endale varustust, sest keegi pidi seda lastekarja seal mäe peal ju kantseldama ka :):)
Eesmärgiks oligi see, et lapsed saaksid proovida, et kas meeldib või mitte.

Karolinile meeldis seal väga. Olgugi, et ta polnud varem midagi sellist proovinud, siis tuli tal see laskumine üsna hästi välja ja selle üle oli nii temal, kui ka minul nii hea meel:

Väike õde vaatab, kuidas suur õde laskub

Janeli ja Johanna nii rõõmsad ei olnud. Kuna nad on nooremad ja neil see asi nii hästi välja ei tulnud, siis see tekitas mõlemas trotsi. Olgugi, et ma püüdsin neile selgitada, et esimese korraga ei peagi kohe välja tulema, olid nad ikkagi veidi pahuras tujus. 
Sinna kõrge mäe peale me üldse ei läinudki, sest selliste kogemustega polegi meil sinna asja, harjutasine algajate mäel. See tundus ka üsna kõrge.

Väike õde vaatab, kuidas suur õde vol 2 laskub





Mina ise proovisin ka mõned korrad alla sõita. Kuna meil on Janeliga sama suur jalg ja tema lõpus enam sõita ei tahtnud, siis otsustasin, et proovin ja vaatan, mis välja tuleb. Mõnus oli. Polnud üldse sellist tunnet, et esimest korda sõidaks. Sündinud laskuja vist :):)

Kui suusad nurka olid visatud, siis tegime sealses keskuses väikse lõunasöögi ja hakkasime kodu poole startima. Keskuses oli täitsa mõnus lastenurk, kus kõik kolm reaalselt ka mängisid:



Seda kiviõli seiklusparki arendatakse praegu vist hirmsa hooga, sest suvisel ajal on seal ka tegevust üsnagi palju. Siit infovoldikust väike pilt:

Kiviõli seikluspark

Kui lund jagub ja asjaolud klapivad, läheme vist veebruaris uuesti. Siis võtame juba terve päeva pileti, et kõik saaks ikka oma isu täis sõita. Praegu sain mina ainult maitse suhu, aga tahaks ju veel :)

1 kommentaar:

  1. Soovitan võtta järgmisel korral tunniks ajaks instruktori. Selle ajaga jõuab ta teile põhitõed ja nipid selgeks teha, ning sõit on kohe palju nauditavam. Suusatamine on fun ;)

    VastaKustuta