Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 5. oktoober 2017

Valimised - Ridala + Haapsalu

No nii, sellel aastal ründavad valimised ka minu blogi.

Pliiz, püüdke see valimiste loba kaks korda ära kannatada - kirjutan praegu ja siis, kui tulemused teada on ;)
Peale seda on valimised ajalugu!

Haldusreformi käigus on liitumas Haapsalu linn ja Ridala vald. 
Mina, Ridala valla elanikuna, leian, et tulime oma vallana väga hästi toime, aga kui kõrgemad päälikud on otsustanud, et haldusreformi tuleb teha, siis nii on.

Ühinedes Haapsalu linnaga jääb kaalukauss ilmselgelt linna poolele (10 000 inimest versus 3000 on ikka vahe sees küll), mille tõttu maainimese hääl kaob tahest tahtmata ära ja siit ka põhjus oma kandidatuuri ülesseadmiseks.

Ise ma poleks seda ilmselt seadnudki, aga mitmelt poolt tuli ettepanekuid, et ma ju võiks. Tunnistan, et julgust ja ettevõtlikust mul on. Ma ei karda oma seisukohtasid avaldada ja nende eest ka seista. Ütleme nii, et vabatahtlikult ma pikali ei viska ja endast üle sõita ei lase - siputan nii kaua, kui jaksu on :):)

Peale linnaga liitumist, on konkreetne oht, et suurem osa meepotist jääb/läheb linna piirkonda ja maainimesed jäävad kõrvale.
Linnas kandideeriv inimene võib valimisloosungiga küll hõisata, et seisab maapiirkonna/maainimese eest, aga mida ta sellest elust/olust tegelikult teab - see on omaette küsimus.

Mina, vana talunikuna, tean aga nii mõndagi, oskan seetõttu ka kaasa rääkida ja siin ma siis olen :

NR - 137

Kaugel see Riigikogugi enam on ? :):):) :D

Hea küll, hea küll, kui nüüd ilma naljata rääkida, siis tuleks ennast kuidagi volikokku ikka sisse pressida. Kerge see olema ei saa, sest praegusel juhul on jama lugu see, et samas külas on mitu kandideerijat ja toimub häälte jagunemine - üks saab näiteks 20 häält, teine 25, kolmas 30 ja neljas 35.
Kõik saavad hääli, aga sisse ei saa mitte keegi, sest kõikidel neil on hääli liiga vähe.
See oleks kaotus kõigile - nii kanditaatidele, kui ka kogukonnale, sest sel juhul ei oleks volikogus ühtegi häälekandjat.
Täpselt sama on teistes, väiksemates, külades. Ainult oma küla häältega sisse kindlasti ei saa, tuleb neid hääli mujalt juurde leida ;)

Vaadates varasemaid tulemusi, siis volikokku jõudmiseks on vaja vähemalt 70-80 häält.
Ma kujutan ette, et 25 volikogu kohast läheb maapiirkonnale heal juhul 2-3-4.
Rõhk sõnadel HEAL JUHUL.
Minu ennustuste kohasel saavad sisse kaks Ridala vallavanemat (praegune ja endine) ja 1-2 aktivisti.
Ma püüan siis üks nendest aktivistidest olla :):)

Jään selle peale lootma, et inimesed, kes hääletama lähevad, mõtlevad kasvõi korrakski selle peale, kellele hääle andmisest tegelikult ka kasu oleks.
Kas ma annan hääle lihtsalt selle eest, et kandidaat on minu ema, õde, sõber, laps või abikaasa VÕI annan ma oma hääle siiski sellepärast, et kandidaat tegutseb ja toimetab oma kogukonna huvide eest.

Ridala on rõngasvald Haapsalu ümber - Haapsalu on keskel, Ridala selle ümber laiali.
Rõngasvalla sees leiame sellised suuremad/väiksemad külakeskused nagu Herjava, Jõõdre, Panga, Puise, Kiirdeva, Haeska, Rohuküla, Pusku, Tuuru, Üsse, Mägari jne.

Ühinedes saame me kõik üheks suureks Haapsalu linnaks, aga olenemata linna nimetusest, jääme me kõik siiski maapiirkondadeks edasi. Noh, välja arvatud Uuemõisa ja Paralepa, mis on nabanöörina nagunii Haapsalu küljes rippunud ja rohkem nagu linn olnud.

Vaadates asja positiivsest küljest - kinnisvara hinnad tõusevad!
Linna korter on ju ikkagi linna korter :)

Ühesõnaga teeme nüüd nii, et need, kes 15. oktoobril valima minna ei saa,  need annavad oma hääled ära arvuti vahendusel või lähevad maakonnakeskusesse templiga häält andma. Alates tänasest saab seda kõike juba teha!

Valimata me ei jäta, eksole!

Kniks ja tänud neile, kes oma hääle mulle teele panevad ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar