Lehevaatamisi kokku

reede, 27. oktoober 2017

Koolivaheaeg ja esimene lumi

Kolmapäeva õhtul saabus esimene lumesadu. Ajee!
Ööga sadas seda täpselt nii palju maha, et lapsed said järgmisel päeval korralikult lustida!
Kelgud aeti garaaźidest välja ja väike mägi künti põhimõtteliselt roheliseks :D
Plusskraadide tõttu oli suurem osa lumest õhtuks juba ära sulanud ja üritasin Johannale selgeks teha, et kelgusõidud on selleks korraks sõidetud. Ta ei tahtnud sellest üldse aru saada.
Tema oli küll praktiliselt terve päeva väljas, riideid käis isegi mitu korda vahetamas. Ühel korral oli põhimõtteliselt pealaest jalatallani märg, isegi trussad!!
Andke ainult lund ja lapsed on hommikust õhtuni väljas!

Lumememmede väljanäitus ;)

Tunneb rõõmu

Päev varem oli veel selline ilm, et käisid ja riisusid lehti kokku. 
Ma üldiselt lehti riisuda ei viitsi (tegelikult viitsiks, ajaga on lihtsalt tuuga), aga otsustasin, et üle aasta võiks ju ikkagi reha kätte võtta. Ühel aastal täidame lohkusid ja tekitame komposti, teisel aastal jätame puudele vitamiine. 

Teisipäeval sai veel rattaga sõita

ilus sügis

ilus sügis

Vaheaeg hakkab juba lõppema, aga mainin siiski igaks juhuks ära, et lastel on koolivaheaeg :):)
Johannal on ka puhkus :)
Tüdrukute tunnistused olid rõõmustavad - Janelil kõik viied, Karolinil neljad-viied.

Janeli on üdini korralik ja kohusetundilk õpilane. Kõik asjad on praktiliselt eeskujulikult tehtud, õpikud ja vihikud korralikult rivis. Õppimise koha pealt usub õpetajat rohkem, kui mind :)
Mõnikord on olnud harjutusi, mida saab teha mitut moodi. Kui mina olengi teistmoodi lähenenud, siis saan põhimõtteliselt vastu pead, et nii ei tohi ja ei saa, sest õpetaja õpetas teisiti!!

Karolinil läks see õppimine vahepeal ikka korralikult käest ära. Ütleme nii, et ühel nädalal olidki ainult kahtede ja kolmede puru. Mul oli endal see aeg suhteliselt kiire ja ei olnud aega kätt pulsil hoida. Arvasin tegelikult, et ta on juba piisavalt suur, et pole vaja kätt enam  pulsil hoida. Tuleb välja, et on ikka küll. Saime ree peale tagasi ja tunnistusel siiski neljad-viied.

Johanna on küll lasteaialaps, aga temaga tuleks ka rohkem tegeleda. Kui Karolinil-Janelil olid selleks ajad tähed juba selged, siis Johanna ei tea neist suurt midagi. Oma nime oskab kirjutada - küll tagurpidi, aga siiski ;)
Paar kolm korda olen proovinud tähti õpetada, aga talle nagu ei jää meelde. Kordab minu järel kõik tähed ära, aga kui üle küsima hakkan, siis ütleb aiateibaid :)
Ühesõnaga võtan omale eesmärgi, et õpetan talle tähed jõuludeks selgeks! Sisetunne ütleb kergelt, et vist ei õnnestu, aga ma vähemalt üritan ;)

Meil endil ei toimu hetkel suurt midagi  - minul on siia-sinna jooksmist-asjatamist (mis ei lõppe vist iialgi!) ja Tarmol käib täistuuridel korteri ehitamine.
Nüüd tundub juba täitsa reaalne, et saame jõuluks koju!
Hullult tahaks oma kila-kola ära paigutada - sättida, sorteerida, jagada jne. Raamatuid riiulisse sättida...mmmm...:)
Saab ka lõpuks inimese moodi elama hakata, kus iga asi on oma koha peal :)
Lõppeks ära ka see laste kalemine - a la mina pole teinud, mina ei pannud, mina ei võtnud. Siis on igaühel oma tuba ja seega igaüks vastutab ise selle korra eest.
Mõned kuud veel, siis saab....
Ma siin inisen, et ei mahu viiekesi kolmetoalisse ära, teised elavad siin seitsmekesi kahetoalises!!!

Lähen klõbistan korterist hetke olukorrast pilte, siis on näha kus maal me selle ehitamisega oleme ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar