Lehevaatamisi kokku

pühapäev, 5. veebruar 2017

Uisumaraton, ujumine, matemaatika, joonestamine, projektid jne. jne. jne.

Minul oli täna spordipäev!

Toimus Haapsalu uisumaraton. Aktiivse tervisesportlasena sai ka rahvadistantsil uiskudega ukerdamas käidud



Eelmisel aastal oli ringi pikkus 5 km, siis sel aastal 6,5 km ja iluuisud vahetasin hokiuiskude vastu - ei käinudki ühtegi korda ninali. Ajee!


Alguses oli jää enam-vähem sile ja täitsa ok oli ukerdada. Keskel ja lõpus oli aga künklik ja krobeline, siis oli küll oht mitu korda maoli maha käia. Peale 4 km hakkasid jalad ära väsima ja ei jõudnud eriti ukerdada. Andsin endale aru, et ega teistel lihtsam ole ja lasin aga edasi.
Jõudsin õnnelikult finiśisse - selleks aastaks jälle uisutatud :):)

Samas mine sa tea - uuel nädalal on korralikud külmakraadid. Võtan äkki pliksid kaasa ja lähme kõik koos veel jää peale uisukaari tegema ;)

Peale uisutamist läksin ujuma.
Kohustus on ju trenni teha neli korda nädalas. Kolm oli sel nädalal tehtud, seega täna oli lausa kohustus minna.
Lastega käisime juba eile ujumas ära (tavaliselt käime pühapäeviti), sest teadsin tänase päeva plaane ette ja ma ei oleks viitsinud mitu korda Haapsallu sõita.

Ujumisega läheb täitsa hästi. Võrreldes esimeste kordadega on kerge areng juba toimunud.
Triatloni ujumisdistants on 350 m ja eelmise aasta tulemuste põhjal oli triatlonis esimese koha saanud naise ujumisaeg 5,48 (teise koha saanud naise aeg oli 7,50 ja kolmanda 6,50)
Võtsin eile ka aega ja tulemuseks oli 7,37. Pööramistele kulub ca 2 sekundit, seega need maha ja ajaks jääb 7,11.
Pole just kõige halvem tulemus, kui võtta arvesse, et trenni olen teinud kõigest kaks nädalat.
Eesmärgiks on aeg saada sinna 6.00-6.20 kanti, põhimõtteliselt minutike kärpimist.
Võistlus toimub 23 juuli - aega on veel maa ja ilm :)

Füüsilise liigutamise juurest sujuvalt aju liigutamise juurde :)
Karolin sai siin matemaatika kontrolltöö kahe. Kaks kukkus, sest teda ei olnud uue teema õppimise ajal koolis (ei teagi, kas oli sel ajal Tsehhis või oli pikemalt haige) ja kui pole asjast midagi kuulnud-näinud, siis on mitterahuldav hinne kerge tulema.
Ise ei saanud ta õpiku abil asjale pihta ja nii pidin ise teda aitama. Mina ei mäletanud murdudest ja geomeetriast mitte midagi, seega pidin põhimõtteliselt terve õpiku läbi tuuseldama.
Ja ikka korralikult! Nagu oleks ise koolilaps:


Pean ära märkima, et õpikud on suhteliselt nirud. Seletatavaid näiteid on ainult paar tükki. Eri nurkade pealt võiks rohkem selgitusi olla. Kui õpetaja koolis asjad ära selgitab, siis pole häda midagi, aga kui iseseisvalt on vaja asju õppida, siis oleks hädasti rohkem selgitusi vaja.
Oleks õpiku lõpus vastuseidki, siis tuletaks ise nende kaudu lahenduskäike välja. Ok, mõned vastused siiski on, aga väga valikuliselt ja mitte  kõikide teemade kohta. Minu, kui iseõppija, vaatenurgast on õpikud kehvakesed.

Selle teema saime Karoliniga siiski selgeks ja loodetavasti saab ta oma hinde parandatud :)

Matemaatikud :)

Kusjuures kooli ajal ei meeldinud mulle matemaatika üldse. Kusagil jäi midagi vahele ja seejärel oli juba raske lainel püsida. Ja siis enam ei huvitanud ka.
Nüüd tundub matemaatika täitsa põnev. Ja isegi loogiline.

Praegu tunduvad üldse paljud asjad põnevad, mis kooli ajal täiesti külmaks jätsid. 
Sel nädalal oli mul endal joonestamise tunnid ja see tundus kuidagi erit põnev. 
No tõesti, kohe huviga sai neid asju tehtud. Ega need kolmnurgad ja püramiidid mingid keerulised kujundid pole (need pidid meile alguse soojenduseks olema), aga ikkagi - huvitav oli. 


Viimastel päevadel olen siin paberitele ja vihikutesse ka igasugu jooniseid teinud. Ja seda remonditava korteri kohta. Ma olen neid ruume oma 6-7 korda juba ümber joonistanud.
Kuhu tulevad laudpõrandad, kuhu riiulid, kuhu voodid jne.jne.
Nüüd võtsin spetsiaalse märkmiku, et neid joonistusi ühte kohta kritseldada. Mõõte olen ma ka oma 3-4 korda juba võtmas käinud, aga iga kord olen need kuhugi nii ära pannud, et pole enam üles leidnud. No vot, oleks ühte ja samasse kohta need kirjutanud, oleks kogu aeg olemas olnud. 
Eks ma lähen siis varsti uuesti mõõtma. 
Iga toa kohta teen eraldi joonised, siis hea paigutada ja sättida.

Üldplaan :)

Praegused joonised on mõõtudest tegelikult väljas, aga üldpildi saab kätte küll. 
Peaksin lähiajal tegelikult korteri projekti kätte saama, kus peaks kõikide ruumide reaalsed mõõtmed peal olema (pead ei anna) ja ilmselt ei peaks ma oma mõõdulindiga tegelikult neid mõõte  enam võtma minema. 
Nende ahjude-pliidi asjus oli vaja ju projekt teha ja kuna kahest korterist sai üks, siis tehakse ka ehitisregistris muudatused.
Ikkagi 120 ruudune korter ju:):):)

Viimase kahe nädalaga on korteris asi nii palju edasi liikunud, et nende ruumide põrandad on üles võetud, kuhu kaminad-pliidid tulevad. Samuti on kõik kivid ja segukotid üles veetud. Uuest nädalast saab pottsepp suurema hoo sisse - üks kamin juba kerkib ja pliidil on samuti esimesed kivid paigas.

Eks ma järgmise nädala lõpus kirjutan pikemalt ja klõpsin pilte ka :)

Uuel nädalal mul kooli ei ole (õnneks!) ja saab end töö asjadega ka uuesti järjele viia. Kaks eelnevat nädalat on kiired ja tihedad olnud, et töö asjadega ei jõudnud praktiliselt üldse tegeleda. Tänu sellele on lauale mõned asjad ikka kogunenud. Loodan nädala algusega nendega ühele poole saada ja võibolla õnnestub isegi kodus midagi ära teha. Puhta pesu hunnik on juba kilomeetrikõrgune! Resti pealt ei ole neid riideid midagi ära korjata, aga katsu need kappi ka ära panna - vot see on juba kunst.

Mõnusat uue nädala algust :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar