Lehevaatamisi kokku

esmaspäev, 31. oktoober 2016

Koolivaheaeg...

...sai juba läbi :):)

Niuh ja läinud see oligi!

Tänasest siis juba jälle kooli-lasteaeda, seega viimane aeg tunnistustest ja vaheaja tegemistest kirjutada.

Tunnistused olid head - Janelil kõik viied, Karolinil põhimõtteliselt viied-neljad pooleks.


 Tegelikult ma Karolini tunnistusega väga rahul pole, sest tean, et loodusõpetus võiks vabalt "5" olla, samuti kirjandus ja eesti keel.
Ainuke, millele ma õhku sisse jätaks on inglise keel ja seda ka sellepärast, et ta ei saanud Soomes korraliku põhja alla. Inglise keeles ei ole mina ka paraku suurem asi õpetaja. Aitan teda nii palju, kui oskan, aga jah...
Point ei olegi niivõrd hinnetes, vaid selles, et tean tema võimeid. Lisaks on tal iga kell olemas inimene, kellelt vajadusel abi küsida. Aitan ja õpetan teda hea meelega.
Vene keelega tegime kohe sellise reegli, et kui midagi õppida on, siis õpimegi koos. Saab tugeva põhja alla.
Nüüd, uuest veerandist, õpime neid aineid ka koos, mis praegu tunnistusel neljad olid.
Eks siis jõuluvaheajal ole näha, kas asjast on tolku või mitte ;)

Janeli õppimise koha pealt ei saa ühegi asja kallal nokkida. Tema on meil nii kohusetundilk, et õpib isegi need asjad kohe ära, mida alles mitme päeva pärast oleks õppida vaja. Hommikul vaatab igaks juhuks veel koolikoti üle, et kas kõik asjad on ikka kaasas. Ma ütleks, et isegi ülim kohusetundlikkus. Loodetavasti jätkub see kuni ülikooli lõpuni :) :) Seega 5+

Vaheaja algus möödus tüdrukutel igavalt, sest kusagil ei käinud ja suurt midagi teha ei olnud. Õues olid ka vihmased ilmad, seega logeleti põhimõtteliselt niisama toas.
Paaril korral käisime kõik koos meie kohalikus raamatukogus. Johannale meeldib hirmsasti raamatukogus käia, sest seal saab mängumajas mängida ja raamatukogutädi käest saab alati suu ka magusaks :)

Nädala alguses käisime kinos "Trollide" multikat vaatamas. Päris hea multikas, endalegi meeldis.
Loomulikult on poes juba igast trollide pusled ja muud vidinad müügile tulnud, et vanemad end korralikult ikka ribadeks osta saaks.
Lubasime Johannale ka siis ühe pusle - tal on parasjagu puslede hooaeg käsil ;)

Kui reede oli kätte jõudnud ja õues järjekordne vihmane ilm, siis otsustasime, et ei vedele seda päeva niisama kodus ära vaid lähme käime pealinnas. Selline uitmõte.
No ja läksime.
Saime käidud teletornis, botaanikaaias ja Lotte kohvikus.

Teletornis ei olnud mina veel kordagi käinud. Äkki lapsena olen - ei tea.
Vähemalt ei mäleta küll, et oleks seal kõrgel varem olnud.
Perepilet maksis 26 euri ja sellega sai nii teletorni, kui ka botaanikaaeda.

Mäletan, et botaanikaaias olen küll kunagi käinud, aga minu mäletamist mööda jäi see kuhugi Pirita tee äärde. Mäletasin ilmselt valesti, sest see jäi põhimõtteliselt kohe teletorni kõrvale.

kohustuslik

vaade ülevalt alla - kergelt kõhe oli

meie selfi ülevalt alla

Botaanikaaiast teletorni

Lastele meeldis mõlemas kohas - nii teletornis, kui ka botaanikaaias.
Torni põrandal on sellised klaasist "augud", kust saad ülevalt alla vaadata. Selle klaasi peal oli küll veidi kõhe seista. Seest läks kohe nagu õõnsaks. 
Tegime tornis väiksed kakaod-koogid ka. Näljasemad oleks saanud praadi ka tellida, aga sealsed hinnad viisid suurema isu ära! :D 
Eriti veel siis, kui oled 5-liikmelise seltskonnaga :)
Juba kakaod-kohvi-saiakesed läksid ca 20 € maksma. Millest me veel räägime :):)

Botaanikaaias oli üks osa remondi tõttu kinni ja päris kõike ei näinudki, aga kuna me seal juba olime, siis käisime ja vaatasime seda, mida parasjagu vaadata oli võimalik.

õieke 1

õieke 2

õieke 3

õieke 4 ja 5

õieke 6

õtsud

Kõik pildid on tehtud telefoniga ja kvaliteet jätab seega soovida.
Fotokal sai nimelt aku tühjaks ja laadija on vennaga Norras. Nüüd ma siis nutan põhimõtteliselt patja, et laadijat pole ja ei saagi fotokat kasutada. 
Käisin Euronicsis ja tellisin laadija, aga ootan seda juba mitmendat nädalat. Ilmselt hakkas see Jaapanist liikuma. 
Paningi täna, suures hädas juba, FB seinale kuulutuse, et laenaks (või ostaks) Canon EOS 1100D laadijat ;) 
Mine tea - äkki kellelgi on kusagil ripakil :)

Teletorni-botaanikaaia päeva lõpetasime Lotte kohvikus, kus lapsed kõhud täis sõid. Mina sõin laste jääke ja sain ka kõhu täis :D 
Ega Tarmogi nälga jäänud, tema võttis oma prae Lidost, sest Lotte menüü ei sisaldanud sellist rooga, mida ta süüa oleks tahtnud. Pirtsakas, noh :)
Tegelikult mõtlesime kohe alguses, et lapsed saavad Lottes nosida ja meie siis Lidos, aga kuna mina sain jääkidest juba kõhu täis, siis ei tahtnudki Lidos enam midagi (peale mannavahu!).

Laupäeval olin nii lahke ja lubasin lastel kontoris õmblustöid teha:



Kuna ilm oli täitsa okei, siis julgesin nad kohe täitsa üksi sinna jätta, sest läksime ise Abbile  "tiigi" seest neid puid välja vedama ja oksi põletama.

Leek käis puu sees ilusti välja

Kokkuvõttes on puud välja veetud. Tarmo vedas, mina olin oksapõletaja. Vahelduva eduga käisin oma sõnnikuhunnikut laiali vedamas. Sõnnik sai kõik laiali, aga oksi jäi veel nii palju, et üks tööpäev tuleks veel ette võtta. Peale seda võiks kopp teoreetiliselt tiiki kaevama tulla, aga arvan, et ei hakka see aasta vist enam kutsuma. Raha kulutamise mõttes on hetkel natuke tähtsamaid projekte. Kui Eesti Loto sponsorit mängida viitsib, siis kutsun ;)

Sel ajal, kui meie Abbil askeldasime, majandasid tüdrukud niisiis kontoris. Kui nad sealt õhtuks läinud olid, siis oli kontori olukord täpselt selline nagu oleks tornaado üle käinud. 

veidi koristamist või nii :):) :D

öökull

Kupatasin tüdrukut järgmine päev kontorisse tagasi ja lasin suurema laga neil endil kokku koristada. 
Õmmeldakse kõike - patjasid, tekke, öökulle jne.

Praegu on juba kerge jõulumeisterduse tuhin peale tulnud. Otsisime netist  igasugu ideid, mida teha võiks. Pidime sel aastal ju kõik kuusekaunistused ise meisterdama.

Sedasi see vaheaeg siis möödus - siuh ja läbi ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar