Lehevaatamisi kokku

pühapäev, 5. juuni 2016

Kool on läbi, Robini kontsert ootamas!

Neljapäeval oli Blue Holmis tublide õpilaste (ja nende vanemate) pidulik tänuõhtu.
Sel aastal saime siis juba kahe õpilase puhul uhkust tunda, ühel olid kõik viied, teisel neljad-viied.

Karolin vs Janeli

Karolini puhul peame siis inglise keele, kirjanduse, matemaatika ja eesti keelega vaeva nägema, et need ka vaikselt sinna viie kanti liiguks. 
Mõtlesime, et vaatame suve jooksul kontrolltööd ja tunnikontrollid üle, et aru saaks, kus vead tulid, aga noh - eks see paistab, kas asja ka saab. Ise kahtlen, et pigem mitte :):)
Samas me käime tavaliselt kohe peale kontrolltöö kättesaamist vead üle ja ei teagi, kas on enam vaja.
Suvi läheb ka nii kiiresti, et ei saa arugi ja kes see siis ikka sel ajal harjutusi/ülesandeid vaadata viitsiks.

Seoses kooli lõpuga toodi koolist koju ka kunsti ja keraamikat.

Valisin piltide seast välja oma lemmikud. 
Janeli piltide puhul meeldib mulle see, et ta teeb kõike nii värviliselt. Selline lõbus lapselik lähenemine - terve paber värvi täis.

Minu lemmik pildid Janeli repertuaarist

Karolini piltide puhul meeldis mulle kõige rohkem see suur vasakpoolne pilt. Ise ei suutnud ära imestada, et tema joonistatud on :)

Ja minu lemmikud Karolini repertuaarist

Keraamika ringist tuli Karolin koju ainult poolte teostega, sest teine pool jäi veel raamatukokku näitusele. Eks need toome millaski juunis ära. Mulle nii gigamegahullult meeldivad need ise tehtud kausid, tassid, vaasid, plaadid...
Need kalade plaadid panen küll talu seina (kui see kunagi valmima peaks!). Korterisse ei raatsi panna. Mine tea, äkki müüme korteri kunagi maha ja siis lähevad lapse plaadid ka müüki. Talu on see, mille müüki minu silmad ei näe, seega sinna võib panna :) 
Ikkagi lapse enda tehtud ja need on nii ilusad ruudukesed, et leiame neile kindlasti  mingi mõnusa koha.
Mõlemad tüdrukud tahavad sügisest kunstikooli minna ja loodetavasti saame sellel aastal asjad ikka korda. Tahtsin neid juba eelmisel aastal sinna panna (õigemini nad ise tahtsid), aga siis jäin hiljaks.

Loodetavasti jääb kunst neile mõnusaks kõrvalhobiks, sest päris ära elada sellega vist ei anna. Neid muidugi on, kes end ära elatavad, aga enamik kunstiinimesi elavad siiski õhust ja armastusest või sõprade-sugulaste-vanemate toetusest :) 

Notsu ja kaelkirjaku tassid

lillevaas ja siilike

kausikesed

öökullid

seinaplaadid

Kuna me täna Soome ära tulime, siis niitsin eile veel muru ära. 
Selle aasta neljas niitmine!
Poole niitmise ajal helistas mulle Karolin ja ütles, et ma korra koju läheks. Kui küsisin, et miks, siis tema ütles, et tal on mulle üks üllatus. 

Oli üllatus! Ja veel väga nummi:

Emme, ma armastan Sind! - awwww

Kus ta sellise asja peale tuli - ei oska öelda, aga väga supper üllatus oli see ikkagi.

Täna hommikul kell 5:30 startisime niisiis Soome poole. 
Homme on ju vaja tüdrukutega laeva peale kruiisima minna, et nad tubli õppimise eest Robini kontserdil näppu saaks visata. 
Täna meisterdasid fänni-plakati valmis ja puha (meile seda veel ei näidata). Plaadid ja nitrokas on samuti kaasas - äkki õnnestub autogrammi ka saada.

Jäin eile alles 1 aeg magama, aga äratus oli hommikul 4:45. Tubli neli tundi sai ikka magada ka. Haapsalust Tallinna sõites und ei olnud. Samuti ei olnud laevas midagi häda - mängisime tüdrukutega terve tee erinevaid lauamänge (Dobble, Uno, Yatzyt ja linnade põletamist). Tavaliselt teen laevas tööd, aga sel korral otsustasin, et ei mingit tööd! - mängin hoopis lastega. Pean ennast kiitma - sain hakkama küll :)

Helsingisse jõudes ja laevast maha sõites, hakkasid tüdrukud ajama, et võiks selle vaateratta peale minna. 
Algul mõtlesin, et ei hakka minema, aga samas - miks mitte? 
Kuhugi kiiret meil polnud, pühapäeviti parkimine ka tasuta - lähme ja käime ära. 

Turistid! Veits külm või nii :D

Õed normaalsed

Taamal meie laev

Algul, kui ratta juurde läksime, siis arvasin, et pilet maksab äkki kusagil 5-7 €, aga tegelikult oli täiskasvanule 12 € ja lapsele 9 € 
Kokku seega 30 € - päris krõbe, aga ei hakka ju seal ratta all lastele enam ütlema ka, et ei lähe. 
Minu arust pole see hind seda sõitu küll väärt. Vaade oli selline suhteliselt keskpärane. Põhimõtteliselt maha visatud raha.

Enne oleks võinud Soome loomaias ära käia, seal piletid täiskasvanule 14 € ja lapsele 8 €
Noh, kui ilm ilus oleks olnud, võibolla oleks isegi ära käinud, aga kuna väljas on täitsa kõle, siis ei hakkanud kuhugi pressima.

Helsingist Turku sõites hakkas Mati labidaga liiva silma loopima. Enne Salot tundsin, et silm vajub vägisi kinni. Kuna tüdrukud ka magasid, siis ei hakkanud edasi enam punnitamagi, keerasin kiirtee pealt maha, otsisin paraja koha, parkisin auto ära ja panin pooleks tunniks silma kinni. Peale seda oli hoopis teine olemine. 

Jõudsime õnnelikult kohale :)

1 kommentaar:

  1. Kas teil on vaja laenu ??? Meie firma nimi on Siioni laenu firma, meil anda välja laenu huvitatud klient, kes otsivad laenude parandada oma elu, me saame aidata teil mis tahes summa laenu. Minimaalne summa, mille me laenata on 5000 $. Maksimaalne summa, mille me laenata on $ 20000000 dollarit. Aastaintress on 3%. Et saada rohkem infot, e-post: zionfinance01@gmail.com

    VastaKustuta