Lehevaatamisi kokku

kolmapäev, 4. november 2015

Jätk telesaate kirjale...

Saatsin mina siis omakorda vastuse:

Tere,

Ei, ei päris nii need asjad ei ole,et töölised elavad ebainimlikes tingimustes ja orjastavates oludes. Neil on olemas tuba, magamiskoht ja kõik muu eluks vajalik. Ebainimlikud need tingimused ei ole. Elamise organiseerimine on vaid väike tükike kogu mosaiigist.

Tööliste majutamine on probleemi üks külg. Elamisküsimuse põhituum on selles, kuidas tööliste nimedele kortereid üüritakse.

Kui firma tahab töölistele elamist pakkuda, siis õige oleks kortereid firma nimele üürida ja töölised sinna elama paigutada. Mitte teha üürilepinguid sedasi, et tööline sellest arugi ei saa ja sellega ilmselt firma kulusid optimeerida.


Põhiliseks probleemiks on ikka see, kuidas töölistesse suhtutakse, mida neile makstakse ja kuidas töösuhteid lõpetatakse.

Kui puhtalt läbi minu on 8 töölised oma maksmata töötasud kätte saanud, siis võib vaid oletada, kui suur see probleem tegelikult võib olla.

Kuidas kohtus räägitakse täiesti suvalist mula, mis üldse ei lähe asjaoludega kokkugi jne

Kõige suuremaks põhiküsimuseks on ikkagi see, kuidas üks firma saab kõikidest "üle sõita" ja mitte midagi ei juhtu ja kõike seda veab lugupeetud ülikooli õppejõud. 

See on see asja põhiväide ja põhituum.

Tervitades,


Selle kirja peale esitati sain järgneva kirja:

Tere,

Täpsustan korra veel - mis on selle firma ja juhtide/omanike nimed?




Minu vastus:

Tere,

Ma esialgu ei tahaks veel nimesid avalikustada, kui ei ole selge, kas selline teema on üldse huvipakkuv.

Tean, et üks selle firma omanikest oli nendel samadel teemadel korra ühenduses ka Teie telekanali töölisega, mis oli samuti väga kummaline.

Tervitades,



Siin kohal räägin selle keissi ka nüüd ära.
Kes on püsilugejad on, need mäletavad juhtumit, kus jurist kohtusse ei ilmunud ja töölisele sellega kaotus kirja läks ja koos kaotusega loomulikult ka kohtukulud, mis mina siis kinni maksin.

Vot ja selle kohtukulude kättesaamiseks võttis seesama naisülemus ühendust ühes telekanalis töötava naisterahvaga (!?). See teletöötaja helistaski töölisele (või helistati ta emale - ei mäletagi enam!) ja selgitas, et firmale tuleb ikka rahad ära maksta jne. 
Tööline rääkis sellest mulle ka ja ma  lihtsalt ei suutnud oma kõrvu uskuda. 
Mis mõttes nagu?
Tööandja palub televisiooni töötajal abi, et too töölise kohta siis infi hangiks w?
Seal on siis mingi eraldi haru, mis maksunõete kättetoimetamisega tegeleb w?
No täiesti sürr oli!
Kuna see nii ajukas oli, siis helistasin loomulikult ise ka sellele teletöötajale ja sorteerisin pinda.
Ta selgitas, et oli juhtumisi ühes Soome linnas, tegi telesaadet ja see tööandja läks siis tema juurde, edastas töölise kohta info ja palus temal siis Eestis asja uurida! 

No tõesti - mida värki?!

Teletöötaja helistaski ja edastas tööandja sõnumi!
Sõnumi sisuks oli siis põhimõtteliselt see, et ta kaotas kohtus, kohtukulude arve tuleks ära maksaks ja tööandjal on kontakte vaja. 
Mina olin selleks ajaks tööandjale juba ammu miljon kirja saatnud, kus kirjutasin, et ta mulle kontonumbri saadaks, sest nagunii mina maksan selle pulli kinni.

Mina ei saanud  küll ausalt öeldes poindist aru.
Et kui mul on kellegi kohta mingi maksunõue ja ma ei saa inimest kätte, siis ma lähen telekanali töötaja juurde ja palun abi!? Tegemist ei ole kusjuures avaliku telenäoga.

Kuna see teletöötaja rääkis ja põhjendas nagu tema ei tea asjadest midagi, et tema on lihtsat sõnumitooja, kellel tõesti millegagi mingit seost ei ole, siis ei hakanud ma seda teemat suureks ajama. 
Nüüd, kus mul on telekanalile pakkuda üsna aktuaalne ja huvitav teema, ei taheta sellega tegeleda, siis tundub see asi kuidagi eriti kahtlane.

Ma räägin - nende käpakesed ulatuvad igale poole :):):):):):)


Sain siis viimase kirja:


Tere,

Ilma faktideta ei näe põhjust hakatama mõistatama. Pealegi on xx  telesaatel hetkel suurel hulgal tööd. Palun pöörduge mõne teise saate või väljaande poole. Näiteks xx kanal ja xx saade on väga tubli.



Ja andsin oma viimase vastuse:


Tere,


Fakte on palju - nii kirjalikult, kui ka isikuliselt.

Selge pilt, pöördun mujale.

Tervitades,



Selle telekanaliga on asjad niisiis selged. Kui ei taheta, siis ei taheta, ma peale ka ei hakka suruma.

Mul selle asjaga aega tegeleda sada aastat :)


4 kommentaari:

  1. Tere
    Loodan, et Te ei solvu, aga need paar viimast postitust on mulle kui ajakirjanikule (mitte teles) arusaamatud. Kui tõesti olete huvitatud sellest, et keegi need keerulised uurivad teemad töösse võtab, siis eriti. Nimelt ma ei saa aru, mida ajakirjanik valesti tegi ja miks avaldasite kirjavahetuse halvustavalt juba enne, kui oli selge, kas teema võetaks lähemaks tutvumiseks töösse.
    Muidu aga edu ja jätkuvat võitlusvaimu ja täitsa siiralt.

    VastaKustuta
  2. PS. Mitte et pärast seda, kui teema katki jäi, oleks halvustamine mulle mõistetavam olnud antud juhul. Lihtsalt eriti kummaline tundub, et pakute teemat ja paralleelselt juba halvustate võimalikku teemade töössevõtjat :).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ju ei halvusta.
      Ma ei ole mitte ühtegi paha sõna kirjutanud.

      Kajastan lihtsalt, kuidas selle asjaga läinud on...

      Kustuta
    2. OK, täiesti vabalt võib asi olla minu tõlgenduses. Sõnad nagu "ajuvaba" või "kahtlane", mis läbi jooksid, lõid osa kontekstist. Kui jutt on "Pealtnägijast", siis julgen väita, et tegemist on proffidega. Parimat!

      Kustuta