Lehevaatamisi kokku

reede, 29. mai 2015

Vastuvõtt koolis

Läbi hakkab see kooliaasta saama!
Algab minu kauaoodatud vaheaeg :D :D

Täna oli õhtu, kus sai koolis käia ja uhkust tunda, et laps hästi õpib ;)

Iga kooliaasta lõpul korraldatakse vastuvõtt nendele õpilastele (ja vanematele), kes on õppimises tublid olnud ja kes üleüldiselt kooli eest väljas on olnud.

Tänukirjad ja märkmik 

Natuke suupisteid ka - nämm-nämm

Väga vinge, et lapsi sedasi tunnustatakse ;)

Vaatan praegu, et ma, Aasta Emana, pole lapsest isegi mitte pilti teinud, kus tal tänukiri ja kingike käes oleks! :) Seega ei saa pilti riputada...

Õnneks ema-tütre pilt sai siiski tehtud ;)



Karolinil on tunnistusel muidu kaks nelja, ülejäänud viied.
Mina olen sellise tunnistusega isiklikult väga rahul. Kui kooliaasta algas, siis nägin temaga ikka väga kõvasti vatti. Õppimisele kulus ikka tund või kaks.
Eesti keeles oli näiteks sulghäälikutega üsna suured probleemid, sest soome keeles kirjutatakse ju hoopis teisiti ja kui oled juba kolm aastat ikkagi soome keeles kirjutanud/õppinud, siis jäi midagi ikka külge ka.
Aga noh, selle kooliaasta jooksul asi paranes ja tunnistusele tuli eesti keel koguni "5".
Matemaatika ja kehaline olid need, mis "4" tulid.
Matast saan ma veel aru, aga kehaline?! :):):):)
Pole vist minu laps :D
Kui ema on eluaeg kive loopinud ja puu otsas roninud, siis tuleb vist eeldada, et sellised omadused saab laps rinnapiimaga endale automaatselt kaasa.
Aga võta näpust - ei saa ;)
Tegelikult oli see juba väiksena näha, et Karolinist mingit atleeti ega sportlast ei tule. Kui turnikule oli vaja ronida, siis pidin ikka tagumikust lükkama, muidu olekski ronimata jäänud.

Janeli seevastu ronib nagu ahv. Lippab ja jookseb nii, et õpetaja kauples teda juba praegu 1.klassi eest võistlema. Kauguses hüppas 2,81 m, palli viskas 16 m ja 400 meetri puhul pean ma tubliks tulemuseks juba seda, et ta selle üldse läbi jooksis ;)


kaugust hüppamas - elu esimene võistlus ;)

400 m - elu esimene staadioniring ;)



Johanna, oma kahe elatud aasta kohta (no, kohe-kohe saab 2-aastaseks), on samuti kehaliselt üsna aktiivne - jookseb oma pisikeste sammudega nagu õmblusmasin; ronib nii kividel, redelil, kui ka mujal, kus vaja poleks;  hüppab ja jookseb batuudil - enne väsin mina ära, kui tema! Kui mina julgengi batuudile vahel maha istuda, siis tema kamandab kohe püsti a la et joosta on vaja! :)
Kusjuures ta hoiab suurepäraselt tasakaalu ka.

Kooliaasta on õppimise osalt igatahes lõppenud. Nüüd käiakse ekskursioonidel, matkadel ja võetakse muidu vabamalt.

Janelil on ka homme viimane lasteaia päev - taas pidu.

Ülehomme on Johannal sünnipäev - ja veel üks paarti.

Taas üks kiire nädalalõpp.

Kirjutada oleks oi-oi, kui paljust, aga aeg on see, mis kirjutamist takistab. Praegu ka varastan une arvelt. Kell on kohe-kohe kaks ja ma peaks ammu voodis olema ning kolmandat külge keerama.

Täna sai Abbil muide selle aasta neljas niitmine juba tehtud. Kuna pidu tuli vahele, siis jäi niitmine pooleli - sutsuke jäi veel niita. Mõtlesin alguses, et käin sips peol ära ja lähen niidan edasi.
Pidu venis aga suhteliselt pikaks ja saime seal alles 21:00 ajal tulema.
Arvake mida - koju jõudes vahetasin riided ja läksin ikkagi niitma :):):)

Tagasi jõudsin 23 ajal!
Ei selle maainimese elu ole kerge :D


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar