Lehevaatamisi kokku

reede, 24. aprill 2015

Kopsuhaiged käisid jüriööjooksu jooksmas :)

Eile oli meil traditsiooniline jüriööjooks, pikkusega umbes 4,5 km. Võin pikkusega  300-400 meetriga eksida, aga sinna kanti see umbes jääb.
Ok, väiksem kopsuhaige on veel liiga noor, tema jäi papsiga koju ;)
Meie kolm - Karolin, Janeli, Virge - aga olime kenasti esindatud.

Eilne ilm oli muidugi nii vahva, et kuku pikali. Tuul oli selline, et viib lapsed minema.
Alguses mõtlesingi, et ei viitsi jooksma minna. Hea oli ju ilma süüks ajada :)
Peale seda, kui esimest korda haigeks jäin, on mu sportimine ja peki põrgatamine üldse tahaplaanile jäänud. Pole enam lainele saanud...kogu aeg on nii kiire ja tuju pole ka üldse olnud.

Koolilastel on neil see jooks põhimõtteliselt kohustuslik. Kui jooksed, siis ei pea eraldi Cooperi-testi tegema, kui ei jookse, siis pead. Loomulikult on lihtsam ja parem variant see jüriööjooks läbi teha, kui 12 minutit kusagil mingeid ringe joosta.

See, et Karolin seda jookseb, oli juba ammu selge - koolilaps ikkagi ju.
Kuna praktiliselt kõik jooksevad, siis rääkisin juba paar nädalat tagasi Janelile, et tema võiks ka joosta. Siis ei arvanud ta sellest suurt midagi, aga eile hakkas ise ütlema, et vist ikka läheks jooksma. Ja seda pool tundi enne jooksu algust! Mul ei olnud õrna aimugi, kus mu jooksuriided on. Ma ei leia kodus enam mitte midagi üles, sest kõik seinaääred on asju ja karpe täis. Ma ei viitsi kodus mingit suurt kevadpuhastust ka praegu ette võtta, sest elan ootuses ja lootuses, et varsti-varsti saab uude kodusse kolida. Aga see on ka vist helesinine unistus, et sügiseks sisse jõuab kolida. Olen oma mõtetes seda kolimist vaikselt detsembri peale lükkama hakanud.
Jõuluks koju või nii ;)
Tarmol on hetkel kontoriremont käsil ja see võtab praegu aja ära. Kui ma eeldasin, et see remont on sips ja valmis, siis ma eksisin. Kui korralikult ikka teha, siis läheb ka aega. Parem kaua ja korralikult, kui kiiresti ja lohakalt. Üks ruumidest on enam-vähem juba valmis, vannituba ja kohvinurk ootavad oma järge. Selles mõttes on ka ehitamiseks aeg piiratud, et vähemalt kaks päeva nädalas on minul tööde tegemise aeg ja lisaks sellele oli eelmisel kuul päris mitu korda vaja Soomes käia. Ei olegi jõudnud neist kirjutada. Nii me siis laveerime ja jagame seda aega ja Johannat ;)
Aga noh - tasa sõuad, kaugele jõuad :)  Järgmisest nädalast saab igatahes vannitoa remondiga algust teha.

kolisin taas kontorisse tagasi

tööd saab teha küll.

Puhkenurk on ka ilus :D

Ja kööginurgakeses saab uunis toitu soojaks lasta :D

Kui loodus kutsub, siis peab häda kinni hoidma või kõrval treppikotta jooksma ;)

Aeg läheb nii kiiresti! Alles oli jaanuar, juba on mai ukse ees.
Põhimõtteliselt on vaja kontor maikuu jooksul valmis saada, sest siis tulevad juba talutööd peale. Vaja puukuur ehitada ja väike majakene püsti lüüa. Suure maja jaoks oleme veel liiga rotid.
Kui suurt maja ei jõua ehitada, siis ehita väike, eksole ? :)
Põhimõtteliselt on plaanis väike maja ehitada, kus magada saaks, hommikul kohvi juua ja lapsed telkut vaadata. Kui suvel ilusad ilmad on, siis ei viitsi kohe mitte varakult koju ära joosta. Ok, suuremate lastega ei ole probleemi, nemad jookseks ka poole ööni ringi, aga Sussur-Vussur-Mussur tuleks ju enam-vähem normaalsel ajal unele suigutada ;)

Nii ma siis mõtlengi, et suvel on muud ehitamist nagunii palju, siis korteri remondiks ilmselt aega ei jää. Kuna meil on katus ikkagi pea kohal, siis polegi sellega nii kiire, OLGUGI, et ma nii väga juba tahaks ümber kolida.
Tahaks lihtsalt teada, kus miskid asjad on! :D:D

No nii, pidin siin kirjutama, kuidas meil jüriöö jooksul läks, aga hakkasin jälle oma joru ajama.

Jooksuga läks põhimõtteliselt nii, et mina jooksin koos Janeliga, Karolin koos klassikaaslasega. Kohe algusest peale olime/jooksime Janeliga eespool, kui Karolin. Vahepeal jooksis Janeli mul isegi eest ära, sest ma lihtsalt ei suutnud oma pekke kiiremini liigutada, võhm oli väljas ja pistis ka. Kuna Janeli meil selline arake on, siis pikalt ta üksi ära ei jooksnud, vaid ootas iga natukese aja tagant mind :D
Kui olime umbes poole maad jooksnud, siis Janeli ütles, et ta enam ei jõua ja tahab koju. Eks ma siis utsitasin, kui tubli ta on ja jõuab lõpuni minna küll. Edaspidi jooksime ja kõdisime vaheldumisi, aga finisisse me jõudsime. Ajee!
Me olime kõik tegelikult tublid, sest saime 3-liikmeliste perekondade arvestuses isegi kringli ;)

Kui nüüd tagant järele mõelda, siis oli väga mõnus. Ega meil enam pääsu polegi, peame nüüd igal aastal jooksma. Karolin ja Janeli on järgmisest aastast mõlemad koolis ja kui nemad juba jooksevad ega mina ei saa siis ju kehvem olla. Johanna võtame ka siis punti, kui 7 aastat täis on, seega on tal 5 aastat armuaega :)

Aga OK, kaunist päeva jätku - täna on juba hoopis soojem ilm, kui eile.

Asjatan nüüd natuke kontoris ja kui  asjatatud saab, siis paneme piduriided selga ja kimame Tallinna poole. Marite algatusel lähme lastega teatrisse kosmonaut Lottet vaatama ;)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar